Top 20 van de vragen over webhosting beantwoord

Top 20 van de vragen over webhosting beantwoord

Het afgelopen jaar hebben we veel vragen van onze lezers ontvangen en hebben we besloten een volledig artikel te schrijven over de meest voorkomende vragen over webhosting. We hebben het onderzoek een beetje uitgebreid en zochten naar de meest gestelde vragen op sites als Yahoo Answers, Quora, Ask en Google en hier is de lijst met de meest voorkomende vragen en de antwoorden die we daarop hebben.

Wat is webhosting?

Webhosting is de activiteit of het bedrijf van het bieden van opslagruimte en toegang voor websites. Als u bijvoorbeeld een website of andere inhoud maakt waartoe u toegang wilt hebben van andere gebruikers op internet, moet u een webhostingplan kopen om uw bestanden op de webserver te uploaden (een zeer snelle computer die is geoptimaliseerd om te leveren inhoud en verbonden met een zeer snel netwerk). Wanneer iemand vervolgens een webadres in zijn browser typt, zoals https://top5hosting.co.uk, verbindt het internet de webserver met de bezoekerscomputer en dragen ze bestanden over. Op deze manier kunnen uw bezoekers door de inhoud van uw website surfen.

Wat is webhosting

Dit roept een andere vraag op. Kunt u uw website niet op uw computer hosten? Het antwoord is ja, dat kan. Elke computer die op een netwerk is aangesloten, kan de rol van een webserver spelen. Er zijn veel redenen waarom u dat niet zo moeilijk zou moeten doen: uw computer moet 24/7 online zijn, u moet een webserversoftware laten draaien, u moet zelf voor uw beveiliging zorgen enzovoort. Tegenwoordig kunt u een professioneel webhostingplan kopen voor slechts 1 £ / maand.

Dat is de beste webhostingprovider in het VK?

Er is geen antwoord op deze vraag in één woord. Er zijn veel gerenommeerde Britse hostingbedrijven die een thuis kunnen zijn voor uw webproject. Het vinden van de beste website-hostingprovider hangt af van uw zakelijke behoeften, uw bedrijfsmodel, uw maandelijkse verkeer en bezoekers, het type service of gegevens dat u aan uw gebruikers levert en het ondersteuningsniveau dat u nodig heeft. Alle website-hosts in onze top 10 Britse hostinggrafiek hebben een goede reputatie en zullen voldoende zijn als u net begint. Als u meer specifieke behoeften heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met details en onze experts zullen u voorzien gratis hostingadvies afgestemd op uw projectbehoeften.

Wat is het verschil tussen webhosting en domeinnaamregistratie?

Domeinnaamregistratie en webhosting zijn twee nauw met elkaar verbonden maar zeer verschillende diensten. Domeinnaam is uw digitale identiteit en wat mensen in hun webbrowser typen om u inhoud te zien. Zie onderstaande afbeelding.

Verschil domeinnaam en webhosting

Mensen kopen domeinnamen om verschillende redenen: om hun websites te hosten, om aangepaste e-mails te ontvangen of om ze voor zaken te kopen – om ze later voor een hogere prijs te verkopen of om ze te parkeren en geld te verdienen met advertenties. U kunt dus een domein hebben zonder een website te hebben, maar u kunt geen eigen website hebben tenzij u een domeinnaam koopt (uitzonderingen zijn de gratis oplossingen zoals wordpress.org of blogger.com maar daar is de site niet echt van jou). U kunt meer informatie over dit onderwerp vinden in onze Domeinkoopgids

En hier is een visuele weergave van het verschil tussen webhosting en domeinnaam in deze video van GoDaddy.

Hoeveel kost webhosting per jaar?

Het hangt allemaal af van uw behoeften. Hoe minder verkeer en ruimte u nodig heeft, hoe lager de kosten. Als u net uw bedrijf online begint, kunt u een goedkoop webhostingplan kopen bij een van de Britse webhostproviders op die lijst. Zorg ervoor dat u de link gebruikt die we u hebben gegeven, want als u door onze links gaat, kunt u de speciale aanbiedingen krijgen voor plannen vanaf 1 £ / maand. Hoe meer uw behoeften groeien in termen van bezoekers en ruimte, hoe meer uw webhostingplan zal kosten.

Hoe u een gratis domein en website-hosting kunt krijgen?

