Så lägger du till musik till din WordPress-webbplats med ett plugin

De bästa musik- och ljud-WordPress-plugins

WordPress och musik går hand i hand. Eller är du inte medveten om att varje större version av WordPress är uppkallad efter en jazzlegende? I skrivande stund heter den senaste stora versionen av vår favorit CMS ”Jaco”, men jag vet att du inte är här för en WordPress historielektion.

Du är här ute och letar efter det perfekta plugin för att lägga till musik till din WordPress-webbplats. Om det är du, är dagens lyckodag då vi lyser tio av de bästa WordPress-musikplugin.

Plugins på den här listan kommer att vara praktiska om du är musiker, DJ, band eller någon annan som vill lägga till musik till en WordPress-webbplats. De är alla lätta att använda och har en modern design som är perfekt för dina behov.

Vår dagens servering är den perfekta blandningen av gratis och premium WordPress-musikplugins. Oavsett vilken rutt du väljer, välj och kör med ett musikplugin som är perfekt för dina behov. Den här listan följer ingen särskild ordning eftersom vi tror att det är några av de bästa WordPress-musikplugin på marknaden.

Med det sagt, låt oss upptäcka vad WordPress-communityn har att erbjuda när det gäller musikplugins (och vad vi, enligt vår ödmjuka åsikt, tycker är de allra bästa). Njut till slutet och dela din favorit WordPress-musikplugin i kommentarerna!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Ljudalbum

Ljudalbum gratis plugin

Låt oss starta med en freebie – det otroliga Audio Album-plugin som ursprungligen skapades för Dave Drapers webbplats. Det är en anmärkningsvärd programvara som hjälper dig att lägga till musik till din WordPress-webbplats i albumformat.

Ljudalbum använder standarden MediaElement.js det är en del av WordPress-kärnan vilket gör den perfekt för alla webbplatser du har i åtanke.

Det är en av de enklaste WordPress-musikprogrammen du någonsin kommer att använda, och förmodligen den sista du någonsin kommer att behöva. En sådan djärv förklaring Freddy, men innan du lynchar mig, läs vidare för att lära dig varför Audio-album bara har 5-stjärniga betyg och över 4,00 aktiva installationer som vi talar.

Till att börja med kommer detta WordPress-musikplugin med fantastiska WordPress-anpassningsalternativ, som låter dig utforma dina musikalbum som en chef.

För det andra kan du släppa dina ljudalbum på valfri sida på din webbplats med två kortkoder. Om det inte räcker kan du lägga till över 20 parametrar till kortkoderna för att skapa dina drömmar.

Audio Album är ett enkelt WordPress-musikplugin men det är värt sin vikt i salt. Det enda sättet att ta reda på vad denna skönhet erbjuder är att spela med demot. Åh vänta, det är en gratis plugin, vilket innebär att du inte behöver begränsa dig till demo; du kan testa ut plugin i dess fulla ära. Kom tillbaka och dela dina resultat ��

2. Musikspelare för WooCommerce

Musikspelare för WooCommerce gratis plugin

Säljer du musik i din WooCommerce-butik? Om det är ett ja, kommer du definitivt att älska Music Player för WooCommerce-plugin.

Detta WordPress-musikplugin kommer att göra att sälja musik på din webbplats till en lek vad med en fin uppsättning funktioner. Det låter dig lägga till HTML5-spelare till produkt- och lagringssidor som innehåller ljudfiler. Som sådan kan användaren förhandsgranska ljudfilen utan att nödvändigtvis ladda produktsidorna. Prata om bekvämlighet min vän.

Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar skins med flera spelare, stöd för 4 ljudfilformat, dvs OGA, MP3, WAV och WMA, stöd för stora webbläsare och mobila enheter, ett säkert läge för att förhindra obehörig nedladdning, kompatibilitet med Gutenberg editor, Elementor, Page Builder av SiteOrigin & Beaver Builder, avancerade adminalternativ, Google Drive-integration och en widget för att lägga till en spellista till din sidofält bland andra.

Är du killen som säljer musik, podcast och andra ljudfiler? Om så är fallet, är Music Player för WooCommerce-plugin den riktiga affären.

3. MP3-jPlayer

MP3-jPlayer gratis plugin

Simon Ward är i centrum med MP3-jPlayer, ett fantastiskt och enkelt WordPress-musikplugin som kommer att förändra hur du serverar ljudfiler på din webbplats.

MP3-jPlayer är en effektiv lösning för alla som vill skapa vackra ljudspelare och spellistor på en WordPress-webbplats.

