Kajian Skala Hosting

Scala hosting berjaya masuk ke senarai teratas kerana prestasi mereka yang luar biasa (hanya 41ms untuk disambungkan dan 0.2s masa untuk bait pertama) dan 99,99% waktu operasi. Sokongan berpengetahuan dan pantas baik di peringkat sistem dan CMS (WordPress) dan pendekatan proaktif mereka terhadap keselamatan.

Pendapat saya adalah bahawa hosting terbaik adalah yang anda tetapkan dan lupakan. Ini adalah pengalaman saya dengan hosting Scala pada tahun lalu. Itulah sebabnya saya dapat mengesyorkan mereka sebagai salah satu syarikat hosting web terbaik untuk pengguna UK pada masa ini.

Logo Hosting Scala
KEMASKINI
999
KECEPATAN
999
SOKONGAN
997
HARGA
972
CIRI-CIRI
995
HIJAU
970
INOVATIF
1000

Scala hosting adalah syarikat terkemuka yang beroperasi sejak 2007 dari dua pusat data – di Eropah dan AS. Mereka melayani lebih daripada 50k pelanggan dan 700k laman web.

Mereka menyediakan perkhidmatan hosting web berkualiti tinggi kepada pelanggan mereka. Ini difokuskan pada hosting VPS dan Cloud yang dikendalikan, di mana mereka mempunyai panel pengurusan inhouse mereka sendiri yang disebut SPanel. Pelan hosting bersama ada di pelayan CPanel, tetapi dilayan dari pasukan yang sama, begitu baik.

Seperti biasa dalam ulasan kami, kami memfokuskan pada prestasi, sokongan, keselamatan, ciri dan harga.

Persembahan

Persembahannya sungguh mengagumkan. Seperti yang anda lihat dari ujian dengan alat prestasi keycdn, TTFB (masa hingga bait pertama) hanya 198ms dan kelajuan sambungan dari London adalah 41ms.
Masa penyambungan: Masa yang diperlukan untuk menyambung ke pelayan web. Disyorkan adalah di bawah 200ms.

scala perfroramnce

TTFB: Masa yang diperlukan dari ketika pelanggan membuat permintaan HTTP untuk menerima data byte pertama dari pelayan web. Disyorkan adalah di bawah 400ms.

Itulah dua metrik penting yang berkaitan dengan kelajuan rangkaian dan pelayan laman web.

Mereka mempunyai jaminan uptime 99,99% untuk perkhidmatan bersama dan VPS. Sekiranya uptime anda pada bulan tersebut berada di bawah 99%, anda akan mendapat bayaran balik sepenuhnya secara kredit.

Ciri lain yang baik dengan Scala ialah mereka menangani lonjakan lalu lintas dengan sangat baik. Tidak seperti banyak syarikat hosting lain, jika laman web anda menjadi viral selama sehari, mereka tidak akan menghentikan perkhidmatan anda selagi ia tidak mematahkan pelayan.

Sistem ini automatik, jadi jika ia berlaku hanya sekali atau dua kali seminggu mereka tidak akan mengganggu anda dengan penjualan yang lebih tinggi ke rancangan yang lebih tinggi (apa yang telah kita lihat dengan syarikat lain).

Sekiranya laman web anda berkembang, mereka akan mengesyorkan rancangan VPS yang harganya hebat, hampir sama dengan rancangan hosting bersama.

Keselamatan

Scala hosting tertumpu pada keselamatan. Mereka telah menggabungkan fitur SPanel mereka untuk mengunci fail pemasangan, jadi walaupun plugin atau modul mempunyai masalah keselamatan, penggodam tidak dapat memuat naik perisian hasad yang menyunting fail asli dari pemasangan. Ini hanya tersedia untuk WordPress tetapi pasukan pembangun mereka sedang mengusahakan CMS utama lain seperti Joomla, Drupal, Magento dan PrestaShop dan OpenCart.

SShield (hanya untuk VPS yang dikendalikan) – keselamatan siber adalah topik yang mendesak dalam dunia teknologi, dengan penggodam semakin banyak melakukan serangan dalam serangan mereka. Sehubungan dengan itu, Scala hosting menawarkan SShield – penyelesaian gen seterusnya untuk perlindungan laman web.

Alat ini menyediakan pemantauan masa nyata 24/7 dan pencegahan ancaman. SShield mengenali dan menyekat 99,998% dari semua serangan malware dan hasad yang diketahui. Bukan hanya itu, tetapi penyelesaiannya menggunakan algoritma pembelajaran mesin untuk meningkatkan lagi strategi pertahanannya. Setiap kali sistem mengesan jenis ancaman baru, ia menambahkannya ke pangkalan data potensi kerentanan yang terus berkembang, bertindak balas dengan lebih berkesan lagi di masa depan.

Perkara terbaik adalah, setelah diaktifkan, tidak ada banyak kaitan dengan SShield – alat ini automatik sepenuhnya dan tidak memerlukan pengetahuan keselamatan web sebelumnya.

Baru-baru ini, hosting Scala telah bekerjasama dengan Rack911, peneraju industri dalam penyelesaian keselamatan siber. Penyedia yang berpangkalan di California akan membantu dengan pemantauan pelayan proaktif dan ujian penembusan biasa.

Sokongan

Mereka mempunyai sokongan sembang 24/7 dan sokongan tiket oleh kakitangan berpengetahuan yang semuanya ada. Semua sokongan sysadmin dan CMS ada di pejabat yang sama, jadi semua pertanyaan anda dari sokongan asas hingga masalah rumit yang memerlukan sysadmin akan dijawab dengan cepat.

Semua sokongan berpusat di Eropah.

 • Sokongan tiket 24/7
 • Sokongan sembang 24/7
 • Sokongan ada di rumah
 • Berasaskan Eropah

 • Tiada

Ulasan pelanggan

Apabila kami memeriksa ulasan pelanggan, kami biasanya pergi ke sumber bebas seperti TrustPilot dan media sosial seperti Reddit, Twitter dan Facebook. Kami juga melihat forum industri dan laman tinjauan hosting yang lain, tetapi kami mengambilnya dengan garam kerana mungkin ada bias dalam industri dan kami lebih berminat dengan apa yang dikatakan pelanggan sebenar secara keseluruhan.

scalahosting kepercayaanpilot

Dihidupkan KepercayaanPilot Scala hosting mempunyai 98% Cemerlang dan 2% Ulasan hebat, yang menjadikannya teratas dalam industri dari segi kepuasan pelanggan.

Kami tidak menemui terlalu banyak ulasan di media sosial, tetapi apa yang kami dapati adalah positif dan tidak ada aduan serius.

Di forum industri dan laman web tinjauan web hosting, mereka dinilai tinggi. Ini juga memberikan kesan yang baik bahawa jika ada tinjauan negatif, host Scala aktif dan menjawab kepada semua pelanggan.

Maklumat teknikal

Secara lalai, klien hosting bersama menggunakan CPanel dengan pelayan web Apache dan versi terbaru dari semua ciri CPanel.

Pelanggan VPS dengan SPanel boleh memilih antara Apache, Nginx sebagai proksi terbalik, Litespeed Enterprise atau Open Litespeed (yang percuma dan tidak terhad).

Semua rancangan menyokong bahasa pengaturcaraan web utama seperti PHP dan Python.

Sokongan Git disertakan dan anda dapat mengakses pelayan melalui SFTP, SSH (diaktifkan atas permintaan), WP-CLI.

Semua rancangan kecuali Mini dapat menampung nama domain tanpa had, mempunyai lebar jalur tanpa had dan pangkalan data tanpa had.

Akaun e-mel juga tidak terhad (bilangan e-mel yang dapat anda terima dibatasi oleh inode rancangan) dan semua protokol utama disokong – SMTP / POP3 / IMAP.

HTTP2 juga diaktifkan pada semua rancangan.

 • Jaminan masa upah 99,99%
 • Sambungan hebat dan kelajuan TTFB
 • Pematuhan dengan undang-undang perlindungan data
 • Cadangan 7 hari
 • Akses SSH dan WP-CLI
 • Log akses mentah
 • Semua ciri CPanel
 • Pasukan pembangunan dalaman

 • Tiada pusat data UK

Skalabiliti

Penskalaan dalam hosting Scala cepat dan mudah (seperti namanya syarikat). Sekiranya laman web anda melebihi rancangannya sekarang, anda boleh memindahkannya dengan mudah ke VPS terurus dengan lebih banyak sumber dan kuasa dengan harga yang hampir sama. Scala telah mengembangkan panel inhouse mereka sendiri – SPanel dan ia membolehkan mereka mengekalkan harga perkhidmatan VPS yang diuruskan dengan harga yang sangat berpatutan.

Batasan

 • 150k inode pada rancangan Mini dan 3% penggunaan CPU / memori.
 • 300k inod pada rancangan Mula dan 5% penggunaan CPU / memori.
 • 500k inod pada pelan Lanjutan dan 9% penggunaan CPU / memori.

