11 bästa WordPress nybörjarvideor från 6 fantastiska webbplatser

Som en ny bloggare är det förståeligt att du skulle bli frustrerad över att lära dig navigera i WordPress. Installation, tema och plugin-val, instrumentpanelernavigering och alla andra WordPress-detaljer kommer att göra att ditt huvud snurrar.

Men WordPress framgångsverktyg väntar på dig! Det finns ett antal gratis och betalda videohub som hjälper dig att bli välbekant med WordPress på nolltid. Om du vill eliminera din frustration över att lära känna WordPress kan du överväga nybörjarvideoerna för WordPress och ytterligare resurser nedan. Låt oss dyka in!

WordPress Basics med tillstånd av WordPress.tv

En av de premiärresurser på nätet för att lära sig grunderna i WordPress är WordPress.tv. I deras ord är det “visuell resurs för alla saker WordPress.” Ursprungligen inriktat på veteran WordPress-användare, har WordPress.tv nu ett växande bibliotek med nybörjarstudier. Här är några videor du kanske vill börja med:

Din WordPress-profil

I din WordPress-instrumentpanel kan du ställa in användarprofilpreferenser. De inställningar du väljer avgör hur din profil ska visas i dina inlägg och sidor. Din profilsida är indelad i fem avsnitt: personliga alternativ, namn, kontaktinformation, om dig själv och kontohantering. Den här videon förklarar detaljerna i varje avsnitt.

WordPress Allmänna inställningar

Allmänna inställningar låter bredt, men den här sidan i din WordPress-instrumentpanelen innehåller några mycket specifika inställningar. Det finns totalt ett dussin inställningar, varav den ena bestämmer användaråtkomst. Från den här sidan kan du avgöra om någon kan registrera sig som användare på din webbplats och i så fall vilken roll de automatiskt kommer att tilldelas. Jag föreslår särskild uppmärksamhet på förklaringen om nya användare för att hjälpa till att hålla din webbplats säker.

WordPress Permalinks

Permalink-inställningar avgör hur dina webbadresser visas i webbläsare. Din post eller sid-URL kan innehålla inläggets eller sidnamnet, kategorin eller taggen. Det kan också innehålla månad, dag och till och med det andra som inlägget skapades. Sammantaget beror WordPress-permalänkstrukturen för din webbplats till stor del på din webbplats funktion.

Definitiv WordPress Training Plus-teman och plugins från Lynda

Lynda.com WordPress Video Tutorials

Lynda.com är en online-resurs som nu ägs av LinkedIn. Det erbjuder pedagogiska videor kring ämnen som teknik, kreativitet och affärer.

Ett antal WordPress-videokurser har laddats upp till webbplatsen och uppdateras ofta. Kurser i full längd är tillgängliga mot en avgift, men förhandsgranskningar kan erbjuda en snabb lösning på brinnande WordPress-frågor. Här är några videor att uppmärksamma:

WordPress: Essential Training

Efter att ha tittat på Välkommen videoavsnitt, se till att klicka på Lär känna WordPress länk för att avsluta Viktig utbildning förhandsvisning. Berättaren förklarar in- och uttagen i denna webbpubliceringsapplikation på ett av de mest informativa sätt som jag någonsin har hört det förklarat.

Du lär dig också hur WordPress grundläggande fungerar, hur man skapar inlägg och formaterar sin text utan problem, hur mediefiler hanteras, sidans roll och mer. Du måste hoppa runt för att se det kostnadsfria innehållet, men de erbjuder en kostnadsfri testversion om du vill se alla 5 timmar och 14 minuter av den här kursen.

Börja med ett tema: tjugo tretton

Hela videokursen kan ses utan medlemskap. Ibland hjälper det att helt enkelt börja med ett tema efter att ha satt upp din WordPress-webbplats. När du installerar WordPress finns det vanligtvis ett föraktiverat standardtema som du kan anpassa. Temat motsvarar ungefär det år som ditt innehållshanteringssystem installerades.

Den här videon täcker ett sådant tema, Twenty Thirteen, som släpptes 2013 men är fortfarande ett bra alternativ. Om du just skapade din WordPress-webbplats kommer tjugo femton-temat att vara aktivt, men den här Lynda-videon är fortfarande en bra referenspunkt för att lära dig bestämma vilka temafunktioner och funktioner som bäst passar dina behov.

WordPress Plugins: SEO

Att få åtminstone en grundläggande förståelse av SEO är avgörande för alla webbplatsägare. Den här videon diskuterar två SEO-plugins som kan hjälpa dig att optimera din webbplats.

Plugins hjälper till med SEO-optimering genom metataggar, post- och sidtitlar, nyckeltermer, metabeskrivning och bildtaggar och beskrivningar. Som med den första Lynda.com-videon som vi täckte, behöver du en kostnadsfri testversion eller ett fullständigt medlemskap för att kunna se hela kursen.

Ännu fler WordPress-videotutorials och resurser

WP101.com Videohandledning

Under de senaste sju åren har WP101.com varit go-to WordPress-resursen för både nybörjare och utvecklare. WordPress-nybörjare lär sig grunderna genom korta, informativa videor medan utvecklare använder dessa resurser för att utbilda sina kunder.

Grundläggande videor för att komma igång med WordPress erbjuder detaljerade (men korta) översikter om varje ämne. Men det finns ett fullständigt självstudiebibliotek med ett medlemskap som täcker ytterligare ämnen som WordPress-instrumentpanelen, hantera kommentarer och till och med implementera Yoast SEO-plugin.

WPExplorer TV

Låt oss inte heller glömma WPExplorer TV. Vi har gjort ett försök att skapa användbara guider som du kan följa med när du lär dig att använda WordPress. Några av våra tutorials täcker plugins som Visual Composer, eller enkla hur man gör som att aktivera teckensnittalternativ i WYSIWYG-redigeraren, men håll dig uppdaterad (och se till att prenumerera) för när våra nya videor publiceras!

ShoutMeLoud.com Brutna länkar Tutorial

Ytterligare en videoutbildningsresurs för WordPress-nybörjare är ShoutMeLoud. Deras webbplats och blogg täcker flera ämnen för att få din blogg igång, men en video som stod ut för mig var Hur man använder Brutna Link Checker WordPress Plugin (2m 58s). Det sista du vill ha är att trasiga länkar ska peppas över hela din webbplats. Den här videon visar hur du effektivt kan använda pluginprogrammet Broken Link Checker så att sökmotorer vet att de kan lita på din webbplats.

WPChick Beaver Builder Tutorial

TheWPChick drivs av bloggaren Kim Doyal. Hon erbjuder många tips för bloggare som skapar alla former av innehåll: text, video, podcast-avsnitt och mer. Hennes videor på Beaver Builder-plugin (17m 36s) och Shortcodes Ultimate-plugin (12m 52s) är två toppdemonstrationer. Dessa videor och mer är ett bra ställe att börja för alla WordPress-nybörjare!


Om du är irriterad över WordPress behöver du inte söka efter alternativa innehållshanteringssystem. Det finns gott om nybörjarvideo för WordPress för att få dig på rätt spår. Du kan spendera några minuter om dagen på att titta på videohandledning som tydligt förklarar hur du bygger och använder din webbplats.

Du kan börja med de mer grundläggande självstudierna, som de som finns på WordPress.tv, Lynda.com och WP101.com, och sedan gå vidare till webbplatser som TheWPChick och ShoutMeLoud.com.

Hur kan du utbilda dig om WordPress? Känner du till användbara videohandledning som inte nämns här? Vi vill gärna dela dem med oss ​​nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me