Plugin kanske ser grundläggande ut i början, men den är full av ett par coola alternativ som en volymkontrollfält, en hopfällbar spellista, en nedladdningsknapp, vackra bakgrunder, nästan kontinuerlig uppspelning mellan sidor och popout-spelare bland andra.

Du kan lägga till flera ljudspelare på vilken sida som helst och även visa spelare eller erbjuda nedladdningar selektivt beroende på användarens inloggade status.

Vidare kan du anpassa färger, teckensnitt, titlar och enklare. Dessutom har du kortkodsparametrar som ger dig absolut kontroll över dina spelare.

MP3-jPlayer stöder MP3, M4A, MP4, WEBM, OGA, OGG, WAV, Icecast och Shoutcast. Utöver detta är plugin-kompatibelt med stora webbläsare såväl som mobila enheter och har ett fallback-alternativ för äldre webbläsare.

Detta WordPress-musikplugin kan reskinnable och stöder anpassad CSS om du behöver anpassa spelarens design. Det är kompatibelt med flera sidor och kommer med tillägg och många utvecklarvänliga funktioner.

4. Modern ljudspelare (Premium)

modern ljudspelare wordpress musik plugin

Det är dags att en premium WordPress-musikplugin ser ut. Bra damer och herrar, säger ett stort hej till Modern Audio Player av Tean, en elitförfattare på CodeCanyon.

Med många justerbara funktioner är Modern Audio Player en kraftfull plugin för ljudspelare som fungerar som den annonseras. Plugin kan du skapa ett obegränsat antal ljudspelare och spellistor. Det senare kan vara en blandning av olika format, allt från MP3 till SoundCloud och podcast och så vidare.

Modern Audio Player för WordPress har vackra skinn som du enkelt kan utforma med grundläggande CSS-trick. Dessutom är plugin fullt responsiv vilket innebär att dina spelare ser fantastiska ut över flera enheter.

Andra intressanta funktioner inkluderar flexibla spelarpositioner, Font Awesome-ikoner, detaljerad statistik, molnlagring, kontinuerlig uppspelning, flera uppspelningsalternativ, nedladdningar och kortkommandon..

5. Klibbig HTML5-musikspelare (Premium)

klibbig html5 musikspelare

Du känner mig, jag kan inte motstå att jag tar en utmärkt plugin för en provkörning, och den här babyen passerade med flygande färger. Och precis som din verkligen, kan du hamna på att spela med demos – om inte den riktiga saken – under ett tag.

Klibbig HTML-musikspelare är så bra. Det är en fantastisk lösning för alla audiofiler tack vare en mängd fantastiska funktioner som blåser konkurrensen helt ur vattnet.

Detta WordPress-musikplugin är den perfekta lösningen för att lägga till bakgrundsmusik till din WordPress-webbplats. Plugin har en kontinuerlig uppspelningsfunktion som säkerställer att din musik fortsätter att spela från föregående minut när du byter sidor.

Utöver det är Sticky HTML5 Music Player oerhört enkelt att anpassa och utforma, vilket innebär att det är perfekt för webbdesign.

Vid behov kan du automatiskt ladda spelarens spellistor från en mapp som innehåller dina MP3-filer. Och eftersom denna dåliga pojke är intuitiv och smart utformad är den kompatibel med både stationära och mobila enheter.

Tack vare över 30 parametrar (du kan ringa ’em-alternativ), kan du vrida din ljudspelare, vilket sätt du än vill. Plugin uppdateras regelbundet och stöds väl, vilket innebär att du är i goda händer.

6. AudioIgniter

AudioIgniter gratis plugin

Om du har varit i WordPress-cirklar ett tag måste du ha hört en sak eller två om CSSIgniter-teamet. Om du är den perfekta nybörjaren, oroa dig inte, kommer du att stöta på märket på nolltid, så känn dig som hemma. CSSIgniter är kända för sina lyckosamma WordPress-teman och plugins – och ett av deras bättre kända plugins är ingen annan än AudiIgniter.

AudioIgniter är ett gratis WordPress-musikplugin som gör det otroligt enkelt att lägga till en musikspelare på din WordPress-webbplats. Det levereras med ett brett utbud av alternativ som gör att du kan bygga ljudspelaren för dina drömmar. Teamet bakom detta stellar musikplugin har testat AudioIgniter mot 150 mest populära gratis teman, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för kompatibilitetsproblem.

Dessutom sparar AudiIgniter mycket tid eftersom plugin försöker hämta spår ID3-metadata och fylla respektive fält automatiskt. Säg adjö till att fylla dessa fält manuellt förutsatt att MP3-filerna kommer med metadata.

