Utöka din LearningDash-utbildningsverksamhet med flera instruktörer

Utöka din LearningDash-utbildningsverksamhet med flera instruktörer

Att skapa en e-Learning-webbplats med ett fantastiskt LMS och ett underbart tema är bara toppen av isberget. Det är liksom att öppna ett bibliotek och vänta på att folk ska gå in. Den verkliga utmaningen är att öka fotfallen.

När det gäller online-utbildning börjar vi med att oroa oss för att välja rätt plattform för att skapa vår perfekta e-learning-webbplats. Då oroar vi oss för att skapa förstklassigt inlärningsinnehåll. Vi skapar processer för att hantera studenternas framsteg, svara på deras frågor och bland annat öka engagemanget. Men det vi ofta missar, är att tänka på hur vi får elever på webbplatsen!

Att bygga webbplatsen och innehållet är viktigt. Men att fånga upp potentiella studenters uppmärksamhet, att ge dem ett brett utbud av kurser att välja mellan, få intresserade studenter att registrera sig är inte lika enkelt.

Att växa verksamheten kräver mycket arbete. Så låt oss förstå med ett exempel.

Fallstudie: webbutveckling och onlineutbildning

LearnDash

John är en WordPress-utvecklare som vill utnyttja sin expertis och lediga tid. John vill börja erbjuda WordPress-webbutvecklingsträning, online. Fantastisk idé! Med tanke på WordPress-experten som han är, går han uppenbarligen med att skapa en WordPress-webbplats för sina onlinekurser och väljer LearnDash som sitt val av LMS.

Han skapar videor av sina kurser. Det går bra. Han får anmälningar och människor visar mycket intresse för hans kurs. Det är, tills antalet studenter planlinjer. Studenter registrerar sig, men antalet anmälningar verkar inte växa, och med tanke på den ansträngning han måste göra för att hantera de befintliga studenterna och innehållet är hans vinster på det låga.

John måste snabbt vidta några åtgärder!

Vägen mest taget.

Det mest uppenbara nästa steget för alla företag som vill växa är marknadsföring. John håller med. Han dyker djupt in i alla möjliga marknadsföringsaktiviteter – bloggning, sociala medier, marknadsföring på Facebook, betalda annonser, e-postmarknadsföring, affiliate-marknadsföring.

Vissa tillvägagångssätt fungerar, andra gör det inte.

Han inser att problemet inte handlar om omfattningen av marknadsföring utan snarare ämnet.

Med tanke på att WordPress är ett så populärt ämne har studenter redan många alternativ. Det finns många kurser som erbjuder WordPress-utvecklingsutbildning och några till och med gratis. WordPress-kursmarknaden är mättad och betalade kampanjer bränner ett hål i Johns ficka.

Så vad kan John göra?

Vägen mindre taget.

Nu inser John att han måste erbjuda sina elever något mer för att hålla dem intresserade och öka kursregistreringarna. Han funderar på att erbjuda ”mervärde-kurser” för studenter som använder WordPress-webbplatsutveckling.

Tillsammans med webbplatsutveckling funderar han på att lägga till layoutdesign och SEO-kurser bland andra. Vad detta effektivt gör är att potentiella studenter får en bredare uppsättning kurser att välja mellan. Och eftersom kurserna är relaterade, finner en student som har anmält sig till en kurs även andra kurser användbara.

Resultatet?

Det är ännu bättre än John hoppades på. Kurserna får honom fler studenter och inte bara det, WordPress-anmälningar för webbplatsutveckling ökar också.

Men John är inte expert på layoutdesign eller SEO. Så, hur kunde John hantera allt detta? Hur skapade han fler kurser och mer värde för sina studenter?

Han fick lite hjälp av andra instruktörer.

Lite hjälp går långt.

Vi behöver alla lite hjälp för att växa vår verksamhet, och när marknadsföringen misslyckas verkar det som en logisk lösning att öka ditt erbjudande för att få fler ögonbollar. Men som John är vi inte en expert på flera ämnen. Så hur bygger vi kurser i olika ämnen?

Vi närmar oss andra instruktörer som vi och letar efter en publik för deras kurser.

Hantera en Multi-Instructor LearnDash-webbplats effektivt

LearnDash är en enkel LMS eftersom det är lätt att förstå och använda. Kursstrukturen är ganska enkel, så du kan skapa kurser utan krångel eller förvirring, även inom några timmar.

Som webbplatsadministratör är det viktigt att känna till WordPress-backend och WordPress i allmänhet. Det är inte en hård och snabb regel, men du måste lära dig och använda den så småningom. Det finns många viktiga inställningar och funktioner i WordPress-backend som du behöver vara skicklig med, så det är alltid en bra idé att börja förstå det förr än senare. Och när du väl är bekväm med WordPress är det lättare att använda LearnDash.

