Bästa Podcast Plugins & Services för WordPress

Bästa Podcast-plugins och lösningar för WordPress

Du lyssnar på det på din dagliga pendling till jobbet. På väg till gymmet. Du kanske till och med lyssnar på det när du går din hund. Visst, ibland (eller, ja, för det mesta) är det Taylor Swift Välkommen till New York eller Oasis ‘ Wonderwall, men ibland tenderar vi att lyssna på små bitar av ljudinnehåll som levereras via Internet. Det här min vän är vad vi kallar en podcast. Men visste du att det finns användbara podcast-plugins som du kan använda för att vara värd för ljud på din egen webbplats?

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

Vad du borde veta om podcasting

Vi har täckt några av våra favorit WordPress-podcast tidigare, men idag låt mig dela lite intressant statistik över podcastingindustrin.

1. Det finns en hungrig publik.

Enligt en studie gjord av Edison Research har 21% av USA: s ungdomar lyssnat på en podcast under den senaste månaden.

Källa: Edison Research – “State of the News Media 2016”

För att ge lite sammanhang för vad 21% av hela landet representerar lyssnar 13% av USA på Spotify varje månad, och 21% av landet använder Twitter. I ett nötskal:

Samma antal amerikaner lyssnar på podcast och använder Twitter.

2. Det finns bevisad tillväxt.

Och antalet ökar allt från år till år. Till exempel har antalet amerikanska medborgare över 12 år som lyssnar på ett podcase ökat med 133% under det senaste decenniet, dvs. mellan 2008 och 2016. Och precis mellan 2015 och 2016 har podcastingindustrin vuxit med 23%.

Antalet podcast-lyssnare i USA ökade med 133% under det senaste decenniet.

PS: Om du undrar var vi fick siffrorna, gjorde vi lite enkel matematik på de uppgifter som delades i diagrammet från Edison Research!

3. Konsumtion är lätt.

Kommer du ihåg hur vi brukade chatta på en stationär dator? Nej? 90-talets barn gör det!

Internet har ett nytt hem och det finns i fickan. Precis som mobilsökningar förbi skrivbordet på Google såg podcastingindustrin en liknande trend. 2014 konsumerades det mesta av podcasting på en stationär dator. Idag hörs 64% av podcast på en smartphone eller en surfplatta. (Därför den konstiga introduktionen till den här artikeln!)

Vad gör Podcasting fantastiskt

Nu när vi är medvetna om en del av denna statistik, låt mig berätta varför podcasting är det coola nya barnet i blocket.

Det är ett bra medieutbud. Varför? Eftersom det sparar tid!

Jag skulle säga att den största fördelen med podcasting är att det sparar en hela vår tid. Låt oss inse det – vi är upptagna människor. Podcast är för snabb informationskonsumenter som vill säga på toppen av trenderna och följa sina favoritfolk – när du är på språng.

Du behöver inte läsa!

Missförstå mig inte, men för några av oss (* räcker hand *) kräver läsning ansträngning. Om du sa till mig att det finns ett sätt jag kan konsumera samma mängd information till inte att behöva läsa skulle jag bli glad. Och det är exakt vad podcasting gör! Heck, jag läste till och med ljudutskrifter av sammanfattningar av böcker!

Effektiv mediekonsumtion.

Du kan lyssna på en podcast på din arbetsplats eller på väg till gymmet. Det finns massor av fantastiska podcasting-appar för Android och iOS som automatiskt laddar ner dina prenumererade podcasts via WiFi. Vissa ger dig också fantastisk podcast-upptäckt och rekommendationer baserade på dina intressen.

Det är ett bra medium att nå ut till människor.

För innehållsskapare som är vokala och vill nå ut till sin publik utöver texten som visas på skärmen är podcasting en excellent kanal. Podcasting betyder inte alltid ljud. Du kan också göra video, men de flesta av oss föredrar att spara vår telefons utrymme och mobildata.

Alla gör det.

Och slutligen alla (och jag menar verkligen alla) från bästsäljande författare, till sexsiffriga inkomstbloggar, huvudtalare, inflytelserika marknadsförare och digitala utgivare – har lagt upp sitt podcastingspel.

De har investerat allvarlig tid, ansträngning och pengar i att skapa, publicera och marknadsföra podcast för sin publik. Följande är massor av lojala prenumeranter, som så småningom förvandlas till muntliga marknadsförare och förstklassiga evangelister för dina produkter.

