5 WordPress-plugins för lokala företag

En solid närvaro på nätet kan göra underverk för ett lokalt företag. Även om du enbart arbetar i offlinevärlden kan en bra webbplats trumma upp ett stort intresse – särskilt viktigt om du är helt ny.

Tänk på vilka funktioner du behöver för att din webbplats ska kunna utföras. Behöver besökarna boka innan de kommer för att träffa dig? Kan din webbplats hantera det? Om inte, kommer du att stänga av kunder innan du ens har haft en chans att imponera på dem.

Enligt min mening är WordPress den perfekta plattformen för att driva dina lokala företag. Detta beror till stor del på det enorma antalet tillgängliga plugins, så att du kan lägga till den funktionalitet som din webbplats behöver. Idag vill jag titta på fem plugins specifikt riktade till lokala företag.

Responsive Google Maps-plugin

Responsive Google Maps

Om du driver en lokal tegel och murbruk kommer din framgång att bestämmas av hur många som kommer in. Den responsiva Google Maps-plugin gör det superlätt för potentiella kunder att hitta dig genom att låta dig lägga till en helt responsiv Google-karta på din webbplats. Plugin är staplad full av funktioner, men förblir verkligen lätt att använda och konfigurera.

Detta är en av mina favorit-pluginprogram för Google Map, med gott om utrymme för att skräddarsy dina kartor efter dina stylingkrav. Funktioner inkluderar:

  • Anpassade markörstilar
  • Fäst flera butiksplatser på en karta
  • Lägg till flera kartor per sida
  • Anpassade riktningar
  • Överlägg anpassat innehåll på dina kartor, inklusive dina egna bilder
  • Fyra karttyper: väg, satellit, hybrid och jämn terräng
  • Väderuppdateringar och molnlager
  • Lägg till en sida eller widgetområde med enkla kortkoder

Det är många funktioner och innebär att du kan göra nästan vad du kan önska dig med en Google Map med det här insticksprogrammet. Vill du se en skärmdump av plugin i aktion? Här är en med en rad funktioner:

Responsiv skärmbild på Google Maps

Plugin är tillgänglig från Code Canyon för bara $ 16.

WP Quick Booking Manager Pro

WP Quick Manager Pro

Har något möte-baserat företag någonsin klagat på att ha för många bokningar? Dagarna för telefoninbokningar är numrerade, med de flesta kunder på väg online för att reservera sin plats. Naturligtvis, desto lättare är det för en kund att göra sin bokning, desto fler bokningar får du. Det kan vara skillnaden mellan drift med halv kapacitet och full kapacitet.

WP Quick Booking Manager Pro gör bokningsprocessen otroligt enkel. Detta gör det till en bra bokningslösning för restauranger, skönhetssalonger, kliniker – you name it! Det ger dig också möjlighet att tillhandahålla onlinebokningstjänster för hotellrum, lägenheter eller annat boende som kan hyras. Tänker du lite utanför rutan, kan du till och med använda den för att hyra ut utrustning eller bilar.

Backend-bokningskalender

Efter installationen kan du lägga till en bokningskalender till valfri sida genom att använda en enkel kortkod. Kalendervyn ser snygg och snygg ut, är fullt lyhörd och tid och datum är inte tillgängliga automatiskt. Plugins stöder också ett obegränsat antal bokningar, betalningsalternativ för flera valutor (inklusive PayPal) och till och med flerspråkig kapacitet. Detta mycket mångsidiga plugin passar behoven hos en mängd olika företag, och dina potentiella kunder kommer att älska det intuitiva användargränssnittet – back-end-gränssnittet är verkligen lätt att arbeta med också. En riktigt bra bokningsplugin, WP Quick Booking Manager Pro är tillgängligt från CodeCanyon för $ 24.

Bokningskalender

Bokningskalender

Även företag med en budget måste ta bokningar. Tack och lov finns det ett antal fantastiska fri alternativ där ute, inklusive Bokning Kalender plugin. Som du kan förvänta dig av ett gratis plugin är det mer begränsat än de flesta premium-plugins, men det är lätt att integrera och kan fortfarande göra ett bra jobb.

Plugin är verkligen lätt för potentiella kunder att använda: välj ett datum från kalendern, fyll i ett kort formulär och tryck sedan på skicka. Lätt. För att undvika dubbelbokning kan du begränsa antalet bokningar per dag eller så kan du tillåta obegränsad bokning. Den kanske största begränsningen för denna gratisversion är dock att du inte kan ta betalningar – det kan leda till inga utställningar.