Men med en webbplats med flera instruktörer kommer du att lägga till fler personer till sajten. Med det sätt som LearnDash för närvarande byggs kommer dessa människor att behöva tillgång till backend för att skapa sina kurser. Och om de inte känner till WordPress-backend, kan det vara överväldigande. För dem som är bekanta med WordPress kan administratörer möta ett annat problem – att ge backend-åtkomst kan äventyra webbplatsens säkerhet.

I båda fallen blir backendkomplexiteten och att ge tillgång till flera utomstående ett problem. Och en lösning söks.

1. Använd ett plugin för flera instruktörer

Frontend Course Creation Plugin

Den bästa åtgärden är att använda ett plugin som låter dig lägga till flera instruktörer på din webbplats och låta dem skapa kurser i LearnDash utan att ge dem tillgång till backend. Och precis som alla WordPress-saker, finns det ett plugin som fungerar för detta ändamål. Se och se, Front End Course Creation för LearnDash!

Front End Course Creation tillåter LearnDash-administratörer att skapa “Course Authors” på deras webbplats. Som namnet antyder kan dessa kursförfattare skapa kurser endast från framsidan. Här är några detaljer om hur en plugin som Front End Course Creation kan hjälpa skapare som John.

2. Begränsa åtkomst till kursförfattare

LearnDash-kursens författaråtkomst via BuddyPress

Med plugin-programmet Front End Course Creation kan administratörer begränsa åtkomst till webbplatsen för instruktörer eller kursförfattare endast till gränsen. De har inte tillgång till WordPress-inställningar. Instruktörer kan ha sina egna BuddyPress-profilsidor med alternativ för att skapa kurser direkt därifrån. Så enkelt är det!

3. Erbjud ett enkelt gränssnitt för skapande av kurser

Frontend Course Creation-plugin har ett kursbyggmatsgränssnitt som är väldigt lätt att använda och erbjuder många funktioner, som att enkelt lägga till nya kurser, lektioner, ämnen, spara utkast, automatiskt publicera innehåll osv snabbt och utan komplicerade procedurer. Johns instruktörer kan skapa den kompletta kurshierarkin tillsammans med frågesporter på en enda skärm med en drag and drop-kursbyggare. Beats måste navigera över flera LearnDash-alternativ varje dag! Allt detta utan att oroa sig för WordPress-backendens komplexitet. Det är okej om kursförfattare inte är bekanta med WordPress helt. Det finns ingen inlärningskurva involverad; kurs skapande är så enkelt som att fylla i ett formulär.

4. Sälj kurser med lätthet

Som webbplatsadministratör kan John sälja kurser skapade av gästförfattare eller medinstruktörer. Frontend Course Creation-plugin är också kompatibelt med WooCommerce. Detta betyder att John till och med kan lägga till dessa kurser som WooCommerce-produkter, så att hans studenter har bättre betalningsalternativ. Kurser av en instruktör kan samlas och säljas som en produkt om det behövs.

5. Håll koll på kommissioner

LearnDash Award-provisioner

Med Front End Course Creation kan John också hantera instruktörskommissioner. Plugin tillåter honom att ställa in procentsatser för betalda kurser för enskilda kursförfattare. Varje gång ett köp görs, håller Front End Course Creation koll på den uppdrag som varje instruktör tjänar på kursen. Provisionsrapporten kan också exporteras efter behov.

6. Var alltid ansvarig!

Det bästa med allt är att Johns instruktörer inte har någon backendåtkomst alls. Detta säkerställer att John har full kontroll. John kan välja att granska kurser av nya författare innan han publicerar dem eller så kan han välja att automatiskt publicera kurser för erfarna författare. Som LearnDash-administratör har John det sista ordet!

Avskild tankar

När det gäller e-lärande (eller någon verksamhet för saken), är hjälp – att skala ditt företag utan att kompromissa med kvaliteten – alltid välkommen!
Att ha ett extra par händer innebär att du kan fördela ditt ansvar och fokusera på det som är viktigt. Allt du behöver är teknisk hjälp för att säkerhetskopiera dig!

När det gäller webbplatsägare som John, kan enkla plugins göra en skillnad och underlätta hanteringsproblem. Ett plugin för flera instruktörer bevisar att bara för att en LearnDash-webbplats har mer än en instruktör läggs till, betyder det inte att underhållet och hanteringen behöver bli komplicerat eller tråkigt. Det finns ett sätt att ta hand om allt och det handlar bara om att hitta rätt plugin för att växa utbildningsverksamheten smidigt!

Lycklig undervisning! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me