Hvordan bruke WooCommerce til å opprette nettbutikk


Starter nettbutikk med WooCommerce og WordPressI denne opplæringen skal vi lære deg å sette opp en WooCommerce + WordPress nettbutikk hvor du kan liste og selge fysiske produkter.

WooCommerce er en gratis plugin som er enkel og grei. I en setning er WooCommerce den beste måten å gjøre WordPress-nettstedet ditt til en fullt funksjonell e-handelsbutikk.

 • Det er gratis og åpen kildekode – akkurat som WordPress.
 • Det er mest populære netthandel plugin for WordPress der ute.
 • Du kan sett det opp og konfigurer det selv.
 • De oppsettet er raskt. Vanligvis er det bare et spørsmål om en time.
 • Det fungerer med ethvert design / tema du for øyeblikket har på ditt WordPress-nettsted – du trenger ikke å grøfte det nåværende nettsteddesignet ditt.

Vi kan fortsette med listen over, men la oss i stedet si at WooCommerce ganske enkelt gir deg alt du noen gang måtte trenge for å bygge en e-handelsbutikk av høy kvalitet med WordPress.

Hva kan du selge med WordPress + WooCommerce?

 • digitale produkter (f.eks. programvare, nedlastinger, ebøker),
 • fysiske produkter,
 • tjenester,
 • bestillinger (f.eks. for avtaler eller annet som kan bookes),
 • abonnementer,
 • andre menneskers produkter – som tilknyttet selskap,
 • tilpasninger (f.eks. ytterligere tilpasninger på toppen av produktlistene) og mer.

Med andre ord – du kan tjene penger med nettstedet ditt.

Vi vil til og med risikere å si at WooCommerce lar deg selge hva som helst som kan tilordnes en prislapp. På toppen av det kan hvem som helst bruke det (hvis du allerede har klart å få et WordPress-nettsted lansert, vil du også kunne håndtere WooCommerce).

Slik bygger du en nettbutikk med WordPress og WooCommerce

Merk: Målet med denne delen av guiden er å vise deg den enkleste metoden for å bygge en funksjonell e-handelsbutikk på WordPress, slik at du kan få butikken din online så snart som mulig. Det er grunnen til at vi skal fokusere på bare de essensielle tingene og hoppe over de mer avanserte aspektene.

TRINN 1. Få et domenenavn og webhotell

For å opprette en nettbutikk eller en annen type nettsted, trenger du to ting:

 • Domenenavn er butikkens unike adresse på nettet. Noe som YOURSTORE.com
 • Webhotell er i utgangspunktet en ekstern datamaskin som lagrer nettstedet ditt og deretter serverer det til den som vil besøke det. (mer detaljert forklaring)

Full avsløring: Vi tjener en provisjon når du ender med å kjøpe Bluehost. Dette hjelper oss med å drive WebsiteSetup som en virksomhet. Takk for støtten.

Det er hundrevis av forskjellige leverandører av hosting / domener, vi får vanligvis begge fra Bluehost.com. De tilbyr rimelig webhotell (inkludert et gratis domenenavn i et år) og pålitelighet. De er også en av få anbefalte (offisielle) hostingleverandører av WordPress.org. Koste? Fra $ 2,75 / mo.

Til å begynne med trenger du bare å gå til Bluehost.com, og klikk på “komme i gang” -knappen.

Registrer deg med Bluehost

Dette vil ta deg til en side hvor du kan velge en hostingplan for butikken din. Du kan komme i gang med det billigste alternativet, merket “grunnleggende”:

bluehost velg
Hvis du bruker henvisningskoblingene våre, kan du få Bluehost for $ 2,75 / mo.

Neste trinn handler om å velge et domenenavn for den nye nettbutikken din.

bluehost domene

Dette krever litt brainstorming. Generelt vil du at domenenavnet skal være unik, lett å huske og fengende. Hvis du allerede har en virksomhet som er satt opp for butikken din, bør du kanskje følge med det som domenenavn.

