Hur du översätter din WordPress-webbplats till flera språk

Hur du översätter din WordPress-webbplats till flera språk

Du vet aldrig vem du kanske designer för, och vid någon tidpunkt behöver du eller en klient en översatt WordPress-webbplats. Men hur översätter du WordPress? Det behöver inte vara komplicerat. Det finns massor av fantastiska WordPress-plugins som du kan använda för att underlätta översättningen. Men oavsett vilken du väljer, kommer alla av följande insticksprogram att hjälpa dig att få dina översättningar färdiga i en jiffy. Ingen kodning krävs. Låt oss nu översätta WordPress!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

Weglot Översätt gratis WordPress-plugin

Översätt WordPress med Weglot

Info & nedladdningVisa demonstrationen

Nästa plugin du bör titta på är Weglot Translate – ett gratis plugin för att översätta WordPress på vilken webbplats som helst. Plugin är helt gratis för små webbplatser med en enda översättning, men kan enkelt uppgraderas för att låsa upp fullständiga översättningsfunktioner.

Om du uppgraderar till Weglot premium det är kompatibelt med de mest populära teman och plugins, innehåller 60+ inbyggda översättningsspråk, har en anpassningsbar språkomkopplare och mycket mer. Plugin ger dig till och med enkel åtkomst till rekommenderade professionella översättare som är tillgängliga att hyra (en mycket värdefull investering om du frågar oss).

Den bästa delen av Weglot är användarvänligheten. Du installerar bokstavligen plugin, konfigurerar en handfull inställningar (originalspråk och destinationsspråk är det viktigaste) och plugin gör översättningen för dig. Om du stöter på några översättningar som inte riktigt fungerar för din webbplats använder du snabblänken i plugin-instrumentpanelen för att redigera din översättning. Detta tar dig till ditt Weglot-konto där du kan gå in i “i context editor” för att göra live-ändringar på din webbplats. Det är superlätt att använda för att översätta WordPress – bara prova!

TranslatePress Flerspråkigt WordPress-plugin

TranslatePress Flerspråkigt WordPress-plugin

Det gratis flerspråkiga översättningspluginet TranslatePress är ett utmärkt alternativ för att göra din WordPress-webbplats flerspråkig. Efter installationen av plugin bör du se en ny flik Inställningar för TranslatePress. Härifrån kan du ställa in ett standardspråk samt formatera ytterligare översättningar. Här kan du också få tillgång till funktionen Google Translate, som skapar en automatisk översättning för din webbplats på ett visst språk.

För manuella översättningar innehåller detta gratis WordPress-plugin ett enkelt och intuitivt översättningsgränssnitt. Klicka bara på alternativet “Översätt sida” i administratörsfältet när du är inloggad och surfar på din webbplats. Om du är bekant med WordPress-anpassaren bör det vara lätt för dig att komma igång med TranslatePress-redigeraren. Peka och klicka bara för att börja översätta olika avsnitt på din sida. Använd sedan de medföljande textrutorna för att skapa dina flerspråkiga översättningar (Obs: de tillgängliga språkrutorna bestäms av de språk du definierar i TranslatePress-inställningarna).

För fler funktioner, uppgradera till a TranslatePress Personlig, affärs- eller utvecklarplan. Detta lägger till kraftfulla funktioner för ytterligare språk, SEO-översättningar (sidbrickor, metabeskrivning, URL, bild alt, etc.), anpassad översättare användarrolltillstånd, förmåga att förhandsgranska översatta sidor som alla användarroller, anpassad språkbaserad webbplatsnavigering och automatiserat användarspråk upptäckt. Om du driver en enkel blogg borde gratisversionen vara bra. Men för företag och bloggare med fokus på uppgradering av SEO till premium är det bästa alternativet.

WPML.org Premium-plugin för översättning för WordPress

Översätt WordPress med WPML

Info & nedladdning Visa demonstrationen

WPML.org är en av de främsta WordPress-översättningsprogrammen. Ta en titt på de mest sålda WordPress-teman och utvecklare runt om på nätet. Du kommer att märka att de flesta av dem är viktiga med att skapa teman som är kompatibla med WPML.org specifikt. Varför? Eftersom WPML.org är en kraftfull översättning WordPress-plugin med 40 inbyggda språk, alternativ för anpassade språkvarianter, kompatibilitet med enstaka eller flera platsinstallationer och bra support. Med den snabba installationsguiden kan du börja översätta WordPress-webbplatser på bara några minuter. Använd bara ett av de medföljande språken, utan kodning krävs från din sida. Och när du har slutfört en översättning lägger du bara till en rullgardinsmeny för dina språkval till navigationsmenyn på webbplatsen.

Priserna börjar på $ 29 och går upp därifrån beroende på dina översättningsbehov. Även om det finns gratis översättningsplugins är WPML.org en kvalitetsprodukt med anständigt stöd. Dessutom behöver du aldrig oroa dig om plugin fungerar med den senaste versionen av ditt tema eller WordPress. De uppdateras ständigt för att se till att deras plugin fungerar för dina och dina läsare.

Polylang gratis WordPress-plugin

Översätt WordPress med Polylang

Polylang är ett bra alternativ när du manuellt översätter din WordPress-webbplats till mer än ett språk. Detta gratis WordPress-plugin innehåller stöd för över 50 språk. Det är mycket troligt att det språk du behöver inkluderas som standard. Det finns dock stöd för anpassade språk om du inte hittar ditt. Polylang fungerar genom att låta dig ställa in ett språk för varje inlägg eller sida som du lägger till dem. Detta tar den hårda delen av att försöka hålla dina översatta inlägg separerade.

