25 jaar World Wide Web

25 jaar World Wide Web

Tegenwoordig markeert het de 25e verjaardag van een creatie die de mensheid voor altijd heeft veranderd en binnen een generatie een unieke digitale wereld heeft ontwikkeld. Er was gisteren geen verjaardagsdessert, maar het had je kunnen worden vergeven dat je dacht dat een beroemdheid net was gevonden tijdens het Science Museum.

In plaats daarvan waren fotografen en filmteams gegroepeerd rond een zwartgekleurd, uitgesproken ouderwets computersysteem en toetsenbord. In een poging om het spektakel een beetje interessanter te maken, hadden werkgevers van musea een arbeider gekleed in verplichte technologiekleding – witte laag en witte handschoenen.

Barones Martha Lane Fox was aanwezig geweest. De peer, die de laatste tijd een stint voltooide omdat de elektronische winnaar van de overheid in de schijnwerpers stond, toen het nieuws het opgaf, probeerde de computer er interessant uit te laten zien. Menigten van schoolkinderen stierven in een oogwenk voorbij – gemakkelijk te begrijpen, mits de weinig inspirerende aanblik van een oude computer.

Desalniettemin konden ze niet nog incorrecter zijn geweest. De volgende kubus is het apparaat waarop het internet is ontwikkeld door de Britse computersysteemwetenschapper Sir Tim Berners-Lee.Tim-Berners-Lee-008 Echt de enige tip van het belang van een gescheurde witte sticker vanwege de waarschuwing: “Dit apparaat is een host: PROBEER HET NIET UIT TE SCHAKELEN !!” Het kan vandaag misschien moeilijk te geloven zijn, maar het wereldwijde internet kwam 25 jaar geleden niet voor – totdat Sir Tim een ​​manier ontwikkelde om sites van computersystemen te gebruiken om met elkaar te praten.

Er was echter duidelijk geen voorlopige grote ambitie om de wereld te emanciperen door de vrijheid van gegevens voor iedereen. De oorsprong was zo veel alledaagser geweest: een poging om de interactie tussen het enorme aantal wetenschappers in Cern, de Europese organisatie voor nucleaire analyse, in Zwitserland te verbeteren.

Sir Tim was een 34-jarige afgestudeerde natuurkunde die als software-professional werkte bij Cern in 1989, telkens wanneer hij een paper publiceerde met de naam “Suggestions control: A Proposal”. Het verklaarde: “de hoop zou zijn om een ​​pool van informatie mogelijk te maken die kan groeien en evolueren, geholpen door de organisatie en de banen die zij definieert”. Ironisch genoeg werd het doel uiteindelijk beschouwd als “een universeel gekoppeld informatiesysteem” waar ” algemeenheid en draagbaarheid zijn veel belangrijker dan fraaie illustratiestrategieën en complexe extra services “.

Informatietechnologie was in het begin verdomd lovend, zijn supervisor Mike Sendall schreef “vaag maar opwindend” in de cover.

Onverschrokken schreef Sir Tim het HyperText Transfer Protocol (HTTP), HyperText Markup Language (HTML) en ook de allereerste eigenlijk internetbrowser, WorldWideWeb. Het internet heette in het begin “Mesh” – in 1990 werd door Sir Tim “Around The Globe Web” gecreëerd. In 1993 stond Cern toe dat de technologie door iedereen vrijelijk werd gebruikt. En binnen een paar jaar waren wereldwijd een ongelooflijk aantal individuen verslaafd aan de beweging van details die het web levert.

In de afgelopen decennia zijn dotcom-fortuinen gemaakt en verloren gegaan, dus de golf van sociale netwerksites. Er zijn vandaag de dag wereldwijd meer dan 600 miljoen internetsites en de webfuncties hebben dingen voor altijd veranderd voor mensen die toegang hebben tot informatie en dingen kunnen delen op een manier die voor een vorige generatie misschien niet haalbaar is.

Het biedt een unieke dimensie om te communiceren. De schaal is enorm, met miljarden online en honderden miljoenen e-mails en 20 miljoen foto’s die elke minuut worden uitgewisseld – om nog maar te zwijgen van de miljarden die zijn uitgegeven.

Hoewel velen de eer schaamteloos zouden hebben uitgebuit om de persoon te zijn die het internet in zijn eentje zou uitvinden, schuwde Sir Tim vooral de schijnwerpers en gaat hij verder met het adverteren voor de principes die verband houden met internet via de door hem opgerichte Internet Foundation, samen met met hun rol als directeur van het World large Web Consortium.

En hier zijn enkele van de website-hostingservices die we hebben beoordeeld en die we u zouden aanraden:

1.Siteground 2.Godaddy 3.TSOHost.co.uk

en hier kunt u de beste Britse webhostingrecensies en onze Top WordPress-hosting in het VK lezen

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me