Hva er båndbredde og hvor mye trenger nettstedet ditt?

Hva er båndbredde og hvor mye trenger nettstedet ditt?

Hver gang du søker etter de beste webhotellene, vil du alltid møte begrepet båndbredde. Er det en god ting å gå for den dyreste planen som har høyest båndbredde (vanligvis ubegrenset)? Eller er det bedre å teste farvannet først med en billig plan med lavere båndbredde? Hvor mye båndbredde trenger nettstedet ditt egentlig? Hva er båndbredde, uansett?

Hva er båndbredde [i et nøtteskall]

Det er trygt å si at nettstedets båndbredde er nettstedets opplastningshastighet. Nedlastingshastighet skal være inkludert. Hvis du imidlertid ikke lar brukere laste opp betydelige størrelser med data til serveren din, kan det ignoreres, noe som er tilfelle for de fleste nettsteder.

Opplastingshastigheten til nettstedet ditt brukes når en bruker får tilgang til nettstedet ditt. Igjen, når det er mange brukere som får tilgang til nettstedet ditt samtidig, vil opplastningshastigheten til nettstedet ditt deles.

Avhengig av antall brukere og båndbredde, vil tiden som trengs for brukerne å laste ned filen eller websidene de får tilgang til endre seg. Enkelt sagt: Hvis båndbredden din er for lav og du har mange besøkende, vil lastetiden eller nedlastingen av websiden din bli betydelig saktere.

Båndbredde kontra dataoverføring

Folk flest forveksle båndbredde med dataoverføringsgrense (vanligvis månedlig grense). I motsetning til båndbredde, er dataoverføring omtrent som datahette for din mobile internettforbindelse. Hvis webhotellplanen din har en månedlig dataoverføring, kan tjenesten bli suspendert når nettstedet ditt laster opp en bestemt datamengde eller brukerne laster ned en viss mengde data..

I lekmannsbetingelser refererer dataoverføring til datamengden nettstedet ditt kan gi til besøkende på et bestemt tidsrom (vanligvis målt månedlig) mens båndbredde refererer til hastigheten på nettstedet ditt for å gi data på en gang (vanligvis målt i sekunder ).

Slik kjenner du den ideelle båndbreddegrensen for nettstedet ditt

Nå forstår du hva båndbredde og dataoverføringsgrense er. Dessverre bytter de fleste hverandre uten engang å vite at de er forskjellige. Og det verste er at noen webverter har utnyttet denne uvitenheten.

Når du beveger deg forbi det, er spørsmålet om hvor mye båndbredde nettstedet ditt trenger fremdeles helt ubesvart. Helt opp til dette punktet, du vet at det å velge lav båndbredde kan være katastrofalt for den besøkende brukeropplevelsen.

Begge faktorene kan lett redusere antall besøkende.

Dessverre kan du ikke nøyaktig finne den nøyaktige båndbredden som er ideell for nettstedet ditt. Antallet besøkende på nettstedet ditt svinger, websidene de får tilgang til kan variere for mye, og oppdateringene som skjer på nettstedet ditt som kan endre filstørrelsen på hver side. Disse faktorene kan enkelt endre båndbreddebehov.

Beregne et grovt estimat

Til tross for umuligheten av å beregne den nøyaktige båndbredden for nettstedet ditt, kan du beregne et grovt estimat. Du kan gjøre det ved å få de høyeste totale besøkende på en måned, den høyeste totale sidevisningen på en måned og filstørrelsen på hjemmesiden din.

Du kan velge gjennomsnittsstørrelse på websidene dine, men det vil være kjedelig. Det er mye enklere og mer nøyaktig å beregne størrelsen på hjemmesiden din siden det vanligvis er den største “filen” som brukerens tilgang har, og de fleste brukere nesten alltid får tilgang til hjemmesiden først uansett.

Hvis du ønsker en enkel beregning, kan du bare ignorere besøkstallet. Det som virkelig betyr noe er antallet sidevisninger du får per måned.

Du kan utføre flere metoder for å vite antall besøkende og sidevisninger du har per måned. Hvis du bruker WordPress som nettstedets viktigste CMS (Content Management System), kan du få statistikken du trenger i dashbordet. På den annen side kan du bruke tredjeparts tjenester eller plugins for å få denne statistikken.

For å bestemme filstørrelsen på hjemmesiden din, kan du bare lagre hjemmesiden din på datamaskinen. De fleste nettlesere tillater lagring av websider som komplette websidefiler. Når du har lagret filen, vil den bli delt inn i en fil og en mappe.

Filen vil være HTML-filen for hjemmesiden din. Mappen vil inneholde alle ressursene som skript, stiler, bilder, lyd, flash, video (i noen tilfeller) og annet webinnhold på hjemmesiden din.

Hvis datamaskinen din kjører på Windows, kan du bare velge fil og mappe. Etter det, høyreklikk på dem. Klikk på Egenskaper. En dialogboks vises, og der inne vil du se den totale størrelsen på hjemmesiden din.

