Wat is bandbreedte en hoeveel heeft uw website nodig?

Wat is bandbreedte en hoeveel heeft uw website nodig?

Wanneer u op zoek bent naar de beste webhostingservices, komt u altijd de term bandbreedte tegen. Is het een goede zaak om voor het duurste abonnement te gaan met de hoogste bandbreedte (meestal onbeperkt)? Of is het beter om eerst de wateren te testen met een goedkoop plan met een lagere bandbreedte? Hoeveel bandbreedte heeft uw site echt nodig? Wat is bandbreedte eigenlijk??

Wat is bandbreedte [in een notendop]

Het is veilig om te zeggen dat de bandbreedte van uw site de uploadsnelheid van uw site is. Downloadsnelheid moet worden vermeld. Als u gebruikers echter geen grote hoeveelheden gegevens naar uw server laat uploaden, kan dit worden genegeerd, wat het geval is voor de meeste websites.

De uploadsnelheid van uw site wordt gebruikt wanneer een gebruiker uw site bezoekt. Nogmaals, wanneer er veel gebruikers tegelijkertijd uw site bezoeken, wordt de uploadsnelheid van uw site gedeeld.

Afhankelijk van het aantal gebruikers en uw bandbreedte, verandert de tijd die de gebruikers nodig hebben om het bestand of de webpagina’s die ze openen te downloaden. Eenvoudig gezegd: als uw bandbreedte te laag is en u veel bezoekers heeft, wordt de laadtijd van uw webpagina of het downloaden van bestanden aanzienlijk langzamer.

Bandbreedte versus gegevensoverdracht

De meeste mensen verwar bandbreedte met limiet voor gegevensoverdracht (meestal maandelijkse limiet). In tegenstelling tot bandbreedte, is gegevensoverdracht vergelijkbaar met datacap voor uw mobiele internetverbinding. Als uw webhostingplan een maandelijkse limiet voor gegevensoverdracht heeft, kan uw service worden opgeschort wanneer uw website een bepaalde hoeveelheid gegevens uploadt of uw gebruikers een bepaalde hoeveelheid gegevens downloaden..

In termen van leek verwijst gegevensoverdracht naar de hoeveelheid gegevens die uw website op een bepaalde periode aan uw bezoekers kan leveren (meestal maandelijks gemeten), terwijl bandbreedte verwijst naar de snelheid van uw website om gegevens in één keer te leveren (meestal gemeten in seconden) ).

Hoe u de ideale bandbreedtelimiet voor uw site kent

Nu begrijpt u wat bandbreedte en limiet voor gegevensoverdracht zijn. Helaas wisselen de meeste mensen elkaar uit zonder te weten dat ze anders zijn. En het ergste is dat sommige webhosts deze onwetendheid hebben uitgebuit.

Daar voorbij, de vraag hoeveel bandbreedte uw website nodig heeft, is nog steeds volledig onbeantwoord. Zeker, tot nu toe weet u dat het kiezen van een lage bandbreedte rampzalig kan zijn voor de gebruikerservaring van uw bezoeker.

Beide factoren kunnen uw bezoekersaantal gemakkelijk verlagen.

Helaas kunt u niet precies de exacte bandbreedte bepalen die ideaal is voor uw website. Het aantal bezoekers van uw site fluctueert, de webpagina’s die ze bezoeken kunnen te veel variëren en de updates die binnen uw website plaatsvinden, kunnen de bestandsgrootte van elke pagina wijzigen. Deze factoren kunnen uw bandbreedte-behoeften gemakkelijk veranderen.

Een ruwe schatting berekenen

Ondanks dat het onmogelijk is om de exacte bandbreedte voor uw site te berekenen, kunt u een ruwe schatting berekenen. U kunt dat doen door het hoogste aantal bezoekers in een maand, het hoogste aantal paginaweergaven in een maand en de bestandsgrootte van uw startpagina te krijgen.

