Hvordan bruke Wix (veiledning)


wix tutorial

Wix er enkel å bruke, kraftig og ganske rimelig nettstedbygger som kan brukes til å lage forretnings- / personlige nettsteder, nettbutikker og porteføljer.

Denne enkle, trinnvise opplæringen hjelper deg å lære det grunnleggende for Wix nettstedbygger.

Vi viser deg hvordan du bygger et nettsted ved hjelp av Wix fra grunnen av på egen hånd. Dette inkluderer å velge en mal, tilpasse nettstedet ditt, legge til sider, produkter og mer.

Klar? La oss komme i gang…

Slik lager du et nettsted ved hjelp av Wix (innholdsfortegnelse):

 1. Registrer deg med Wix
 2. Velge hvilken type nettsted du vil lage
 3. Velge en mal
 4. Tilpasse nettstedet
 5. Optimalisering av nettstedet for mobil
 6. Lager sider
 7. Å starte en blogg
 8. Lansering av en e-handelsbutikk
 9. Bli kjent med Wix-dashbordet
 10. Legge til funksjonalitet via apper
 11. Velge en prisplan og lansere butikken din for publikum

Total tid for å opprette et nettsted ved hjelp av Wix: ~ 30 minutter
Ferdighetsnivå: Nybegynner

Full avsløring: Denne opplæringen inkluderer tilknyttede lenker fra Wix. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe Wix gjennom våre henvisningskoblinger, tjener vi en provisjon. Takk for støtten.

1) Gå til www.Wix.com og klikk “Kom i gang”

Wix lar deg hoppe rett inn i å bygge nettstedet ditt uten å måtte tenke på noen tekniske detaljer om oppsettet. Imidlertid er det fortsatt verdt å ta et minutt å forklare hele prosessen:

Den første tingen å vite om å jobbe med Wix er at du først skal bygge nettstedet ditt, og bare deretter måtte bestemme om du skal betale for tilleggsfunksjoner eller være med helt gratis oppsett.

Alt du trenger å gjøre for å begynne er å navigere til Wix-nettstedet, klikke på det store Kom i gang og deretter på Melde deg på.

wix.com

Skriv inn kontaktinformasjonen din og klikk på hovedmenyen Melde deg på knapp. Etter å ha gjort det, blir du ført direkte til det som kalles Wix ADI – Kunstig intelligensdesigner.

wix adi

Klikk på La oss gjøre det å begynne.

I disse første trinnene vil Wix stille deg en serie spørsmål og deretter sette opp nettstedet ditt med spesifikke optimaliseringer på plass – basert på svarene dine.

Det første spørsmålet er veldig enkelt:

wix adi 1

Det du mest sannsynlig vil velge der, er “meg selv.”

Det andre spørsmålet spør deg om typen nettsted du vil bygge:

wix adi 2

Som du ser er det flere alternativer tilgjengelig. Du bør ikke forsømme dette trinnet fordi Wix vil ta dine innspill og bruke det til å pre-optimalisere nettstedet ditt for deg.

For denne guiden velger vi “en virksomhet” siden det er den vanligste typen nettsted som folk bygger.

De neste spørsmålene følger etter og fører deg til en fin definisjon med en setning av nettstedet og formålet.

2) Velg hvilken type nettsted du vil bygge

Med de første spørsmålene ut av veien, vil Wix spørre deg om du stoler på ADI nok til å la den bygge et eksempel nettsted for deg, eller om du vil bygge alt for hånd. Å gå med ADI er en mye mer effektiv tilnærming, spesielt siden du kan komme tilbake senere og tilpasse hver minste detalj på nettstedet ditt. Du er ikke fast med de første forslagene som Wix gir deg.

lansere adi

Klikk på Start nå.

Avhengig av svarene du ga for et minutt siden, vil Wix ha noen oppfølgingsspørsmål for å peke på den nøyaktige typen design og nettstedstruktur som er mest sannsynlig å fungere i ditt scenario.

Det første spørsmålet handler om hvilken type virksomhet du vil bygge nettstedet for.

nettstedstype

⚠️ Merk; Hvis du valgte et annet alternativ i forrige trinn – ikke et “forretningssted”, men kanskje en “nettbutikk” – så vil Wix vise deg et annet utvalg av alternativer.

