Bästa WordPress-länkuppbyggnad och hanteringsplugins

Om du länkar till externa webbplatser från din WordPress-webbplats eller blogg, kanske du vill överväga att använda ett verktyg för att hjälpa dig hantera dessa länkar mer effektivt. Inte bara hjälper dessa verktyg dig att hantera dina externa länkar på en central plats på din admin-instrumentpanel, utan de kan också användas för att täcka eller dölja den verkliga destinationen för dessa länkar.

Medan cloaking eller dölja länkarna på din webbplats kanske låter lite lurvigt i början, finns det några äkta skäl för att göra det, såväl som några lite mer tveksamma..

I det här inlägget kommer vi att titta på några av fördelarna och skälen till att du bör använda en länkhantering och cloaking-plugin samt rekommendera några gratis och premiumalternativ att välja mellan.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

Fördelarna med att använda en länkhantering WordPress Plugin

Det finns ett antal fördelar med att använda en länkhantering och cloaking-plugin på din WordPress-webbplats. Några av dessa fördelar inkluderar: enkel uppdatering av länkar, klickstatistik, förmågan att bevara sidrankan på din webbplats och geo-platsbaserad länk omdirigering. Så låt oss titta på några av dessa fördelar mer detaljerat:

Enkel länkkorrigering och uppdateringar

Den största fördelen med att använda ett av de plugins vi ska titta på idag är att det gör det enkelt att snabbt uppdatera länkarna du har inkluderat i dina inlägg och sidor.

Om du regelbundet länkar till din favoritwebbhotell, till exempel från dina blogginlägg, använder du ett plugin för att skapa en kortlänk till den webbplatsen så att du snabbt kan sätta in länken i dina inlägg och sidor, vilket hjälper dig att spara tid.

I stället för att hitta adressen till webbplatsen du vill länka till, sedan kopiera och klistra in länken, kan du spara den länken i pluginens instrumentpanel en gång och sedan snabbt infoga den i ditt innehåll många gånger.

Den verkliga fördelen med detta är dock att om den länken behöver ändras i framtiden kan du bara ändra den en gång i plugin-instrumentpanelen. Efter att ha gjort det kommer alla instanser av motsvarande kortlänk i dina tidigare publicerade inlägg och sidor nu att peka på den nya adressen.

Om produkten, tjänsten eller annan destination som du länkar till för att gå i drift, avbrytas eller om du helt enkelt vill rekommendera eller stödja ett annat alternativ, kommer du att vara glad att du kan ändra länken på ett ställe, utan måste kontrollera och sedan redigera otaliga inlägg.

Gör dina länkar mer läsbara

läsbara-länkar

En annan funktion i dessa länkarhanterings- och cloakeringsverktyg är att de kan förvandla tidigare svåra och oattraktiva långa länkar, till mer läsbara och pålitliga URL-adresser.

Om du länkar till en produkt på Amazon, komplett med ditt associerade ID, kan den länken vara flera rader lång. Men genom att använda ett av plugins nedan kan du vända det här:

Till detta:

http://www.yourdomain.com/WordPress-book

Nu har du en återanvändbar kortlänk som du kan infoga i ditt innehåll och använda någon annanstans. Den nya länken kan också läsas av dina besökare jämfört med originalen. Som nämnts tidigare, om boken går slut, eller om du vill länka till en annan artikel, kan du helt enkelt uppdatera kortlänken på ett ställe och sedan uppdateras alla instanser av den korta länken.

Detta är också känt som länkskydd eller dölja, vilket nämndes i inledningen till detta inlägg. Om du vill få dina länkar att se mindre ut som länkar till produkter och mer som interna länkar är detta ett sätt att göra det. Detta kan öka antalet besökare som klickar på dina länkar, även om det beror på hur du namnger dina kortlänkar, det kan återfå när dina besökare tas till en sida som de inte förutsåg.

Om du använder denna funktion etiskt kan du fortfarande göra dina externa länkar mer läsbara utan att lura dina läsare att besöka en sida som de inte förväntar sig att komma till.

Spårning av länkklick

spåra-link-klick

En vanlig funktion i plugins som kan hjälpa dig att hantera dina externa länkar är att de också kan spåra dina korta länkar och berätta hur många gånger de har klickat av dina besökare. Denna information kan hjälpa dig med din användaranalys och ge dig en känsla av hur framgångsrika dina länkplaceringstekniker har varit.

