3 saker du kanske inte vet om plugin för tyngdkraftsformer

Gravity Forms är ett val av WordPress-plugin för många kraftanvändare och utvecklare. I det här inlägget avslöjar vi en grupp mindre kända men kraftfulla funktioner i denna lysande formbyggnadsplugin.

“Funktionsblindhet” är en term som jag använder för att beskriva hur vissa användare (inklusive mig!) Arbetar med programvara. Det hänvisar till det faktum att när du använder en mjukvara eller en plugin kommer du ofta att använda de funktioner du känner, vilket lämnar en värld av funktionalitet utanför ytterdörren, i kylan. Alla som har använt Photoshop vet vad jag menar, du använder verktygen du känner och resten – vi kommer att lära oss det en dag, eller?

Medan många användare har en förståelse för den grundläggande användningen av Gravity Forms-plugin, tillräckligt för att bygga ett formulär och infoga det på en WordPress-sida, finns det en enorm mängd andra coola saker som detta plugin kan göra.

Så låter dig gräva i ett av de mest populära WordPress-pluginsna för att skapa och hantera formulär och visa dig några coola saker.

Visa och dölj fält baserat på användarinmatning

Du ser detta i formulär över hela webben, visar en användare ett nytt fält baserat på input de har angett i ett befintligt fält, användbart i många situationer. Till exempel när en användare väljer ett alternativ från en kryssruta och du vill ställa en annan fråga baserat på det svaret.

Titta på detta exempel: om användaren väljer de två första alternativen vill vi att ingenting ska hända, om de väljer det tredje vill vi ställa dem den andra frågan.

Tyngdekraften bildar villkorad logik

Gravity Forms kallar denna funktion Villkorad logik. I formulärredigeraren (se nästa skärmbild nedan) under det avancerade avsnittet finns det ett alternativ för att aktivera detta. Då ser du var logiken kan ställas in, i mitt exempel visas det andra fältet bara när användaren kontrollerar Darth Vader.

Aktivera villkorad logik i gravitationsformulär

Ganska cool va? Och lätt att göra. Det här är bara toppen av isberget, ta några ögonblick för att leka med dessa alternativ så ser du hur kraftfullt det här kan vara.

Förbefolkningsfält via frågesträng

Föreställ dig den här situationen: du har en WordPress-webbplats som har ett antal produkter listade, när en användare gör en förfrågan vill du spara dem besväret med att markera en ruta för att ange vilken produkt de är intresserade av, istället upptäcka sidan att de har kommit ifrån och markera rutan för dem.

Här är ett exempel på hur det här fältet kan se ut.

Tyngdkraften bildar ett fält före poulat

Så på var och en av dina produktsidor där du länkar till förfrågningsformuläret kommer vi att ställa in en speciell URL för frågesträngen för att gå igenom produkten till frågeformuläret.

Låt oss börja ställa in fältet. Markera fältet i Gravity Forms-redigeraren och välj sedan Avancerad flik. Längst ner i kryssrutan för att aktivera dynamisk population för det här fältet och ange ett parameternamn; Jag har använt enquiryType, se skärmbilden nedan.

Aktivera förpopulation

Nu ska vi placera en länk från en produktsida till förfrågningsformuläret och vi måste skicka igenom produkten som är relevant för den sidan. Det är lika enkelt som att lägga till parametern till URL: en som en frågesträng.

Exempel: I exemplet nedan använder du detta som länk till frågeformuläret Gula widgetar väljs automatiskt.

http://yourDomain.com/enquiry/?enquiryType=Yellow+widgets

Innan vi lämnar den här, två snabba tips

  1. Webbadressen är skiftlägeskänslig, så om du har använt stora bokstäver i parameternamnet använder du den också i webbadressen
  2. URL: n måste kodas; kort sagt ett plustecken (+) där mellanrum normalt skulle vara

Visa var formuläret slutfördes

Det sista tipset är bra att se vilka sidor som konverterar förfrågningar mer än andra. Ta en situation där du har formuläret på flera sidor på din webbplats eller kanske du har det i sidofältet på din webbplats, så det är på alla sidor.

Vad vi ska göra är att lägga till ett doldt fält som användaren inte ser, som helt enkelt skickar WordPress-sidan via formuläret. När du ser det i avsnitten i Gravity Forms finns data där du kan se.

Gravity Forms dolda fältFölj dessa steg:

  1. Sätt in ett doldt fält i din form (du hittar dolda fält under Standardfält)
  2. Märk fältet, jag har kallat det Sidinfo
  3. Klicka på Avancerad Fliken för att visa standardvärdet för ditt nya fält

Här är det här du ställer in värdet som ska skickas genom formuläret. Det finns två du kan välja mellan: Sidans / inläggets titel eller hela webbadressen för sidan eller inlägget – det är upp till dig som du föredrar.

Gravity Forms anger standardvärde

Så där har du tre fantastiska funktioner. Om du har en fråga eller vill ha mer information om något av dessa lämnar du en kommentar!

Få gravitationsformulär

Klicka på bannern nedan för att komma åt Gravity Forms och lära dig mer om plugin och kolla deras prisalternativ.

Besök Gravity Forms