Veel van de webhostproviders geven u een gratis domeinnaam als u een hostingaccount bij hen koopt. Op onze homepage bij top5hosting kunt u, als u in de grafiek onder de domeinkolom kijkt, de webhostingbedrijven vinden die wij aanbevelen en die u een gratis domeinnaam zullen geven. Zoals gebruikelijk bij alles wat gratis is, moet u de kleine lettertjes lezen. Sommige providers bewaren dat gratis domein alleen voor u totdat u uw website bij hen host. Als u om een ​​of andere reden besluit uw hosting te wijzigen, moet u er nog voor betalen en sommige bedrijven gaan zelfs verder en behouden het domein. Dus voordat u voor de gratis domeinoptie gaat, wilt u misschien ons artikel lezen waarom u uw domein en hostingproviders gescheiden moet houden.

Hoe u uw webhostingservice kunt wijzigen?

Als u om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met uw huidige hostingprovider, kunt u deze eenvoudig wijzigen. Gebruik eerst alle stappen die we op onze homepage hebben vermeld.

Nadat u uw nieuwe hostbedrijf heeft gekozen, is het eerste dat u wilt doen, al uw gegevens, bestanden en databases migreren naar de nieuwe hosting. Maak een back-up van uw huidige site en upload deze naar de nieuwe hosting.

Test het op een sandbox-URL-adres (u kunt de ondersteuning van uw nieuwe hosting voor de URL vragen) en kijk of alles correct werkt. Ga vervolgens naar uw domeinregistreerder en wijzig de DNS-records van het domein met het adres dat is opgegeven door uw nieuwe website-hostingbedrijf.

Wat is een dedicated IP-adres in webhosting en heb ik er een nodig?

Laten we eerst beginnen met wat een IP-adres is. Het is een unieke reeks cijfers gescheiden door punten die elk apparaat identificeert dat via internet communiceert via een netwerk. De server waarop uw website wordt gehost, heeft ook een IP-adres dat deze identificeert en in het geval van gedeelde hosting kunnen er veel domeinnamen zijn verbonden met hetzelfde IP-adres.

Een specifiek IP-adres in een webhosting betekent dat de server een specifiek nummer toewijst dat alleen door u en uw domeinnaam wordt gebruikt. Een voorbeeld hoe dit werkt kun je zien in de afbeelding klap.

Speciaal IP-adres

Heeft u er een nodig? Er zijn een paar redenen waarom mensen een speciaal IP-adres voor hun domein willen. Een geval is als u een SSL-certificaat wilt gebruiken en het heeft een aparte laag nodig om de identiteit van uw site te identificeren.

Een andere reden is als uw website veel verkeer heeft en u deze sneller wilt onderhouden en de kans op een crash en time-outs voor uw gebruikers wilt verkleinen. Dit is de reden waarom een ​​dedicated of cloud hosting de voorkeur heeft wanneer u veel bezoekers verwacht.

De derde grote zaak is om SEO-redenen. Als u zich zorgen maakt dat er veel spamachtige sites worden gehost op dezelfde server en hetzelfde IP-adres als de uwe, en u zich hiervan wilt scheiden. Meer over het onderwerp wordt uitgelegd in deze video. En om te controleren wie er nog meer sites op uw server host, kunt u service gebruiken zoals www.my-ip-neighbours.com

Hoe het webhostingbedrijf van een website te controleren?

Gebruik tools zoals om te controleren wie de host is van een website hostingchecker. Typ gewoon de domeinnaam in die u wilt controleren en de hostingprovider wordt weergegeven.

Wat zijn webhostingrecensies en moet ik ze vertrouwen??

Dat is weer een goede vraag. Het antwoord is dat je heel voorzichtig moet zijn bij het lezen van informatie van webhostingrecensiesites en je onderzoek goed moet doen. Hoewel we beoordelingen hebben op basis van tests en onderzoek, raden we onze lezers nog steeds aan om een ​​lijst voor zichzelf te maken en de stappen te volgen die we hebben vermeld op top5hosting om de beste beslissing te nemen voor hun bedrijfsmodel.

De sleutel hier is dat het merendeel van de websites die beoordelingen van websites hosten, hun inkomsten genereren op basis van aangesloten commissies en de webhostproviders rangschikken op basis van alleen het bedrag van de beloning per verkoop. Op deze manier worden ook onze inkomsten gegenereerd, maar u kunt het verschil maken. Een voorbeeld is als je naar a gaat Beste Britse webhostingrecensies site van Google, de meesten van hen promoten Amerikaanse bedrijven met een slechte reputatie zoals iPage, FatCow enzovoort.

