6 bästa Yoast SEO-alternativ för WordPress-webbplatser

Bästa Yoast SEO-alternativ

När det gäller WordPress och SEO, Yoast SEO plugin är go-to-lösningen för många av oss. Och varför inte? Trots allt är detta populära plugin aktivt på 5 miljoner WordPress-webbplatser plus att det är enkelt att installera Yoast SEO och nya funktioner läggs till regelbundet. Det erbjuder alla väsentliga funktioner för att optimera WordPress SEO gratis (även om vi rekommenderar Yoast Premium om du ser allvar med din webbplats).

Men det borde inte hindra oss från att kolla in tävlingen om de bästa Yoast SEO-alternativen. Och det är vad det här inlägget handlar om – hitta de bästa Yoast SEO-alternativen. Kanske har du tänkt att prova ett nytt SEO-plugin, eller så är du bara nyfiken. Hur som helst – här är våra bästa val.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Allt i ett SEO

Allt i ett SEO-plugin

Allt i ett SEO är ganska mästare när det gäller att kommunicera med sökmotorer. Den skickar in dina webbplatskartor, inklusive webbplatskartor för bild, till sökmotorer och uppdaterar dem automatiskt vid eventuella ändringar på dina webbplatser. Nybörjare kan börja med detta plugin utan att ägna alltför mycket uppmärksamhet åt inställningarna. När det gäller utvecklare kan de finjustera inställningar för att optimera SEO och utöka funktioner via det inbyggda API.

Även om All in One SEO är det första namnet som kommer upp när du överväger Yoast SEO-alternativ, bör du veta att dess sidanalysfunktioner inte riktigt matchar Yoast. Det lägger inte för mycket vikt vid sökord eller läsbarhet. Men det kan ganska matcha Yoast SEO när det gäller att optimera titlar, generera metataggar och upptäcka duplicerat innehåll på din webbplats.

Ett område där Allt i ett får många andra SEO-alternativ är i det stöd för Google Analytics och SEO-integration för e-handelssajter, inklusive WooCommerce.

Plugin finns gratis. Men det finns en premiumversion också, som börjar på $ 97 / år för en enda webbplats. Detta ger dig rätt till premiumstöd, ytterligare Google Analytics-alternativ, en video-SEO-modul och integration av sociala medier.

För dig som håller koll på webbplatsens resultat är du glad att All in One har en modulär struktur. På så sätt kan du stänga av funktioner som du inte behöver och förhindra onödig prestanda. Du har också mer kontroll över tekniska detaljer genom att be sökmotorer att inte indexera eller följa eller utesluta vissa områden från din webbplatskarta.

2. Premium SEO-paket (Lite)

Premium Seo Pack - lätt version

Premium SEO-paketet är fullt med funktioner i 24+ moduler för både SEO och social optimering. Inte alla moduler finns i den fria versionen, men hjälpsam massoptimering ingår. Massoptimering låter dig upptäcka nyckelordet för alla dina inlägg och sidor och optimera dem samtidigt. Och inte bara ett sökord, utan flera fokusord på upp till 25 sökord (Pro). Massoptimering är också möjligt för metatitlar, metabeskrivningar, meta-nyckelord och snigeloptimering.

Liksom Yoast SEO inkluderar det optimering på sidan och XML-webbplatskartor. Dessutom inkluderar den också SERP-spårning, konkurrensanalys, bildoptimering, profillänk och sidhastighetsanalys. Sociala funktioner inkluderar rika utdrag, Twitter-kort, Facebook-planerarmodul och social statistik.

Och när du sätter in en lokal företagskodkod genererar den en webbplatskarta för platser och meddelar sökmotorer. Du kan lägga till din webbplats i olika webbkataloger.

Premium SEO-paket uppmärksammar också optimering utanför sidan med en intern länkbyggare, länkomdirigering och 404-skärm. Avancerade inställningar inkluderar W3C Validator, SEO Insert Code och Minify JS / CSS.

EN ordinarie licens kan köpas för $ 44 / år / webbplats, och det ger dig rätt till framtida uppdateringar och ytterligare funktioner.

3. BAVOKO SEO-verktyg

BAVOKO Gratis WordPress-plugin

BAVOKO SEO Tools packar in alla vanliga funktioner i en SEO-plugin och sedan några fler. I rutan finns standardfunktioner för SEO på sidan som XML-webbplatskartor, metatitlar, beskrivningar och optimering av sökord. För varje inlägg och sida har du ett antal alternativ för att optimera innehållet. Dessutom kan du gå till att använda utdragstitlar, beskrivning och bild för Facebook och Twitter. Förhandsgranskningen av fragmentet visar dig exakt hur ditt inlägg skulle se ut på sociala medier. Med tanke på funktionsuppsättningen som erbjuds av plugin kan det vara en idealisk passform för webbplatser som har en mängd innehåll för att övervaka och upprätthålla SEO-prestanda.

Du kan börja med en kostnadsfri testperiod, men för att uppleva hela funktionen som plugin-programmet erbjuder måste du betala för premium plugin. Paket börjar på $ 19.99 per månad. Med pro-plugin aktivt kan du spåra trafik efter land och enheter. Du kommer också att kunna övervaka bakåtlänkar och ta bort alla domäner, optimera och övervaka prestanda. Den samlar in SEO-data från Google Search Console (gratis), Google Analytics och BAVOKO API (Pro) och lägger dem helt och hållet på en skärm för att ge dig en “SEO-hälsa” -rapport av allt innehåll på din webbplats.

Bortsett från det där BAVOKO lyser är att förbättra SEO-arbetsflödet. Metaboleditorn är en riktig tidsbesparare. Det gör att du kan välja enskilda inlägg och fixa dem en efter en, samt redigera dem i massa. Du kan också göra stora ändringar i SEO-beskrivningarna av alla inlägg och sidor på din webbplats med bara några klick.

