10+ Bästa plugins för att organisera ditt WordPress Media Library

Bästa plugins för att organisera ditt WordPress Media Library

Dagens webbplatser har en tendens att ta utrymme för att visa fler bilder och använda mindre text. Ett stort antal mediefiler som ljud, video och andra multimediaelement ingår också för att stärka textinnehållet. Men här är saken. Föreställ dig att du kommer att ladda upp cirka 10 eller 20 bilder per dag. Om vi ​​multiplicerar det med tiotals eller hundratals inlägg, är mängden filer i ditt mediebibliotek oöverkomligt!

Ärligt talat erbjuder WordPress inte tillräckligt med verktyg för att hjälpa till att organisera dina mediefiler. Det är där WordPress-mediebibliotekshanteringsplugins kommer in. Dessa insticksprogram underlättar ditt liv när du hanterar filer i WordPress-mediebiblioteket. Du kan lägga till funktioner, välja flera filer och skapa eller ta bort mappar på några sekunder.

I det här inlägget har vi rundat upp 10+ praktiska plugins för att hjälpa dig bättre att hantera ditt WordPress-mediebibliotek och hålla det snyggt och organiserat.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. FileBird – WordPress Media Library-mappar

FileBird - WordPress Media Library-mappar

FileBird är en så stor och pålitlig livräddare som hjälper dig att bättre organisera ditt WordPress-mediebibliotek med bara några klick.

Detta plugin är superlätt att använda och innehåller kraftfulla funktioner. Den mest märkbara funktionen är smart snabbmeny som gör att du snabbt kan högerklicka för att skapa, redigera eller radera mappar för att organisera ditt mediebibliotek. Med hjälp av ett dra-och-släpp-gränssnitt är det nu lika enkelt att flytta filer runt eller ladda upp filer från skrivbordet som peka och klicka. Ganska cool, rätt?

Några av de bästa funktionerna inkluderar:

 • Smart kontextmeny
 • Dra-och-släpp-gränssnitt
 • Kompatibilitet för sidbyggare
 • Stöd för flera språk

2. WP Media-mappar

WP Media-mappar

Det är dags att stoppa sökningen efter en bild genom tusentals mediefiler precis som du gör i din skrivbordsfilwebbläsare. Med WP Media Folder kan du ladda upp och dra medier till mappar och undermappar.

WP Media Folder är en så enkel att använda och en realtidsparande plugin som hjälper dig att hantera och beställa filer och bilder genom att ladda upp enstaka eller flera filer direkt till den mapp du vill, skapa mappar, undermappar och så vidare . Dessutom låter det här insticksprogrammet filtrera dina medier efter filstorlek eller typ eller titel och överhuvudtaget. Voila, din biblioteksskärm kommer att vara ren och snygg när du öppnar upp ditt WordPress mediebibliotek nästa gång.

Dess funktionslista är väl värt att kolla in:

 • Skapa ett galleri från en mediamapp
 • Lägg automatiskt till i galleriet med nya medier från mappen
 • Definiera bildstorlek för galleri
 • Välj bildstorlek
 • 4 teman: WordPress standard (förbättrat), murverk, reglage, portfölj

3. Mediebibliotekassistent

Mediebibliotekassistent

Mediebibliotekassistenten är ett annat bra mediebibliotekstillägg som låter dig hantera dina mediefiler. Dessutom kan den också användas för att lägga till inte bara bilder utan andra mediefiler till dina inlägg.

Plugin låter dig lägga till bildspel, miniatyrremsor och specialeffekter till dina nya gallerier utan problem. Det liknar också hur du använder WordPress-standardbiblioteket utan att behöva oroa dig för att lära dig en ny process.

4. Media Library Organizer

Media Library Organizer

Namnet säger allt. Media Library Organizer låter dig inte ned med dess enkla användargränssnitt och kraftfulla funktioner. Det hjälper till att kategorisera och filtrera foton, videor och andra mediatyper i ditt WordPress-mediebibliotek.

Några av en annan fascinerande och märkbara funktioner i detta plugin inkluderar:

 • Sortera filer efter datum eller namn
 • Arbeta med alla mediebiblioteksvyer
 • Importera och exportera data från bibliotek eller WordPress

5. Mappar

Mappar Plugin

Du letar efter ett WordPress-plugin för mediebibliotekshantering för att hålla mediematerial så organiserade som möjligt. Så låt oss ge nästa plugin ett skott, det kallas mappar. Plugin gör att du snabbt kan organisera alla dina sidor, inlägg och mediefiler i mappar.

Mapp är ett enkelt att använda verktyg som gör att du kan skapa undermappar för olika innehåll och hålla saker i ordning. Det framträdande med mappar är att du enkelt kan dra och släppa filer var som helst och ändra mappens trädvy som du vill. Ytterligare funktioner inkluderar:

 • Bulk markera bilder och mediefiler och dra dem till valfri mapp
 • Lägg till och ta bort mappmenyn från sidor, inlägg och media
 • Minimera mappområdet om du behöver extra utrymme

6. WordPress Media Library-mapp

WordPress Media Library-mapp

Namnet förklarar ganska mycket allt, med WordPress Media Library Folders kan du skapa mappar i mediebiblioteket för att hålla dina bilder eller andra filer organiserade. Denna plugin är idealisk om du vill lägga till kategorier i dina mediefiler.