Het verschil tussen top5hosting en de andere hostbeoordelingssites die er zijn, is dat we alleen gerenommeerde hostingbedrijven vermelden met datacenters in het VK of Europa die uw inhoud sneller zullen leveren en met ondersteuning in het VK die in lokale tijd aan uw behoeften kan voldoen met technisch administratief personeel.

Hoe DNS voor webhosting in te stellen / aan te wijzen?

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het aanwijzen / verbinden van uw domeinnaam met uw webhosting door het juiste DNS-adres in te stellen.

  • Neem contact op met de ondersteuning van uw hosting en vraag hen wat uw DNS-adressen zijn. Ze moeten minimaal 2 zijn en er als volgt uitzien: dns1.yourhostingcomany.com; dns2.uwhostingbedrijf.com
  • Log in op de back-end van uw webhosting en voeg uw domeinnaam toe aan uw account.
  • Neem contact op met uw domeinregistreerder en vraag hem waar u de DNS-namen moet invoeren of zoek in hun ondersteuningsdatabase. De meeste registrars hebben een goede help-sectie.
  • Log in op uw domeinregistreerderaccount en stel uw DNS-records in.

Bekijk voor een gedetailleerd voorbeeld de onderstaande video waarin we laten zien hoe u een domein dat u van GoDaddy hebt gekocht, kunt verbinden met een webhostingplan van Siteground. De meeste andere registrars en hostings zijn vergelijkbaar, dus als u de bovenstaande stappen volgt en ze voor uw geval toepast, moet u snel aan de slag zijn.

Goedkope en betrouwbare webhostingproviders?

Je moet altijd voorzichtig zijn bij het kopen van iets goedkoops, vooral een webhosting. Veel gerenommeerde bedrijven hebben zeer goede startersplannen die goedkoop zijn, omdat ze voor een klein aantal bezoekers zijn met beperkte middelen, maar u krijgt dezelfde goede ondersteuning en vertrouwen die u kunt verwachten voor hun grotere plannen en ze zijn eenvoudig op te schalen . We hebben een lijst met goedkope en betrouwbare hostingplannen voor het VK.

Dat is een goede webhosting voor beginners?

Als je net begint, raden we een webhosting aan die goede en snelle ondersteuning heeft en je daarbij kan helpen. In dit geval heeft Siteground een groot voordeel met hun live chat-ondersteuning dat u in elk groot geval waar de huidige vertegenwoordiger uw probleem niet kan oplossen, ondersteuning van niveau 2 kunt krijgen. EUKhost en TSOhost zijn ook twee Britse webhostingproviders met zeer goede ondersteuningsteams.

Wat is domein?

Domein is de naam van uw digitale aanwezigheid online en uw meest waardevolle digitale bezit. Dit is het adres dat u in uw webbrowser typt. We hebben een groot deel van wat een domein is behandeld in de vorige vraag over het verschil tussen domein en webhosting. We hebben ook een gids voor het kopen van een domein voor beginners die alle informatie bevat die u nodig heeft bij het kopen van uw domeinnaam en het kiezen van de juiste.

Linux of Windows webhosting?

Dit hangt volledig af van de applicatie die u gaat starten. Als het een van de meest voorkomende CMS-systemen wordt, zoals WordPress, Joomla, Drupal of E-commerce platform, zijn ze allemaal op PHP gebaseerd, dus het antwoord is dat je op zoek bent naar een Linux-hosting. Als het gebaseerd zal zijn op ASP, .NET of iets dat gerelateerd is aan Microsoft, moet het worden gehost op een Windows-server. Meer informatie over het onderwerp vind je in ons Linux vs Windows hosting artikel.

LinuxCommunity

Wat is de bandbreedtelimiet bij webhosting?

Bandbreedte = de totale hoeveelheid gegevens, doorgaans gemeten in MegaBytes of GigaBytes, die gedurende een bepaalde maand kan worden gedownload of geüpload vanaf een bepaalde website of webhostingaccount. We hebben een uitgebreid artikel over wat hier bandbreedte is.

Wat is de beste webhosting voor WordPress?

Het korte antwoord is dat elk hostingbedrijf dat PHP kan bedienen, uw WordPress-site kan hosten. De beste webhosting voor WordPress is een mix van de beste algemene hostingplannen en enkele specifieke WordPress-functies zoals gratis thema’s, installatie met één klik, automatische kernupdates, installaties met één klik en migratie enzovoort. We hebben hier een lijst met gerenommeerde website-hostingbedrijven die gespecialiseerd zijn in WordPress.

