bbPress-forum för WordPress: En snabbguide

bbPress-forum för WordPress: En snabbguide

Diskussionsforum har funnits nästan lika länge som själva internet. Redan innan World Wide Web blev populärt delade folk information och diskuterade ämnen med hjälp av terminalserverns anslagstavla. Faktum är att min allra första erfarenheter av Internet redan 1998 kretsade kring chattrum och diskussionsforum på AOL (pojke ser jag nostalgiskt tillbaka på dessa halcyon dagar).

Det moderna diskussionsforumet behåller kärnidéen om vad som nu är ett mycket väletablerat koncept – att dela information och diskutera ämnen – men har utvecklats till en lätt plugin för WordPress som kan installeras inom några minuter.

Jag pratar om bbPress – de WordPress forum mjukvara byggd av just killarna som skapade WordPress själv. I det här inlägget kommer jag att förklara exakt vad bbPress är, varför du kan behöva det och också visa dig hur du installerar det.

Varför du behöver bbPress

Totalt WordPress-tema & bbPress

Funktionsuppsättningen för bbPress är ingenstans nära så omfattande som dedicerad forumprogramvara som phpBB eller vBulletin, så varför använda det? Det finns några tvingande skäl till varför.

 1. Det är lätt. Forumprogramvaran är traditionellt uppblåst, full av säkerhetshål och ett riktigt utlopp på din server. Den senaste versionen av bbPress (v2.5.13) är enkel att använda och öppna källkod – så att du kan justera plugin vid behov.
 2. Det är helt integrerat med WordPress. Denna fördel går utöver enkel installation. bbPress utnyttjar WordPress-användarhanteringssystemet och har tillgång till det stora WordPress-pluginförvaret, där du hittar ett anständigt antal specifika bbPress-kompatibla plugins. En av dessa är Buddypress, en mall för ett WordPress-baserat socialt nätverk som faktiskt använder bbPress för att driva sina forum.
 3. Anpassningen är enkel. bbPress har en unik fördel jämfört med annan forumprogramvara när det gäller att anpassa stylingen för ditt forum. Eftersom det är byggt för WordPress finns det många fantastiska teman (som Total WordPress Theme) som är utformade specifikt för bbPress så att ändra utseendet för ditt forum är lika enkelt som att ändra ditt tema.

Om du vill starta en traditionell anslagstavla eller ett nytt socialt nätverk är bbPress förmodligen inte för dig (även om du kolla in BuddyPress som en grund för det senare!)

Men om du vill lägga till ett gemenskapselement i en befintlig blogg eller ett supportområde för dina klienter kommer du att vara hårt pressad för att hitta något bättre än bbPress.

Vad är bbPress?

Varje webbplatsägare bör förstå vad som händer i deras plugins. bbPress är helt enkelt tre anpassade inläggstyper, vissa layoutmallar, ett system med kortkoder, ett par widgets och CSS-kod. Det är därför det kallas lätt!

Anpassade inläggstyper

De tre anpassade inläggstyperna är:

 1. forum: som innehåller varje diskussionsforum du skapar, vilket gör det möjligt att skapa en hierarki med forum
 2. ämnen: som rymmer varje diskussionstråd (titeln och inlägget)
 3. svar: som innehåller varje enskilt svar på ett ämne

layouter

Standardmallmallarna är lämpliga för de flesta fall. Till exempel kommer ämneslayouten att visa en lista med ämnen med följande information:

 • Ämnesnamn
 • Vem startade ämnet och i vilket forum de startade det
 • Antalet personer som deltar i konversation (röster)
 • Antalet svar på ämnet
 • (Och möjligen) Hur länge sedan var det senaste svaret och vem gjorde det

bbPress ämnesida

De olika elementen kan utformas med CSS för att bättre passa din blogg, men om du vill göra väsentliga ändringar i strukturen måste du vara bekväm med PHP eller köpa ett tema som Total som erbjuder anpassade stylingalternativ inbyggda.

Kortkoder och widgetar

bbPress gör det enkelt att visa de olika elementen i forumet vart du vill genom en serie kortkoder och widgetar. Detta är faktiskt en otroligt kraftfull funktion som gör att du kan tänka på användbarhet och lyhörd design.

Du kan till exempel skapa en sida med de senaste ämnena med ett urval av de mest populära inlägg som markeras i sidofältet med bara en kort kod och en widget. Om du bestämmer dig för att föredra en mer traditionell forumlayout med kategorierna, kan du byta saker på några minuter.

För att ge dig en känsla av flexibilitet, kolla in codex för att se alla 19 bbPress kortkoder.

De medföljande widgetarna är:

 • Forumlista
 • Senaste svar
 • Senaste ämnen
 • Listor med ämnesvyer
 • Sök
 • Logga in widget
 • Statistik

Inloggningswidgeten är särskilt användbar, visar en inloggningsformulär för besökare och en profillänk till inloggade användare.

Installation

Om du bestämmer dig för att ge bbPress ett tag kan installationen inte vara enklare.

Installera bbPress via WordPress Directory

Sök bara efter bbPress i WordPress-plugin-katalogen, tryck på install, och du är klar (eller om du vill använda plugin som grund för utveckling, eller bara för att titta närmare på, kan du ladda ner en kopia från WordPress-plugin-arkiv).

bbPress WordPress Forums

Installera bbPress via ett WordPress-tema

Ditt andra alternativ är att installera plugin via ditt WordPress-tema (om det erbjuder alternativet). Exempelvis är Total WordPress-temat inte bara helt kompatibelt med bbPress utan det innehåller en redo att gå, enkel import bbPress-demo.

Installera Total bbPress Demo

Gå bara till Themeforest och köp Total (ett av de högst rankade och populära dra & släpp WordPress-teman på webben), installera och aktivera det och navigera sedan till Teman> Demoimportör (notera: detta är unikt för Total, de flesta teman kommer inte att innehålla denna fantastiska och lättanvända funktion).

Härifrån söker du efter “bbpress” och klickar sedan på demon för att börja.

Installera bbPress-plugin

När du klickar på Total uppmanas du att installera alla nödvändiga plugins, som i detta fall inkluderar bbPress. Klicka bara på varje plugin för att installera och aktivera.

Importera totalt bbPress-innehåll

Då ger Total dig möjligheten att ange vilka delar av demot du vill importera. För Total bbPress-demo måste du se till att alla rutor för XML-provdata, bilder, tematillpassningsinställningar och widgets är inställda på att din webbplats ser identisk ut med live-demot.

Total bbPress-demoimport fullbordad

När importen är klar ska du se ett meddelande som ovan. Detta innebär att ditt provinnehåll och bbPress är redo att gå!

Grundläggande bbPress-installation

När bbPress är installerat och aktivt kommer du att märka de tre nya anpassade inläggstyperna i admin-menyn och en bbPress-sida i menyn Inställningar.

Innan du dyker in och skapar ditt drömforum, spendera lite tid i inställningsmenyn. Navigera till Inställningar> Forum.

bbPress skräppostinställningar

I synnerhet vill du justera skräppostinställningarna, inklusive:

 • Spjälltid: det minsta antal sekunder som är tillåtet mellan nya svar från samma användare
 • Tillåt anonym postning: Inaktivera detta för att kräva att en användare registrerar sig för ett konto för att publicera ett ämne eller ett svar

När du har gjort det är det bra att skapa ett antal exempelforum, ämnen och svar (helst från flera olika användarkonton) innan du börjar finjustera designen. Med dummidata kommer du mer troligt att upptäcka saker som behöver fixas med CSS, särskilt på mobila enheter. Lyckligtvis för dig, om du har valt att använda den totala temaprövdemonet är du redo att gå vidare till anpassningar!

Anpassa bbPress

För att anpassa bbPress behöver du verkligen vara en utvecklare … eller använda en av följande cheatermetoder för att anpassa ditt forum styling utan att veta hur du kodar.

Alternativ 1: Använd dina temainställningar

Först och främst, om du bestämde dig för att använda ett tema som erbjuder extra bbPress-alternativ bör du titta där först. Navigera till Utseende> Anpassa för att redigera alternativ.

bbPress Live Customizer-alternativ

Specifikt under bbPress avsnitt (som det i Totalt) för att välja standardsideslayout för forum, ämnen och användarsidor. Använd sedan inställningarna under Typografi för anpassade teckensnitt och under Allmänna temalternativ för accentfärger, Sidhuvudtitel val, formulär styling, Länkar & knappar anpassningar och mer för att få designen att matcha ditt varumärke.

Alternativ 2: Använd ett Live CSS Editor Plugin

Om ditt slump inte har stylingalternativ, eller helt enkelt inte de du letar efter, kanske du vill överväga ett live-plugin för CSS-redigerare. Dessa insticksprogram låter dig peka, klicka och redigera element på din webbplats med enkla stylalternativ (ingen kod krävs). Här är våra två favoriter:

 • Gul penna: Detta plugin är en av våra favoriter. Installera och klicka på “Låt oss börja” för att börja anpassa din webbplats! Vill du lära dig mer? Kolla in vår fullständiga bruksanvisning för Yellow Pencil för att se hur plugin fungerar och vilka funktioner som ingår.
 • CSShero: I likhet med föregående plugin erbjuder CSShero ett super lättanvänt pek- och klickgränssnitt för att redigera stilar, färger, teckensnitt, avstånd och mer. Ta en titt på hur detta plugin fungerar i vår CSShero-guide för att anpassa WordPress.

Rekommenderade bbPress-tilläggsprogram

Som nämnts tidigare är bbPress lätt att utöka genom ett stort antal plugins. Här är en handfull vi tror att du kanske vill överväga att lägga till fler funktioner och alternativ till dina forum.

Ultimate Member bbPress Addition

Lägg till alternativ för enkel användarregistrering, avancerade profiler och till och med medlemskap med Ultimate Member-plugin. Detta utdragbara alternativ integreras helt med bbPress så att du kan erbjuda dina forummedlemmar mer att njuta av.

Mer om Ultimate Member →

bbp Style Pack

Vill du lägga till några grundläggande stylalternativ för ditt bbPress-forum? Prova bbp Style Pack. Detta gratis plugin lägger till alternativ för att anpassa styling, länkar, visningsfunktioner och mer.

Mer om bbp Style Pack →

bbPress Meddela (inget skräppost)

Detta plugin skickar ett e-postmeddelande till användare när nya ämnen och / eller svar publiceras. Det är användbart om du till exempel driver ett supportforum och behöver en viss person att svara på frågor i ett visst forum.

Mer om bbPress Meddela →

GD bbPressverktyg

En av de mer omfattande bbPress-plugins som finns, detta lägger till BBCode-stöd, användares signaturer, ytterligare anpassade vyer, in-svar-offertar, plus några ytterligare admin-funktioner.

Mer om GC bbPress Tools →

Den bästa forumlösningen?

Det är lätt, snabbt och enkelt att installera, men är bbPress den bästa forumlösningen för din WordPress-blogg? Det finns bara ett sätt att ta reda på – ta en kopia, installera den på din webbplats och börja experimentera!

Nu är det dags att få din feedback. Är du en bbPress-användare? Anser du bbPress som den bästa forumlösningen för WordPress-användare, eller föredrar du en alternativ lösning? Vad är din upplevelse av att lägga till ett gemenskapselement till din blogg?

Ge oss dina svar på ovanstående frågor i kommentarerna nedan. Alternativt, om du har några andra kommentarer eller frågor, skicka bort!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me