Når du har valgt ditt domenevalg, kan du fullføre oppsettet og betale det opprinnelige vertsgebyret.

Flott! Du har akkurat fått et domenenavn og en vertsplan for å følge med på det.

TRINN 2. Installer WordPress (GRATIS)

Neste trinn markerer offisielt starten på ditt eventyr med WordPress – du kommer til å installere WordPress på hostingkontoen din.

Dette kan høres vanskelig ut, men det er det faktisk ikke. Alt du trenger å gjøre er å gå til BlueHost-brukerpanelet (Bluehost sender deg en lenke i bekreftelses-e-posten) – vanligvis tilgjengelig på my.bluehost.com.

Når du er der, blar du ned til du ser et ikon merket “Installer WordPress”:

velg wordpress

Klikk på den og følg instruksjonene på skjermen. Du blir ført gjennom hele prosessen trinnvis, det er ingenting å bekymre seg for!

Hvis du trenger mer praktisk informasjon om å velge et domene og installere en ren kopi av WordPress, kan du gå videre til denne guiden (bla til trinn 2).

På dette tidspunktet bør du ha et tomt WordPress-nettsted installert.

 • Du kan se det ved å gå til hoveddomenenavnet ditt (f.eks., YOURSTORE.com)
 • Du kan logge deg på adminpanelet ved å gå til YOURSTORE.com/wp-admin

Nå er det på tide å gjøre det tomme WordPress-nettstedet til en fullt funksjonell e-handelsbutikk ved hjelp av den utmerkede WooCommerce-plugin.

TRINN 3. Installer WooCommerce Plugin (GRATIS)

Som med alle WordPress-plugins, starter moroa med å navigere til din WordPress Dashboard / plugins / Legg til nytt. Når du er der, skriver du inn “woocommerce” i søkefeltet. Du vil se WooCommerce som det første søkeresultatet:

woocommerce installere

Bare klikk på “Installer nå” -knappen ved siden av plugin-modulen.

Etter et par sekunder endres teksten på knappen til “Aktiver.” Gå videre og klikk på den.

woocommerce aktivere

På dette stadiet ser du WooCommerce-veiviseren for oppstart / oppsett på skjermen. Denne tingen gjør prosessen uber-enkel og tar deg i hånden gjennom alt. Klikk Start, la oss gå!

woocommerce wizard 1

Opprett Essential Store-sider

Nettbutikker er en bestemt slags nettsted, og de trenger noen bestemt sider for å fungere ordentlig. Det første trinnet i WooCommerce-veiviseren handler om å lage disse sidene for deg:

 • “Butikk” – det er her produktene dine skal vises.
 • “Handlevogn” – dette er handlekurven der kundene dine kan justere bestillingen før de går videre til kassen.
 • “Sjekk ut” – det er her kundene velger forsendelses- / leveringsmetoden og betaler for hva de har kjøpt.
 • “Min konto” – en slags profilside for registrerte kunder (de vil kunne se tidligere bestillinger der og administrere andre detaljer).

Alt du trenger å gjøre på dette stadiet av WooCommerce-veiviseren er å klikke på “Fortsett” -knappen. WooCommerce vil sette opp disse sidene for deg.

Sett opp språk

Lokaliteten er en virkelig viktig del av butikkoppsettet. Disse få parametrene definerer virksomhetens opprinnelse, valuta og foretrukne enheter:

woocommerce wizard 2

Når du er ferdig, klikker du på “Fortsett”.

Forstå mva

Skatt er uten tvil den minst spennende delen av å drive en e-handelsbutikk, men det er dessuten noe vi ikke kan se bort fra, dessverre.

Du kommer til å være glad for å se at WooCommerce hjelper deg med denne delen.