Når du har fått alle dataene du trenger, multipliserer du dem alle slik:

Totalt sidevisninger * Hjemmesidestørrelse = estimert dataoverføring / måned

Her er noen tall hvis nettstedet ditt er populært og stort:

Eksempel

15 000 sidevisninger * 1,5Mbyte = 22 500 Mbyte eller 22,5 Gbyte

I dette eksemplet lastet nettstedet ditt opp 22,5 GB data på en måned. Det er størrelsen på dataoverføring per måned. Hvis du vil få beregnet båndbreddebruk, kan du dele den med 30. Så 22,5 Gbyte delt med 30 er lik 0,75 Gbyte eller 750 Mbyte. I biter tilsvarer den verdien 6 Gbits eller 6000 Mbits. Man kan trygt si at dette eksempelstedet trenger en stabil båndbredde på 6 Gbits per dag for å imøtekomme alle brukerne og forhindre forringelse av lastetid for side.

Selvfølgelig er dette et optimalt estimat. Hvis du vil sikre at båndbredden din er nok, vil du legge til 25% opp til 100% båndbredde kapasitet ditt nettsted.

Bare en fotnote

Hvis du tror at en hjemmeside på 1,5 Mbytes er urealistisk siden de fleste artikler om måling av båndbredde gir en gjennomsnittlig sidestørrelse på 40 KB i eksemplene, tenker du om igjen. Med mindre du tilbyr en hjemmeside eller en webside som bare inneholder en HTML, CSS og noen JavaScript-filer, vil gjennomsnittlig sidestørrelse være mellom 25 og 50 kbyte.

Imidlertid, hvis siden din har kvalitetsbilder og miniatyrbilder, kan den lett gå opp til 1 til 2 MB. Bare en høyoppløselig (ukomprimert) karusell- eller bannerbilde på nettstedet alene kan utgjøre 100 til 250 Kbytes. Å ha to eller tre av dem vil helt sikkert gjøre gjennomsnittsstørrelsen til websiden din enda større.

Introduksjon til grunnleggende server til brukerforhold

Før du lærer om båndbredde, må du vite at en webvert er en “datamaskin”Som er vert for filene eller websidene dine på nettet. Nettverten er også koblet til Internett via en Internett-tilkobling, akkurat som datamaskinen din.

Når en bruker besøker siden din, laster datamaskinen faktisk ned filene fra webhotellet. Brukeren bruker nedlastingshastigheten. På den annen side, siden webhotellet vil gi brukeren filene han trenger for å se en side, laster webverten teknisk opp filer til brukeren.

Er det forvirrende? Det kan bli. Prøv å lese og fordøye forrige avsnitt en gang til.

Internett-leverandører og Internett-tilkoblingen din

Du skulle nå få ideen. Akkurat som deg og andre Internett-brukere, gir Internett-leverandørene dine (Internett-leverandører) deg en spesifikk båndbredde (eller Internett-hastighet). For eksempel kan det hende du mottar en båndbredde (nedlastingshastighet) på 3 Mbits / s fra Internett-leverandøren din (Merk: Verdiene senkes for å gjøre det lettere å beregne senere).

Biter og byter

Beregn båndbredden

info

Merk at 3 Mbits / s er forskjellig fra 3 Mbytes / s. Hvis du konverterer 3 Mbits / s til Mbytes / s, vil du få 0,375Mbyte / s, som er omtrent 375 Kbytes / s. Så når du laster ned en fil og bruker all båndbredden, vil nedlastingshastigheten være 375 Kbytes / s eller 3 Mbits / s – ikke 3 Mbytes / s eller 3000 Kbytes / s. Vær oppmerksom på at hver byte inneholder 8 biter – 1 Kbyte = 8 Kbits og 1 Mbyte = 8 Mbits.

Uansett, hvis du laster ned to filer samtidig, og datamaskinen vil prioritere nedlastningene og uttømme båndbredden til dets grenser, vil hver fil ha en nedlastingshastighet på 187,5 Kbytes / s. Slik fungerer Internett-tilkobling (på et grunnleggende nivå).

Er du forvirret med begrepene som brukes i Internett-hastigheter? Hvorfor er dette for forvirrende? Markedsføring taktikk. Det er lettere å markedsføre 3 Mbits / s enn 0,375 Mbytes / s. Og dette fører til forvirrede forbrukere.

Webhost og serveren din

Tjenesteleverandører for webhotell gjør det samme som Internett-leverandører. Bortsett fra å gi lagring for webfilene dine, gir de også båndbreddehastighet (opplastingshastighet i dette tilfellet) til serveren din.

Hvis du for eksempel bare har valgt en båndbreddeplan på 3 Mbits for nettstedet ditt og en bruker prøver å laste ned en enkelt fil fra deg, hva vil da skje? Den brukeren vil kunne laste ned filen med en hastighet på 375 Kbyte / s.

På den annen side, hvis du bare har valgt en 3 Mbits båndbreddeplan for nettstedet ditt og 10 brukere prøver å laste ned en enkelt fil fra deg, hva vil da skje? Alle brukerne vil ha en nedlastingshastighet på 0,3 Mbits eller 37,5Kbyte. Det er ganske tregt, ikke sant? Det skjer fordi serveren din vil prøve å imøtekomme alle brukerne som laster ned fra nettstedet ditt.

Siden du bare har en lav båndbredde på 3 Mbits, vil hastigheten reduseres for hver bruker fordi de deler den båndbredden du har. Hastigheten på 37,5 Kbytes er imidlertid fortsatt anstendig.

Hva vil imidlertid skje hvis 100 brukere prøver å laste ned fra nettstedet ditt? Alle av dem vil lastes ned fra deg med en hastighet på 3,75 Kbytes. Og det er for tregt, spesielt i dagens nedlastingshastighetsstandarder.

Sjekk listen vår over de beste webhotellleverandørene i Storbritannia.