En stor funktion i detta gratis plugin är att det vid installationen ger dig möjlighet att automatiskt ställa in allt ditt innehåll till ett standardspråk. Det betyder att du inte behöver gå igenom gamla inlägg för att ställa in språk sida för sida. Det stöder också ett alternativ för att upptäcka en användares webbläsarspråk och automatiskt använda det språket för att översätta WordPress-sidor på din webbplats (om det är en översättning du har tillgängligt).

Flerspråkig Press Gratis WordPress Plugin

Översätt WordPress med flerspråkig press

Flerspråkig press arbetar med din WordPress flersidiga installation för att länka dina webbplatsöversättningar (ett språk per webbplats). Plugin kommer med 174 språk inbyggda i språkhanteraren, och det stöder och obegränsat antal webbplatser – så du kan skapa och länka så många översättningar du behöver. Detta är bra för SEO eftersom det håller dina språk på separata inlägg och sidor, och om du någonsin bestämmer dig för att använda en annan översättningsplugin förblir ditt innehåll i takt (även efter att ha inaktiverat eller tagit bort flerspråkig press). Dessutom kan du lägga till översättningswidgeten i alla widget-klara områden så att dina läsare snabbt kan navigera mellan översättningarna.

Flerspråkig press är ett bra gratisalternativ för att lägga till översättningar till din WordPress-webbplats via multisite. Plus om du någonsin tycker att du behöver fler alternativ kan du alltid uppgradera till deras Pro-version för $ 75. Detta inkluderar stöd för anpassade inläggstyper, automatisk omdirigeringar av språk, snabblänkar och mer som gör det lättare att översätta WordPress-inlägg, sidor och till och med WooCommerce-produkter.

Ajax Translator Revolution DropDown WP Plugin

Ajax Translator Revolution DropDown WP Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Ajax Translator Revolution Dropdown WP Plugin är ett bra sätt att lägga till språkalternativ på din WordPress-webbplats. Denna plugin lägger till en ren och enkel språksval på din webbplats.

När du har en populär webbplats måste du tillgodose besökare från hela världen. Med Ajax Translator Revolution Dropdown WP Plugin kan du ge besökare möjlighet att välja mellan mer än 100 språk. Listrutan är lätt att använda och kan komma ihåg språkinställningar. Du kan också ställa in plugin för att översätta allt eller en del av ditt innehåll. Översätt allt eller välj / uteslut sidor, inlägg eller kategorier. Det är upp till dig. Med 90 anpassningsbara inställningar kommer detta plugin säkert att uppfylla dina behov.

Använd 90 anpassningsbara inställningar, språkflaggor och / eller namn, avancerade positioneringsverktyg, användarspråkinställningar och mer för att skapa dina dropdowns. Ajax Translator Revolution Dropdown integreras till och med i WordPress-huvudadministratören och lägger till paneler med flikar för att göra hanteringen enkel.

Översätt WordPress med GTranslate

Översätt WordPress med GTranslate

GTranslate är ett WordPress flerspråkigt plugin som gör din webbplats flerspråkig med hjälp av mänskliga och gratis maskinöversättningar direkt vid installationen. Att installera plugin är lika enkelt som att dricka vatten. När du konfigurerar GTranslate kommer din webbplats automatiskt att översättas till de språk du väljer.

Maskinöversättningar är inte de bästa, det är därför betald version av GTranslate låter dig redigera dessa översättningar och lägga till mänskliga översättningar.

GTranslate bromsar inte din webbplats eftersom den översatta versionen av din webbplats inte dras från din webbplatsserver. I stället är GTranslate värd för det översatta innehållet i kan-nätverket (även känt som översättningsleveransnätverket). Som ett resultat påverkar GTranslate inte webbplatsens prestanda på något sätt.

qTranslate Free WordPress Plugin (skrivs ut)

Översätt WordPress med qTranslate

qTranslate är ett gratis översättningsplugin från WordPress-pluginlagret. Med nästan 1,2 miljoner nedladdningar är det ett populärt och gratis alternativ för att översätta din webbplats. Installera bara det och börja arbeta med att skapa dina översättningar. Plugin kommer att lägga till flera flikar till varje inlägg eller sida som du skapar baserat på vilka språk du har valt. Detta gör manuella översättningar mycket snabbare eftersom du snabbt kan navigera mellan flikarna när du lägger till dina olika innehållsöversättningar.

qTranslate innehåller flera språk för automatiserade översättningar. Men den här tjänsten kommer bara att ge läsarna en allmän uppfattning om ditt innehåll eftersom det kommer att vara lite hackigt (det översätter vad du skriver bokstavligen så att det inte kommer att läsas naturligt för modersmål på det givna språket du översätter till). Men om du vill översätta WordPress med ett gratis plugin får qTranslate verkligen jobbet gjort bra. Plugin innehåller också en anpassad qTranslate-widget som du kan lägga till på din webbplats för användare att enkelt växla mellan språk. Du kan lära dig mer och ladda ner plugin i WordPress-arkivet.

Hur översätter du WordPress?

Översättningar är ofta en tidskrävande process. Förhoppningsvis med dessa användbara plugins kan du översätta WordPress utan mycket huvudvärk. Låt oss veta om du någonsin har använt någon av ovanstående översättningsplugins och vad du tycker om dem. Eller om du har provat ett annat plugin för att översätta WordPress som var helt fantastiskt, låt oss veta. Lämna en kommentar med plugin-namnet i avsnittet nedan. Jag skulle gärna höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me