Hoe een blog starten?

Hoe een blog starten?

Stapsgewijze handleiding

Heeft u regelmatig ervaringen, zowel goede als slechte, die het waard zijn om met anderen te delen? Vind je altijd iets dat het waard is om online over te praten? Ben je gewoon barstend van schrijftalent maar heb je geen uitlaatklep voor release?

Als je de meeste of al die vragen met ja hebt beantwoord, wordt het misschien tijd dat je een blog opzet.

Een blogbericht kan van alles zijn, van een grappig verhaal, het delen van informatie of zelfs een tirade. Je kunt zeggen dat een blog een soort persoonlijk dagboek is, maar een persoonlijk dagboek dat de hele wereld kan lezen.

“Maar ik ben niet technisch onderlegd”, zou je kunnen zeggen. Je zult er versteld van staan ​​hoe gemakkelijk (en snel) het is om online een blog op te zetten.

Waarom mensen bloggen

Voordat u begint met bloggen, moet u weten waarom u uw ervaringen, meningen en laatste ontwikkelingen online wilt delen. Is het omdat je wilt dat mensen weten wat er aan de hand is? Wil je bepaalde informatie met sommige mensen delen? Of misschien heb je gewoon de behoefte om te tieren.

Afronding van alle gegeven uitleg, bloggen mensen meestal om de volgende redenen:

 • Om schrijfvaardigheden te ontwikkelen – Zelfs de beste schrijvers kunnen in een sleur terechtkomen. Soms zullen zelfs schrijfvaardigheden die gedurende zoveel jaren zijn aangescherpt, verslechteren wanneer ze gedurende een relatief korte tijd niet worden gebruikt. Bloggen geeft schrijvers de kans om niet alleen te schrijven, maar ook om dit regelmatig te doen. Uiteindelijk wordt niet alleen de schrijfvaardigheid zelf ontwikkeld, maar ook de discipline om die vaardigheid te oefenen.
 • Om ervaringen te delen – Als we doorgaan met ons dagelijks leven, zullen we een groot aantal gelukkige, prachtige, verdrietige of zelfs vreselijke ervaringen hebben. Soms vinden we dat deze ervaringen de moeite waard zijn om met anderen te delen, omdat ze als lessen of waarschuwing kunnen dienen. In sommige gevallen zijn ze misschien ook de moeite waard om te delen, omdat deze gewoon te grappig zijn om voor onszelf te houden. Het is een feit dat zelfs de beste schrijvers zich zullen vervelen of geen materiaal meer zullen schrijven over hun ervaringen. Het goede nieuws is dat anderen ook verhalen of ervaringen hebben die de moeite waard zijn om te vertellen. Er is geen belemmering om de ervaringen van anderen te delen.
 • Anderen inspireren – Bijna iedereen kan online schrijven, maar niet iedereen kan inspireren. Als je een ervaring hebt gehad waarvan je denkt dat anderen die zouden moeten kennen, deel die dan. Als iemand je een goed advies heeft gegeven dat ook met anderen moet worden gedeeld, schrijf er dan over, enzovoort. Een van de meest bevredigende dingen die een schrijver kan ervaren, is ontdekken dat anderen inspiratie opdoen in hun schrijven. Dit is een bijzonder goed ding om te onthouden de volgende keer dat je alleen voor het schrijven voor je blog wilt schrijven.
 • Om mensen aan te trekken – Bloggen is een goede manier om publiek te krijgen. Dit is met name het geval voor blogs van product- of zakelijke websites. Ze willen dat de juiste mensen opmerken wat ze aanbieden. Met “juiste mensen” bedoelen we degenen die waarschijnlijk hun producten zullen kopen of gebruik zullen maken van hun diensten. Hetzelfde principe geldt ook voor niet-product- of niet-servicewebsites. In hun geval willen ze lezers aantrekken die een goed verhaal waarderen. Dit zijn mensen die waarschijnlijk terugkomen om meer te lezen en die anderen ook zullen vertellen over een goede leeservaring.
 • Geld verdienen – Geloof het of niet, sommige mensen verdienen echt geld met hun blogs! Er zijn twee manieren om te verdienen; ofwel een prominente website zal u benaderen met een aanbod om een ​​blog op hun site te schrijven, of adverteerders zullen voorstellen om advertenties op uw site te plaatsen. Verwacht echter niet meteen geld te verdienen. Meestal zijn het de meer welvarende en invloedrijke mensen of schrijvers die adverteerders en websites benaderen voor contracten. Dit wil niet zeggen dat je nooit je kans krijgt, met een voldoende grote groep kun je adverteerders aantrekken. Of het nu om een ​​van die redenen is, sommige of zelfs allemaal, het is belangrijk om te bepalen waarom je wilt bloggen, omdat het de richting aangeeft die je schrijft, en het geeft je meer doel. Je denkt misschien ‘Pfffft! Waar komt die richting en dat doel vandaan? ’Als het tijd is om je blog te onderhouden, dan is dat wanneer.