Først kan du velge om du skal sende fysiske varer eller ikke. Hvis du merker av i ruten, vil WooCommerce forhåndsinnstille de resterende leveringsrelaterte detaljene i innstillingene.

frakt til wocommerce-veiviser

Neste, skatt! WooCommerce har en veldig fin skattemodul, det beste med den er at den hjelper deg med å finne ut avgiftssatsene basert på butikkstedet ditt (du har angitt det i forrige trinn).

Hvis du skal belaste merverdiavgift (i de fleste tilfeller er du det), er det bare å merke av i hovedskatten. Så snart du gjør dette, vil et nytt sett med bokser vises og informere deg om hva som kommer til å skje.

woocommerce skatteveksling

Merk: Selv om WooCommerce vil fylle ut skatteinnstillingene for deg, må du fortsatt dobbeltsjekke med lokale myndigheter hva de gjeldende skattereglene er, spesielt hvis du ikke er i USA. For å lære mer om WooCommerces måte å håndtere moms på, Les dette. Du kan endre alt senere, så ikke bekymre deg hvis du ikke er sikker på om reglene akkurat nå.

Klikk på “Fortsett.”

Velg en betalingsmetode (PayPal anbefales)

Å kunne godta online betalinger er kjernen i enhver e-handelsbutikk, WooCommerce tilbyr virkelig mye når det gjelder de tilgjengelige løsningene.

Her er hva du kan velge mellom:

betalinger for woocommerce-veiviser

To av de mest populære betalingsalternativene er helt øverst – PayPal og Stripe – det anbefales på det sterkeste at du integrerer nettstedet ditt med begge deler. Bare klikk på tilhørende avmerkingsbokser.

Du kan også velge andre betalingsmetoder som ser ut til å være fornuftige. Det kommer til å være enda flere alternativer tilgjengelig senere i innstillingspanelet ditt for WooCommerce.

Merk: For å få online betalinger til å fungere, må du registrere deg med enten PayPal eller Stripe hver for seg. Innstillingene i WooCommerce er kun for å integrere eksisterende PayPal- og Stripe-kontoer med det nye nettstedet ditt for e-handel.

Klikk igjen “Fortsett” når du er ferdig.

Neste trinn er bare en bekreftelsesskjerm på at alt gikk bra. På dette stadiet er det grunnleggende nettstedoppsettet ditt gjort – du har nettopp bygget en tom e-handelsbutikk med WooCommerce!

Neste trinn er å legge til produkter:

TRINN 4. Legg til ditt første produkt

For å kunne kalle butikken din operativ, trenger du noen produkter i databasen (eller tjenester, eller nedlastinger, eller hva det enn er som du vil selge).

Hvis du vil begynne å jobbe med produktene, går du til dashbordet ditt Produkter / Legg til produkt:

legg til produkt

Det du kommer til å se er en klassisk skjermbilde for redigering av innhold i WordPress:

woocommerce produkt legge til

 1. Produktnavn.
 2. Hoved produktbeskrivelse. Dette store feltet lar deg legge inn så mye info om produktet du ønsker. Siden dette er WordPress, kan du plassere ikke bare enkel tekst der, men også bilder, kolonner, overskrifter, til og med videoer og andre medier. I utgangspunktet, hva du synes passer!
 3. Det sentrale produktdata seksjon. Det er her du angir hvilken type produkt du vil legge til, og om det er et fysisk, a nedlastbar eller a virtuelt produkt (tjenester regnes også som virtuelle produkter). Som en del av denne sentrale delen får du også faner for forskjellige parametere for produktet:
  1. Generell. Det er her du kan angi priser og avgifter.
  2. Inventar. WooCommerce lar deg administrere aksjenivåer.
  3. Shipping. Angi vekt, dimensjoner og fraktkostnader.
  4. Koblede produkter. Flott for å selge salg, kryss salg osv. (Tenk, “Kunder som kjøpte dette kjøpte også at.“)
  5. Egenskaper. Angi egendefinerte produktattributter. Hvis du for eksempel selger skjorter, kan du angi alternative farger her.
  6. Avansert. Tilleggsinnstillinger. Ikke viktig.
 4. Kort beskrivelse. Dette er teksten som vises på produktsiden under navnet. Fungerer best som en kort oppsummering av hva produktet er.
 5. Produkt kategorier. Gruppere lignende produkter sammen. For eksempel “hatter.” Det fungerer akkurat som de vanlige WordPress-kategoriene.
 6. Produktetiketter. En annen måte å hjelpe deg med å organisere databasen din over produkter. Det fungerer akkurat som de vanlige WordPress-taggene.
 7. Produktbilde. Det viktigste produktbildet.
 8. Produktgalleri. Ytterligere produktbilder for å vise frem awesomeness.

