Omfamna framtiden med dessa online-redigerare WordPress-plugins

WordPress-inlägg och sidredigerare kan ofta känna sig som en del av programvaran som höll sig efter resten av plattformen. Att ständigt växla mellan redaktören och frontvyen av ett inlägg är ett mindre än idealiskt sätt att arbeta, särskilt när du försöker få presentationen av ditt innehåll precis rätt.

Med det i åtanke är det spännande att veta att WordPress-utvecklingsgruppen arbetar med att lägga till in-line redigering – där du arbetar på dina inlägg som de ser ut för läsarna, genom framsidan av din webbplats – till programvaran.

I ett nyligen inlägg täckte Tom implikationerna av den överhängande ankomsten av in-line, front-end redigering till WordPress; men om du inte kan vänta tills det blir en del av kärnfunktionen, här är några in-line front-end innehåll redigeringsalternativ du kan prova idag.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

WordPress Front-end Editor

WordPress Front-end Editor

Detta plugin är arbetas med av några av medlemmarna i WordPress-kärnutvecklingsteamet, och förväntas inkluderas i WordPresss kärna i framtiden. Detta innebär att redigering av innehåll i frontlinjen äntligen kommer till WordPress!

Funktionerna hittills låter dig redigera titeln och innehållet på ett blogginlägg direkt från framsidan av din webbplats, förutsatt att du är inloggad på webbplatsen. För att lägga till och redigera innehåll är det helt enkelt att klicka på texten och skriva – det är förvånansvärt enkelt att använda.

För att tillåta dig att redigera innehållet på samma sätt som du gör via standard inläggsredigeraren lägger detta plugin till en fast horisontell menyfält överst på skärmen, som innehåller alla redigeringsverktyg för inlägg. Detta inkluderar formateringsalternativ, knappar för att infoga länkar och bilder och möjligheten att hantera kategorier och taggar, plus mer. Du kan också spara eller publicera ditt inlägg från front-end och om du någon gång vill byta till den traditionella WordPress-postredigeraren finns det en praktisk knapp för det också.

Om du inte kan vänta och vill börja redigera innehåll online på din webbplats nu, är du fritt att installera WordPress Front-end Editor-plugin. Varna dock, detta är ett pågående arbete och är ännu inte den färdiga produkten.

Fördelar: gratis, enkelt att använda, trevligt gränssnitt och verkar fungera bra.

Nackdelar: fortfarande ett pågående arbete, inkluderar inte sidlayoutalternativ, endast redigering och formatering av innehåll.

Användare som vill ha något mer polerat kan hitta de andra insticksprogrammen i den här listan mer tilltalande, men om du vill ha en förhandsgranskning av framtiden kan du installera detta plugin direkt från din WordPress admin dashboard.

Skaffa WordPress Front-end Editor

Visuell kompositör

Visual Composer Front-end Builder

Visual Composer av WP Bakery är ett premium-plugin du kanske har hört talas om; främst på grund av det faktum att det är en av de 3 mest säljande pluginsna på CodeCanyon-marknaden. Även om detta plugin har varit en mycket populär WordPress-baksidebyggare under en längre tid, lägger en ny uppdatering frontend-innehållsredigering till Visual Composer, vilket gör det till ett mer än värdigt tillägg till denna lista.

Förutom 40+ innehållselement som enkelt kan läggas till på dina sidor och sedan flyttas på plats med dra och släpp-redigeraren kan du nu redigera innehållet som dina läsare skulle se, tack vare det sanna “What You See Is What You Get ”-redigerare, allt från framsidan av din webbplats. Den främsta redigeraren av Visual Composer integreras nu i de mest populära teman av WPExplorer, vilket borde ge dig en god uppfattning om hur bra detta plugin är.

Fördelar: testat av 1 000 användare, många innehållselement, redigering av front-end-släpp, massor av plugins för att utöka funktionerna.

Nackdelar: inte gratis, massor av funktioner att bli bekanta med.

Skaffa Visual Composer

Barley – Inline Editing Plugin för WordPress

Barley Front-end In-line Editor

Barley är en front-end in-line innehållsredigerare som nu är tillgänglig för WordPress. Det här alternativet fungerar på liknande sätt som WordPress Front-end Editor-plugin, och när det har installerats kan inloggade användare klicka på deras inlägg för att börja redigera det genom front-enden av deras webbplats.

