14 bästa Gutenberg Plugins, Addons & Extensions

10 bästa Gutenberg Plugins, Addons & Extensions

Gutenberg är en kraftfull innehållsredigerare som den är, men tillägg utvidgar vad den revolutionära blockredigeraren kan göra. Med rätt Gutenberg-tillägg, tillägg och plugins kan du slå på redigeraren och skapa fantastiska innehållslayouter som driver din affärsagenda.

För det första kommer jag att använda Gutenberg plugins, tillägg, och förlängningar omväxlande i dagens inlägg. Varför? Ett tillägg eller tillägg till WordPress är ett plugin som utökar ett annat plugin eller WordPress-kärna. Så ett Gutenberg-tillägg, tillägg eller plugin är vilket WordPress-plugin som utökar Gutenberg-redigeraren.

För det andra hoppas jag att du älskar denna samling av Gutenberg-plugins. Kalla dem Gutenberg-tillägg, tillägg, plugins eller vad som helst; dessa verktyg utvidgar Gutenberg-redaktören bortom din fantasi! Med andra ord, din resa till bättre webbinnehåll blev precis svårare med de Gutenberg-plugins som vi täcker idag.

Tänk på att de flesta Gutenberg-tillägg erbjuder liknande block. Den verkliga skillnaden är i alternativen som varje plugin erbjuder per-block-basis. Därför är det bästa Gutenberg-pluginet ett som ger dig alla alternativ du behöver för att skapa och anpassa innehåll till ditt hjärts innehåll.

I följande avsnitt pekar vi dig mot 14 av de bästa WordPress-plugins som helt kommer att förändra hur du interagerar med Gutenberg-redaktören. Oavsett om du precis har startat eller en erfaren utvecklare, följande Gutenberg-plugins erbjuder dig många alternativ för att skapa det innehåll du önskar.

Utan vidare, låt oss förbättra din Gutenberg-redaktör med ett par tillägg, så att du kan skapa innehåll som chefen du är. Glöm det kaffe kaffe du erbjuds i nästan varje inlägg; Jag kommer inte hålla dig här länge ändå. Ta bara en Gutenberg-förlängning från följande lista, kör med den och ha kul!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Getwid

getwid Gutenberg blockerar wordpress-plugin

Den första positionen går till Getwid, en snygg Gutenberg blockerar plugin av Motopress, en pålitlig WordPress-utvecklare med över sex års erfarenhet. Plugin är en fantastisk samling med över 30 innehållsblock som ger dig mycket kontroll över ditt innehåll. Det är lätt att konfigurera och använda som du ska vara och köra på nolltid.

Getwid utökar Gutenberg-redaktören avsevärt. Det levereras med en vacker uppsättning av innehållsblock som media- och textreglage, bildreglage, sektioner, banners, bildstackgallerier, prislådor, anpassade inläggstyper, Instagram och MailChimp, bland andra. Kärnpluginet är gratis att ladda ner på WordPress.org. Kolla in vår Getwid-granskning och guide för att lära dig mer!

2. ZeGuten

ZeGuten Blocks för Gutenberg

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Med ZeGuten behöver du inte bry sig om en sidbyggare eftersom du bara kan använda Gutenberg. Detta blocktillägg innehåller för närvarande 11 funktionsrika block som du kan använda för att anpassa dina inlägg och sidlayouter med Gutenberg. Lägg till interaktiva kartor, postblurbs, banderoller, karuseller, informativa framstegsrader och cirklar, bildjämförelse (eller före och efter), listor med ikoner, anpassade avsnitt, inlägg och till och med nedräkningstimrar (prissättning tar flikar och vittnesmål kommer snart! ).

Men det är inte allt. Blocks innehåller också anpassningsbara inställningar för gradientoverlays, formdelare, parallaxeffekt, animationer, responsiva layouter, anpassade paddningar / marginaler (och kolumnavstånd också) och mer. ZeGuten är också SEO-optimerad, fungerar med alla uppdaterade WordPress-installationer och är superlätt att använda. Installera bara ZeGuten för att komma igång med att bygga din anpassade design!

3. Guteblock

Guteblock - Ultimate Gutenberg Blocks Plugin

Gutenberg är bra – men det saknar många kärnblock som bloggare och företag vill ha. Det är här Guteblock kommer in. Detta gratis plugin fyller luckan för webbplatsägare som vill lägga till professionella och anpassningsbara block på sina webbplatser.

Guteblock innehåller 12 kreativa block, alla med inbyggda stilar, för att underlätta webbdesign enkelt. Exempelvis är författarprofilen, Drop Cap och Post Grid-blocken perfekta för att designa dina egna bloggsidor. Eller så kan du använda Team Members, Testimonials och CTA (call to action) -block för att skapa en fantastisk målsida för ditt företag. Andra tillgängliga block inkluderar Container, Separator, Spacer / Divider, Number Box, Notification, Sharing Icons.