Vidare kan du skapa obegränsade spellistor med obegränsade spår. Alla dina spelare och spellistor kommer att se otroligt vackra ut på flera enheter eftersom plugin är helt lyhörd och näthinneklar. Och om du använder radio kan du till och med strömma din station! Hur suave?

7. ZoomSounds (Premium)

zoomsounds wordpress musik plugin

Och precis när du avgår och tror att du har sett allt WordPress har att erbjuda när det gäller ljudspelare, kommer en annan bästsäljare att dyka upp.

Den bästsäljande vågljudspelaren, ZoomSounds WordPress-musikplugin är en kraft att räkna med. Det är ett premiumalternativ med bara 20 dollar i skrivande stund, men mellan dig och mig är priset väl värt det.

Hyperbole åt sidan, vad erbjuder ZoomSounds annat än ett fint klingande namn? För det första är ZoomSounds fullt lyhörd och näthinneklar, vilket innebär att ljudspelaren fungerar och ser bra ut på flera enheter från skrivbord till mobil. Men alla WordPress-musikplugins på den här listan är lyhörda, så vad annat gör att denna skönhet sticker ut?

Stickprov

ZoomSounds kommer med exempeldata vilket innebär att du kan slå marken igång genom att redigera demoexempel. Dessutom stöder plugin-programmet SoundCloud, Icecast, Shoutcast-radiostationer och självhostade MP4-, M4A- och WAV-ljudfiler.

En annan unik funktion som du kanske gillar är socialt stöd som gör att dina användare kan interagera med dig och andra genom att gilla och kommentera. Woah – det är definitivt en funktion som inte finns i många andra WordPress-musikplugins.

Dessutom integreras ZoomSounds sömlöst med WooCommerce och erbjuder dig exakt vad du behöver för att sälja ljudinnehåll utan att bryta svett.

Med åtta vågskinn har du en ganska solid utgångspunkt för att skapa en ljudspelare som passar ditt märke. Om det inte räcker är skinnen 100% redigerbara. släpp bara dina CSS-stilar och du är bra att rocka festen.

Och det finns mer …

Dessutom kommer ZoomSounds med en lättanvänd backend som är full av alla alternativ du behöver för att anpassa ljudspelare efter ditt hjärta. För att inte tala om detta plugins CSS3-komponenter är byggda ovanpå SASS.

Andra funktioner att tänka på inkluderar ett selektivt nedladdningsalternativ, SEO-vänlig kod, bädda in koder, ZoomBox lightbox, touch-aktiverad UI, livstidsuppdateringar, HTML5-tekniker, kortkodgenerator, loopalternativ, spellistor, WPBakery Page Builder-integration, autoplay, kontinuerlig uppspelning (förutsatt att ditt tema stöder AJAX), ett fält för att lägga till anpassade länkar till iTunes & Amazon, videohandledning, detaljerad kunskapsbas, livstidsuppdateringar och support i världsklass bland annat.

Det är tydligt att ZoomSounds är ett monster WordPress-musikplugin som kommer att förändra hur du lägger till musik till din WordPress-webbplats.

8. MP3 Sticky Player (Premium)

mp3 klibbig spelare

Det blir fortfarande bättre, särskilt med MP3 Sticky Player på bilden. Denna WordPress-musikplugin förändras till dig av eliteförfattaren FWDesign och kommer att förändra hur du tänker på WordPress-ljudspelare.

Du är van vid grundläggande ljudspelare som inte uppfyller alla dina behov. Om det inte är så är du bekant med avancerade lösningar som förvirrar och överväldigar dig med klibbig design och funktionsuppblåsning som bara inte klipper det.

MP3 Sticky Player kommer inte att ha någon av båda världarna; det är den perfekta blandningen av avancerad funktionalitet och enkelhet. Med andra ord, pluginet levereras med en lång och otrolig lista över funktioner medan den fortfarande förblir ren och lätt att använda.

Denna WordPress-musikplugin är kraftfull, lyhörd och extremt anpassningsbar och erbjuder dig bara det verktyg du behöver för att lägga till ljudfiler och videor (inklusive YouTube) till din WordPress-webbplats.

Inga avbrott

Pluginet levereras med en popup-spelare som låter dig surfa på webben medan du lyssnar på musik, så säg adjö till avbrott. Dessutom kommer MP3 Sticky Player med nedladdnings- och köpknappar, så att du kan sälja din musik utan att bryta ryggen.