Alla delar av inlägget kan redigeras inklusive titeln, helt enkelt genom att klicka och sedan skriva. Istället för att visa ett fast verktygsfält som innehåller formateringsalternativ, visar korn en kontextkänslig meny, beroende på vad du gör. I likhet med front-end-redigeraren under utveckling kan du redigera kategorier och taggar för ett inlägg genom front-end-vyn. Att lägga till bilder och ställa in en bild är också lätt att göra genom front-enden.

Medan Barely fungerar riktigt bra, finns det inte mycket som skiljer det från det pågående arbetet WP Front-end Editor, och om det plugin rullas upp i WordPress-kärnan, är det svårt att se var Barely for WordPress hittar sin publik.

Fördelar: fungerar riktigt bra, trevligt gränssnitt, supportforum, hjälpfilmer och biljetter.

Nackdelar: inte gratis, inte kan skapa avancerade layouter.

Skaffa korns redigerare

Live Composer

Live Composer Page Builder

Live Composer är ett prisvärt premium-plugin som låter dig bygga anpassade layouter för dina sidor genom din WordPress-webbplats. Vi publicerade en fullständig översikt över Live Composer nyligen, där du kan ta reda på alla dess funktioner, så idag tittar vi bara på dess front-end redigeringsfunktioner.

Även om detta plugin innehåller mycket fler funktioner än de två alternativ som hittills har täckts, kommer detta till kostnaden för användarvänlighet och enkelhet. Live Composer kan inte riktigt betraktas som en inredigerare, även om du kan redigera teckensnitt och andra presentationsaspekter genom framsidan av din webbplats kan du inte redigera text direkt på sidan. För att göra det måste du aktivera ett modalt överläggsfönster och sedan börja skriva.

Om du vill ha ett verktyg för att bygga framsidan som ger dig en direkt förhandsvisning av dina layouter och mönster när de tar form, allt genom ett dra och släpp-gränssnitt, kan Live Composer vara ett bra val. Men för dem som bara vill ha ett enkelt sätt att redigera sitt innehåll direkt online är detta inte det bästa alternativet.

Fördelar: skapa sidlayouter, ändra teckensnitt och utforma text, lägga till flera moduler på sidan, relativt prisvärd för en premium plugin.

Nackdelar: ingen riktig textredigering, upptaget gränssnitt, brist på enkelhet, inte gratis.

Få Live Composer

VelocityPage

VelocityPage

VelocityPage har mer gemensamt med Live Composer än WordPress Front-end Editor-plugin, främst tack vare sidbyggnadsverktygen. Men eftersom detta plugin syftar till att undanröja WordPress-admingränssnittet, är redigering online definitivt ett område som utvecklarna har fått i sikten.

När de har installerats på en webbplats kan inloggade användare som tittar på en sida klicka på knappen ‘Redigera’ för att börja göra ändringar av innehållet i raden från front-end. Gränssnittet för redigering av sidinnehåll liknar korn, genom att en kontextkänslig meny visas när man interagerar med innehållet. Men detta plugin går utöver att bara låta dig redigera innehåll på nätet.

VelocityPage kan användas för att bygga layouter, infoga många olika element på sidor och kommer med ett urval av sidmallar av hög kvalitet. Men att ignorera de andra funktionerna, som bara en in-line editor, gör detta plugin ett bra jobb. Men ett stort utelämnande är att det bara fungerar på sidor och inte på inlägg. Om du helt enkelt letar efter ett sätt att redigera ditt innehåll in-line från front-end, kan VelocityPage vara överdrivet för dina behov och budget. Men om du vill skapa layouter och lägga till en rad sidelement på dina sidor är det dock en kvalitetsprodukt.

Fördelar: gör innehållsredigering online, lätt att använda, känns som en del av WordPress, massor av sidbyggare-funktioner.

Nackdelar: fungerar inte på inlägg, relativt dyra, kanske överdrivet för dem som bara vill ha en inredigerare.

Få VelocityPage

Slutsats

Som ni ser är det ett antal utvecklare som arbetar med att lägga till innehållsredigering till WordPress. Oavsett om du gillar det här sättet att använda WordPress eller inte, med den programvara som förväntas snart inkludera front-end redigering, ser det ut som den här funktionen är här för att stanna.

Vad tycker du om front-redaktörer för WordPress? Skulle du använda den här funktionen på din webbplats?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me