Første gang du besøker dette panelet, vil WooCommerce vise noen nyttige verktøytips for å forklare hva som er formålet med hvert felt:

woocommerce legg til verktøytips for produkt

Når du er ferdig med å angi alt dette, klikker du på den store Publiser-knappen – det første produktet ditt er nettopp lagt til!

Etter å ha lagt til en håndfull varer i databasen, skal produktdelen i dashbordet se slik ut:

woocommerce produkter

TRINN 5. Velg et tema for nettbutikken din (GRATIS)

Det er en veldig god grunn til at vi først dekket hvordan du legger til produkter i butikken din, før vi diskuterer det visuelle utseendet på hele saken.

Helt ærlig, uten noen produkter i databasen, ville du ikke kunne se de enkelte sidene i butikken i noen representativ form. Du ville ikke være i stand til å sørge for at alt ser riktig ut.

Nå som du har lagt til de fleste av produktene dine, kan vi sørge for at ting er i orden fra et rent visuelt synspunkt.

WooCommerce vs ditt nåværende tema

Som standard fungerer WooCommerce med alle WordPress-temaer. Dette er gode nyheter, spesielt hvis du allerede har valgt designen din, og vil holde deg til det.

Alternativt kan du gå med spesielle WooCommerce-optimaliserte temaer. Disse temaene kommer med forhåndsinnstilte stiler som får alle WooCommerce-elementer til å se bra ut.

Her er vår anbefaling:

temavalg

Det offisielle WooCommerce-temaet – og det som er mest sannsynlig for å fungere ordentlig – heter Storefront. Standardversjonen er gratis, og det skal være nok til å komme deg i gang.

utstillingsvinduet

Alternativt kan du besøke e-handelsseksjon hos ThemeForest – den største katalogen med premium WordPress-temaer på nettet.

Themeforest

Uansett om du har bestemt deg for å holde deg til det nåværende temaet eller har gått etter noe nytt og WooCommerce-optimalisert, er det du trenger å gjøre videre å sørge for at de enkelte sidene i butikken ser bra ut. La oss gjøre det nå:

Reglene for design av e-handel

La oss diskutere en håndfull viktige aspekter før vi kommer inn i det nissete.

Hovedsakelig – hva gjør designen av en e-handel butikk god (les: lønnsom)? Her er de viktigste faktorene:

 • Designet trenger å være tydelig og ikke forvirrende på noen måte. En forvirret besøkende vil ikke kjøpe noe.
 • Midtinnholdsblokken trenger å fange den besøkende oppmerksomheten rett etter at de kommer til nettstedet. Den midterste blokken er der produktene vil vises.
 • Justerbare sidefelt. Du må kunne velge hvor mange sidefelt du trenger, og også deaktivere sidefeltet helt for noen sider (mer om det senere).
 • Responsiv og mobiloptimalisert. Forskning indikerer [2] at rundt 80% av folk på internett eier en smarttelefon. I følge en annen forskning [3], 61% av mobilbesøkene dine vil forlate umiddelbart og gå til konkurrentene hvis de har en frustrerende nettleseropplevelse. Med andre ord – det er viktig å sørge for at nettstedet ditt er optimalisert for mobil.
 • God navigasjonsstruktur. Du vil ha tydelige menyer som er enkle å forstå – slik at de besøkende kan finne siden de leter etter.