Så snart du begynner å skrive inn forretningsdefinisjonen din, vil Wix ha en rekke forslag på linje. Når vi for eksempel bruker “massasje”, har Wix disse forslagene:

massasje forslag

Vi viser deg dette bare for å formidle hvor mange forskjellige forretningstyper Wix støtter og har ferdiglagde design og nettstedstrukturer for. Til slutt, for det eksempelet nettstedet vi bygger, har vi valgt “Massasjeterapeut” fra listen.

Klikk på neste når du finner den type virksomhet / nettsted som passer deg best.

Basert på alt du har valgt frem til dette tidspunktet, vil Wix foreslå et sett med funksjoner for nettstedet ditt.

velg funksjoner

I vårt tilfelle foreslår Wix en modul for online bestillinger, chat, en blogg og en håndfull andre ting. Hva du vil se på denne skjermen kan variere basert på svarene dine. Gå gjennom denne listen og merk av for funksjonene som virker som de gir mening for nettstedet ditt.

I neste trinn vil Wix spørre om bedriftsnavnet ditt, som vil bli navnet på nettstedet ditt.

Firmanavn

Hvis det er et nettsted for et personlig merke du bygger, kan du oppgi ditt eget navn der.

Deretter spør Wix deg om du allerede har noe innhold på nettet du vil importere til det nye Wix-nettstedet. Wix tillater import fra andre nettsteder og også fra Google Places-oppføringer. I praksis kan det være vanskelig å importere innhold fra andre nettsteder, så det er best å la dette være ute. Bare klikk på neste.

importere fra andre nettsteder

Når dette er gjort, vil Wix nå la deg velge et design til nettstedet ditt.

3) Velg en mal (Design)

Wix prøver å gjøre prosjekteringsvalget så grei som mulig, så i stedet for å vise deg en vegg med hundrevis av maler du kan velge mellom, begynner det med å spørre omtrent hvilken designstil du foretrekker..

velg design stil

Det er et par alternativer, og basert på svarene dine vil Wix presentere en filtrert liste over maler som er i samsvar med de tidligere valgene dine.

Vi føler at stilen heter “Bris” vil være greit for en massasjeterapeut, men du står fritt til å velge.

Så snart du tar et valg, vil du se at Wix setter sammen ganske nøyaktige hjemmesidealternativer å velge mellom. Basert på dine tidligere valg, vil disse hjemmesidene være forhåndsutfylt med relevant grafikk og overholde en gitt designstil. Dette er hva det antyder for oss:

wix hjemmeside forslag

Du vil legge merke til at det er mange massasje-relaterte bilder på disse hjemmesidene. Du burde vite at vi ikke la dem der. Det er all innsats av Wix ADI å prøve å forutsi hva som vil fungere for meg og min virksomhet. Flott!

Velg hjemmesiden du liker best, og fortsett.

4) Tilpass nettstedet

Etter å ha valgt hjemmesiden du liker, blir du kastet rett inn i Wix ADI-redigereren, der du kan tilpasse hver minste detalj om hvordan nettstedet ser ut og hvilke elementer det har.

Til å begynne med ser du et grensesnitt som dette:

wix redaktør

Dette er alt veldig intuitivt, så stort sett hvert eneste element på siden oppfører seg som du forventer.

Hvis du for eksempel vil redigere noen av tekstene på siden, klikker du bare på et gitt stykke tekst. En ny sidefelt vises der du kan gjøre endringene dine.

Nedenfor klikket vi på hovedblokken i sentrum (og sa “Wyatt Collier”). Det dukket opp en sidefelt som lot meg redigere navnet og legge til en undertittel og beskrivelse.

hovedblokk endre

Å klikke på noen av de andre blokkene på hjemmesiden vil ha samme effekt – slik at du får et redigeringsgrensesnitt der du kan endre innholdet i den gitte blokken.

Her er et eksempel på at vi jobber med “Mine behandlinger” -blokken. Vi kan redigere hvert tekststykke individuelt og også jobbe med listen over behandlinger.

behandlingene mine blokkerer endring

⚠️ Merk; Wix ADI-redaktøren jobber med automatisk lagring, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å miste fremgangen.