Je blog opzetten

Ben je klaar om te gaan bloggen?

Er zijn twee stappen bij het opzetten van een blog; de eerste is het kiezen en registreren van een domeinnaam en de tweede is het kiezen van een webhost. In het hele proces van begin tot eind duurt het ongeveer 20 minuten.

1. Een domeinnaam kiezen

Wat is een domeinnaam precies? Het is de naam waarvoor je blog bekend staat en waarvoor een zoekopdracht moet opleveren. Als u die domeinnaam typt, moet uw blog in de browser verschijnen.

Belangrijk

Bezoek onze koopgids voor domeinen

Kies een domeinnaam die uniek en toch beschrijvend is, zodat je publiek meteen weet waar je blog over gaat. U moet ook verstandig kiezen, want er is geen weg meer terug van het instellen van een domeinnaam. Het internet ziet ongeveer 10.000 domeinregistraties per dag, dus u mag niet verwachten dat uw eerste keuzes onmiddellijk beschikbaar zijn. In feite is het raadzaam om een ​​lijst met waarschijnlijke namen op te stellen.

Het kiezen van een domeinextensie is een must, voor het geval uw lezers uw domein verkeerd spellen en iets anders typen, worden ze nog steeds doorgestuurd naar uw blog. Om domeinextensies te maken, hechten blog-eigenaren meestal een “.com”, “.net” of “.org” aan het einde van de domeinnaam.

2. Het kiezen van een webhostingbedrijf

Het is onnodig om te zeggen dat je een webhost nodig hebt om een ​​blog te starten. De webhost is het bedrijf dat alle tekst, afbeeldingen en andere verschillende bestanden die nodig zijn voor uw blog digitaal opslaat en bezorgt aan iedereen die uw domeinnaam op internet typt.

Webhosts worden onder meer beperkt door zaken als ruimte, bandbreedte, het aantal beschikbare domeinen en subdomeinen, dus u kunt beter een verstandige keuze maken. Het kiezen van een slechte host leidt tot trage laadtijden van pagina’s, zelfs tot stilstand.

Beste webhosting voor 2016

Een goede webhost voor absolute blog-nieuwkomers is SiteGround, een website die iets meer kost dan andere webhosts (£ 2,75 per maand) maar dit goedmaakt met betrekking tot kwaliteit en service.

Als u SiteGround wilt gebruiken, hoeft u alleen maar hun website te bezoeken. Ze hebben een aantal promo’s, of je ze nu wilt gebruiken of niet.

Je kunt onze recensie van SiteGround hier bekijken.

Goedkopere webhosting

GoDaddy is ‘s werelds grootste domeinnaamregistrar en webhostingprovider. Het kost je zo laag als £0,99 per maand!

Instellen met SiteGround
Bezoek SiteGround en ontvang 50% KORTING

1Kies een plan – SiteGround biedt u verschillende plannen. Natuurlijk is het meestal raadzaam om er een te kiezen die momenteel bij uw budget past. Er is echter ook een basisplan voor beginnende bloggers.

2Registreer uw domeinnaam – Typ uw domeinnaam in het linkervak ​​en klik op “volgende” om te zien of deze beschikbaar is. Zo niet, kies dan een andere domeinnaam. Weet je nog die lijst die we je moesten maken? Dit is waar het handig wordt. Het registreren van een domeinnaam kan even duren als je erachter komt dat al die woordspelingen en trucjes waarvan je dacht dat ze al in gebruik zijn.

