8 Bästa import / export av WordPress-plugins

Bästa import och export av WordPress-plugins

Varje webbplats som har funnits någon gång börjar samla in data i sin databas. Oavsett om det är användare, kunder, bilder, teman, inlägg, SEO eller något annat så hittar det en plats i ditt WordPress. Ibland kanske du vill flytta denna information till andra platser. Säg från en WordPress-webbplats till en annan webbplats eller plattform. Du kanske vill komma åt användardata för att uppdatera prenumerationslistor eller flytta försäljningsdata till ditt bokföringssystem.

På samma gång kanske du vill importera data till din WordPress-webbplats. Det kan hända om du skapar nya underdomäner som kräver samma användarkonton. Eller om du byter till en helt ny värd. Naturligtvis kan du hantera detta med phpMyAdmin från din kontrollpanel (som du kan lära dig mer om i hur du migrerar WordPress-guiden). Men inte alla av oss vill ta itu med phpMyAdmin eller ens besöka kontrollpanelen. Det är där plugins för att importera och exportera data från / till din WordPress-webbplats kan visa sig vara användbart.

Native WordPress-alternativ för import / export

Med WordPress kan du alltid falla tillbaka på den ursprungliga import / exportfunktionen. Du kan använda importverktyget för att importera webbplatsinnehåll som inlägg eller kommentarer från andra plattformar till din WordPress.

Native WordPress Import

För att exportera innehåll skapar WordPress en XML-fil som du kan ladda ner och spara till din dator. Denna fil kan innehålla inlägg, sidor, kommentarer, anpassade fält, kategorier och taggar. Sedan använder du funktionen Importera i en annan WordPress-installation kan du ladda upp filen till den webbplatsen.

Native WordPress Export-funktion

Men ett mer bekvämt sätt att hantera detta är att använda WordPress-plugins. Nedan visar vi WordPress-plugins som hjälper till att importera eller exportera specifika databitar till och från din WordPress (i motsats till allmänna migreringsplugins, som kan hjälpa dig att flytta hela webbplatsen). Det sparar problemet med att återskapa webbplatsavsnitt på en annan plats.

Låt oss komma igång med plugins. Vissa kan bekvämt importera och exportera all data på din WordPress, medan andra överför specifika datamängder. Läs vidare för att lära dig mer!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Importera alla XML- eller CSV-filer till WordPress

Importera alla XML- eller CSV-filer till WordPress Plugin

Om du har en hel del data som ligger i CSV-filer, hjälper det här insticksprogrammet att flytta den runt i en fyra stegsprocess som arbetar från ett enkelt dra och släpp-gränssnitt. Det finns inget krav på att XML- eller CSV-filerna behöver vara i något specifikt strukturformat eller storlek. Plugin bryter upp filerna som ska importeras i hanterbara bitar och du kan ställa in den för att importera större filer eller påskynda importen också. Den importerar all information, inklusive attribut och verk med specialtecken som arabiska, hebreiska och kinesiska.

Inte bara existerande data på någon CMS, du kan använda detta plugin för att importera direkta dataflöden som aktiekurser, sportpoäng eller live-offert. Vad händer om du vill exportera data? Tja, detta plugin integreras med en följeslagare plugin, Exportera WordPress-data till XML / CSV vilket gör att du kan exportera nästan vad som helst. Du kommer då att kunna redigera data i Excel och skicka den till vilken plats du vill.

En Pro-version låter dig göra mer, t.ex. att importera data till anpassade fält eller importera bilder. Det tillåter också import från en live-URL eller kontrollera en fil för uppdateringar och redigera efter behov. Om du är en WooCommerce-användare kan du också vara intresserad av deras XML & CSV-importör för alla WooCommerce-produkttyper.

2. Ultimate CSV-importör

Ultimate CSV Importer-plugin

Om du behöver din plugin för att göra en massa tunga lyftningar regelbundet, kan Ultimate CSV Importer bara vara den du behöver. Det kan importera nästan vad som helst – inlägg, kommentarer, recensioner (från WP-kundrecensioner) samt SEO-fält från allt-i-ett-SEO. Det stannar inte där, det importerar anpassade inlägg, anpassade fält och till och med bilder från externa URL: er som Pixabay eller Shutterstock. Importhastigheten kan också ökas. Och det som är trevligt är att det kan eliminera dubbelt innehåll för att minska uppblåsningen i din databas. Inläggstyper importeras med taxonomier, multikategorier och flertaggar. Plugin fungerar med multisites och ett tillägg hjälper till att flytta ut innehåll i CSV-format.

Du kan göra alla ovanstående åtgärder gratis men du kan göra mer om du köper en Pro-licens. Det kommer att köra periodiska webbplatsuppdateringar utan manuellt ingripande och stöder flerspråkiga webbplatser. Alla importerade moduler hanteras i en filhanterare och detaljerade loggar upprätthålls. Utvecklare kommer också att vara nöjda eftersom plugin-funktionerna kan utökas.