Därför, om 2018 är ett år då du har beslutat att ta upp podcasting, kudos. Det kommer att bli en svår men ändå givande resa. Eftersom WordPress driver nästan 30% av webbplatserna på Internet är det avgörande att din podcasting-installation är ansluten till din WordPress-webbplats. Inte bara kommer det att marknadsföra ditt innehåll till din publik, utan kommer också att öka din sökmotors ranking.

Med tanke på detta är följande de bästa podcastningstjänsterna och plugins för WordPress. Med hjälp av en av dessa podcast-plugins eller -tjänster (och mycket hårt arbete) kommer du att kunna konfigurera din helt egen podcastkanal direkt från din WordPress-webbplats.

Hur du kommer igång med podcasting på WordPress

Så jag ser det, det finns två huvudsakliga sätt du kan komma igång – gratis verktyg och premiumlösningar. För dem som precis börjar med podcasting (vi har lite bra “komma igång” -innehåll för dig senare), rekommenderar jag att du använder de gratis verktygen. När du har tagit handen kan du gå till en betald lösning.

För de som är bekanta med podcasting-verksamheten och vill komma igång på sin egen resa skulle de betalda lösningarna vara en bra start. Innan vi hoppar på listan över plugins och tjänster, låt oss anpassa oss till målen.

Mål nr 1 – Värd för Podcast-innehållet

Det första målet är att värd podcastfilerna (mestadels ljud). Det kräver lagring och förbrukar bandbredd, bland andra serverresurser. Du kan vara värd för dina podcast-filer på samma server som WordPress är värd. Här kan ljudfilerna laddas upp via WordPress-standarduppladdaren. Många gratis plugins (som du ser nedan) stöder detta alternativ. Du kan också vara värd för dina podcast-filer i online-lagringslösning som Amazon S3.

Observera att du inte kan använda gratis lagringslösningar som Dropbox eller Google Drive, eftersom de vanligtvis kräver mycket autentisering innan du laddar ner en fil. Amazon S3 å andra sidan ger dig direkt tillgång till filerna när du har konfigurerat lagringsskopan.

Mål nr 2 – Podcast Player

Vi behöver en podcast spelare som skulle visa våra podcast-filer i ett elegant gränssnitt och spåra antalet gånger filerna har spelats eller laddats ner.

Lösningarna är enkla:

 • Premium podcast-värdlösningar för WordPress ta hand om värd och visa podcast på din WordPress-webbplats. Du betalar en månatlig (eller årlig) avgift för tjänsten och inga serverresurser förbrukas i slutändan.
 • Gratis podcasting-plugins för WordPress kan du helt enkelt visa (och även spåra) dina podcast-ljudspår i en elegant spelare på din WordPress-webbplats. Att hålla podcast-ljudfilerna är ditt ansvar.
 • Premium Podcasting-plugins för WordPress är i huvudsak funktionsrika versioner av de gratis plugins som visar dina podcast-ljudfiler från olika källor. Återigen är värd för ljudfilerna ditt ansvar.

Nedan är en blandning av podcast-plugins och andra alternativ som du måste vara värd för din egen show. Vi har täckt en rad prispunkter med olika funktioner för att inkludera vad vi tycker är de bästa alternativen för att hålla din egen podcast med WordPress.

1. Standard WordPress Audio Format & Shortlist för spellista

Standard WordPress Audio Format & Shortlist för spellista

Som standard stöder WordPress ljudfiler och spellistor. Inga extra plugins eller tjänster är tekniskt nödvändiga för att vara värd för din egen podcast. Allt du behöver göra är att ladda upp dina ljudfiler (mp3, ogg, wma, m4a, wav) till ditt mediebibliotek.

För att lägga till dina podcast på din webbplats, använd knappen “Lägg till media” när du skapar ett inlägg eller ljudkortkod för att infoga enskilda podcast i ett inlägg:

[ljud mp3 = "source.mp3" ogg = "source.ogg" wav = "source.wav"]

Eller använd spellista kortkod för att lägga till en lista över alla dina podcast-ljudfiler:

[Spellista]

Vet bara att dessa kommer att ha standard styling (med standard- eller mörka spelare), vilket är ganska grundläggande, såvida inte ditt WordPress-tema innehåller anpassade alternativ (till exempel en nischmusik WordPress-teman).

Prissättning: Gratis – detta är en standard WordPress-funktion och bör fungera med alla teman.

2. Buzzsprout Podcasting

Buzzsprout Podcasting

Buzzsprout ger dig en enkel podcasting-plattform där du kan ladda upp, organisera och marknadsföra dina podcasts via podcast-plattformar (som iTunes), sociala medier eller din WordPress-webbplats. Det ger dig detaljerad statistik över dina podcast-avsnitt, till exempel antal spelningar, spelad genomsnittlig varaktighet och demografisk information för dina lyssnare.