3Factuurgegevens invoeren – Zodra een domeinnaam al beschikbaar is, wordt u naar de registratiepagina geleid waar u al uw factureringsgegevens moet invoeren.

Wacht een paar minuten totdat je account is ingesteld.

WordPress installeren

WordPress is een gratis en open source-tool met een gebruiksvriendelijke plug-inarchitectuur en sjabloonsysteem. Met andere woorden, het is perfect voor het bloggen van nieuwkomers.

Log in op uw account via de SiteGround-startpagina en installeer WordPress. Ga naar “Mijn accounts“tab en klik”Ga naar cPanel“. Kijk onder de”Auto-installatieprogramma’s“Kop en klik op de”WordPress“Knop.

Je zou automatisch ingelogd moeten zijn Softaculous en naar de WordPress-installatiepagina gebracht. Klik op de “Installeer nu”Knop om te beginnen.

Selecteer uw domein en klik op “Kies domein”. Onder “Site-instellingen“sectie, noteer uw blognaam (kies iets” oogvriendelijk, het zou verschijnen op Google “) en sitebeschrijving. Voer uw e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord in. Al deze kunnen later worden gewijzigd behalve de gebruikersnaam (u kunt deze wijzigen met een plug-in). Zodra u tevreden bent met uw keuzes, gaat u akkoord met de voorwaarden en klikt u vervolgens op “Installeren“.

Je installatie is bijna klaar

WordPress de installatie duurt slechts een paar minuten en u ontvangt een e-mailmelding zodra deze is voltooid.

Werken met WordPress

Het eerste dat u hoeft te doen, is inloggen op uw site. Ga naar “http://www.uwsite.com/wp-admin(vervang “uwsite.com” door uw domeinnaam).

Na het inloggen zou je naar het WordPress-beheerdersgedeelte moeten worden gebracht. Hier kunt u de gewenste wijzigingen in uw blog aanbrengen.

Als je de titel van je blog wilt wijzigen, ga je naar de onderkant van het linkermenu en klik je op ‘Instellingen”. Het zou u naar een scherm moeten brengen waar u uw titel kunt wijzigen.

De “Pagina Titel“Is voor de hoofdtitel terwijl de”Slogan‘Is voor het subdomein. Nadat u tevreden bent met uw wijzigingen, klikt u op de “Wijzigingen opslaan“Knop. Als u op die knop klikt, gaat u naar uw site.

Uw eerste bericht schrijven en publiceren

Ben je gepompt om te beginnen met schrijven? Laten we beginnen met je eerste bericht. Ga in WordPress naar het linkermenu en klik op “Berichten”. Het zal je misschien verbazen dat er al een bericht is met de titel ‘Hallo Wereld!“Dit is iets dat WordPress op alle blogs plaatst om gebruikers een idee te geven van wat ze kunnen verwachten. Je kunt het bestuderen of er vanaf komen door op de knop ‘Prullenbak’ te klikken, net onder het bericht.

Start een nieuw bericht door op de “Nieuw toevoegen” koppeling; dit zou je naar het post creator scherm moeten brengen. Het vak bovenaan is voor de titel van je bericht en het vak eronder voor het bericht zelf.

Afbeeldingen zijn altijd een goed idee, omdat het de post verbetert en het geeft je lezers ook iets om naar te kijken. Afbeeldingen geven uw lezers ook een idee van waar uw blog over gaat. Zorg er gewoon voor dat de afbeelding gerelateerd is aan de blog en niet alleen aan een spatie.

Als u een afbeelding wilt toevoegen, klikt u op de “Voeg media toe“Knop en klik op”Selecteer bestand”Om een ​​afbeelding op uw computer te uploaden.

U kunt ook de grootte van de afbeelding kiezen en hoe deze op de pagina is uitgelijnd. Zodra u tevreden bent met uw keuzes, klikt u op ‘In post plaatsen”Om de afbeelding toe te voegen.

