Wat is Google App Engine en wat kunt u ermee doen?

Wat is Google App Engine en wat kunt u ermee doen?

App Engine-logoGoogle App Engine (jij kan probeer het hier gratis) is een open cloudplatform waarmee u mobiele en webapplicaties kunt bouwen. Dit is echter niet alles; u kunt uw frameworks, taalruntimes en zelfs bibliotheken van derden meenemen. De Google App Engine is een goed beheerd platform dat de infrastructuur volledig loskoppelt, zodat u zich volledig op uw code kunt concentreren. Bovendien kunt u van nul tot wereldschaal gaan en begrijpen waarom de meest succesvolle bedrijven de App Engine van Google gebruiken om hun apps van stroom te voorzien.

Sommige bedrijven die het Google Cloud Platform gebruiken, zijn Coca-Cola, Spotify en Motorola. Jij kan vind meer applicaties die app engine gebruiken hier.

Kenmerken

Google App Engine helpt u niet alleen bij het bouwen van schaalbare mobiele apparaten en backends in elke taal op de bedrijfsinfrastructuur, maar biedt u ook een heleboel geweldige functies.

Elke populaire taal

U kunt uw app maken in Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP of Go; u kunt zelfs uw taallooptijd meenemen.

Google App Engine-documentatie App Engine-documentatie Google Cloud Platform

Zowel flexibel als open

App Engine biedt u aangepaste runtimes waarmee u elk framework en elke bibliotheek naar App Engine kunt brengen door een Docker-container te bieden.

Goed beheerd

Google’s App Engine beheert alle zorgen die u heeft met betrekking tot de infrastructuur, zodat u zich alleen op uw code kunt concentreren.

Diagnostiek, monitoring en logboekregistratie

Google biedt een Stackdriver (u kunt het ook gratis proberen), waarmee u krachtige toepassingsdiagnose krijgt om de prestaties en gezondheid van uw app te bewaken en te debuggen.

App-versiebeheer

U kunt gemakkelijk verschillende versies van uw toepassing accommoderen en moeiteloos productieomgevingen, tests, staging en ontwikkeling creëren.

Verkeerssplitsing

U kunt inkomende verzoeken naar verschillende app-releases leiden, incrementele uitrol van functies uitvoeren en A / B-tests uitvoeren.

Ecosysteem van diensten

U kunt vanuit uw applicatie gebruikmaken van een groeiend ecosysteem van GCP-services, waaronder een uitstekende reeks tools voor cloudontwikkelaars.

Voordelen

Voor elke taalgemeenschap

Zoals we eerder hebben vermeld, ondersteunt App Engine Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP. U zult erg blij zijn als u een ontwikkelaar bent die met een van deze taalgemeenschappen werkt, aangezien u onmiddellijk productief zult zijn in een omgeving die u al kent. Het enige dat u hoeft te doen, is code toevoegen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het heel eenvoudig te installeren en uit te voeren is, hier vindt u gedetailleerde gids.

Open Cloud

De meesten van ons accepteert geen controletools die je opsluiten in technologieën en platforms met onwerkelijke beperkingen.

Als dit op jou lijkt, ben je waarschijnlijk op zoek naar iets uit de doos. Met App Engine kunt u uw Docker-image leveren en uw softwarestack van frameworks naar taalruntimes naar bibliotheken van derden brengen. Als u uw app naar een ander platform moet verplaatsen, kunt u dit doen door uw app mee te nemen en deze te implementeren in een op containers gebaseerd systeem zoals Kubernetes on-prem of de publieke of private cloud.

Voeg gewoon de code toe

Als u App Engine gebruikt, komt er niets tussen u en het maken van uw hoogwaardige code. Infrastructuurkwesties zoals het naar beneden of omhoog schalen van uw applicatie om het verkeer af te handelen, het genezen van uw instanties, gezondheidscontrole en load balancing, evenals het toepassen van updates op het onderliggende besturingssysteem, worden allemaal volledig door Google voor u beheerd.

Infrastructuur wanneer u het nodig heeft

U kunt niet alleen genieten van een goed beheerde ontwikkelaarservaring, maar u kunt ook naar infrastructuur gaan voor een hoger controleniveau wanneer dat nodig is. Als u aangepaste code moet implementeren, integreer de engine in uw DevOps-proces, u kunt SSH rechtstreeks in uw instanties plaatsen. U kunt het geheugen en de CPU-vereisten van uw applicatie specificeren en de Engine regelt automatisch de infrastructuur namens u.

End-to-End Compute voor elke workload

Grotere bedrijven met verouderde apps draaien in hybride en soms zelfs multi-cloudomgevingen waarin de apps mogelijk worden herverdeeld naar VM’s, volledig beheerde platforms of containers. GCP is superieur als het gaat om deze diverse omgeving en laat uw apps communiceren met een zeer lage latentie op de netwerkinfrastructuur van Google om elke werklast te ondersteunen.

