Domain Aras Atas Kod Besar 3 atau Negara

Domain Aras Atas Kod Besar 3 atau Negara

Tiga Besar – .COM, .NET, .ORG

.com keluar dan menjadi TLD yang paling meluas di luar sana. Sehingga Julai 2013, Perbadanan bersih untuk Nama dan Nombor yang diperuntukkan (ICANN) mengatakan terdapat 112.071.447 .com ukuran berukuran berdaftar di seluruh dunia. majoriti domain .com berasal dari Amerika Utara, dengan hampir tujuh puluh tujuh juta didaftarkan di satu benua sahaja!

TLD .com pada awalnya dimaksudkan untuk digunakan untuk fungsi industri (oleh itu jenis “com” pendek) namun saat ini ada di pasaran untuk hampir semua orang. Kualitinya menyebabkan masyarakat umum menganggap bahawa laman web yang mereka kunjungi menggunakan TLD ini. Tidak menghairankan bahawa hampir semua orang secara mekanik mencari bekalan nama mereka di .com terlebih dahulu.

.net dan .org juga biasanya digunakan untuk penyebaran laman web. dalam masa lalu, domain .net dikhaskan untuk syarikat web, sementara domain .org ditujukan untuk organisasi dan bukan keuntungan. Pada masa ini, sesiapa sahaja akan mendaftarkan laman web mereka dengan TLD ini kerana tidak ada peraturan.

Statistik ICANN menunjukkan bahawa terdapat ukuran persegi sekitar lima belas.5 juta domain .net berdaftar dan pada tahap kecil lebih daripada sepuluh juta domain .org yang didaftarkan pada bulan Julai 2013. Sama seperti .com, kebanyakan laman web .net dan .org di luar sana mengukur ukuran berdaftar di Amerika Utara.

Pilihan Lain – TLD Kod Negara

TLD kod negara, atau ccTLD, peluasan domain unit kawasan (lebih baik disebut huruf yang nampaknya merupakan nama domain yang paling anda gemari) iaitu unit kawasan yang khusus untuk ruang atau negara tertentu. Beberapa contoh merangkumi .co.uk (United Kingdom), .ca (Kanada) dan .com.au (Australia). net Numbers Authority (IANA) – iaitu bahawa pentadbiran yang mengekalkan standard teknikal yang memudahkan menjalankan jaring – menerbitkan inventori ccTLD di pasaran.

Sekarang mari kita lihat beberapa kelebihan yang ditawarkan oleh ccTLD.

Kelebihan # 1: ccTLDs menyediakan keuntungan Penyasaran dan SEO asli

ccTLD membolehkan anda memberi tumpuan kepada lalu lintas dari kawasan tertentu di planet ini. Oleh itu, katakan hasrat | anda ingin | anda ingin} memberi tumpuan kepada tetamu dari uk ke laman web kedai roti anda yang berpusat di UK; anda pasti ingin memikirkan memilih .co.uk sebagai pelanjutan domain anda. Ini memastikan bahawa anda mendapat pendedahan dalam hasil carian mereka yang tinggal di United Kingdom of Great Britain dan Ireland Utara, bukannya Australia atau negara Amerika Utara atau wilayah lain.

Ini juga berkaitan dengan pengoptimuman program (SEO) anda. menggunakan ccTLD menawarkan anda nilai SEO yang lebih baik untuk hasil carian berasaskan negara. ini dapat disebabkan oleh mesin pencari yang menghasilkan hasil yang sama sekali berbeza, serta beberapa yang asli, memperhitungkan alamat pemprosesan maklumat orang yang melakukan pencarian. ini menunjukkan bahawa jika seseorang di UK akan mencari kue ulang tahun United Kingdom of Great Britain dan Ireland Utara, laman web kedai roti anda yang berpangkalan di UK mungkin kelihatan lebih tinggi dalam kedudukan carian daripada jika anda tidak mempunyai .co.uk ccTLD.

Kelebihan # 2: ccTLD menanamkan keyakinan pembeli

ccTLDs area unit pintar untuk kualiti dan bahawa mereka memberikan keyakinan tambahan kepada tetamu ke laman web anda. Oleh kerana mereka menganggap laman web itu asli, para tetamu dapat merasakan bahawa lebih mudah untuk membuat pembelian, terutama jika mereka melihat alamat tersebut di tempat yang mereka kenali dan bukannya alamat yang jauh. Juga, banyak orang lebih suka menyelesaikan transaksi dan mengunjungi laman web dalam komunikasi linguistik, mata wang, dan wilayah mereka sendiri.

Kelebihan # 3: ccTLD membolehkan anda menunjukkan kemampuan anda

Trik yang rapi bahawa beberapa syarikat melakukan penganiayaan untuk menjadikannya lengkap di sekitar nama mereka adalah salah laku yang disebut sebagai penggodaman laman web. ini boleh menjadi satu kata atau nama yang dibuat salah di setiap nama dan ccTLD. sebagai contoh, beach.es menggunakan ccTLD Sepanyol, food.ie menggunakan ccTLD eire, dan subscri.be menggunakan ccTLD Belgia. Malah akan menjadi ungkapan atau keputusan untuk bertindak seperti check.in atau help.us. Tidak ada had untuk pelbagai kombo yang anda boleh dapatkan semula! ingat bahawa HostPapa menawarkan semua kelebihan ccTLD, menjadikannya mudah untuk anda kembali bersama dengan penggodaman domain artistik anda sendiri.

£ 1,29 / bln hosting selama 12 bulan darilogo GoDaddy

Peraturan dan undang-undang

Jangan lupa bahawa banyak ccTLD mempunyai sekatan terhadap perkara seperti membeli, memperbaharui dan memindahkan domain kod negara. Berikut adalah senarai ccTLD yang meluas yang anda ingin fikirkan. Perhatikan bahawa sebilangannya mempunyai sekatan:

.CA – untuk mendapatkan ccTLD ini, anda ingin memenuhi kehendak CIRA. Keperluan ini merangkumi namun nampaknya tidak terhad kepada salah satu perkara berikut: subjek Kanada atau pemastautin tetap, syarikat Kanada, persatuan, institusi atau cap dagang.

.COM.AU – ccTLD ini dikawal selia oleh AUDA yang menyatakan bahawa nama domain tidak boleh didaftarkan sebelumnya atau dikhaskan; dengan kata yang berbeza, mereka hanya berada di pasaran pada asas utama, yang dilayan awal. Juga, jumlah lesen nama adalah selama 2 tahun dan boleh dihidupkan semula sekiranya anda masih memenuhi kehendak.
.DE – Penunjuk domain Diamond StateNIC harus dipenuhi untuk mendapatkan ccTLD ini. permintaan penting mempunyai hubungan badan bersekutu di dalam sempadan Jerman.
.IE – membeli ccTLD keperluan eire yang anda cukup memenuhi keperluanDR yang merangkumi terletak di tiga puluh dua daerah eire atau memberikan bukti hubungan dengan negara, seperti perdagangan dan / atau perusahaan.
Akhirnya, sangat penting untuk tidak mengabaikan kemudahan penganiayaan TLD seperti .com dan ccTLD untuk menarik minat pelanggan antarabangsa dan asli. Anda tidak hanya dapat menarik minat tetamu asli di kawasan geografi yang sangat spesifik tetapi anda juga berpotensi untuk mendapatkan pulangan dan pemindahan raksasa dalam pelanggan tambahan.

Lebih banyak trend dan rancangan hosting terkemuka di laman utama keluar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me