Tack vare Google Analytics kan du se hur dina ljudspelare presterar. Och vi vet alla att data är den nya valutan i den digitala världen vi lever i, vilket innebär att du kan skapa en vinnande kampanjstrategi med rätt data.

MP3 Sticky Player stöder anpassade inläggstyper och flera typer av spellistor, dvs XML, MP3 / MP4-mapp, HTML, SoundCloud PLS, podcasts, YouTube och Official.fm.

Kontinuerlig uppspelning besviker aldrig på MP3 Sticky Player och en kortkodgenerator gör att din spelare var som helst på din webbplats blir verklighet.

Dessutom kan du enkelt dela ett enda ljudspår eller hela spellistan tack vare djupa länkar.

Och för att hålla tjuvar i fjärr krypterar MP3 Sticky Player spårvägar. Till exempel, content / video / något-audio-fle.mp3 blir 7ode890g83C42a95877Ob738fd3b66f2, vilket gör det omöjligt att stjäla filen även om den obehöriga användaren tittar på sidkällan.

MP3 Sticky Player levereras med ännu fler funktioner men vi behöver ett helt inlägg för att täcka allt, så jag uppmanar er att testa vattnet med demo.

9. Karma Music Player

Karma Music Player Gratis plugin

Att hitta ett bra WordPress-musikplugin är tufft arbete. De flesta av plugins – vare sig det är gratis eller premium – jag hittade är oförenliga med den senaste versionen av WordPress. Vissa uppdaterades sist 2015, vilket bara är tråkigt eftersom de skapar fantastiska WordPress-ljud-plugins.

Men jag kommer inte ha något av det; Jag kommer aldrig att rekommendera en föråldrad plugin även om Envato marknadsplats visar att det har gott om försäljning.

Varför?

Eftersom föråldrade WordPress-plugins utsätter dig för funktionalitetsproblem och säkerhetsproblem. Det är en av anledningarna till att jag är oerhört angelägen om de WordPress-produkter jag använder och stöder.

Karma Music Player är ett fantastiskt WordPress-plugin för att lägga till musik- och ljudfiler till din WordPress-webbplats. Den får regelbundna uppdateringar, vilket innebär bättre säkerhet och funktioner hela tiden.

Karma Music Player är så enkelt som det blir men ger dig tillräckligt med kraft för att serverljudfiler på din webbplats som en proffs. 10 färgpaletter gör att det är otroligt enkelt att skapa den perfekta ljudspelaren för din webbplats.

Andra funktioner inkluderar widgets, Elementor och WPBakery Page Builder-kompatibilitet, nedladdningsknapp, RTL-support, responsiv design och mycket mer.

10. Kompakt WP-ljudspelare

Kompakt WP Audio Player gratis plugin

Sist men definitivt inte minst har vi Compact WP Audio Player WordPress-plugin som tar upp den bakre. Handgjord på Tips and Tricks HQ, Compact WP Audio Player är ett fantastiskt WordPress-musikplugin som sätter “A” i dina ljudspelare.

Compact WP Audio Player är ett enkelt plugin för ljudspelare som bara stöder två format; MP3- och OGG-filformat. Plugin är kompatibel med alla större webbläsare. Dessutom är Compact WP Audio Player lyhörd, vilket betyder att den ser ut och fungerar bra på alla typer av enheter.

Det är en funktionsrik lösning för soloartister, DJs, band, producenter och vem som helst i musikbranschen. Om du är ute efter en otrolig WordPress-musikplugin, leta inte längre eftersom Compact WP Audio Player har din rygg.

Andra funktioner inkluderar podcast-stöd, förhandsvisningar av ljud, kortkoder, autoplay och så mycket mer. När du är redo kan du alltid lägga till en kompakt WP-ljudspelare var som helst på din webbplats för att tjäna musiken och locka fler läsare, särskilt om du använder material av hög kvalitet.

Med många alternativ kan du anpassa dina ljudspelare för att spegla ditt märke. Med andra ord, Compact WP Audio Player är ett fantastiskt WordPress-musikplugin som inte besviker. Det är lätt att konfigurera och använda att vi inte förväntar dig att du får problem. Plugin är gratis att ladda ner på WordPress.org.

En sista anmärkning

Det finns ganska många WordPress-musikplugins där ute, alla med en unik uppsättning funktioner och verk. Du bör alltid söka efter ett WordPress-musikplugin som uppfyller dina behov, oavsett om du väljer ett freebie- eller premiumalternativ.

Vilket är ditt favoritprogram för WordPress-musik? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me