1 inode = 1 fail.

Sandaran

Untuk hosting bersama, Scala hosting menyimpan sandaran untuk setiap hari dalam 7 hari terakhir secara lalai. Untuk VPS hanya 1. Sandaran ini hanya tersedia untuk pemulihan dari sistem.

Saya mengesyorkan agar anda membuat sandaran penuh dan memuat turunnya dan menyimpannya di lokasi yang selamat setiap bulan sekiranya anda perlu memulihkan sandaran yang lebih lama (sekiranya terdapat perisian hasad, peretasan dll.).

Apa gunanya hosting Scala?

Scala adalah nilai terbaik untuk hos wang yang kami dapati dalam bidang VPS terurus. Hosting bersama mereka juga bernilai tinggi untuk wang. Gunakan hosting Scala jika anda merancang untuk:

 • mulakan blog peribadi atau perniagaan
 • mulakan laman web e-dagang
 • apa sahaja berdasarkan WordPress, Joomla, Drupal, Magento atau OpenCart
 • aplikasi kecil hingga sederhana

Bila tidak menggunakan hosting Scala?

 • Sekiranya anda hanya memerlukan hosting e-mel dan bukan laman web, ada penyelesaian yang lebih baik seperti Zoho Mail atau Gsuite.
 • Sekiranya projek anda memerlukan pelayan khusus.

Adakah Scala hosting bagus untuk WordPress Hosting?

Scala Hosting menawarkan tiga pakej WordPress berdasarkan platform bersama mereka. Tawaran tersebut mempunyai kelebihan yang sama dengan beberapa faedah khusus WP:

 • persekitaran pelayan yang dioptimumkan
 • kemas kini teras dan pemalam
 • imbasan perisian hasad percuma
 • kawasan pementasan satu klik
 • penghijrahan data profesional

Seperti hosting bersama, harga bermula dari $ 3,95 / bln untuk Mini dan naik ke $ 9,95 / bln untuk rancangan Lanjutan.

Anda boleh memasang WordPress di hosting Scala dalam waktu kurang dari 2 minit dari log masuk ke laman web mereka, menyiapkan domain atau subdomain dan pemasangan sebenarnya. Anda dapat melihat keseluruhan proses dalam video ini.

Pada rancangan VPS yang dikendalikan, Scala mempunyai Pengurus SWordPress mereka sendiri – yang ini untuk semua peminat WordPress di luar sana.

SWordPress Manager dilengkapi dengan antara muka yang bersih, dilengkapi dengan semua asas untuk pengguna kali pertama:

 • Pemasangan / penyingkiran WP satu klik
 • Mengaktifkan / melumpuhkan kemas kini automatik
 • Menyiapkan kunci keselamatan
 • Menetapkan semula kata laluan pentadbir

Pengguna juga memiliki area pementasan, memungkinkan untuk melakukan semua jenis pengubahsuaian dan ujian tanpa mempengaruhi laman web yang diterbitkan. Itulah sebabnya kami juga mengesyorkan mereka sebagai salah satu hos WordPress terbaik untuk perniagaan UK.

Harga

Secara keseluruhan, hosting Scala menawarkan nilai terbaik untuk semua rancangan. Terutama pada VPS yang diuruskan.

Mereka mempunyai pembayaran bulanan dan polisi jaminan wang dikembalikan selama 30 hari supaya anda dapat menguji perkhidmatan ini.

Namun, jika anda ingin mengunci harga termurah, anda harus membeli kontrak selama 3 tahun.

Perlu diingat juga harganya dalam USD dan bukan GBP.

Kesimpulannya

Scala hosting ingin mengubah status quo dalam industri hosting. Syarikat ini terus mengawasi pasar dan menganalisis apa yang dapat diubah, apa yang dapat ditingkatkan. Dalam aspek itu, Scala telah mengembangkan satu set alat yang unik yang bertujuan untuk meningkatkan prestasi dan keselamatan pelayan sambil mengurangkan kos hosting.

SPanel adalah platform serba boleh yang bertujuan untuk memberikan alternatif yang efisien untuk cPanel dan kenaikannya. SShield adalah perlindungan teratas anda terhadap penjenayah siber. SWordPressManager adalah pengenalan mudah anda kepada penyelesaian CMS yang paling popular untuk pembinaan laman web.

Bersama-sama, mereka membentuk gabungan perkhidmatan serba boleh yang menjamin laman web anda akan sentiasa dalam talian pantas dan selamat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me