Om du marknadsför produkter som affiliate kan det också vara användbart att ha dina egna spårningsdata. Detta kan hjälpa om du har några tvister med det nätverk som du arbetar med.

SEO-fördelar

Att länka ut till externa webbplatser tros leda till en förlust av Google PageRank eller en utspädning av “länkjuicen” på din webbplats. För att hjälpa webbmaster att hantera detta kom Google, Yahoo och Microsoft med nofollow-taggen.

Den här taggen kan läggas till länkar för att förhindra att sökmotorer följer dessa länkar och vidarebefordrar en del av din webbplats PageRank till destinationswebbplatsen.

Även om det är diskutabelt hur relevant denna praxis är idag, om du vill ha ett enkelt sätt att märka dina externa länkar som nofollow, så kan dessa länkhanteringsplugins som vi ska titta på hjälpa dig med detta.

De bästa länkhanteringen och tillhörande kopplingsprogram för koppling

Det här täcker de viktigaste fördelarna med dessa länkstängningar och hanteringsplugin, så låt oss ta en titt på de bästa alternativen som finns tillgängliga för WordPress-användare:

Pretty Link Lite

Pretty Link Lite

Pretty Link Lite är en gratis URL-korta plugin som låter dig enkelt hantera ditt affiliate och andra externa länkar. Med Pretty Link använder de förkortade länkarna ditt domännamn för att rensa upp dem. Detta kan göra att dina länkar ser mer tillförlitliga, samtidigt som du döljer vilken webbplats du faktiskt länkar till.

Förutom att klädda dina länkar kan du också spåra och hantera dem mer effektivt, allt från ett enda administratörsområde. Om du vill ta upp saker och ting kan du uppgradera till “Pro” -versionen. Detta inkluderar sju nya omdirigeringstyper samt några andra funktioner.

Törstiga dotterbolag

Törstiga dotterbolag

Thirsty Affiliates är ett annat gratis länkhanterings- och cloaking-verktyg. Medan denna plugin innehåller en användarvänlig instrumentpanel och användbara funktioner, kan den uppgraderas genom att köpa ett eller flera av premiumtilläggena.

En av de framstående funktionerna hos Törstiga Affiliates, som inte finns i Pretty Link Lite, är att det lägger till en knapp för postredigeraren för att snabbt lägga till nya länkar och infoga befintliga länkar i ditt innehåll. Detta sparar dig att behöva byta skärm för att hitta dina länkar och är en realtidsparare.

Att kunna välja och välja mellan premiumtillägg och lägga till funktioner som autolänk, geo-location-omdirigeringar och split-testning, gör detta till ett bra val för de med mer avancerade behov, eller de som tror att deras behov kommer att växa in framtiden.

WP Wizard Cloak

WP Wizard Cloak

WP Wizard Cloak är gratis att använda och innehåller en användbar funktion som låter dig skicka dina besökare till en specifik URL, baserat på deras geografiska plats.

Du kan också skapa nyckelord som automatiskt förvandlas till länkar när de visas i ett inlägg eller en sida på din webbplats. Dessutom får du också tillgång till användbar statistik för att ta reda på hur många gånger du klickar på dina länkar. Plugin lägger till en knapp till inläggsredigeraren som gör det mycket enkelt att infoga dessa länkar i dina inlägg och sidor.

Även om detta plugin är relativt nytt, erbjuder det en stor uppsättning konkurrenskraftiga funktioner och ett intuitivt användargränssnitt.

Länk Trackr

Länk Trackr

Link Trackr är en premium värdlösning för större webbplatser som är redo för alla professionella länkhanteringsverktyg som denna tjänst tillhandahåller.

Den här tjänsten täcker inte bara länkhantering och cloaking utan också splittring av länkar, konverteringsspårning, sociala och virala marknadsföringsverktyg och detaljerade marknadsrapporter.

Grundpaketet börjar på $ 9 i månaden, och det finns en 30-dagars pengarna tillbaka garanti som hjälper dig att avgöra om detta är verktyget för dig

Slutsats

Som ni ser, det finns gott om goda skäl att använda en länkhantering och cloaking-plugin på din WordPress-webbplats, och lika många verktyg att välja mellan.

Oavsett om du vill ha ett gratis alternativ som inkluderar grundläggande länkhantering, eller en fullständig premiumhotell eller något däremellan, finns det ett plugin för att tillgodose dina behov och matcha din budget.

Vad tycker du om länkstoppning? Har du något emot när webbplatser täcker sina länkar? Vilka funktioner skulle du vilja se i en plugin för länkhantering? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan.