9 tips för en framgångsrik produktlansering av WordPress

Så du har bestämt att du vill börja sälja ditt WordPress-plugin eller tema oberoende. Du kanske redan har produkter listade i WordPress-kataloger som våra, men nu vill du ha full kontroll över dina distributionskanaler – en chans att skjuta förbi röran och låta användare fokusera på fördelarna med att använda din produkt.

Låt oss vara de första som gratulerar dig till ditt arbete med entreprenörskap!

Vid denna tidpunkt är de flesta (eller alla) hårda arbeten färdiga på utvecklingssidan. Du har dina demoprodukter, din dokumentation och din licensiering allt i kontroll; du har regelbundna uppdateringar och ett kundsupportsystem på plats. Nu är det dags att tänka på marknadsföring.

Förhoppningsvis har du ett produktlanseringsdatum i åtanke. Du behöver också en e-handelslösning, det är en given. Säljer du bara en produkt? Planerar du att sälja mer i framtiden? Vad sägs om en logotyp? Har du visitkort? Har du funderat på hur du officiellt kommer att lansera din WordPress-produkt?

Även om det finns mycket att tänka på, är lansering av en WordPress-produkt inte nästan lika utmanande som den låter. WPExplorer har sammanställt ett antal tips och verktyg som hjälper dig att genomföra en framgångsrik produktlansering av WordPress. Men först, låt oss diskutera försäljningens logistik.

Att välja en e-handelsplattform

Att välja en e-handelsplattform

Innan du kan börja strategiera lanseringen måste du ta reda på hur du kommer att sälja ditt WordPress-plugin eller tema. Detta innebär att välja och integrera en e-handelslösning för din webbplats.

Det finns ett antal leverantörer att välja mellan. Innan du väger dina alternativ kan WooCommerce vara den första att komma till minnet på grund av dess tunga integration med de flesta WordPress-teman. Det finns emellertid ett billigt alternativ som ger dig det stöd och anpassning du behöver för att starta din plugin eller temaföretag.

Varför välja Shopify

Om du inte har hört det, Shopify är ledande inom e-handelsprogramvara – driver mer än 300 000 butiker runt om i världen (och webben). Ett av de mest övertygande skälen att välja Shopify är det 24-timmars support de erbjuder handlare – huvud och axlar ovanför måndag till fredag, 9 till 5 support som erbjuds av WooCommerce.

Shopify erbjuder också en skattkammare av dokumentation för att hjälpa dig att anpassa din upplevelse varje steg på vägen och ståtar med ett stödjande nätverk av aktiva handlare som alltid letar efter kontakta medföretagare och dela sina pärlor av e-handelsvisdom.

Och hej, du kanske till och med hittar en ny kund någonstans på vägen. Shopifys partnerprogram hjälper Shopify temautvecklare, apputvecklare, marknadsgenier och andra WordPress-utvecklare att växa sin verksamhet. Det är ett robust ekosystem med nya anslutningar som kan gynna din nygrundade produkt eller butik.

Shopify WordPress Plugin kontra Shopify Storefront

Du kommer att märka att Shopify har två alternativ för att ställa in e-handelsfunktionalitet på din webbplats: ladda ner Shopify WordPress-plugin, eller ställa in en fullfjärdedel Shopify Store.

Vilken som helst du väljer är helt beroende av dina e-handelsmål. Till exempel är Shopify WordPress-plugin perfekt om du planerar att sälja några produkter på dina befintliga webbsidor eller blogg. Den använder Shopifys baksida för att producera kodavsnitt som kan placeras var som helst på din webbplats – att dra produktmetadata, som bild och pris, direkt från Shopify.

Shopify Lite

Dessa utdrag är helt anpassningsbara och har alla tillgångar du behöver för att börja sälja dina WordPress-produkter online. Detta inkluderar köpknappar, en kundvagn och säkra betalningsmetoder. Om du väljer att gå den här vägen måste du köpa ett Shopify Lite-prenumeration (som kostar $ 9 / månad).

Om du har större planer för ditt företag kan en Shopify Store vara den lämpligare lösningen. Återigen är en Shopify-butik helt anpassningsbar, kan enkelt integreras med önskvärda försäljningskanaler som Facebook och har förmågan att spåra försäljnings- och tillväxttrender – alla grunderna för att starta en ny verksamhet. Den här rutten kräver att du köper ett Basic Shopify-abonnemang (som kostar $ 29 / månad).

I slutändan har Shopify produkter för företag i alla storlekar – den du bestämmer att implementera för din WordPress-produktlansering beror på hur många produkter du vill sälja och hur snabbt du vill ta upp e-handelsdelen av ditt företag.

Förbereda för en framgångsrik lansering

Förbereda för en framgångsrik lansering

Nu när du har kommit fram till vad du säljer och hur du ska sälja det är det dags att överväga varumärke. Du bör redan ha märkes- och produktnamn valda nu, men här är några artiklar som hjälper dig att sortera allt före din officiella lansering av WordPress-produkter:

1. Varumärkespositionering

Vad skiljer ditt företag och dina produkter från dina konkurrenter? Vad gör hur du designade ditt tema eller plugin överlägset andra produkter i samma kategori? Vad erbjuder du dina kunder som andra plugin-eller tematillverkare inte gör?

Att besvara dessa frågor ger dig inte bara ett starkt uttalande om varumärkespositionering, utan ger en solid grund för alla dina andra varumärkestillgångar. Om du behöver lite inspiration, erbjuder MilesHerdon några användbara tips i deras artikel om hur man skriver en varumärkespositionering i tre enkla steg.

2. Logotyp

Mycket tid och ansträngning bör gå in i din logotyp; trots allt är det den visuella representationen av ditt varumärke. Men vi förstår, ibland kommer livet i vägen, och en produktlansering har en strikt tidsfrist, eller en grafisk formgivare är ekonomiskt “trevligt att ha”, snarare än ett måste.

När du bygger ett företag själv (eller med ett magert team) tar du ibland till de gratis verktyg som tillhandahålls – som Shopifys logotyptillverkare. Enkel och ren, denna logotypresurs kommer att göra susen, och tills du börjar generera inkomst måste du skapa något som är riktigt för ditt varumärke och din positionering.

När du är igång kan du till och med överväga att lägga ut din logotyp till en Shopify-partner eller expert.

3. Visitkort

Nu när du säljer dina egna WordPress-produkter är det viktigt att tänka på synlighet. Ett av de viktigaste marknadsföringsverktygen för att öka medvetenheten kring ditt varumärke och ditt företag är visitkort. De är överkomliga, de skapar en beröringspunkt mellan dig och potentiella kunder / andra utvecklare, och de är ett utmärkt sätt att bli erkänd vid branschevenemang som WordCamps.

Försök att använda Shopifys visitkortgenerator som grund för ditt kortdesign.

4. Sociala mediehandtag

Om du inte redan har det, ska du spara ditt varumärkesnamn som ett användarhandtag på alla sociala medier som du kommer att använda för att engagera med din publik (och öka mottagningen av din WordPress-produktlansering).

Överväg att skapa ett märkeskonto på följande:

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram

Andra sociala mediekanaler, som Google+, Pinterest eller Tumblr, bör bara beaktas om du har gjort din forskning och vet att din publik kommer att använda dem. Men jag känner inte att du inte kan lägga till dessa sociala medier till din strategi i framtiden.

5. Meddelanden

Konsekvens är viktigt, särskilt när det gäller hur du kommer att marknadsföra ditt WordPress-tema eller plugin. Ray Sylvester, innehållsspecialist på RocketCode, har 6 tips för att skapa bra webbkopia som konverterar; använd dem för att skapa enhetliga meddelanden för dina sociala mediekanaler, e-postmarknadsföring, pressmeddelanden och annan kommunikation om din produktlansering.

Att göra lanseringsdagen till en framgång

Att göra lanseringsdagen till en framgång

Lanseringsdag är den viktigaste punkten i din resa från utvecklare till affärsperson – det är dagen som du äntligen kan släppa din plugin eller ditt tema och få verklig kundåterkoppling om din produkt, prissättningsmodell och positionering.

Du har ditt varumärke, din logotyp, ditt varumärkespositioneringsförklaring och dina visitkort. Du har utökat dina sociala konton i förberedelserna för lanseringen. Du har din e-handelslösning integrerad med din befintliga webbplats och du har testat köpprocessen för att se till att allt går smidigt ur användarsynpunkt..

Med andra ord är det dags!

Här är några sista tips för att få ordet om ditt nya WordPress-tema eller plugin och göra din första produktlansering framgångsrik.