Men det er mer å tilpasse designet ditt enn bare å endre tekster her og der:

Utforme seksjonene

Wix ADI-editoren lar deg dra og slippe enkeltelementer rundt på siden og også endre rekkefølgen på seksjonene.

Hvis du ser på noen av seksjonene, ser du to pilikoner øverst til høyre i seksjonen:

blokkeringspiler

Disse pilene lar deg flytte en gitt seksjon opp og ned. Bare klikk på dem, så ser du seksjonen din skifte plass i løpet av sekunder.

Bytt av designstiler for seksjonene

Bortsett fra å redigere hva som er i innholdsseksjonene dine, kan du også endre det generelle designet på seksjonene selv. Når vi for eksempel holder musepekeren over “Mine behandlinger” -delen, dukker det opp en liten knapp i øverste venstre hjørne merket “Design.” Etter å ha klikket på det vises et helt nytt panel med noen alternative designstiler å velge mellom:

design av bryterblokker

Bare velg den du liker best, og med ett klikk vil den bli satt i stedet for den gamle.

Legge til nye seksjoner

Å tilpasse seksjonene som allerede er på siden, er en ting, men du kan også legge til nye. For å gjøre det, klikk på Legge til -knappen som er i toppmenyen, og klikk deretter på “Seksjon til side.”

legg til seksjon på siden

Du vil se at det virkelig er mange forskjellige innholdsseksjoner å velge mellom. Heldigvis, for å gjøre dette lettere, er seksjoner forhåndskategorisert:

seksjonstyper

Du kan hente hvilken som helst seksjon fra sidefeltet og dra og slippe den på lerretet til høyre.

Her er for eksempel hva a vurdering delen ser ut når den er lagt til på siden:

attest på side

Som du kan forvente, kan du finjustere enhver liten detalj om den attesteringsdelen og tekstene på innsiden.

Angi skrifter og farger

Når du kommer i gang med Wix ADI-redigereren, får du et forhåndsdefinert fargevalg og fontinnstillinger rett utenfor porten. De er gode nok i de fleste tilfeller, men du kan enkelt endre dem for å få et mer finjustert utseende.

For å gjøre det, klikk på Design -knappen i toppmenyen og deretter på Farger.

endre fargefonter

Dette er enda et sted hvor Wix vil gjøre alt det kan for å gjøre arbeidet ditt enklere. I stedet for å vise deg tusenvis av fargealternativer, spør den deg bare om den viktigste foretrukne fargen du ønsker å bygge designet rundt, og så vil det foreslå spesifikke fargeskjemaer basert på det.

farger antyder

 1. Velg hovedfrøfarge.
 2. Velg en fargemodus (Fargede, fargerik, levende, lys, mørk, blande).
 3. Velg blant en rekke anbefalte fargepaletter.

Totalt sett vil det bare ta et par minutter å endre hele fargevalget.

Det samme gjelder skriftene dine. Begynn med det samme Design -knappen i toppmenyen, og velg fonter.

endre fargefonter

Igjen vil Wix ha en rekke forslag til deg.

skrifter antyder

Det er best å bare bytte mellom alternativene frem og tilbake til du finner noe du liker. Du bør også eksperimentere med skriftstørrelsesverktøyet for å sikre at alle tekstene på nettstedet ditt er lesbare.

Legge til bilder, lysbildefremvisning og andre visuelle funksjoner

Wix er klar til å ønske enhver form for visuelt innhold velkommen på nettstedet ditt. Det være seg bilder, videoer, lysbildefremvisning, gallerier, til og med Instagram-feeds; Wix takler det hele!

La oss begynne med det grunnleggende; legge til bilder på nettstedet ditt eller endre de eksisterende.

Bare klikk på et avsnitt som inneholder et bilde som du vil erstatte, og klikk deretter fra sidefeltet Rediger og erstatt.

erstatte bilde

Når du klikker på den knappen, vil Wix vise deg et annet panel der du kan utføre ytterligere tilpasninger til bildet.

erstatt bilde 2

Hvis du vil erstatte bildet, klikker du bare på Erstatte knapp. Du vil se at Wix har en rekke anbefalte bilder etter samme tema. Dette er bilder som du kan bruke på nettstedet ditt fritt uten å måtte bekymre deg for copyrightproblemer.

bilder å velge

Hvis du vil laste opp ditt eget bilde, klikker du på + Last opp media -knappen øverst til venstre. Etter at opplastingen er fullført, kan du endre bildet om nødvendig.

image modify

Når du er ferdig, klikker du på Søke om å ha bildet inkludert på siden.