Weet je zeker dat dit de post is die je de wereld wilt laten zien? Ga er nog een keer overheen om grammaticafouten te ontdekken. Misschien herinnert u zich ook ideeën die het waard zijn om toe te voegen. Nadat u klaar bent met posten, klikt u op de “Publiceren”Knop aan de rechterkant van het scherm om het te publiceren.

Zelfs nadat u op “Publiceren“Je blog kan nog steeds een”Komt binnenkort” bladzijde. Wanneer u klaar bent om die pagina te verwijderen, hoeft u alleen maar in te loggen op uw blog en op de link bovenaan te klikken.

Dus daar heb je net je eerste blog gepubliceerd. Zo eenvoudig was het niet?

Verbeter uw blog

Vroeg of laat kom je misschien op een punt waarop je denkt dat het ontwerp van je blog te duidelijk is en je meer elementen wilt toevoegen voor meer impact. Dit is waar het voordeel van WordPress binnenkomt; het is zo gemakkelijk te gebruiken dat je jezelf praktisch kunt leren hoe je het moet doen.

De basis van blogontwerp

Het klopt dat als het gaat om het ontwerpen van je blog, je fantasie de limiet is. Voordat u echter overboord gaat, moet u ook op de hoogte zijn van handige tips die u moet volgen, vooral gezien het feit dat we niet allemaal dezelfde waardering hebben voor esthetiek.

Volg verticale lijnen – Over het algemeen is het een goede gewoonte om dingen op een rij te houden. In het geval van webpagina’s waar we over het algemeen naar beneden scrollen, betekent dat verticale lijnen of kolommen.

Het ziet er overzichtelijker uit als alinea’s en afbeeldingen allemaal precies in hun kolommen passen. Onze ogen en hersenen zijn ontworpen om patronen te herkennen, dus als iets opvalt, merken we dat meteen op. Zoals die afbeelding die niet in lijn is, of die alinea die uitsteekt.

Als er te veel van deze kleine dingen uit de pas komen, kan de lezer worden afgeleid en voor je het weet hebben ze een slechte mening over hoe die pagina is gerangschikt.

Als u nog steeds niet zeker weet hoe u verticale lijnen moet implementeren, kiest u een gemeenschappelijke breedte voor alle afbeeldingen en een andere gemeenschappelijke breedte voor alinea’s, zelfs als afbeeldingen en alinea’s zich vermengen.

Observeer “White Space” – De ruimte tussen de elementen en secties van een blogpagina, of welke pagina dan ook, wordt witte ruimte genoemd. Er moet om twee redenen altijd witruimte tussen elementen zijn; om de pagina minder claustrofobisch en overweldigend te maken en om secties gemakkelijker leesbaar te maken.

Je kunt de ruimte tussen de elementen of secties van je blog bepalen door marges of opvulling toe te voegen.

Lettertypen instellen – Je hebt veel lettertypen tot je beschikking wanneer je je blog ontwerpt, en misschien kom je in de verleiding om er veel te gebruiken. Het nadeel is echter dat als je te veel lettertypen in een bepaald gebied gebruikt, dit voor verwarring zorgt in de blog. Om nog maar te zwijgen van het kan uw lezers hoofdpijn bezorgen als hun ogen van het ene lettertype naar het andere springen.

Kies lettertypen niet omdat ze leuk of leuk zijn om naar te kijken, maar omdat ze gemakkelijk te lezen zijn. Het ideaal is om één type lettertype te hebben voor posttitels, een ander type lettertype voor zijbalktitels en een ander ander type tekst voor de blog.

Kleur je blog – Het is al lang bekend dat kleuren een psychologisch effect hebben op personen, ze kunnen iets aantrekkelijks of zelfs dofs maken.

Als het om blogs gaat, kun je het beste kiezen voor kleuren die de aandacht trekken op de gebieden waar we lezers naar willen laten kijken. De aanwezigheid van te veel kleuren tegelijk zal ook het oog en de geest verwarren.

