En realistisk fallstudie för att sälja digitala nedladdningar på din blogg

Enkla digitala nedladdningar Fallstudie

Tillbaka i oktober 2012 granskade jag WordPress-plugin Easy Digital Downloads här på WPExplorer. Vid den tiden hade jag en bra tänka på plugin och drog slutsatsen att det var den bästa lösningen för att sälja digitala nedladdningar direkt från din blogg som jag var medveten om.

Spola framåt fyra månader och jag är redo att lägga mina pengar där min mun är. Jag släppte en informationsprodukt i slutet av oktober och fram till för några dagar sedan hade jag sålt den med E-Junkie. Men allt detta nyligen ändrades när jag bytte till att använda Easy Digital Downloads för att hantera försäljningen av min online-frilansskrivguide.

I det här inlägget ska jag ge dig en verklig fallstudie av min implementering av Easy Digital Downloads så att du kan se exakt vad som är involverat i processen att sälja digitala produkter via din WordPress-blogg.

Varför bytte jag till enkla digitala nedladdningar?

Jag skulle börja med att säga att jag inte var särskilt missnöjd med E-Junkie. Ärligt talat, för $ 5 per månad kan du inte riktigt klaga. Det är ett anständigt alternativ.

Men jag kände att jag ville bättre än anständigt. Gränssnittet är inte särskilt användarvänligt och rapporteringssystemet är lite grundläggande. Enkla digitala nedladdningar hade varit i bakhuvudet ända sedan jag hade granskat det men jag var lite för upptagen för att hantera vad jag tänkte att skulle vara en något fiddly överföringsprocess. Jag såldes på plugin – jag behövde bara hitta tiden.

Lyckligtvis gjorde jag det, vilket leder mig till denna fallstudie!

Ställa in plugin för Easy Digital Downloads

Jag var orolig över att det skulle vara en besvär att få Easy Digital Downloads igång, men ingenting kunde vara längre från sanningen. I själva verket är plugin praktiskt taget bra att gå så snart du installerar det – du skulle säkert vara vältjänad genom att göra lite finjustering, men inget större alls.

När de installerats visas Easy Digital Downloads på lämpligt sätt i din sidofält:

Enkla digitala nedladdningar menyalternativ

Antalet tillgängliga alternativ kan initialt verka överväldigande men gränssnittet är faktiskt mycket användarvänligt. Innan jag började lägga till produkter och initierade växeln kontrollerade jag inställningarna som är uppdelade i sex flikar:

Enkel skärmdump för flikar för digital nedladdningsinställningar

Det enda jag gjorde i detta skede var att aktivera testläge, välja mina betalningsgrindar och ange min PayPal-e-postadress. Som standard levereras Easy Digital Download med PayPal och ett alternativ “Testbetalning” (användningen är uppenbar). Detta är allt jag behöver för tillfället eftersom allt gick igenom PayPal via E-Junkie, men det finns möjlighet att lägga till ytterligare betalningsportar med tillägg.

Jag lade sedan till min produkt som det faktiskt finns tre versioner (och prispoäng). Detta var en tårta – jag skrev just in ett namn och laddade upp filen och satte en pris- och nedladdningsgräns:

Easy Digital Downloads Ny nedladdningsskärm

Det är allt! När jag sparat min nedladdning var jag ganska mycket bra att gå – allt som återstod för mig att göra var att lägga till en kortkod för knappen Köp på min försäljningssida.

Easy Digital Downloads gör det enkelt genom att lägga till en knapp ovanför den rika textredigeraren i dina nya inlägg / sidor:

Knappen Infoga nedladdning

När du klickar på knappen finns det bara några enkla information att fylla i:

Skärmen Infoga nedladdning

Det är allt! När du är klar kommer knappen att visas på din försäljningssida i vilken form du har bestämt:

En skärmdump av knappen Köp nu i aktion

Det är rättvist att säga att hela processen var mycket lättare än jag trodde att jag skulle bli.