Hvis du vil legge til andre typer medier, klikker du på hovedmenyen Legge til -knappen som er i toppmenyen, og gå deretter fra listen over tilgjengelige seksjoner:

legg til visuelle kategorier

Prosedyren ligner veldig på å legge til eller erstatte bilder. Bare klikk inn på blokken på samme måte, og klikk deretter på Rediger og erstatt, og organiser mediene dine deretter.

5) Still inn nettstedet ditt for mobile enheter

I disse dager er mobiltelefoner ofte folks primære enheter for tilgang til nettet. Faktisk bruker flere mobiler enn stasjonære og bærbare datamaskiner kombinert (data). Hva dette betyr i praksis er virkelig enkelt, du må absolutt sørge for at nettstedet ditt ser ordentlig ut på mobilen! Hvis du mislykkes i det, vil folk forlate og sannsynligvis aldri komme tilbake.

Dessuten, hvis du tilfeldigvis driver en lokal virksomhet, er effekten av mobil enda større. Ulike “nær meg” -søk utgjør en stor del av den samlede lokale trafikken på Google (data), og det å være i stand til å betjene disse brukerne, er av største betydning hvis du vil tjene deres virksomhet.

Tenk deg for eksempel at du kjører den nevnte massasjesalongen. Hvis noen søker “Massasje i nærheten av meg” og nettstedet ditt kommer opp, men det klarer ikke å laste på telefonen deres. Da vil ikke den kunden komme til deg.

Heldigvis er det enkelt å få nettstedet ditt mobiloptimalisert med Wix. For å begynne, klikk på visningsknappen som er i øverste stolpe. Denne:

bytte til mobil

Dette vil laste inn siden på nytt og vise deg hvordan den kommer til å se ut på mobile enheter.

nettsted på mobil

I de fleste tilfeller ser nettstedet ditt helt fint ut av porten, men du kan gjøre noen mindre justeringer for å fremheve de viktigere elementene og skjule de ikke så viktige.

Det viktigste er at endringer du gjør her ikke vil påvirke hvordan nettstedet ditt ser ut på skrivebordet. Dette er kun for mobil!

Dette er hva du kan gjøre, og som vanligvis gjør nettstedet ditt bedre på mobil:

 • skjul bilder som ikke er avgjørende, og som bare tar plass på mobilvisningen
 • legg din kontaktinfo høyere opp på siden – folk vil raskt kunne komme til det
 • uthev bare hovedproduktet eller tjenesten din

Med Wix kan du tilpasse virkelig mye her når det gjelder å skjule forskjellige elementer på siden, tilpasse hele seksjoner og så videre. Dra nytte av dette og eksperiment.

Når du er ferdig, er det bare å bytte til skrivebordsvisning en gang til. Endringene dine lagres automatisk.

6) Lag andre sider

Nå som vi har hjemmesiden klar, er det på tide å begynne å jobbe på noen andre sider som de fleste nettsteder vil ha fordel av å ha. Hovedsakelig bør du lage:

 • en Om-side
 • en kontaktside

Vi vil fokusere på bare disse to, for nå, for å vise deg prinsippene for hvordan du bygger nye sider.

Om side

For å komme i gang, klikk på Side: Hjem -knappen øverst til venstre. Klikk deretter på + Legg til side.

legg til side

Wix foreslår allerede noen populære sidetyper du kan være interessert i å lage. Ikke ved en tilfeldighet, det første forslaget på listen er for Om-siden.

foreslåtte sider

Wix foreslår ikke bare sider du kan bygge, men har også noen ferdiglagde design klare til hver side.

For å få gjort om-siden din, bare bla gjennom listen over tilgjengelige sidedesign og velg den du liker best.