En annan användbar funktion är sökordsövervakning. Med hjälp av detta kan du ta reda på sökordsrankning och rangordna historik för specifika sidor och inlägg.

Dessutom kan du upptäcka nya nyckelord direkt från det här insticksprogrammet genom att utföra en sökordundersökning. Inte bara det, det föreslår nya interna länkar baserade på ditt innehåll, samt visar en lista över alla inkommande och utgående länkar för den sidan eller det inlägget. Vi har gjort en detaljerad granskning av BAVOKO SEO-plugin och du kan slå upp det om du vill veta mer.

4. Ranka matematik

Ranka Math WordPress SEO-plugin

Rank Math är ett helt gratis (för nu) och omfattande SEO-plugin. Och för $ 9 per år får du också support för plugin-programmet.

Det paketeras i en enorm funktionsuppsättning (65+ funktioner) och kommer med smarta automatiseringsfunktioner. Samtidigt är det lättare än de flesta andra plugins och enkelt att installera för WordPress. Standardinställningarna är bra för de flesta användare, men du kan ändra dem om du vill.

Precis som Yoast SEO erbjuder RankMath på sidan SEO med enkla alternativ för att förbättra ditt innehåll. Dessa inkluderar tips för nyckelord, innehållslängdsmonitor, permalänkutvärdering och mer. Utöver det tillåter det dig att inkludera rika utdrag, optimera varje inlägg för upp till 5 nyckelord, integrera LSI-sökordverktyg för att föreslå flera varianter av ditt fokusord och drar in nyckelordförslag från Google.

I likhet med BAVOKO integrerar det Googles sökkonsol. Detta hjälper dig att spåra webbplatsstatistik och prestanda direkt från din WordPress-instrumentpanel. Dessutom packas det i avancerade SEO-verktyg för att genomföra en SEO-granskning av din webbplats, genomföra så många som 70 detaljerade SEO-tester för att komma med professionella rekommendationer. Kasta in stöd för lokal SEO och WooCommerce, och du har en ganska vinnare här.

Andra plugin-funktioner inkluderar spårning av SERP, överlägg GIF eller videoikon på dina sociala miniatyrbilder, SEO-optimerade brödsmulor, Google-crawlfelövervakning, kontextuella verktygstips, automatiserade SEO-alternativ för bild, XML-sitemapgenerator och mer. Du hittar också 404 monitor- och omdirigeringshanterare samt förslag till intern länk. Och slutligen kan du importera alla dina SEO-data från Yoast och allt-i-ett SEO med ett enda klick.

5. SEOPress

SEOPress WordPress SEO-plugin

SEOPress gör det enkelt att hålla sig högt på din SEO. Mana dina metas (titlar, beskrivning, öppna graf, Twitter-kort, metrobotar …) från varje inlägg eller globalt, skapa dina egna XML-sitemaps för att förbättra Google botgenomsökning, spåra dina besökare med Google Analytics (nedladdningsspårning, affiliate-länkar och mer) , göra omdirigeringar, redigera din kanoniska URL och mer.

Med SEOPress kan du övervaka alla dina 404 webbadresser. Så snart en besökare begär en adress från din webbplats som inte finns (eller inte längre finns) sparas den automatiskt i din WordPress-administration. Om url-adressen redan finns ökas besökarens räknare på den senare. Så du kan analysera trafikförluster, problem med användarupplevelsen, generera omdirigeringar etc. SEOPress kan också varna dig via e-post om fel.

Broken länkar kan skada både dina besökare och indexera robotar. På några sekunder listar SEOPress-roboten dem, så att du sedan kan se källadressen som innehåller den trasiga länken, ändra den och reparera den. Detta minskar dina 404-fel i Google Search Console.

SEOPress stöder Google Local Business. Genom att fylla dina geografiska koordinater, öppettider, e-post och telefon ökar du din synlighet i sökresultaten genom att visas i den högra kolumnen. Mer synlighet, mer trafik och mer försäljning!

Plugin stöder också WooCommerce! Inaktivera snabbt värdelösa sidor för sökmotorer som vagn, kassa och mina kontosidor, lägg till Open Graph valuta och pris för att förbättra delningen i Facebook och få mer försäljning. Och många andra funktioner är tillgängliga i PRO-versionen.

6. SEO-verktyg från Jetpack

JetPack-plugin

Senast på vår lista över värdefulla Yoast SEO-alternativ är SEO-verktyg från Jetpack. Som alla WordPress-användare vet är Jetpack en multifunktionell plugin från Automattic, teamet bakom WordPress. De flesta av Jetpacks funktioner är gratis tillgängliga, men SEO-verktygen är ett betalt alternativ som kommer med premium- och professionella planer.

Jetpack’s genererar automatiskt en XML-webbplatskarta för dig och kan hantera alla grundläggande SEO-optimeringskrav. Det hjälper till att anpassa utseendet på innehållstitlar och skriva SERP-boostande metabeskrivningar. Dessa verktyg hjälper också till att optimera innehåll för sociala forum och länka till ditt Google Analytics-konto.

Som standard är integritetsfunktionerna avstängda, men premiumplanerna låter dig aktivera dem. Du kommer också att kunna se förhandsvisningar på hur webbplatsens hemsida och inlägg kommer att se ut på sökmotorer.


SEO-optimering spelar en enorm roll för att få dina webbplatssidor högst upp i sökmotorsresultaten. Och medan Yoast i allmänhet gör ett bra jobb med det, är det alltid trevligt att känna till dina alternativ. Denna uppsats om Yoast SEO-alternativ kan hjälpa dig att börja utforska dina SEO-alternativ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me