Wat is cloudhosting?

In tegenstelling tot gedeelde of dedicated hostingservices die zijn gebaseerd op één machine (webserver), maakt de cloudhosting gebruik van de nieuwste cloudcomputingtechnologieën om gebruik te maken van de kracht van meerdere webservers die zijn verbonden en als één fungeren. Wanneer gehost in de cloud heeft uw site veel minder downtime vanwege serveronderhoud of storingen en is het ook veel gemakkelijker om pieken in bezoekers op te schalen of aan te pakken, omdat het de verwerkingskracht, opslag en RAM van meerdere machines kan combineren.

Cloudhosting is een hostingservice van de volgende generatie die tegen betaling kan worden betaald terwijl u het abonnement gebruikt. Dit kan u geld besparen als u verwacht dat uw sitebezoekers ongelijk zijn met pieken of als u veel verkeer verwacht dat een enkele machine niet aankan. Raadpleeg onze lijst met geselecteerde Britse cloudhostingbedrijven voor meer informatie.

Wat is CDN (Content Delivery Network)

CDN is een netwerk van servers in verschillende geografische punten die een cacheversie van een website aan de gebruikers leveren op basis van hun locatie. Zie de onderstaande afbeelding om een ​​schema te zien van hoe het werkt.

Hoe Content Delivery Network werkt

Hoe werkt het CDN precies? Zodra u uw site uploadt naar uw webhostingserver, wordt deze in de cache geplaatst op andere servers over de hele wereld die deel uitmaken van het CDN. Als u bijvoorbeeld de inhoud en afbeeldingen van uw website van een hostingbedrijf in het VK aanbiedt, is de ping (vertraging) voor gebruikers in Azië meer dan 400 ms vanwege de afstand. Als u het echter naar een CDN uploadt, zal de gebruiker, wanneer hij om de inhoud vraagt, worden verwezen naar een server in Azië dichter bij zijn locatie en zal de ping tientallen keren lager zijn.

Het voordeel van het Content Delivery Network is meestal snelheid. Dit kan uw gebruikerservaring en SEO verbeteren. Ook wanneer u de inhoud van verschillende servers levert, is het veel minder waarschijnlijk dat deze crasht op een server als gevolg van druk verkeer, omdat de gebruikers van verschillende locaties de inhoud van verschillende servers opvragen.

Wat is het beste gratis webhostingplan

Zoals alles gratis moet je heel voorzichtig zijn bij het zoeken naar gratis webhosting. We raden je aan om het alleen te gebruiken voor testen en ontwikkeling en nooit voor productie. De meeste gratis hostingplannen zijn zeer beperkt in bronnen, geven advertenties weer of voegen ongewenste inhoud in uw bestanden in. Lees ook de kleine lettertjes, want ze kunnen clausules hebben dat ze je account op elk moment kunnen beëindigen en ook het copyright van je inhoud.

Als u een privéblog of een ander type goedkope site wilt hosten die u niet een paar pond per maand kunt uitgeven, wordt het veel meer aanbevolen om een ​​van de gratis openbare blogplatforms te gebruiken, zoals wordpress, blogger of tumblr

Hoe u een webhostingbedrijf start?

Tegenwoordig is het relatief eenvoudig om een ​​eigen hostingbedrijf te starten. Het enige dat u nodig hebt, is een website en om een ​​reseller-hostingaccount te kopen bij enkele van de beste Britse hostingbedrijven. Op deze manier hoeft u alleen maar de verkoop af te handelen. Alle technische ondersteuning, hardware, software enz. Wordt afgehandeld door het hostingbedrijf waarmee u samenwerkt. Dit is de gemakkelijkste oplossing met de laagste investering in geld en kennis en het is geschikt voor elk webdesignbureau of internetmarketingadviesdienst die al klanten heeft.

Als u het naar een hoger niveau wilt tillen, kunt u een speciale server huren of uw eigen hardware in een datacenter plaatsen en al het systeembeheer zelf afhandelen. Dit is echter een meer geavanceerd niveau, dus als je het bereikt, zou je weten hoe je ermee om moet gaan.

We hopen dat je het artikel leuk vond en als je vragen niet beantwoord zijn, laat ze dan gerust achter in de comments en we nemen contact met je op!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me