Wat is een manier om met kleuren om te gaan? Ga voor een algemeen kleurenschema en peper de pagina vervolgens door met andere kleuren die er het beste bij passen. Je moet echter ook niet bang zijn om contrasterende kleuren te gebruiken omdat ze impact hebben. Het beste advies als het om kleuren gaat, is ervoor te zorgen dat ze de lezers niet afleiden van de hoofdinhoud van je blog.

Maak informatie toegankelijk – Soms willen lezers de blogger een vraag stellen of om welke reden dan ook contact met hen opnemen. Als blogger moet u het uw lezers gemakkelijk maken om u te bereiken. Waarom? Je wilt jezelf afbeelden als een mens, iemand met wie ze gemakkelijk kunnen omgaan en die ze kunnen bereiken, niet als een god die altijd onbereikbaar is.

Deze toegankelijkheid moet ook gelden voor de andere items op de blog, zoals RSS-feed, aanbevolen berichten, archieven, externe links en het zoekvak.

Andere tips om uw blog beter te maken

Geef een korte beschrijving – U trekt waarschijnlijk meer lezers als ze onmiddellijk weten dat uw blog over gaat, dus voor dit doel is het raadzaam om onder de banner van uw blog een korte beschrijving te geven over waar de site over gaat en van wie de eigenaar is.

Gebruik een profielfoto – Een van de dingen die een verbinding voor lezers tot stand brengt, is de wetenschap dat de schrijver een echt persoon is. Niets zegt een echte persoon zoals een foto van jou op de blog.

Zorg ervoor dat je een goede foto van jezelf kiest. Dit wil niet zeggen dat je een afbeelding moet kiezen die is gephotoshopt om je op een filmster te laten lijken. Selecteer je foto’s voor je blog, op dezelfde manier als je een foto kiest voor een sollicitatiegesprek of voor een sociaal profiel, wil je het beste beeld van jezelf presenteren met geen van de fakeries.

Zorg ervoor dat uw pagina’s snel worden geladen – Een van de ongelukkige neveneffecten van internet is een kortere aandachtsspanne. Met de vele dingen die u op internet kunt zien, kunt u niet verwachten dat iets de aandacht van lezers lang vasthoudt, vooral als dat een blog is die te lang duurt om te laden.

Wat draagt ​​bij aan lange laadtijden? Afbeeldingen die niet zijn geoptimaliseerd voor uw blog, onnodige coderegels, CSS- en Java-bestanden, plug-ins en andere.

Zelfs het plaatsen van te veel afbeeldingen op één pagina kan bijdragen aan een aanzienlijke vertraging. Er zijn dingen die u kunt doen om het laden van pagina’s te optimaliseren, zoals Gzip-compressie, geoptimaliseerde caching en het opschonen van de code. U kunt dit misschien niet zelf doen, maar er zijn andere webexperts die u gemakkelijk kunnen helpen.

Heb de juiste plug-ins – Ja, we hebben het gehad over plug-ins die bijdragen aan het vertragen van je blog, maar het hebben van de juiste zal ook een verschil maken als het gaat om de verschillende aspecten van je blog.

Hier zijn enkele van de best gewaardeerde gratis:

 • Wordfence – Een gratis maar eenvoudige beveiligingsplug-in die een extra beschermingslaag toevoegt door mensen te blokkeren die proberen uw website binnen te dringen.
 • Anti spam – Nog een gratis plug-in die spam weghoudt. Dit doet u zonder Captcha te gebruiken, vragen te stellen of uw oprecht menselijke lezers te irriteren die eerlijk gezegd gewoon een opmerking willen achterlaten.
 • WP optimaliseren – Deze gratis plug-in zorgt ervoor dat uw blog soepel blijft werken door uw databasetabellen te optimaliseren, oude postrevisies te verwijderen en niet-goedgekeurde opmerkingen en andere dingen in de prullenbak te verwijderen.
 • WordPress SEO – Met de juiste zoekwoorden kan uw blog gemakkelijk worden opgemerkt door zoekmachines, maar soms heeft u meer nodig dan dat om op te vallen. WordPress SEO kan u helpen bij het maken van goede bewoordingskeuzes om het maximale uit uw zoekwoorden te halen.
 • Dashboard van Google Analytics – Hoeveel verkeer krijgt uw site? Waar komt het meeste vandaan? In welke inhoud waren ze het meest geïnteresseerd? Hoeveel van hen zijn terugkerende kijkers? Google Analytics houdt deze zaken en meer bij.

Je blog schrijven

Dus je hebt de blog up-and-running, je hebt de tools om je te helpen bijhouden wat er allemaal moet worden bekeken, en je weet hoe je je artikelen en afbeeldingen moet publiceren.

Waar moet je nu over schrijven? Zolang het binnen het bereik van je blogbeschrijving valt, zou alles in orde moeten zijn. Misschien is het makkelijker om te praten over waar je niet over zou moeten schrijven.

Off-topic artikelen – Je blog zou al een thema moeten hebben. Verstoor dat thema niet door over iets totaal anders te schrijven. Je blogt bijvoorbeeld over films en tv-programma’s, maar op een dag vond je het gewoon inspirerend om over je huisdieren te schrijven.

Uw persoonlijke geheimen – Een blog is één ding, een dagboek is iets anders. Lezers kunnen af ​​en toe een tirade tolereren, maar het is niet nodig om je hele ziel bloot te leggen. Je zult jezelf niet alleen blootstellen aan spot, je lezers kunnen zich ook ongemakkelijk voelen als ze te veel weten.

Werkplek is belangrijk – Het staat buiten kijf dat de werkplek een bron is van veel conflicten, drama en sappige roddels. Laat ze daar maar beter staan, want als u dat in uw blog opneemt, worden in het begin alleen lezers uitgenodigd, maar de problemen zullen snel volgen.

Familieaangelegenheden – Het is oké om te praten over wat er tijdens de familiereünie is gebeurd, maar niet meer dan dat. We hebben allemaal familieleden die verre van perfect zijn of die echt domme dingen hebben gedaan, maar het is niet nodig om dit uit te zenden.

Gevoelige informatie – Natuurlijk ben je vrij om over veel dingen te praten, maar zorg ervoor dat je niet te veel informatie weggeeft, want de verkeerde mensen kunnen luisteren. Geef geen informatie weg die uw financiële of persoonlijke veiligheid in gevaar kan brengen.

Web hosting

Uw blog promoten

Veel goede blogs mislukken omdat ze niet voldoende bekendheid krijgen. Hoe zorg je ervoor dat dit niet gebeurt met je blog? Promoot het goed.

Je hebt misschien bedenkingen bij het promoten van een site die relatief nieuw is en met weinig lezers of kijkers, maar denk er zo over na; hoe krijg je anders meer van die lezers of kijkers?

Dus hoe promoot je je blog? Het goede nieuws is dat de meest effectieve methoden eigenlijk gratis zijn.

Sociale media – Als je al een Facebook-, Twitter- of ander social media-account hebt, zorg er dan voor dat je ze aan je blog linkt. Aangezien u zich al in een sociaal netwerk bevindt, probeert u contact te maken met mensen die dezelfde interesse hebben als u of uw blog, het zal hen geen kwaad doen om die link op te merken.

Andere blogs – Reageer op de blogs van anderen en laat een link terug naar je eigen blog. Op die manier laat je het ergens achter met mensen die dezelfde interesse hebben als jij het kunt zien.

Er is hier een voorbehoud; zorg ervoor dat die opmerkingen nuttig, substantieel of constructief zijn. Het achterlaten van nare opmerkingen of opmerkingen die zijn ontworpen om die blog af te breken terwijl je je eigen blog ondersteunt, zal waarschijnlijk vijandige partijen voor je blog uitnodigen. Die vervelende opmerkingen worden waarschijnlijk toch door de blogeigenaar verwijderd.

Een andere manier waarop u andere blogs in uw voordeel kunt gebruiken, is door een reactie op een bericht in een andere blog te schrijven. Als u besluit dit te doen, zorg er dan voor dat u linkt naar de blog waarop u reageert, dit zal een “trackback” creëren en die blog waarnaar u heeft gelinkt, zal ook een link naar uw blog plaatsen.