Men det är inte allt – Guteblock-utvecklaren har mer än 15 nya block kvar snart! Så du kan också lägga till dragspel, knappar, Google-kartor, ikonlistor, prissättningstabeller och mer. Det finns även en Guteblog tema (av samma utvecklare) designade för att fungera sömlöst med Guteblock – så varje funktion och stil ser bra ut.

4. Atomblock

gutenberg plugins - atomblock

Utan tvekan har Gutenberg-redaktören helt ändrat hur vi skapar innehåll. Till skillnad från tidigare kan du nu skapa otroliga webbplatser på några minuter. Och tack vare Gutenberg-tillägg som Atomic Block har det aldrig varit lättare att bygga anmärkningsvärda webbplatser.

Plugin-programmet Atomic Blocks ger dig en mängd imponerande sidbyggnadsblock som gör att du kan skapa den webbplats du vill ha. Plugin erbjuder dig Gutenberg-block såsom nyhetsbrev, sektions- och layoutblock, containrar, delningsikoner, call to action (CTA), inline meddelanden och avancerade kolumner, bland andra.

5. CoBlocks

coblocks gutenberg blockerar plugin

Gutenberg snöbollar, och mycket av tillväxten ses genom tillägg som utökar blockredigeraren. En förlängning som CoBlocks-fartyg med imponerande funktioner. Det gör att du kan få ut så mycket som möjligt av Gutenberg-redaktören utan att försöka hårt från din sida.

Tillhandahålls av GoDaddy, Coblocks erbjuder dig block som varningar, dragspel, författarprofiler, klicka för att tweeta, hjältesektioner, logotyper och märken, kartor, mediekort, tjänster och avdelare bland andra. Plugin är otroligt kraftfull men ändå lätt, vilket innebär att du kan bygga en vacker och supersnabb webbplats.

6. Ultimate Addons för Gutenberg

ultimata tillägg för gutenberg

När du skapar en webbplats behöver du all anpassningskraft du kan få tag på. Och om du är ute efter en Gutenberg-förlängning som erbjuder en sådan förmåga kommer du att älska Ultimate Addons. Brainstorm Force-teamet bakom plugin-programmet har överträffat sig självt och det är uppenbart.

Ultimate Addons erbjuder dig ett stort antal kreativa Gutenberg-block så att du kan skapa oklanderliga webbplatser utan att skriva kod. Vi pratar om block som exceptionella rubriker, avancerade kolumner, blockquotes, CTA, Kontaktformulär 7 styler, tidslinje för innehåll och Google Maps, bland andra.

BTW, om du är intresserad erbjuder Brainstorm Force dig 20+ förbyggda gratis startsidor byggda med Gutenberg, Ultimate Addons för Gutenberg och Astra-temat. Ovanpå Ultimate Addons behöver du Astra Starter Sites-plugin för att få gratis webbplatser.

7. Kadence Blocks

kadence blockerar gutenberg-plugin

Tidigare behövde du antingen kodfärdigheter på gudnivå eller en robust plugin för sidbyggare för att skapa vackra layouter. Det har förändrats avsevärt med ingången till Gutenberg. Redaktören är kraftfull, ja, men koppla ihop den med Kadence Blocks-plugin, så får du en supernova.

Anpassade Kadence-block inkluderar radlayouter, avancerade gallerier, rubriker, knappar, ikoner, distanser, vittnesmål, dragspel, informationsrutor, flikar och ikoner, bland andra. Varje block har en omfattande lista med alternativ som låter dig skapa enastående innehåll visuellt.

8. Otterblock

otter blockerar Gutenberg-tillägg

Otter Blocks kommer till dig av Themeisle, en av de mest välrenommerade WordPress-utvecklarna på webben. Plugin är en vacker samling av kreativa Gutenberg-block och redo att importera mallar. För att uppnå bästa resultat kan du anpassa varje block eller mall i stor utsträckning.

Otter Blocks Gutenberg-plugin erbjuder dig en mängd olika block, inklusive sektioner, tjänster, prislistor, postnät, Google Maps, vittnesmål, teckensnitt ikoner och delningsknappar, bland andra. Det är ett bra verktyg för att skapa utmärkt innehåll utan att bryta svett.

9. Kan staplas

staplingsbart Gutenberg-plugin

Och när du tror att du har sett det hela kommer Gutenberg-plugins att komma. På scenen har vi Stackable, ett snyggt Gutenberg-plugin från Gambit Technologies. Plugin erbjuder dig funktionsrika block som hjälper dig att bygga din drömwebbplats i fråga om klick.

