Mobilkänsliga menyplugin för att göra din WordPress-webbplats mer mobilvänlig

Mobilegeddon kan ha varit och borta. Men även om din webbplats överlevde den senaste Google-uppdateringen oskadad, finns det alltid mer du kan göra för få dina mobila besökare att känna dig som hemma på din webbplats.

Ett lyhört eller till och med mobil-första WordPress-tema är ett bra sätt att tillgodose det växande antalet internetanvändare som har tillgång till onlineinnehåll på smartphones och surfplattor. Men även om din webbplats är mobilvänlig finns det några justeringar du kan utföra för att göra det ännu mer.

Ett specifikt område på din webbplats som har potential att frustrera besökare som kommer åt den på en liten skärmenhet är dess navigationsmenyer. Om du någonsin har försökt få tillgång till de olika sidorna på en webbplats på din smartphone, via en svår rullgardinsmeny eller ett överbefolkat huvudnavigeringssystem, bör du kunna relatera till denna smärtapunkt.

Så för att säkerställa att din webbplats inte gör detta grundläggande misstag och skaffar dina besökars försök att nå inre sidor på din webbplats kommer vi att titta på några plugins som kan hjälpa dig att skapa anpassade menyer för mobila användare, som också integreras sömlöst med resten av din webbplats. Vi tittar också på några tips som hjälper dig att säkerställa dina menyer är så mobilvänliga som möjligt.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

Råd för att göra dina webbplatsmenyer mobilvänliga

Innan vi kommer till de faktiska verktygen som kan hjälpa dig att göra dina webbplatsmenyer mer användbara av mobilbesökare, låt oss ta en snabb titt på några användbarhetstips för bättre catering till mobilanvändare:

  • Minska antalet menyalternativ: För att bättre anpassa små skärmenheter kan du försöka ta bort icke-väsentliga objekt från dina mobilmenyer.
  • Placera de mest önskade länkar fram och mitt: beroende på syftet med din webbplats finns det en bra chans mobilanvändare letar efter en specifik sida – det kan vara din adress, öppettider eller kontaktinformation – hjälpa dem genom att sätta dessa länkar i en framträdande position.
  • Minimera mängden klick som krävs: de flesta mobilbesökare vill ha åtkomst till den information de söker med bara en eller två klick, så försök begränsa lagren på dina menyer.
  • Maximera skärmfastigheter: kapslade eller utvidgade och kontrakterande rullgardinsmenyer är ett bra sätt att undvika att dina menyer tar upp för mycket skärmutrymme. Använd den universella tre-raders “nav burger” -ikonen för att signalera menyplatsen, eller ännu bättre, använd a kontextkänslig flikfält.

Tillbaka i 2012 var 55% av de svarande i en undersökning av Google uppgav att en dålig webbplatsupplevelse på en mobil enhet skulle skada deras uppfattning om varumärket; så om du inte gör allt du kan göra så gör din webbplats välkomnande för mobilanvändare 2015, vem vet vilken skada du kan göra idag.

Den bästa mobila responsiva menyn WordPress-plugins

Förhoppningsvis kan du nu se vikten av att göra dina webbplatsmenyer mer mobilvänliga. Genom att använda lite sunt förnuft och ovanstående tips kan du säkerställa att du inte avskärmar mobilanvändare och istället levererar en positiv användarupplevelse till dina besökare.

Genom att använda ett av dessa gratis plugins eller premium-plugins kan du göra webbplatsens navigationssystem mer användarvänligt och lättare att använda.

Responsive Menu Gratis WordPress-plugin

Responsiv meny

Detta gratis plugin låter dig ändra många aspekter av din webbplats mobil navigationsmeny för att göra den mer användbar via smartphone och surfplatta med besökare. Din ursprungliga webbplatsmeny förblir intakt och tillgänglig för användare som inte är mobila.

Listan med alternativ för att anpassa menyn är mycket omfattande. Med plugin aktiverat kan du redigera titlar, färger, storlek, position, ordning och många andra attribut på din meny för att göra den mer mobilvänlig.

Plugin för responsiv meny gör det också enkelt att göra det dölj din meny tills användaren klickar på ikonen för att avslöja den. Du kan använda den vanliga tre raden, nav burger-menyn eller ladda upp en valfri ikon. Du kan också välja utskjutningsriktningen för menyn för att säkerställa bättre kompatibilitet med designen på din webbplats. Om du letar efter ett flexibelt alternativ är detta populära och väl ansedda plugin ett bra val.

WP Responsive Menu Gratis WordPress-plugin

WP-responsiv meny

WP Responsive Menu är ett annat gratis alternativ för att lägga till mobilvänliga menyer till din WordPress-webbplats. Även om denna plugin fungerar med alla teman eller ramar direkt ur rutan, kan du anpassa dess utseende för att bättre passa designen på din webbplats.

Genom inställningarna kan du också lägga till din logotyp i menyn, välja utriktningsriktning och dölja onödiga menyalternativ från mobilanvändare. Du får också möjligheten att aktivera eller inaktivera nypa för att zooma på dina menyer, beroende på dina inställningar. Det finns också en premium av detta plugin tillgängligt om du vill ha åtkomst till ytterligare funktioner.

UberMenu Premium Mobile Menu WordPress Plugin

UberMenu

Den premium Uber-menyn plugin kan du göra några vackra fantastiska grejer med dina WordPress-webbplatsmenyer. Till och med dina stationära och icke-mobila besökare kan dra nytta av funktionerna i detta plugin.

Med det här verktyget installerat på dina webbplatser kan dina menyer nu innehålla en rad olika typer av innehåll, inklusive bilder, formulär, kartor och ikoner. Varje aspekt av dina menyer kan anpassas med detta plugin, omvandla dem från enkla navigationssystem till en personlig anknytning av din webbplats.

En särskilt trevlig funktion i detta lyhörda menybuilder-plugin är att all personalisering av menyerna sker genom WordPress Customizer-verktyget. Detta ger dig en direkt förhandsvisning av ditt arbete, vilket sparar både tid och ansträngning.

Även om UberMenu-menyerna är responsiva och mobiloptimerade som standard, får du mycket extra kontroll över hur din smartphone- och surfplattanvändare kommer att uppleva dina navigationssystem. Detta inkluderar konfigurerbara brytpunkter, förbättrat touchstöd för Android-, iOS- och Windows 8-användare och objekt som döljs beroende på skärmstorlek.

UberMenu är ett menybyggare-plugin med högt prisvärde som kan hjälpa dig att navigera på webbplatsen till nästa nivå (plus att det kommer med en överlägsen nivå av dokumentation, support och regelbundna uppdateringar som inte garanteras av de gratis alternativen ovan).

Slutsats

Som du kan se är det mycket enkelt att lägga till en mobilkänslig meny till din WordPress-webbplats eller uppgradera din befintliga meny. Genom att använda en av ovanstående plugins kan du utföra denna uppgift utan att behöva redigera någon kod, ändra ditt WordPress-tema eller ändra direkt hur det fungerar.

Det finns mer att göra din webbplats mobilklar än att bara optimera menyn, men det är ett bra ställe att börja. Navigationssystemet på din webbplats är kanske den viktigaste funktionen, så det är viktigt att se till att den passar för det växande antalet mobilanvändare.

Om du vill ha mer råd om gör din webbplats mobilvänlig, kolla in den här artikeln om mobiloptimeringstips för WordPress eller den här om mobila WordPress-teman och plugins.

Vad irriterar dig mest om att använda webbplatsmenyer på din smartphone eller surfplatta? Vilka funktioner vill du se i en mobil-responsiv menyplugin? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me