Gast berichten – Dit is een tit-for-tat-ding dat populair is bij bloggende nieuwkomers. Neem contact op met andere blog-eigenaren en bied aan om een ​​bericht op hun site te schrijven, in ruil daarvoor kun je hen ook vragen om voor jou te schrijven. Je kunt ook links omwisselen, zodat meer mensen meer te weten kunnen komen over je respectievelijke blogs.

Houd er rekening mee dat niet alle bloggers openstaan ​​voor dit idee, en ondanks de voordelen ervan kun je ze het beste niet onder druk zetten.

Online forums – Er zijn tegenwoordig bijna overal online forums. Ontdek welke het populairst zijn voor het onderwerp van uw blog, of die met veel mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw blog.

Op veel forums kunt u in feite een link naar uw site plaatsen in de handtekening die onder aan elk bericht staat dat u schrijft, maar voor andere moet u mogelijk eerst een paar berichten plaatsen.

Uw blog onderhouden

Gefeliciteerd! Je hebt nu een blog. Laat jezelf echter niet misleiden door te denken dat het hier allemaal rozen zullen zijn, omdat het echte werk nog maar net begint; je moet die blog onderhouden.

Er zijn hier twee dingen om te onthouden; inhoud en consistentie. Inhoud verwijst naar het nieuwe materiaal dat u voor lezers heeft wanneer ze het bezoeken, consistentie verwijst naar hoe regelmatig of vaak u dat nieuwe materiaal uitbrengt.

Onderhoud uw blog door ervoor te zorgen dat uw lezers blijven terugkomen voor meer, en niets zorgt ervoor dat lezers terug blijven komen voor meer dan nieuwe inhoud. Dit heeft nog een ander voordeel: bots met zoekmachines zijn ontworpen om naar nieuwe inhoud te zoeken, dus hoe meer u uw materiaal bijwerkt, hoe meer u zichtbaar zult zijn voor de zoekrobots.

Al die nieuwe inhoud maakt ook niet uit als je geen consistentie hebt. Stel een regelmatig updateschema in en houd u eraan zodat uw lezers weten wanneer ze iets nieuws kunnen verwachten. Bijvoorbeeld regelmatig driemaal per week updaten.

Inconsistent zijn kan uw verkeer schaden. Je lezers zullen teleurgesteld zijn als ze ontdekken dat je niets nieuws te bieden hebt, als je ze meer dan eens teleurstelt, is de kans groot dat ze je blog niet meer bezoeken. Ze vertellen misschien zelfs aan anderen dat er niets op je blog de moeite waard is om op terug te komen.

Eerder in dit artikel noemden we het bepalen van onze redenen voor bloggen om richting en doel te krijgen. Dit is waar ze binnenkomen. Bij het onderhouden van uw website vindt u het misschien een uitdaging, en soms zelfs een hele klus, om te schrijven of nieuw materiaal te bedenken om op te zetten.

Hierin is geen schaamte; zelfs de beste schrijvers kunnen af ​​en toe materiaal verzinnen. Wat doen ze? Ze gaan terug naar de basis en vragen zich af waarom ze schrijven. Richting en doel.

Andere tips voor bloggen

Wat online gaat, blijft online – Wat gebeurt er in Vegas … u kent de rest. Het is echter precies het tegenovergestelde als het gaat om bloggen; wat online gaat, blijft waarschijnlijk voor altijd online.

Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn met wat je plaatst, en we hebben het niet alleen over die typefouten en grammaticale fouten die zelfs elementaire leerlingen kunnen zien, dit gaat over je mening, je tirades en je gevoelens.

Is het echt de moeite waard om te bloggen over een heel slecht gevecht met je BFF? Wat als je over een paar dagen dingen opknapt? Natuurlijk is de vriendschap weer op het goede spoor, maar die post zal er altijd zijn om je te herinneren aan die ene moeilijke plek. Het zal zelfs nog lastiger zijn als je in die blog behoorlijk gemene dingen over hem of haar zegt.

Dezelfde waarschuwing kan worden toegepast op blogs over mensen die u mogelijk hebben beledigd, bedrijven die u niet leuk vonden of andere onaangename ervaringen. Onthoud dat bloggen is alsof je iets zegt dat je niet kunt terugnemen. Een goed advies hier is om niets te plaatsen, tenzij het echt de moeite waard is om te plaatsen.

