WPExplorer Brezplačna dokumentacija in dokumentacija za uporabo

V naslednji objavi so opisani koraki za nastavitev in uporabo ene od naših brezplačnih tem WordPress. Ta objava bo presegla določene funkcije, ki morda niso na voljo vsem temam, zato jih pozorno preberite. Če naletite na kakršne koli težave, lahko pošljete poročilo o napakah na Github.

Pomembno obvestilo za začetnike: Naslednji vodič predvideva, da znate uporabljati izvorne funkcije programa WordPress. Če niste novi za WordPress, boste morda želeli preveriti naše WordPress video vodnike, ki razlagajo številne ključne funkcije WordPressa.

Namestitev teme

Namestitev je zelo naravnost naprej. Pojdite na Videz-> Teme in kliknite »Dodaj novo« in izberite predhodno naloženo zip datoteko. Temu bi bilo treba reči kot na primer wpex-elegant.zip, kjer je ime teme „elegantno“.

namestite temo

Nastavitev domače strani

Spodaj so koraki za nastavitev domače strani. Naslednje možnosti bodo odvisne od tega, ali vaša tema podpira različne funkcije ali ne. Na primer, če uporabljate temo za bloganje, boste morali preveriti le korak 1, če pa uporabljate poslovno temo, kot je Elegantna WordPress tema, boste želeli preveriti vse korake poleg prvega ki se nanašajo na vašo temo, pozorno preberite!

1. Tema spletnega dnevnika

Če uporabljate temo za bloganje, vam ni treba ničesar početi, na domači strani naj bodo privzeto prikazane zadnje objave.

2. Podjetje / Portfelj / Druga tema

Če tema, ki jo uporabljate, ni običajna tema za bloganje, potem morate za ustvarjanje domače strani ustvariti novo stran in izbrati predlogo za domačo stran. Nato pojdite na Nastavitve-> Branje in to stran postavite kot možnost “Front Page”.

Predloga domače strani

Nastavitve branja za WordPress

3. Drsnik

Če tema, ki jo uporabljate, vključuje podporo za drsnik na domači strani (vedeli boste, da ga lahko vidite na predstavitvenem mestu), vam ne bo treba namestiti nobenih drugih vtičnikov ali narediti ničesar zapletenega, da ga nastavite. Tema vključuje vrsto objave po meri, imenovano »Diapozitivi«, dodali pa jo boste tako kot standardne objave in vsaka objava bo v drsniku diapozitiv..

Pomembno: Če ste diapozitive pravilno dodali in jih ne vidite na domači strani, to običajno pomeni 1 od 2 stvari. Prvič, domače strani niste pravilno postavili, kot je navedeno zgoraj. Drugič, na vašem spletnem mestu je konflikt javascripta, poskusite deaktivirati vse aktivne vtičnike in se prepričajte, da noben ne povzroča težave.

Drsnik domače strani

Drsna objava domače strani

4. Lastnosti doma

Nekatere od naših brezplačnih tem vključujejo vrsto objave po meri, imenovano »Domače funkcije«. Ta vrsta objave po meri je bila dodana, da boste lažje dodali “funkcije” na svojo domačo stran. Primer si lahko ogledate v demonstracijskem programu Elegantna WordPress. Domače funkcije so ikone in besedilo pod drsnikom, glejte posnetek zaslona spodaj:

Domača stran ima WordPress

Dodajanje funkcij domače strani je zelo preprosto.

Nastavitev spletnega dnevnika

Če uporabljate poslovno temo, kjer boste morda imeli blog na ločeni strani (ne na domači strani), je zelo enostavno nastaviti! Preprosto ustvarite novo stran (poimenujte jo, kar želite) in nato pojdite na Nastavitve-> Branje in to stran določite kot možnost za “stran objav”.

Stran spletnega dnevnika

Nastavitev portfelja

Če tema, ki jo uporabljate, vključuje vrsto objave po meri portfelja, potem za dodajanje elementov portfelja in ustvarjanje strani svojega portfelja sledite spodnjim korakom..

Dodajanje predmetov

Dodajanje predmetov je izredno enostavno. Portfolio objave delujejo v bistvu kot običajne objave. Ustvarite svojo objavo, dodajte svojo vsebino, nastavite svojo predstavljeno sliko… itd. Ko objavite element, se bo prikazal na predlogi vaše domače strani, strani portfelja in arhivih portfelja.

Predstavljena slika: Ne pozabite nastaviti svoje predstavljene slike! Nekatere teme so odvisne od tega in če predstavljena slika ni nastavljena, morda ne bo nič prikazala.

WordPress portfelj

Ustvarjanje vaše strani o portfelju

Stran s portfeljem je zelo enostavno nastaviti. Vse, kar morate storiti, je ustvariti novo stran in izbrati predlogo »Portfolio«.

Predloga portfelja

Ponovno naročanje objav

Pogosto me sprašujejo, kako naročiti svoje objave v WordPressu. Ko objavite novo objavo (ne glede na to, ali gre za standardno, portfeljno ali funkcijsko objavo), bo na vašem spletnem mestu prikazana v vrstnem redu, v katerem je bila objavljena. Če želite spremeniti privzeto naročilo, si oglejte naslednjo objavo o ponovnem naročanju objav v WordPressu.

Uvoz vzorčnih podatkov (samo različica Premium)

Določene teme lahko kupite za premijsko ceno na Creative Marketu (na tematski strani bi bilo obvestilo, da je v podrobnostih o temah na voljo premium različica) in te teme vključujejo .xml vzorčno datoteko podatkov, ki jo lahko uporabite za uvoz demo v živo kot vzorec za začetek.

Če želite uvoziti vzorčne podatke, pojdite na Orodja-> Uvozi kliknite »WordPress« in sledite navodilom!

Uvoz WordPress-a

Spreminjanje barv tem (samo različica Premium)

Če ste kupili Premium različico te teme, boste imeli dostop do barvnih nastavitev, tako da lahko preprosto spremenite zasnovo teme. Preprosto pojdite na Videz-> Prilagodi in poiščite zavihek »Styling« v orodju za prilagajanje tem. Tu lahko uporabite barvne izbirnike, da spremenite svoj dizajn. Juhu!

WordPress Prilagojevalnik tem

Poročanje o napakah in podpori

Za naše teme je zelo pomembno posodabljanje in brez napak. Ustvarili smo shrambe Github za naše brezplačne teme, kjer lahko prijavite težavo. Ko prejmemo poročila, če je v temi dejansko napaka (ne napaka uporabnika), bomo odgovorili s posodobljeno temo.

Pomembno: Naš sistem poročanja o napakah ni za iskanje podpore (vprašanja o uporabi teme ali pomoč pri spremembah). Vse naše brezplačne teme uporabljajo samo izvorne funkcije programa WordPress, zato jih boste morali uporabljati, ne da bi potrebovali dodatne napotke. Če imate napako, je to drugačna zgodba in želimo vedeti, da jo lahko odpravimo!

Podpora za “premium” uporabnike. Če je na prodaj na voljo različica premium, jo ​​lahko kupite za dodatno pomoč, če niste prepričani, kako uporabiti temo ali če imate napako, ki jo je treba takoj posvetiti. Podpora pa ne vključuje brezplačnih storitev prilagajanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me