Når du har ovenstående i bakhodet, er det du kan gjøre med de enkelte sidene i butikken:

Din butikkside

Det er her hovedoppføringen av produktene dine er funnet. Hvis du har gått gjennom WooCommerce-installasjonsveiviseren, kan du finne denne siden på YOURDOMAIN.com/shop

Dette er en standard WordPress-side – du kan redigere den via WordPress dashbord / Sider.

Tingene som er verdt å gjøre:

 • Legg til en kopi som vil oppmuntre de besøkende til å handle hos deg.
 • Bestem om du vil ha sidefeltet på siden. Dette gjøres gjennom temas egne sidemaler. Storefront lar meg for eksempel gå i full bredde, noe vi gjør:

full bredde

Hovedtrekket på Shop-siden er at rett under standardinnholdet har den en tilpasset del der den viser produktlistene dine. Slik ser det ut på Storefront-temaet:

woocommerce butikkside

Som du kan se, er fine produktbilder nøkkelen, det er det første du bør få riktig! Med andre ord – du bør sannsynligvis jobbe med produktbildene dine mer enn noe annet.

Med WooCommerce kan du også vise produktene dine på alternative måter på denne siden. Når du går til WordPress-dashbordet / WooCommerce / Settings / Products og deretter Vise seksjon:

woocommerce-produkter vises

… du kan velge om du vil vise individuelle produkter eller produktkategorier på butikk-siden. Velg hva som er mest fornuftig for deg, og lagre innstillinger.

Individuelle produktsider

Klikk på hvilken som helst produktoppføring fra butikksiden for å se dem.

Hvis du bruker et kvalitetstema, bør du ikke oppleve noen problemer på denne siden. I utgangspunktet er det eneste du kan gjøre å justere mengden tekst som du bruker til individuelle produktbeskrivelser, for å sikre at alt passer visuelt og at det ikke er noen blanke flekker som kan forvirre kjøperen.

Her er vårt eksempel med Storefront-temaet (uten noen ekstra tilpasning):

woocommerce-produkter

Handlevogn

En annen avgjørende side som kan justeres gjennom Dashbord / sider.

Den ene tingen vi vil anbefale er å gå for utformingen i full bredde. Du vil ikke gi kjøperen for mange alternativer på denne siden, bortsett fra å gå videre til kassen.

woocommerce cart

Sjekk ut

Kassen er kanskje den viktigste siden av dem alle. Det er her kjøperne dine skal ferdigstille ordrene sine og foreta betalingene.

Vi oppfordrer deg faktisk ikke til å gjøre noen finjusteringer til den siden bortsett fra en:

Checkout-siden må absolutt være i full bredde. Den eneste akseptable veien ut av siden for kjøperen, bør være å fullføre bestillingen, og ikke bli distrahert av tingene som er tilgjengelige i sidefeltet..

Dette kan du gjøre via Dashbord / sider (bare gjenta prosessen du gikk gjennom med Shop-siden).

Bortsett fra det er standardutseendet på Checkout-siden flott:

kassa til woocommerce

På dette stadiet er du i utgangspunktet ferdig med å justere butikkdesignen. La oss se på mulighetene for å utvide butikkens funksjonalitet.

TRINN 6. Utvide WooCommerce – Hvordan?

En ting til som gjør WooCommerce til en så imponerende løsning for e-handel er at det er titalls eller til og med hundrevis av utvidelser og plugins tilgjengelig.

La oss liste noen av de mest nyttige:

WooCommerce-utvidelser

La oss starte med utvidelsene – de offisielle tilleggene som er godkjent av WooCommerce-teamet.

For å se hva som er tilgjengelig, kan du gå til denne siden.