De Buzzsprout Podcasting WordPress-plugin spelar ditt podcastinnehåll i en HTML5-ljudspelare. Plugin hämtar de senaste avsnitten och visar dem i en spellista. Använd bara kortkoden för att visa ditt podcastinnehåll i alla inlägg eller sidor.

Prissättning: Den kostnadsfria planen låter dig ladda upp två timmars innehåll per månad och filerna är värda i 90 dagar. Planerna börjar på $ 12 / månad, vilket gör att du kan ladda upp upp till 3 timmars innehåll varje månad med 250 GB överföring.

3. PowerPress Podcasting av Blubrry

PowerPress Podcasting-plugin från Blubrry

Blubrry erbjuder två tjänster – en är en gratis plugin och den andra är en webbhotell. Blubrry PowerPress WordPress-plugin har unika funktioner som att visa en prenumerationsknapp, integrerad HTML5-spelare och anpassad taxonomi avsedd för podcasting. Det finns också en kortkod för att lista alla dina podcast-avsnitt på en sida eller inlägg.

Bortsett från att vara värd för podcastfiler, erbjuder Blubrry ytterligare funktioner som podcast SEO, som i huvudsak gör att du kan lägga till flera beskrivningar för varje avsnitt (eller spår) för att förbättra din kanals upptäckt i iTunes och Google Play Music. Dessutom kan du importera podcastinnehåll från SoundCloud, Libsyn, Podbean, Squarespace eller annat podcast RSS-flöde.

Prissättning: Planerna börjar på $ 12 / månad för 100 MB lagring per månad. Intressant nog, om du prenumererar på tjänsten i tre månader, får du en total lagring på 300 MB. Alla planer har obegränsad bandbredd. Och om du vill ha lite hjälp med att komma igång kan du kolla in vår snabbstartguide för PowerPress.

4. Allvarligt enkel podcasting

Allvarligt enkel podcasting

Seriously Simple Podcasting är en allt-i-ett-lösning för dina WordPress podcasting-behov. Allt du behöver oroa dig för är att vara värd för dina filer, som till en början kan lagras på din WordPress-server som mediefiler.

Du podcast-filer spelas upp med standard WordPress-spelaren. Plugin har en mängd användbara funktioner som:

 • podcast posttyp och Serier taxonomi för hantering av dina podcast-filer
 • Möjlighet att vara värd för flera podcast från samma webbplats med olika kategorier. (Varje podcast får sin egen unika RSS-länk)
 • Mycket anpassningsbara alternativ som gör det lättare att skicka till kataloger som iTunes, Google Play och Stitcher.
 • Massor av coola tillägg som sådan Podtrac-integration för att förbättra funktionaliteten.

Seriously Simple Podcasting stöder också både ljud- och videopodcasting och inkluderar en gratis statistik tillägg för att visa viktigt innehåll från din podcast.

Prissättning: Seriously Simple Podcasting är gratis tillgängligt, men du kan uppgradera obegränsad lagring, import med 1 klick, statistik och mer.

5. WavePlayer Audio Player

WavePlayer Audio Player

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Värd din egen podcast med WordPress och den intuitiva WavePlayer-plugin. Som standard kan du helt enkelt ladda upp ljudfiler till WordPress så att det inte är enkelt att skapa en spellista och visa den på ett attraktivt sätt. Istället kan du med WavePlayer skapa en stilad spellista som är lyhörd, modern och integrerad med Media Manager och till och med WooCommerce.

Med detta plugin kan du:

 • Skapa en anpassningsbar och lyhörd spellista
 • Visa vågformer för ljudfil under uppspelning
 • Välj mellan fyra storlekar för att passa din sida
 • Lägg enkelt till spår / poddsändningar med WordPress Media Manager
 • Sälj premiumspår med WooCommerce

Prissättning: WavePlayer är priset till $ 26 för en enda webbplatslicens, som inkluderar 6 månaders support och uppdateringar.

6. Podlove Podcast Publisher

Podlove Podcast Publisher

Podlove Podcast Publisher är ett annat fantastiskt gratis podcast-plugin för WordPress med stöd för avancerad analys.

Du kan skapa nya podcastposter under kategorin “Episoder”. Podlove går den extra milen när du lägger till en anpassningsbar mallmotor, som används för att anpassa spelaren så att den matchar ditt tema. Plugin innehåller också en webbspelare, och du kan enkelt hantera och presentera alla podcast-bidragsgivare.

När det gäller analys kan du spåra:

 • Spåra antalet nedladdningar
 • Podcast-klienter brukade lyssna på ditt innehåll
 • Populära veckodagar
 • Hämta källa

En annan USP för plugin är abonnemangsknappen med ett klick som direkt klickar på klientens standard podcast-spelare. Här är de goda nyheterna – i början av det här inlägget såg vi att 64% av podcastinnehållet konsumeras från mobil. Därför kan du med en väldesignad webbsida och tydlig “Prenumerera” CTA stadigt öka din podcasts lyssnarbas.

Prissättning: Podlove är en helt gratis plugin.

7. Smart Podcast Player

Smart Podcast Player

Smart Podcast Player är skapad av onlineentreprenör och podcastingveteran Pat Flynn och är en elegant designad webbaserad podcastspelare som var designad för att leverera det allra bästa podcast lyssnarupplevelse till dina lyssnare.

De web-spelare kan sättas in i ett inlägg / sida med hjälp av en kortkod. Spelaren själv är mycket anpassningsbar, inklusive ljusa eller mörka teman och anpassade färger. Lyssnarna kan styra uppspelningshastigheten, bläddra med tidsstämplar, sortera spellistor och ladda ner enskilda filer från webbspelaren.

Prissättning: Smart Podcast Player-licens för enstaka webbplats kostar $ 8 / mo faktureras årligen eller $ 12 / mo med månatlig fakturering och kommer med automatiska uppdateringar.

8. SimplePodcastPress

SimplePodcastPress

SimplePodcastPress är en premium podcast-spelare för WordPress med en mängd användbara funktioner som klickbara tidsstämplar och podcast-spellistor.

Bortsett från en anpassningsbar spelare, innehåller plugin prenumerationsknappar, e-post-opt-in rutor, podcast-transkript, auto-publicister, automatiska URL-förkortare och Tweet-kapabla utdrag. Du kan lägga till alla dessa alternativ på din podcast-sida för att öka din prenumerationsbas och antalet nedladdningar.

Prissättning: Den enda webbplatslicensen kostar $ 67 och kommer med ett års support och uppdateringar.

9. Libsyn Podcast Hosting

Libsyn Podcast Hosting

Libsyn är en känd podcast-värdlösning designad för allvarlig digitala förlag. Det har allt från enkla verktyg som en HTML5-spelare, RSS-flöden, till en fullständig “anpassad-app-för-din-podcast” -lösning.

Prissättning: Grundläggande planer börjar på $ 5 med 50 MB månatlig lagring. Vi rekommenderar Libsyn till personer som letar efter en dedicerad podcast-värdlösning.

10. WordPress.com (Premiumplaner)

WordPress.com (Premiumplaner)

Överraskad? Det var jag också när jag fick reda på att WordPress.com har det inbyggt stöd för podcasting. Till att börja med skapar du en kategori som heter “Podcasts” eller liknande, laddar upp ljudfilerna i ett nytt inlägg, tilldelar den till Podcast-kategorin och du är bra att gå. Podcasten kommer att finnas tillgänglig som ett RSS-flöde av podcasts kategori.

Dessutom kan du skicka din podcast till iTunes med samma URL-adress för kategorin. I vårt exempel skulle kategorin vara podcasts. Innan du gör detta måste du konfigurera kanalinformation i Media-inställningar, ställa in teckningarna för att förbättra dina chanser att upptäckas i iTunes-butiken.

Prissättning: Podcasting-funktionen är tillgänglig i de personliga eller högre WordPress.com-betalda planerna. Det börjar på $ 4 / mo (faktureras årligen) och kommer med 6 GB lagringsutrymme med obegränsad bandbredd.

Notera: Till skillnad från din egen WordPress-installation kan du inte installera WordPress-plugins när din webbplats är värd på WordPress.com. Om du kommer igång med WordPress rekommenderar vi att du använder din egen WordPress-installation.

Inpackning av de bästa podcast-plugins och lösningar

Vet du vad som är det enda som kan avgöra din podcasts framgång? Det skapar inte kick-ass-innehåll, det är inte en vackert utformad webbplats och inte heller intervjuar påverkare i din domän. Den enskilt viktigaste faktorn är engagemang.

Om du vill tjäna snabba pengar på podcasting, tänk igen. Podcasting handlar om att ansluta och engagera din publik i din egen röst, snarare än ord. Om du verkligen bryr dig om att höra din röst kan podcasting vara en mycket relevant kanal för dig. Är du redo att komma igång? Kolla in det här Lifehacker-artikel för en snabb guide för att komma igång med podcasting.

Är du en podcaster? Söker du komma igång? Vad är det du vill uppnå med podcasting? Har vi missat ett av dina favorit-podcast-plugins eller -tjänster? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me