Wees niet te stijf in je schrijven – Hiermee bedoelen we dat u niet te formeel schrijft. Maak uw inhoud spraakzamer met de volgende tips:

 • Gebruik de woorden ‘jij’ en ‘ik’– Probeer te tellen hoe vaak deze woorden naar voren komen tijdens een normaal gesprek en je verliest het overzicht. Als u ze vaak gebruikt, krijgen uw lezers het gevoel dat u op een persoonlijk niveau met hen praat.
 • Verdeel die alinea’s – In de basis leerden we allemaal dat een alinea uit veel zinnen bestaat. Dit is echter niet meer van toepassing als het gaat om online lezen. Enorme groepen zinnen vormen tekstblokken die niet alleen onaangenaam zijn; ze kunnen het voor uw lezer ook moeilijk maken om die belangrijke punten te herkennen die u wilt overbrengen.
 • Gebruik cursief – Gebruik cursieve woorden wanneer u een vraag stelt of beantwoordt. Hierdoor lijkt uw blog meer op een gesprek en wordt ook de eentonigheid van de tekstweergave verbroken. Aan de andere kant moet worden vermeld dat het kapitaliseren van bepaalde uitspraken en zinnen het tegenovergestelde effect heeft en de lezers doet denken dat je naar ze schreeuwt. We zeggen niet dat je ze nooit moet gebruiken; je kunt acroniemen, belangrijke ideeën en zelfs de clou van een grap kapitaliseren. De sleutel hier is om spaarzaam en gepast gebruik te maken van hoofdletters.
 • Wees niet te formeel – Doe alsof je met iemand praat, dat is altijd een goed advies als het gaat om het schrijven van een blog. Het is tenslotte een blog, geen paper voor de wetenschappelijke gemeenschap, of een essay voor je compositieleraar.
 • Inhoud beïnvloedt zoekparameters – Je weet misschien hoe zoekmachines werken; ze zoeken naar trefwoorden in uw artikel en de meest relevante zoekopdracht komt bovenaan. Dit zal je er waarschijnlijk toe brengen om de pagina te vullen met zoveel zoekwoorden die zijn ingeklemd tussen wat alleen maar losse woorden en uitspraken kunnen worden genoemd. Wat u misschien niet weet, is dat Google-zoekrobots zijn geprogrammeerd om naar gedetailleerde inhoud te zoeken, en niet alleen hoe vaak een woord op een pagina verscheen of waar het op die pagina verscheen. Wat komt hier op neer? Schrijf voor uw lezers en niet voor de zoekmachine.
 • Uw lezers zijn belangrijk – Je zou in de verleiding kunnen komen om bezoekers van je blog als hits te zien; alleen de cijfers zijn belangrijk en niet wat ze van je blog vinden. Het kan je helemaal niet schelen wat ze van je blog vinden. Deze lezers zijn echter mensen met gevoelens en meningen, en hoe meer deze gevoelens en meningen door uw artikelen worden aangewakkerd, beïnvloed of gevormd, hoe meer kans dat ze terugkomen en meer van uw materiaal lezen. Wat beter is, is dat ze je blog ook aan anderen kunnen aanbevelen, die ze ook aan anderen zullen aanbevelen, enzovoort. Wat is nog een goede reden om te bedenken wat uw lezers denken? Feedback. We hebben al vermeld dat lezers niet alleen schrijvers zijn en lezers inspireren, maar ook schrijvers kunnen inspireren met positieve of constructieve feedback. Zelfs negatieve feedback kan positieve resultaten opleveren.

Bloggen zal ups en downs hebben

Een blog opzetten is een makkelijke zaak. Wat daarna gebeurt, vergt meestal veel werk. Wat uw doel ook is om te beslissen om een ​​deel van uw geest en hart open te stellen voor het publiek, of u nu uw vaardigheden wilt verbeteren, de dag van anderen wilt opfleuren of geld wilt verdienen, zorg ervoor dat u toegewijd bent voordat u begint.