Den katalogen er virkelig imponerende og enorm. Vi vil ikke at du skal føle deg skremt av det. Du trenger absolutt ikke alle disse utvidelsene. Behandle listen som en buffé – velg hva som virker kult.

Noen av de mer verdige omtale:

 • Betalingsportaler. Disse utvidelsene lar deg godta flere betalingsmetoder på toppen av standard PayPal. Generelt, jo flere betalingsmåter du har råd til å godta (disse portene blir ofte betalt), jo bedre.
 • Fraktutvidelser. Disse kommer til å være nyttige hvis du automatisk vil integrere butikken din med de offisielle fraktprisene fra selskaper som UPS eller FedEx.
 • Regnskapsutvidelser. Integrer din WooCommerce-butikk med det regnskapsverktøy du ønsker.
 • WooCommerce Bookings. Tillat kunder å bestille avtaler for tjenester uten å forlate nettstedet ditt.
 • WooCommerce-abonnementer. La kunder abonnere på produktene eller tjenestene dine og betale en ukentlig, månedlig eller årlig avgift.
 • EU-momsnummer. For de som opererer i EU.
 • TaxJar. Sett moms på autopilot.

Hvis du ikke vil bruke penger på nye utvidelser, kan du alternativt bla deg rundt i gratis kategori. Det er mer enn nok ting der for å holde deg opptatt.

Plugins som overlader din nettbutikk

Hvis du setter utvidelsene til side, kan du også bruke andre WordPress-plugins for å legge til butikken ytterligere. Dette er hva du bør få:

Opprette en nettbutikk i et nøtteskall

Som du kan se er vanskelighetsgraden når det kommer til å opprette din egen e-handelsbutikk med WordPress ikke høy, men det vil fortsatt ta deg en stund å komme deg gjennom alle trinnene ovenfor – sannsynligvis en ettermiddag eller to.

Det er fremdeles utrolig med tanke på at for bare fem år siden du trenger å ansette en utvikler og betale dem nord for $ 5000 for å få noe lignende. Nå kan du gjøre alt selv!

Uansett, for å hjelpe deg med å komme deg gjennom alle oppgavene som kreves, her er en utklipps-og-hold-sjekkliste:

Før du begynner

 • Få et domenenavn, registrer deg for webhotell, få en fungerende WordPress-installasjon i gang.
 • Forsikre deg om at det nye, tomme WordPress-nettstedet fungerer som det skal (ingen åpenbare feil dukker opp osv.).

Installerer WooCommerce

 • Installer og aktiver hoved WooCommerce-plugin.
 • Gå gjennom WooCommerce-installasjonsveiviseren, og følg nøye med:
  • Få de fire nødvendige sidene opprettet (Butikk, handlevogn, Kasse, Min konto).
  • Sette opp butikken.
  • Sette opp moms og frakt.
  • Velge første betalingsmetoder.

Produkter

 • Legg til de fleste (eller alle) produktene eller produktkategoriene dine i butikken.

Design

 • Velg riktig WordPress-tema for din e-handelsbutikk. Gå enten med det eksisterende temaet, eller bla gjennom andre muligheter. Gjennomgå reglene for design av netthandel når du gjør det.
 • Juster butikk-siden.
 • Juster individuelle produktsider.
 • Juster handlekurv-siden.
 • Juster Checkout-siden.

utvidelser

 • Installer betalingsportene du vil bruke.
 • Vurder noen av leveringsutvidelsene.
 • Vurder en regnskapsutvidelse.
 • Bla gjennom andre utvidelser og gratis kategori.

plugins

Vurder å installere alle pluginene som vil lade din nettbutikk:

 • Yoast SEO
 • Yoast WooCommerce SEO
 • WooCommerce flerspråklig
 • Kontaktskjema 7
 • UpdraftPlus
 • Social Share Buttons av GetSocial
 • MonsterInsights
 • iThemes Security
 • W3 Total Cache.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me