3. Woo Import Export

Woo Import Export Plugin

Info & nedladdning

Vår nästa plugin, Woo Import Export är endast avsedd för WooCommerce-användare. Detta premium-plugin kan importera eller exportera all information som rör din butik, från produkter, produktkategorier och beställningar till användare och kuponger. Du kommer att kunna välja fälten som ska importeras eller exporteras, tillämpa filter och schemalägga import / export samt upprätthålla loggar över all import / exportaktivitet.

Plugin fungerar med CSV-format och kan också dra data från webbadresser. Det erbjuder en förhandsgranskning av all import / exportinformation, så du kan vara säker innan du trycker på import / export-knappen. Med stöd för WPML utgör inte flera språk problem.

4. Widgetimportör och exportör

Widgetimportör och plugin för exportör

Widget Importör och exportör är ett enkelt och smart plugin som gör exakt vad det namn föreslår. Det erbjuder ett enkelt sätt att flytta widgetar till en annan webbplats och är särskilt praktiskt när du lägger till widgetar till ditt tema. Om du klickar på Export-knappen skapas en JSON-fil som innehåller widgetarna tillsammans med deras inställningar. För att importera filerna, ladda ner dem till önskad plats, vare sig det är på en annan webbplats eller på samma webbplats. När importen är klar får du se vad som händer med widgetarna i ett snyggt bord.

Plugin laddar inte ner alla widgetar blindt under importen. Widgets för vilka det inte finns något specifikt widgetområde eller som inte stöds av ditt tema är uteslutna. På samma sätt sparas widgets som redan finns på den nya platsen som inaktiva widgetar. Utvecklare kan filtrera data före import.

Denna populära widget är tillgänglig för gratis nedladdning i WordPress-pluginförvaret.

5. Customizer Export / Import

Customizer Export / Import Plugin

Om du har ett tema som ser ut precis som du vill och vill kopiera det till en annan webbplats är det Customizer Export / Import som kan hjälpa. Men innan detta måste du se till att ditt tema använder WordPress Customizer för dess inställningar, och att temat är aktivt. Du kommer då att kunna överföra inställningar direkt från Customizer-gränssnittet. Alla inställningar och alternativ kan överföras.

Naturligtvis fungerar det bara om du importerar inställningar till samma tema eller underordnatema som de ursprungliga inställningarna.

När du importerar har du möjlighet att utesluta bilder. Utvecklare kan filtrera alternativ som inte ingår i anpassningen genom att använda filter. När importen är klar kommer sidan att uppdateras och du kommer att se alla ändringar som visas. Denna plugin gör det lätt att återskapa inställningar för WordPress Customizer. Om temat har oändliga alternativ kommer du att uppskatta behovet av detta plugin.

6. Importera användare från CSV med Meta

Importera användare från CSV med Meta Plugin

Importera användare från CSV med meta är praktiskt när du vill importera tusentals användare i CSV-format direkt till ditt WordPress på några sekunder. Anpassade användardata kan inkluderas automatiskt och kan användas för att redigera användarprofil.

Du kan tilldela roller till användare och skicka e-postmeddelanden till dem. E-postmeddelanden är anpassningsbara och kan sparas som mallar. Du kan ställa in det så att användarna importeras regelbundet och också uppdatera varje användardata. Dessutom är plugin kompatibelt med många andra plugins för medlemskap. Samtidigt tillåter krokarna med plugin utvecklare att utöka funktioner.

7. Exportera alla URL: er

Exportera alla URL-adresser

Exportera alla webbadresser är ett enkelt plugin som skapar en sida på din webbplats som visar alla titlar, kategorier och webbadresser. Därifrån kan du snabbt kontrollera dina publicerade sidor och inlägg, såväl som inlägg som är planerade för publicering. Du kan exportera data och kategorisera dem efter inläggstyper.

Detta plugin är praktiskt när du vill kontrollera alla webbadresser för din webbplats eller när du försöker 301 omdirigeringar med htaccess. Du kommer att kunna filtrera URL: er efter författare och tilldela föredragna namn till CSV-filer, samt generera filnamn slumpmässigt för att skydda känslig information.

8. Exportera media med valt innehåll

Exportera media med valt innehållsplugin

Normalt när vi exporterar ett inlägg exporteras de relaterade mediefilerna inte med inlägget. Exportera media med valt innehåll lägger till ett alternativ som när den är markerad, hittar den visade bilden och bilagor för export tillsammans med det inlägget. Enkelt, men användbart.


Data blir allt viktigare för webbplatser och du kan behöva flytta din mellan webbplatser vid någon tidpunkt. WordPress-plugins som finns i det här inlägget kan hjälpa till att belysa din uppgift. Prova dem och låt oss veta hur de fungerade för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me