Köparens resa genom min webbplats

För att vara helt ärlig tyckte jag att det var lite för lätt. Jag var angelägen om att utforska resan som alla kunder skulle genomföra min webbplats när jag köpte min informationsprodukt. Lyckligtvis är det verkligen enkelt med testbetalningsalternativet aktiverat – du kan testa processen så många gånger du vill.

Jag upptäckte snart att Easy Digital Downloads skapar ett antal standardsidor när det installeras så att kassan / betalningsprocessen är redo att gå direkt. Tekniskt behöver du inte röra en sak för att kassaprocessen ska fungera när du har lagt till nedladdningar och betalningsknappar, men det kan mycket väl vara klokt att skräddarsy dessa sidor för att göra saker lite mer personliga för din webbplats.

Det är en bit kaka – de ytterligare sidorna finns bredvid alla andra sidor på din webbplats och kan redigeras på samma sätt som alla andra:

Enkla digitala nedladdningssidor

Varje sida innehåller en kort kod som ger länken mellan sidan och det dynamiskt skapade innehållet. Allt jag gjorde var att lägga till lite text innan den här korta koden för att få önskat resultat, så det här …

En skärmdump av Checkout-sidan

… blev det här:

En skärmdump av Checkout-sidan

När jag var nöjd med processen då en kund skulle köpa en artikel på min webbplats vände jag mig till köpbekräftelsemailen som de skulle få. Detta är ett annat område där Easy Digital Downloads utmärker sig eftersom det gör att du kan anpassa den här e-postmeddelanden till ditt hjärts innehåll med ett antal dynamiska fält. Så här slutade jag med:

En skärmdump av e-postmeddelandet om köpbekräftelsen

Vilket producerar ett e-postmeddelande som detta i verkligheten:

En skärmdump av e-postmeddelandet om köpbekräftelsen

Enkel men ändå effektiv.

Rapporter och statistik

Jag har inget i vägen för rapporter som visar dig (eftersom jag bara har skärmdumpar av en dags försäljningsvärde) men rapportering är en av de främsta anledningarna till att jag bestämde mig för att byta från E-Junkie till Easy Digital Downloads. Att ha alla dina rapporter i WordPress-instrumentpanelen är extremt bekvämt och själva rapporterna presenteras riktigt snyggt.

Du kan kolla in data i listformat (och klicka på varje produkt för mer information):

En skärmdump av inköp

Eller observera trender över tid med rapporter:

En skärmdump av en Easy Digital Download-rapport

Det är ganska snyggt och en enorm förbättring av min E-Junkie-upplevelse. Jag kan inte vänta med att gräva djupare i dessa rapporter när jag har lite mer data att spela med.

Det finns mycket mer bakom kulisserna

Det ganska mycket slår ihop de enkla stegen som jag tog för att få Easy Digital Downloads igång – hela processen tog mig inte längre än 30 minuter (varav en hel del nyfiken pussel). Men även om Easy Digital Downloads är tillräckligt enkelt för att konfigurera, finns det mycket djup i alternativen tillgängliga för dig så att du kan justera saker som du vill. Jag är inte säker på att det finns många (om några) sätt du vill erbjuda digitala nedladdningar via din WordPress-blogg som Easy Digital Downloads kan inte handtag – Pippin verkar verkligen ha tänkt på allt.

Det finns ett gäng saker som jag inte ens har nämnt, till exempel rabattkoder, kategorier och taggar och fler inställningar, men det är allt för dig att upptäcka själv när du laddar ner Easy Digital Downloads utan kostnad (japp – det är gratis!).

Dessutom uppdateras plugin-programmet regelbundet och som jag nämnde ovan finns det en hel serie extensions som du kan använda för att öka dess funktionalitet. Jag har redan installerat tillägget Affiliates Pro och kommer att titta närmare på andra tillägg för att se om de kan vara till hjälp för mig också.

Efter att ha installerat och konfigurerat Easy Digital Downloads kan jag inte tänka på någon anledning till att jag skulle gå med ett alternativt alternativ. Jag skulle inte tveka att rekommendera det till alla som vill sälja digitala nedladdningar via sin blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me