Funktioner i en överblick:

 • Lägg till och bygg nya mappar för WordPress Media-bibliotek
 • Flytta, kopiera, byta namn på och ta bort filer och mappar med dra-och-släpp-gränssnitt
 • Regenerera miniatyrbilder
 • SEO-bilder för att ange ALT- och TITLE-attribut vid uppladdning

7. Organisera mediebiblioteket efter mappar

Organisera mediebiblioteket efter mappar

Namnet på detta plugin är ganska självförklarande. Organize Media Library by Folders är ett slags komplement till din WordPress-instrumentbräda som låter dig skapa olika mappar för ditt innehåll. Dessutom är det mycket lättare för dig att veta var du exakt kan hitta mediaobjekt om du gör olika kartor.

Du kan också använda nya webbadresser som du skapar för dina mappar i innehållet och det är mycket fördelaktigt för bloggare eller onlinejournalister. Ytterligare funktioner inkluderar:

 • Organisera filer i den angivna mappen
 • Kan skapa mappar
 • Kan filtrera sökning efter mappar

8. Media Library-kategorier

Media Library-kategorier

Detta kraftfulla plugin för mediebibliotek gör det möjligt att använda kategorier mer flexibla i WordPress Media Library. Du kommer att kunna ändra, lägga till eller ta bort kategorin med flera objekt på en gång.

Med detta plugin kan du organisera mediekategorier via admin på samma sätt som du kontrollerar inläggskategorier. Det låter dig också filtrera mediefiler i ditt WordPress-mediebibliotek med anpassad taxonomi i både lista och rutnätvyer.

Funktioner i en överblick:

 • Ändra kategorin med flera objekt på en gång med stora åtgärder
 • Kategorisera alternativ & hantering i mediebiblioteket
 • Filtrera på kategorier i mediebiblioteket

9. WP Media Category Management

WP Media Category Management

WP Media Category Management är ett gratis och lättanvänt plugin som kommer att lindra din ångest när det gäller hantering av mediekategorier, inklusive bulkåtgärder.

Du kan organisera mediekategorier via admin precis som du kontrollerar inläggskategorier. Plugin tillåter dig också att sortera medieobjekt i ditt WordPress-mediebibliotek med taxonomi i både list- och rutnätsvyer. När du laddar upp mediefiler kan du välja en standardkategori. Ytterligare viktiga funktioner inkluderar:

 • Bulk växlar varje tilldelning av mediataxonomi från Media Library via admin
 • Använd ny eller befintlig kortkod för att filtrera media på gallerier i inlägg
 • Använd en standardkategori när du laddar upp

10. Aktivera utbyte av media

Aktivera utbyte av media

Den sista medlemmen i dagens lista är från ShortPixel med en gratis, lätt och super lättanvänd plugin, Enable Media Replace. Detta plugin låter dig enkelt byta ut en befintlig bild eller fil i ditt mediebibliotek med en ny. Du behöver inte ta bort gamla filer, byta namn på eller ladda upp dem från idag! Lätt nog, rätt?

Plugin fungerar ganska bra om du vill ersätta eller uppdatera fler foton i ditt mediebibliotek. Du känner dig inte tråkig och irriterad längre när du tar bort en fil och sedan laddar upp en ny med exakt samma namn varje gång du vill uppdatera något. En sådan fantastisk tidsbesparing!

11. Real Media Library

WordPress Real Media Library

Info & nedladdning Visa demonstrationen

WP Real Media Library (RML) är ett mycket användbart WordPress-plugin för att organisera tusentals av dina mediefiler i mediebiblioteket. Det låter dig skapa en individuell och obegränsad mappstruktur i WordPress mediabiblioteksvyn. Det bästa med detta plugin är att det ursprungliga WordPress-medihanteringssystemet används för att organisera alla dina befintliga mediefiler som bilder, ljud och PDF-filer..

Det huvudsakliga problemet med vyn i mediebiblioteket är att du måste söka länge för att hitta en bild. Inte med WP RML! Dra och släpp bara dina filer till dina skapade mappar och använd dem i varje medieväljardialog – till exempel “Featured Image” -dialog i inlägg. Med ett enkelt klick i ett tydligt utformat verktygsfält kan du skapa, byta namn, radera och ordna om dina mappar.

Vad tar RML med på framsidan av din webbplats? Med RML kan du skapa ett album-galleri-förhållande bredvid de normala mapparna. Det betyder att du kan visa dynamiska mappgallerier på din webbplats. Om du vill använda en mer avancerad användning av detta album-gallerikoncept måste du kolla in kompatibiliteten till premium-plugin “Justified Image Grid” (JIG). Det spelar hand i hand med JIG: s gallerier.


Bilder, videor och andra media tar enormt mycket utrymme på en WordPress-webbplats. Att hålla ditt WordPress-mediebibliotek organiserat med mappar gör hantering av bilder så mycket enklare. På det här sättet kan du undvika att ladda upp samma bilder två gånger, eller hitta och ersätta banners för din sidofält. De nämnda media-pluginsna hjälper dig absolut bättre att hantera ditt WordPress-mediebibliotek och hålla det rent och snyggt. De hjälper till att klassificera och lägga till taxonomier så att du kan söka och sortera bilderna mycket enklare.

Använder du någon av dessa plugins eller andra plugins för att hantera ditt mediebibliotek? Vänligen dela din erfarenhet i kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me