Groeiend ecosysteem van services

GAE is zo ontworpen dat u met slechts een API-aanroep toegang kunt krijgen tot een bloeiend ecosysteem van beheerde services. U kunt kiezen uit SQL- of NoSQL-databases, services zoals Cloud Pub / Sub, monitoring- en diagnosetools en een fantastisch scala aan ontwikkeltools op GCP.

Google App Engine versus Heroku

app-engine versus heroku

Cloud computing is niet meer het volgende grote ding. Het bewijs is duidelijk door alle data-infrastructuurcentra die worden opgezet door spelers die al gevestigd zijn, zoals Amazon’s AWS en Google’s App Engine. Het is dus duidelijk dat dit het huidige grote ding is. Natuurlijk zijn er ook kleinere pioniers zoals Heroku, die begon in 2007, de late Jurassic-periode in cloud computing.

Dus in deze sectie zullen we Heroku en de Google App Engine, die beide PaaS-aanbiedingen zijn, vergelijken om te zien welke van hen ze aanvinken.

App Engine en Heroku lijken op elkaar omdat het beide PaaS-oplossingen zijn. Beiden bieden u een directe omgeving waarin u uw apps en code kunt inzetten. Deze omgeving biedt echter geen onbeperkt aantal databases, besturingssystemen, talen en andere basisplatforms.

U kunt dus vrij snel opstaan, maar als uw app niet wordt uitgevoerd of niet wordt gehost of ontwikkeld door de vooraf goedgekeurde lijst, blijft u hoog en droog achter. Dit staat in schril contrast met IaaS-platforms zoals Amazon’s AWS, die u een virtuele machine bieden waarin u uw software-omgeving kunt aanpassen en installeren zoals u dat wilt.

Wat zij zijn

De Google App Engine laat u kennismaken met een geabstraheerde weergave van een machine-instantie die uw code uitvoert en Java en vergelijkbare JVM-talen zoals Clojure, PHP en JRuby ondersteunt, zelfs talen zoals Python en Google’s Go. Helaas wordt alleen pure Python ondersteund, dus je zult geen modules kunnen uitvoeren die bijvoorbeeld C-code bevatten.

Aangezien er dergelijke taalbeperkingen zijn, is het duidelijk dat Google ontwikkelaars introduceert in een taalbewuste omgeving waarin ze hun code kunnen uitvoeren. Veel mensen klagen dat het alleen-lezen bedrijfseigen karakter van App Engine resulteert in onnodige en vervelende code-refactoring.

Dit betekent dat de applicaties moeten worden geschreven met de App Engine in gedachten. Zelfs de standaard Java-code moet bijvoorbeeld behoorlijk worden gewijzigd om in de App Engine-omgeving te passen. Een ander nadeel is dat Google erop staat dat hun klanten alleen de niet-rationele database van BigTable van het bedrijf gebruiken, ook al hebben ze onlangs ondersteuning voor CloudSQL toegevoegd. Dit heeft ertoe geleid dat veel consumenten geloven dat Google hen probeert te beperken tot hun framework.

Heroku is momenteel eigendom van Salesforce en ondersteunde vroeger alleen Ruby. Nu bevat het echter ook ondersteuning voor Scala, Java, Clojure, PHP, Python en Node.js. Het wordt nog steeds erkend als een uitstekende host voor Ruby-frameworks en -platforms zoals Ruby on Rails. Als het gaat om databases, heb je zowel niet-relationele als relationele keuzes in Redis, PostgreSQL, Cloudant en MongoDB.

Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de App Engine, aangezien de database-opties van Heroku een collectie bieden die al wijdverspreid wordt gebruikt in de rest van de wereld. Het is redelijk eenvoudig om uw database van Oracle naar PostgreSQL over te zetten, omdat ze allebei relationeel zijn, maar het verplaatsen van uw relationele database naar de niet-relationele BigTable zal behoorlijk moeilijk zijn. We zeggen niet dat het niet mogelijk is, maar het zal behoorlijk lang duren en het kan erg vervelend zijn.

Prijzen

Het vergelijken van de prijzen voor PaaS-producten kan behoorlijk frustrerend zijn. U denkt waarschijnlijk dat vergelijkbare producten op dezelfde markt identieke functies bieden, waardoor ze gemakkelijker te vergelijken zijn. Dit is echter moeilijk te doen voor PaaS-producten. U kunt bijvoorbeeld met beide een gratis laag krijgen, maar ze hebben verschillende mogelijkheden. Heroku’s eenheid wordt een dyno genoemd en biedt 512 MB met 100 MB swapruimte en een onbekende CPU-kracht gratis.