U kunt kiezen voor de gemiddelde grootte van uw webpagina’s, maar dat zou vervelend zijn. Het is veel gemakkelijker en nauwkeuriger om de grootte van uw startpagina te berekenen, aangezien het meestal het grootste “bestand” is dat uw gebruiker opent en de meeste gebruikers toch bijna altijd eerst naar een startpagina gaan.

Als u een eenvoudige berekening wilt, kunt u ook het aantal bezoekers negeren. Wat er echt toe doet, is het aantal paginaweergaven dat u per maand ontvangt.

U kunt meerdere methoden gebruiken om het aantal bezoekers en paginaweergaven per maand te kennen. Als u WordPress gebruikt als het belangrijkste CMS (Content Management System) van uw site, kunt u de statistieken die u nodig heeft opvragen in het dashboard. Aan de andere kant kunt u services of plug-ins van derden gebruiken om die statistieken te krijgen.

Om de bestandsgrootte van uw startpagina te bepalen, kunt u uw startpagina eenvoudig op uw computer opslaan. In de meeste browsers kunnen webpagina’s worden opgeslagen als complete webpagina’s. Zodra je het bestand hebt opgeslagen, wordt het gescheiden in een bestand en een map.

Het bestand is het HTML-bestand voor uw startpagina. De map bevat alle bronnen zoals scripts, stijlen, afbeeldingen, audio, flash, video (in sommige gevallen) en andere webinhoud van uw startpagina.

Als uw computer op Windows draait, kunt u gewoon het bestand en de map selecteren. Klik er daarna met de rechtermuisknop op. Klik op Eigenschappen. Er verschijnt een dialoogvenster en daarin ziet u de totale grootte van uw startpagina.

Zodra u alle benodigde gegevens heeft, vermenigvuldigt u ze allemaal als volgt:

Totaal aantal paginaweergaven * Grootte van startpagina = geschatte gegevensoverdracht / maand

Hier zijn enkele cijfers als uw site populair is en een grote:

Voorbeeld

15.000 paginaweergaven * 1,5 MB = 22.500 MB of 22,5 GB

In dit voorbeeld heeft uw website in één maand 22,5 Gbytes aan gegevens geüpload. Dat is uw gegevensoverdracht per maand. Als u het geschatte bandbreedtegebruik wilt krijgen, deelt u dit door 30. Dus 22,5 Gbytes gedeeld door 30 is gelijk aan 0,75 Gbytes of 750 Mbytes. In bits is die waarde gelijk aan 6 Gbits of 6.000 Mbits. Men kan gerust zeggen dat deze voorbeeldsite een stabiele bandbreedte van 6 Gbit per dag nodig heeft om al zijn gebruikers te huisvesten en de achteruitgang van de laadtijd van de pagina te voorkomen.

Dit is natuurlijk een optimale schatting. Als u ervoor wilt zorgen dat uw bandbreedte voldoende is, kunt u uw website beveiligen door 25% tot 100% bandbreedtecapaciteit toe te voegen.

Gewoon een voetnoot

Als u denkt dat een startpagina van 1,5 Mbytes onrealistisch is, aangezien de meeste artikelen over bandbreedtemeting in hun voorbeelden een gemiddelde paginagrootte van 40 KB bieden, denk dan nog eens goed na. Tenzij u een startpagina of webpagina aanbiedt die alleen HTML-, CSS- en enkele JavaScript-bestanden bevat, zal uw gemiddelde paginagrootte ongeveer 25 tot 50 Kbytes zijn.

Als uw pagina echter kwaliteitsafbeeldingen en miniaturen heeft, kan deze gemakkelijk oplopen tot 1 tot 2 Mbytes. Slechts één (ongecomprimeerde) carrousel of bannerafbeelding met hoge resolutie op de website alleen al kan 100 tot 250 Kbytes bedragen. Als u er twee of drie heeft, wordt de gemiddelde grootte van uw webpagina zeker nog groter.