Skärmdump för bokningskalender

Gratisversionen är relativt grundläggande, men små företag som erbjuder enkla bokningar kan lätt dra nytta av den. När det gäller funktionalitet är denna gratisversion inte lika polerad som WP Quick Booking Manager Pro. Du kan dock uppgradera den, vilket ger dig tillgång till premiumfunktioner som: bokningar per timme, online-betalningar (insättningar eller betalning i sin helhet), säsongsräntajusteringar och kupongrabatter. Det är i denna premiumversion som plugin verkligen utmärker sig. Premiumversionen startar från $ 79, men för stora företag (som vill ha alla tillgängliga funktioner) kostar en enda webbplatslicens 449 $.

Yoast Local SEO

Lokal SEO av Yoast

De flesta WordPress-användare kommer att känna till WordPress SEO av Yoast-plugin – med nästan 17,5 miljoner nedladdningar är det de gå till SEO-plugin. Men visste du att Yoast utvecklade en rad premium-SEO-plugins, inklusive Yoast Local SEO-plugin, tillgängliga från $ 69.

Att hålla sig i affärer kommer att bli svårt om din potentiella kundbas inte kan hitta dig online. Men har du någonsin försökt söka efter ett lokalt företag på Google, säger, en frisör? När du gör det är SERP: er en helt annan plats.

Om du vill inkluderas i denna lista över lokalt företag – eller ännu bättre, på topp av dessa listor – Google måste veta var du är och vad du gör. Även om ett generellt plugin som WordPress SEO av Yoast är en bra utgångspunkt för din SEO-strategi, har lokala företag en annan uppsättning SEO-krav. För alla dina lokala SEO-behov finns det ingen bättre plugin än Yoast Local SEO. Enkelt uttryckt: Detta plugin hjälper din webbplats att rankas högre för lokala sökfrågor i Google. På vilket sätt? Genom att tillhandahålla all metadata som Google behöver för en lokal sökning – din plats för kartvyen samt viktiga kontaktuppgifter som ditt telefonnummer.

Du kan också använda Local SEO-plugin för att bygga snygga kontaktformularsidor. Plugin låter dig lägga till en karta, öppettider och kontaktinformation till en Handla om sidan och låter en besökare också hitta sin närmaste butik.

Sabai Directory Plugin för WordPress

Sabai-katalogen

Skulle det inte vara bra att ha alla närstående lokala företag tillsammans på ett ställe? Nu kan du, tack vare Sabai Directory-plugin, fås för $ 28 från CodeCanyon. Sabai Directory är den perfekta plugin för att bygga en omfattande lokal företagskatalog. Du kan lägga till ett obegränsat antal företag i en enskild katalog. Dessa kan organiseras i olika kategorier – besökare kan filtrera katalogen för att hitta det de letar efter – och alla företag visas tillsammans på en interaktiv Google Map. Du kan lägga till namn, plats och bild av varje företag, plus att du kan visa ett betyg av fem baserat på användarrecensioner. Den interaktiva kartan innehåller ett djupt urval av stylingalternativ, och besökare kan fritt lämna sina egna recensioner och kommentarer för en viss lista.

Att starta en företagskatalog är ett bra sätt för en grupp lokala företag att arbeta tillsammans för att marknadsföra sina företag. Så länge du inte är rädd för lite konkurrens är det ett bra sätt att öka din upptäckbarhet – potentiella kunder är mer benägna att utvärdera sina alternativ via en katalog snarare än att väga upp ett gäng webbplatser individuellt.

Att köra din egen katalog kan också vara ganska lukrativt: om du rankar bra i Google för nyckeltermer i ditt område kan du göra goda återkommande inkomst. Sabai Directory kan underlätta detta, eftersom det gör att du kan ta återkommande betalningar från företag som vill läggas till i din katalog – Sabai stöder fyra betalningsportar. Du kan till och med ta ut mer för listade listor.

Slutgiltiga tankar

Även om du är en liten, offline butik, kan en bra webbplats gå långt mot att växa ditt företag. Idag har jag täckt ett antal plugins som hjälper dina kunder att upptäcka dig online, boka och få vägbeskrivning till din fysiska tegel- och murbrukplats. Om du vill ha fler kunder – och vem skulle inte göra det? – det är det minsta som din webbplats ska kunna göra!

Använder du någon av de plugins som finns i dagens inlägg? Dela dina tankar i kommentarerna nedan!