Imponerande block som levereras med Stackable inkluderar containrar, separatorer, postnät, funktionsnät, dragspel, bildrutor, funktionsblock, ikonlista, CTA, rubriker, kort, popup-videor, räknare, vittnesmål, pristabeller, teammedlemmar och så vidare.

10. Avancerad Gutenberg

avancerad Gutenberg-plugin

Medan de flesta Gutenberg-plugins erbjuder nästan samma funktioner, men Advanced Gutenberg-plugin går ett steg längre. På toppen av över 20 innehållsblock ger plugin dig mer kontroll över Gutenberg-redigeraren. Nu kan du aktivera innehållsblock per användare. Detta innebär att endast vissa användare kan redigera specifika innehållsblock.

Advanced Gutenberg levereras med en rad söta och lättanvända block. Du får en kolumnhanterare, postreglage, WooCommerce produktreglage, avancerat knappblock, kontaktformulär, avancerat listblock, dragspel, vittnesmål, flikar, överlägsen bild- och videoblock, etc..

11. Ultimate Block

gutenberg plugins ultimata block

Vi är fortfarande på det. Vid nummer nio har vi Ultimate Blocks Gutenberg-plugin. Det är en snygg liten motor som garanterat kommer att ladda din Gutenberg-redaktör. Det är den bästa Gutenberg-förlängningen för bloggare och marknadsförare, tack vare en mängd imponerande funktioner.

Med 18+ innehållsblock erbjuder Ultimate Blocks dig massor av ammunition för att skapa enastående webbplatser som är ur denna galax. Anmärkningsvärda block inkluderar innehållsfilter, granskning, flikar, innehållsförteckning, CTA, innehållsväxling, utformade lådor och listor, utbyggbart innehåll och så mycket mer.

12. Qodeblock

qodeblock Gutenberg-plugin

Sist men inte minst har vi Gutenberg Blocks Collection av Qodeblock. Det är ett fantastiskt Gutenberg-tillägg som kommer med över 20 innehållsblock. Plugin-programmet erbjuder dig en fantastisk lista över block som ger dig mer kontroll för att snabbt skapa och starta en webbplats du önskar.

Tillgängliga klockor inkluderar avancerade kolumner, dragspel, författarprofiler, knappar, CTA: er, blockblock, nyhetsbrev via e-post, inline-meddelanden, prissättningstabeller, rutor för post / sida, ikoner för sociala medier och listan fortsätter. Denna samling av Gutenberg-block erbjuder dig mycket flexibilitet för att bygga din webbplats som du föreställer dig.

13. EditorsKit

Gutenberg Page Building Toolkit - EditorsKit

EditorsKit innehåller adderade blockalternativ för textformat (inklusive nofollow / sponsrade länkar, markerad text, textomvandling, intryck osv.), Markdown-stöd, synlighetsalternativ (visa / dölja block baserat på enhet, inloggade användare, ACF eller villkorad logik) , uppskattad läsningstid, kontrollerade listor, responsiv textjustering och mer. Men kanske en av de mest användbara funktionerna är ett alternativ för import och export av block. Med det kan du enkelt exportera och återanvända dina block direkt från redigeraren.

Och för de som är bekväma med kod har EditorsKit också lagt till fler CSS-klasser som ett kodredigeringsläge (komplett med syntaxmarkör).

14. Gridbuilder WP

Gridbuilder WP

Letar du efter bättre rutnät och filter att använda på dina sidor? Ge Gridbuilder WP ett försök. Detta premium-plugin innehåller enkla alternativ för att bygga dina egna anpassade rutnät (välj från murverk, rättfärdig, tunnelbana eller karusell) komplett med inställningar för fasetterad sökning. Och plugin är naturligtvis kompatibel med Gutenberg och ACF för anpassade fält, Polylang- eller WPML-översättningar, WooCommerce-produkter och mer.


Gutenberg är en kraftfull innehållsredaktör med en ljus framtid. Det låter dig skapa fantastiska webbplatser i fråga om klick. Gutenberg-tillägg / plugins / tillägg bygger på Gutenbergs standardredigerare, vilket ger dig ännu mer kraft att böja Gutenberg oavsett vilket sätt du önskar.

För att välja den bästa Gutenberg-plugin för dina behov måste du vara villig att prova ett par alternativ. De flesta Gutenberg-plugins erbjuder samma innehållsblock. Men varje Gutenberg-plugin har olika alternativ för att anpassa varje block, vilket betyder att det som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig.

Vi hoppas att du hittar en fantastisk Gutenberg-plugin för att ladda din WordPress-webbplats. Min favorit hittills är Getwid Gutenberg-plugin av MotoPress. Men vilket är din favorit Gutenberg-plugin? Vänligen dela ditt bästa val i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me