Inleiding tot de basisrelatie tussen server en gebruiker

Voordat u over bandbreedte leert, moet u weten dat een webhost een “computer‘Die uw bestanden of webpagina’s op het web host. De webhost is ook verbonden met het web via een internetverbinding, net als uw computer.

Telkens wanneer een gebruiker uw pagina bezoekt, downloadt zijn computer de bestanden van de webhost. De gebruiker verbruikt zijn downloadsnelheid. Aan de andere kant, aangezien de webhost de gebruiker de bestanden levert die hij nodig heeft om een ​​pagina te bekijken, uploadt de webhost technisch bestanden naar de gebruiker.

Is het verwarrend? Het kan zijn. Probeer de vorige alinea nog een keer te lezen en te verteren.

ISP’s en uw internetverbinding

Je zou nu het idee moeten krijgen. Net als u en andere internetgebruikers geven uw ISP’s (Internet Service Providers) u een specifieke bandbreedte (of internetsnelheid). Mogelijk ontvangt u bijvoorbeeld een bandbreedte (downloadsnelheid) van 3 Mbit / s van uw ISP (Opmerking: waarden worden verlaagd om later gemakkelijker te kunnen berekenen).

Bits en bytes

Bereken de bandbreedte

Info

Merk op dat 3 Mbits / s verschilt van 3 Mbytes / s. Als je 3 Mbits / s naar Mbytes / s converteert, krijg je 0,375 Mbytes / s, wat ongeveer 375 Kbytes / s is. Dus wanneer u een bestand downloadt en al uw bandbreedte gebruikt, zal uw downloadsnelheid 375 Kbytes / s of 3 Mbits / s zijn – niet 3 Mbytes / s of 3.000 Kbytes / s. Houd er rekening mee dat elke byte 8 bits bevat – 1 Kbyte = 8 Kbits en 1 Mbyte = 8 Mbits.

Hoe dan ook, als u twee bestanden tegelijkertijd downloadt en uw computer prioriteit geeft aan die downloads en uw bandbreedte tot het uiterste beperkt, heeft elk bestand een downloadsnelheid van 187,5 Kbytes / s. Zo werkt de internetverbinding (op basisniveau).

Ben je verward met de termen die worden gebruikt in internetsnelheden? Waarom is dit te verwarrend? Marketingtactieken. Het is gemakkelijker om 3 Mbits / s op de markt te brengen dan 0,375 Mbytes / s. En dit leidt tot verwarde consumenten.

Webhost en uw server

Webhosting-serviceproviders doen hetzelfde als ISP’s. Afgezien van het geven van opslag voor uw webbestanden, bieden ze ook bandbandsnelheid (in dit geval uploadsnelheid) aan uw server.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als u alleen hebt gekozen voor een bandbreedteplan van 3 Mbit voor uw website en een gebruiker probeert één enkel bestand van u te downloaden? Die gebruiker kan dat bestand downloaden met een snelheid van 375 Kbyte / s.

Aan de andere kant, wat gebeurt er als u alleen hebt gekozen voor een bandbreedteplan van 3 Mbits voor uw website en 10 gebruikers proberen een enkel bestand van u te downloaden? Alle gebruikers hebben een downloadsnelheid van 0,3 Mbits of 37,5 Kbytes. Dat is best traag, toch? Dat gebeurt omdat uw server zal proberen tegemoet te komen aan alle gebruikers die van uw site downloaden.

Omdat je slechts een lage bandbreedte van 3 Mbit hebt, wordt de snelheid voor elke gebruiker verlaagd omdat ze de bandbreedte die je hebt, zullen delen. De snelheid van 37,5 Kbytes is echter nog steeds behoorlijk.

Wat gebeurt er echter als 100 gebruikers proberen te downloaden van uw site? Ze worden allemaal van je gedownload met een snelheid van 3,75 Kbytes. En dat is te traag, vooral in de huidige downloadsnelheidsnormen.

Bekijk onze lijst met de beste webhostingproviders in het VK.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me