Wix ADI-editoren vil laste opp grensesnittet på nytt og la deg jobbe med den nye About-siden. Inn og ut på hvordan alt fungerer er nøyaktig det samme som med hjemmesiden.

Bare fortsett å legge til det innholdsseksjonen du mener bør være på About-siden din, og rediger dem deretter.

Etter å ha brukt et par minutter her, bør du ha en ganske kjekk About-side på hendene.

om side

Kontaktside

Måten du bygger en kontaktside på er veldig lik, men siden inneholder et par originale elementer. For å komme i gang, klikker du på Side og deretter på + Legg til side. Bytte til Kontakt og se hva Wix har for deg.

velg kontakt

Velg en av de foreslåtte designene.

Wix ADI-redigeringsgrensesnittet vil lastes inn igjen. Du vil sannsynligvis se noen originale blokker på denne siden kontra Om-siden eller til og med hjemmesiden. Disse er:

 • et kontaktskjema
 • et interaktivt kart

kontaktside

Wix oppfordrer deg til å bruke begge disse elementene for å gjøre det enklere å finne din virksomhet for kundene. Kontaktskjemaet er fullt funksjonelt, noe som betyr at besøkende kan bruke det til å sende deg meldinger direkte.

⚠️ I tilfelle du ikke driver en bedrift og ikke vil dele adressen din, kan du deaktivere kartet og bare holde fast ved kontaktskjemaet.

Andre nisjespesifikke sider

Basert på de første svarene du ga da du registrerte deg på Wix, kan det hende du ser andre sider på nettstedet ditt som er forhåndsopprettet av Wix.

I vårt tilfelle er det en Bestill online side og Bestilling Kasse side. Du kan se hva situasjonen på nettstedet ditt er ved å klikke på det Side knappen igjen i øverste venstre hjørne.

sider

Se hvordan sidene ser ut, og jobb om dem hvis det er nødvendig. Prinsippene er de samme.

Fininnstilt nettstednavigasjon

Som standard legges hver nye side du oppretter til automatisk til hovedmenyen på nettstedet.

Hvis du vil endre rekkefølgen som sidene vises i menyen, klikker du på nettstedets overskrift og deretter på Redigere -knappen ved siden av MENY.

rediger meny

Du kan dra og slippe sider for å ordne dem på nytt.

rediger meny 2

Du kan også legge til menyelementer for hånd hvis du vil koble til steder utenfor nettstedet ditt (som for eksempel sosiale medier-profiler).

7) Legg til en blogg (valgfritt)

Blogging er en av de beste måtene å nå nye målgrupper og gjøre publikum til potensielle kunder. Diverse kilder rapporterer at blogging er blant de mest effektive markedsføringskanalene for bedrifter på nettet. Med markedsførere som prioriterer blogging er det 13 ganger større sannsynlighet for positiv avkastning fra onlineinnsatsen enn de som ikke gjør det.

Med andre ord, hvis du vil at folk skal være på utkikk etter nettstedet ditt, må du gi dem en grunn til å gjøre det. Blogging kan være en slik grunn, forutsatt at innholdet du publiserer er av god kvalitet og ivaretar publikumets behov og ønsker.

Fra et teknisk synspunkt er det veldig enkelt å starte en blogg på Wix – du har alle nødvendige verktøy allerede innebygd.

Opprette en blogg på Wix

Fra toppmenyen, klikk på Side og deretter på + Legg til side. Velg fra listen bloggen og velg deretter en blogglayout du liker.

velg blogglayout

Den nøyaktige utformingen du velger er bare opp til deg. Alle av dem vil fungere bra! Wix-redaktøren vil laste inn på nytt, og du ser den nye bloggsiden din i aksjon:

bloggsiden

Du kan redigere denne siden akkurat som alle andre sider du har på nettstedet. Det viktigste er at du kan:

 • endre måten blogginnleggene dine vises på siden,
 • endre utformingen av bloggen (hvor bildene går osv.)
 • endre hva som vises ved siden av innleggene (forfatternavn, dato osv.)

Du kan også administrere bloggen og skrive nye innlegg.