1. Få tryck

Tekniska bloggare och journalister kan vara bra för att skapa medvetenhet för din kommande produktlansering. Om du aldrig har skrivit en tonhöjd för denna typ av publik tidigare, är några tips:

Gör din forskning – Samla en lista med tekniska bloggare och journalister som skriver om teman, plugins, WordPress, webbdesign eller webbutveckling. Du kan enkelt hitta den här informationen genom att titta på deras Twitter- eller LinkedIn-konton. Pitching författare som täcker olika ämnen är mindre benägna att ge täckning för din lansering.

Anpassa – När du har fått en lista kan du titta på varje författares tidigare skrivna artiklar. Detta ger dig en uppfattning om vilken historiavinklar som tilltalar dem mest.

Var kortfattad – Se till att du är tydlig och kortfattad om vad du planerar för att först mäta om det finns intresse för din berättelse. Kom ihåg att ingen journalist vill ha ett e-postmeddelande som beskriver en produkt i 10 stycken – men var alltid redo att följa upp all information som journalisten kan behöva för att täcka din produktlansering. jag

Om att skriva en tonhöjd verkar skrämmande, eller om du vill ha en idé om hur du formaterar din tonhöjd, kan du hänvisa till Alex Crevars, The Art of the Pitch.

2. Kampanjkoder

Om du har valt att skapa en Shopify-butik kan du skapa rabattkoder. Använd dessa koder för att marknadsföra ditt tema eller plugin, och locka potentiella kunder och granskare att ladda ner din produkt till ett premiumpris – exklusivt för din lansering.

3. Måste-ha e-post

E-postmarknadsföring är en viktig taktik för att öka en publik för din lansering. Det är billigt och har stor räckvidd, särskilt om du redan har en e-postlista med branschkontakter och tidigare klienter.

Här är fyra e-postmeddelanden som du borde ha skapat före lanseringen:

Orderbekräftelse – Att låta dina kunder veta att deras digitala beställning har gått igenom.

Uppsägning av vagn – För att låta potentiella kunder, som inte slutför transaktionen, veta att de borde slutföra sitt köp. Detta är också en möjlighet att erbjuda en kampanjkod för att uppmuntra till konverteringar.

Nyhetsbrev – Ha ett nyhetsbrev formaterat med alla nyheter och uppdateringar kring din produkt samt alla relevanta branschnyheter. Etabler dig som en tankeledare och vägleda dem till andra viktiga resurser som kan intressera dem – det kommer att ge dina kunder en god anledning att öppna ditt nyhetsbrev varje månad. Att hålla kontakten med dina kunder är ett bra kommunikationsverktyg.

Supportuppdateringar – Skapa en mall för hur du vill att dina supportuppdateringar ska se ut. Detta kommer att göra det lättare att skicka varje kommunikationsdel efter att en uppdatering har gjorts.

Om du vill lära dig mer om e-handel och e-postmarknadsföring har Shopify också två fantastiska artiklar om hur du gör få mer försäljning med kvitton marknadsföring taktik, och viktiga e-postmeddelanden att designa för din e-handelsbutik.

4. Öppna kanaler för feedback

Se till att du är mottaglig för användaråterkoppling och låt dina kunder veta det! Ju mer feedback du får, desto bättre kan du göra din produkt. Att visa positiva recensioner på din webbplats kan också uppmuntra potentiella kunder att slutföra sina köp.

Vem vet, om du konsekvent är bra på att adressera feedback och förbättra din produkt, kan du till och med skapa varumärkesförespråkare som kommer att använda din produkt som ett mål för alla deras framtida projekt.

Grattis!

Du har forskat och integrerat en e-handelslösning på din webbplats, skapat en solid grund för ditt varumärke, tänkt på marknadsföringstaktik för att få synlighet för din lansering och lanserat din WordPress-produkt.

Grattis! Du är officiellt en entreprenör. Spännande, är det inte?

Vi sa till dig att skapa en framgångsrik lansering av WordPress-produkter inte är så utmanande som det kan verka (särskilt inte när du använder en kraftfull e-handelsplattform som Shopify). Det tar bara hårt arbete, engagemang och några användbara tips och verktyg.

Vad är ditt favoritråd för lanseringsdagen? Eller kanske har du andra användbara tips du vill dela? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me