Als je meer dyno’s nodig hebt, kost dat $ 0,05 per uur. Het equivalent voor een dyno op App Engine heet FrontEnd en kost $ 0,08 per uur. De database op App Engine kost $ 0,24 per gigabyte per maand en is een trapsgewijs plan van $ 9 tot $ 100 voor een terabyte op Heroku.

De App Engine brengt u echter ook $ 0,07 in rekening voor elke 100.000 keer lezen en $ 0,10 voor elke 100.000 keer schrijven naar de gegevensopslag. We denken dat dit een verontwaardiging is – er is geen goede reden voor cloudplatforms om gebruikers kosten in rekening te brengen voor het lezen of schrijven van hun gegevens. Heroku brengt hiervoor geen kosten in rekening.

Heroku is veel goedkoper dan de App Engine van Google.

Voors en tegens

Heroku

+ Standaard SQL.
+ Eenvoudiger prijsmodel.
+ Relatief pijnloze implementatie.

– Kleiner dan Google.
– Het wordt gehost op Amazon’s AWS, dat enorme storingen ondervindt.

App Engine

+ Geeft u toegang tot de rest van de services van het bedrijf.
+ Gemakkelijker om asynchrone taken uit te voeren dan Heroku.
+ Google heeft zijn cloudinfrastructuur.

– Gebrek aan platformflexibiliteit.
– Er is geen standaard SQL-database.

Google App Engine versus AWS

App Engine versus Amazon AWS

Ontwikkelaars maken al geruime tijd ruzie over het GAE vs. AWS-onderwerp. Veel mensen zijn van mening dat het Google Cloud Platform de sterkste en grootste concurrent is van de AWS-suprematie. Dus in deze sectie zullen we kort de belangrijkste factoren uitleggen om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Wat zij zijn

Een van de grootste verschillen tussen de platforms is een aantal diensten die ze aanbieden. Vanuit dit oogpunt is AWS beter. De kwaliteit en kwantiteit van de beschikbare services op AWS is zeer uitgebreid en breed, en het creëert een enorme reeks kansen voor veel verschillende behoeften.

Aan de andere kant is de lijst met producten van GCE veel kleiner en is deze vooral gericht op de klassieke PaaS- en IaaS-services. De eerste is het gebied waarop Google de meeste inspanningen heeft geleverd, aangezien de App Engine de eerste service is die ooit in GCP is gelanceerd.

U zult echter nog steeds de gebruikelijke IaaS-objectopslag, computers, niet-relationele en relationele databases en nog veel meer services voor endpoints en DNS vinden. Er is hier echter een enorm verschil tussen deze concurrenten. De impact op uw architectuur hangt grotendeels af van uw behoeften. De services die door GCP worden geleverd, zullen hoogstwaarschijnlijk aan uw behoeften voldoen, omdat hun Compute Engine veel sterke punten heeft die AWS momenteel mist.

Een bepaald gebied waar Google superieur is, is Big Data. Het is niet verwonderlijk dat een bedrijf als Google al haar expertise op het gebied van uitstekende producten gebruikt. Met BigQuery kunt u in zeer korte tijd enorme hoeveelheden gegevens analyseren en krijgt u zelfs realtime inzicht in uw datasets. Wat verrassend is voor zo’n geavanceerde service, is dat het ook heel gemakkelijk is om ermee aan de slag te gaan.

Prijzen

Google is veel beter dan AWS wat betreft prijs en snelheid. Kijk voor meer informatie op dit papier.

Voors en tegens

AWS

+ Een ongelooflijk aantal services met dagelijks nieuwe services.
+ Veel beschikbaarheidszones over de hele wereld
+ Veel bronnen om te helpen, zoals experts en boeken

– Duur voor continu gebruik
– EC2-instanties zijn vaste configuraties en u kunt geen CPU-kernen toevoegen en dezelfde hoeveelheid RAM behouden
– Arcane prijsmodel

App Engine

+ Het is goedkoper als je het voor een continue periode gebruikt
+ U kunt uw exemplaarconfiguratie kiezen
+ De taakverdeling is beter dan AWS

– Minder services, zowel beheerd als onbeheerd
– Het is moeilijker om gekwalificeerde hulp te vinden
– Google Support is momenteel een onbekende hoeveelheid

Laatste opmerkingen

Google App Engine is een geweldig platform om je apps te starten als je het budget hebt. Google staat bekend om hun hoogwaardige infrastructuurondersteuning en de App Engine kan de perfecte plek zijn om uw nieuwe app te hosten. Bij top5hosting proberen we u te voorzien van de meest recente informatie en tests voor de beste hostingplatforms en -services. Zorg ervoor dat u regelmatig controleert.