Skrive nye blogginnlegg

Klikk på bloggseksjonen og deretter på Administrer blogg.

administrere blogg

Derfra kan du administrere eksisterende innlegg og opprette nye.

bloggstreken

Grensesnittet er veldig enkelt å bruke, og det ligner det du ville se i MS Word eller Google Docs.

bloggskriving ui

Dette er hva du får:

 • Integrerte SEO-verktøy – for å sikre at innleggene dine vises i Google
 • Rich text editor
 • Kategorier og hashtags
 • Muligheten til å jobbe med flere forfattere
 • Stor mobilopplevelse
 • Tilpasset HTML-støtte

8) Legg til en nettbutikk (valgfritt)

Dette vil sannsynligvis ikke være en overraskelse for deg på dette tidspunktet, men du kan starte en nettbutikk med Wix ganske raskt. I tillegg vil det være en fullt funksjonell nettbutikk, og ikke begrense deg på noen måte.

 • Du kan ha et ubegrenset antall produkter.
 • Få en tilpasset butikk- og vogndesign.
 • Selg fysiske og digitale produkter.
 • Spor bestillinger.
 • Angi forsendelsespriser.
 • Godta online betalinger.
 • Selg via Facebook og Instagram.
 • Administrer salg mens du er på farten med Wix-appen.

Opprette en nettbutikk med Wix

Fra toppmenyen, klikk på Side og deretter på + Legg til side. Velg fra listen Online-butikk og velg et butikkoppsett du liker.

Velg butikkoppsett

For å administrere butikken din og legge til produkter, klikker du på butikkdelen og deretter på Administrer produkter.

administrere butikk

Du vil se et eget grensesnitt laste opp der du kan legge til produkter, endre beskrivelsene, angi priser og så videre.

administrere butikk 2

Å bygge en vellykket nettbutikk er et tema for sin egen separate guide, så vi kommer ikke til å komme nærmere inn på det her. Det viktigste vi ønsket å vise deg her, er at det er veldig mulig å lansere en e-handelsbutikk med Wix. Du får virkelig alle funksjonene du noen gang vil trenge.

9) Bli kjent med Wix Dashboard

Vi har mest jobbet med Wix ADI og alt som kan oppnås med det, noe som er mye!

Imidlertid er det et helt eget Wix-dashbord tilgjengelig. Det er ment å gi deg et bredere syn på hva som skjer med nettstedet ditt og alle de forskjellige beregningene som er knyttet til det.

For å få tilgang til dashbordet, bare logg av og logg deg på Wix. Du vil se noe slikt:

wix dash

La oss forklare hva som er på denne siden blokk for blokk:

 • (en) – Den primære sidefeltet hvor du raskt kan få tilgang til de enkelte områdene på nettstedet ditt. Hvis du har en blogg eller en nettbutikk, ser du seksjoner for å administrere produktene, ordrene, blogginnleggene eller reservasjonene dine der. Det er også lenker til andre verktøy og apper. Nederst er det en lenke for å redigere nettstedet ditt, som lander deg i den samme Wix ADI-redigereren som vi brukte før.
 • (B) – Hovedkontrollpanelet på nettstedet ditt. Det er her du kan velge mellom et utvalg av handlinger som skal utføres på nettstedet ditt.
 • (C) – En igangsatt gjennomgang. Følg disse trinnene for å sikre at nettstedet ditt er 100% klart til å bli sett av folk.
 • Lenger nede på siden er det også blokker med ytterligere tips om hvordan du bruker nettstedet ditt.

Det ene området der du kanskje vil se et dypere utseende er innstillinger meny – tilgjengelig fra hovedsiden. Det er her du kan finne alle nøkkelinnstillingene på nettstedet ditt, for eksempel navn, generell info, integrasjoner med andre verktøy, betalingsalternativer, valuta og mye mer. Selv om du ikke ender opp med å endre noe der, er det fortsatt en god idé å se på disse alternativene og se hva som er tilgjengelig.

innstillinger

10) Legg til funksjonalitet via Wix-apper

Hvis funksjonene du får fra Wix ut av esken ikke er nok, kan du ta en titt inn i Wix App Market. Du finner mer enn 200 forskjellige apper der for å hjelpe deg med å bygge og utvide nettstedet ditt.

For å få tilgang til appene, klikk på Apps i hovedsidefeltet til Wix-dashbordet.

apps

Det er apper for alle slags forskjellige ting der. Fra markedsføringshjelpere til SEO, live chat, nyhetsbrev, integrasjon av sosiale medier, popups, A / B-testing, verktøy for å forlate vogner, kontaktledere og mye mye mer.

Apper kan legges til med et par klikk. Bare velg en app du liker fra listen, og klikk på Legg til app.

legg til app

Basert på appen du har valgt, kan det være nødvendig med ytterligere oppsett.

11) Velg en prisplan og start nettstedet ditt

På dette stadiet i prosessen er nettstedet ditt nesten klart. Du kan nå gjøre det offentlig. Det er bare et par ting du trenger …

For å publisere nettstedet ditt, gå tilbake til Wix ADI-redigereren (klikk på Rediger nettsted -knappen i nedre venstre hjørne av Wix-oversikten), og klikk deretter på hovedmenyen publisere knapp:

publiser nettsted

Du må velge om du vil bruke gratis Wix-underdomene (ser vanligvis ut YOURUSERNAME.wixsite.com/website) eller koble til et tilpasset domenenavn.

underdomene

Før du tar dette valget, la oss snakke om prisingen av forskjellige Wix-planer, siden valget av en bestemt plan også vil diktere valget av domenet..

Først ut, det er en helt gratis plan med Wix tilgjengelig. Som en del av det:

 • har du lov til å bruke bare det gratis Wix-underdomenet og kan ikke koble til et tilpasset domenenavn,
 • Wix-annonser vil vises på hver side på nettstedet ditt,
 • du får opptil 500 MB lagringsplass og 500 MB båndbredde, noe som ikke er mye,
 • kan du ikke starte en nettbutikk,
 • kan du ikke koble til Google Analytics.

Hvis du har det bra med disse begrensningene, kan du gå videre og velge det gratis underdomenealternativet fra skjermdumpen over. På dette stadiet kommer nettstedet ditt til å være online og klar til å ønske besøkende velkommen. ��

Hvis disse begrensningene derimot er for mye, må du oppgradere til en av premiumplanene. Bare klikk på en av Oppgradering knapper synlige i dashbordet.

Oppgradering

Velg en prisplan som passer deg best. Det er to typer planer tilgjengelig:

 • Her er prisene hvis du vil lansere et klassisk nettsted med Wix (ingen nettbutikk eller noe som involverer de besøkende som betaler for noe på nettstedet):

wix prissetting 1

 • Her er prisene hvis du vil selge noe fra siden:

wix prissetting 2

Som du ser er det mye her, men du trenger ikke bruke for mye tid på å ta en beslutning. Vurder denne forenklede malen for å velge den perfekte Wix-planen for nettstedet ditt:

 • �� Vil selge noe på siden? Velg Business Basic plan for $ 23 / måned. Du får alle e-handelsfunksjonene du noen gang vil trenge.
 • �� Ønsker bare en optimalisert personlig, forretningsinformasjon eller bloggside? Velg ubegrenset plan for $ 17 / måned.

Hvorfor anbefaler vi hva som i utgangspunktet er de billigste planene? Enkel; Du kan alltid oppgradere til en dyrere plan hvis du har betydelige begrensninger.

Å følge med en av de anbefalte planene vil også gi deg tilgang til et gratis domenenavn for det første året. Når du velger domenenavn, kan du søke etter noe som er lett å huske og samsvarer med virksomheten / merkevaren din.

Når du har oppgradert til en av disse premiumplanene og fullført kjøpsprosessen, vil nettstedet ditt være offisielt online og klart for virksomhet! ����

Ferdig!

Gratulerer! Du har nettopp lært hvordan du bygger et funksjonelt nettsted på Wix, og du har gjort alt på egen hånd.

Som du kan se, er Wix utrolig kraftig og dyktig på området DIY-nettsteder. Det er ganske utrolig hvordan du i disse dager kan bygge et profesjonelt nettsted alene!

Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å sende dem inn i kommentarene.

For mer informasjon om hvordan du markedsfører og utvider det nye nettstedet ditt, sjekk ut våre andre guider:

 • 5 enkle måter å øke trafikken på nettstedet
 • 33 måter å tjene penger på et nettsted