Det enklaste sättet att återställa din WordPress-webbplats

Har du någonsin velat bara börja om igen med en ren skiffer? Kanske provar du ett nytt tema på en iscensättningssida. Eller kanske testar du kompatibiliteten för några plugins i din egen sandlåda. Det här är när du kanske vill återställa din WordPress-databas.

I dessa fall importerar eller skapar du sannolikt provdata för att testa med, och när du väl har testat kommer du förmodligen att bli av med den. Du kan bara ta bort data bit för bit manuellt, men det tar evigt. Eller så kan du använda Avancerat plugin för återställning av WordPress för att sätta tillbaka din webbplats så som den var när du började på bara några sekunder.

Hur du återställer din WordPress-databas

Avancerat plugin för återställning av WordPress

Det enklaste sättet vi hittat för att snabbt återställa WordPress-databasen är med gratis Avancerat plugin för återställning av WordPress. Denna plugin rensar användarna, blogginlägg, lagrar produkter, portföljobjekt eller något annat du kan ha lagt till din WordPress-installation tillsammans med alla medföljande mediefiler, kommentarer, taxonomier, betyg etc. Det raderar inte dina installerade teman och plugins – det kommer helt enkelt att inaktivera dessa (så inga bekymmer).

Vi rekommenderar starkt att du använder detta plugin i testmiljöer där du ständigt måste börja om. Vi använder det själva när vi testar för vårt Total WordPress-tema såväl som för många av de plugin-recensioner du ser på vår blogg. Även om pluginprogrammet för närvarande inte stöder flera sidor, gör det ett fantastiskt jobb på enstaka installationer och påskyndar verkligen test- och omprovningsprocessen.

Nu när du vet vad det avancerade pluginet för WordPress-återställning gör så här kan du installera och använda det för att återställa din webbplats.

Steg 1: Installera det avancerade pluginet för återställning av WordPress

Installera avancerat plugin för återställning av WordPress

Logga först in i din WordPress-installation och navigera till Plugins> Lägg till nytt. Sök efter “databasåterställning” och leta efter avancerad WordPress-återställning (det borde vara det första resultatet). Klicka på knappen för att Installera och då Aktivera plugin.

Steg 2: Återställ din WordPress-databas

Återställ din WordPress-databas

När den är aktiv kommer plugin att lägga till en Avancerad WP-återställning alternativet under Verktyg. Det är här du kan återställa din webbplats.

Viktig notering: Kom ihåg att det här insticksprogrammet återställer hela webbplatsen, vilket innebär att alla dina användare (utom administratören), inlägg, sidor, personal, portfölj och allt annat kommer att raderas – alldeles försvunnen. Det är därför vi rekommenderar det när du vill ha en ny start som i testmiljöer. Om du helt enkelt vill städa upp din nuvarande WordPress-installation föreslår vi att du använder ett plugin som Avancerad databasrensare (från samma pluginutvecklare).

Skriv bara in ordet “återställ” för att bekräfta att du verkligen vill återställa din webbplats och klicka sedan på den stora blå Återställ databasen knapp.

Steg 3: Kolla in din rena installation

Efter återställning av din WordPress-databas

Efter att du har bekräftat återställningen bör du se en anteckning om att den var framgångsrik (yay!). Om du nu tittar på din webbplats kommer du att märka att det är som en helt ny installation.

WordPress-databas Återställ resultat

Om du klickar på inlägg ser du att din webbplats har gått tillbaka till det ursprungliga WordPress “Hello World!” standardpost, komplett med provkommentar. Och om du checkar under sidor standard WordPress “Exempelsida” bör också vara tillbaka.

Deaktiverade plugins efter återställning

Din webbplats kommer också att återgå till det aktuella standard WordPress-temat. Men oroa dig inte – alla dina teman och plugins bör fortfarande installeras. Avancerad återställning av WordPress avaktiverar helt enkelt dem (se ögonblicksbilden ovan – alla våra plugins finns fortfarande kvar).

Före efter

Och bara för att titta på dig, här är våra tester före och efter bilder.

Innan avancerad WordPress Återställ

Det här var vår testsida innan (komplett med exempel på inlägg, taxonomier, evenemang, menyer och mer).

Efter avancerad WordPress Återställ

Och det här är efter resultat. Du ser att Mesa-temat vi använde nu är inaktiverat och vår webbplats använder istället standard WordPress-temat 2017.

Avslutar

Där har du det! En komplett guide för att återställa din WordPress-installation med det avancerade insticksprogrammet för WordPress. Det gör verkligen snabbare testning om du är en webbdesigner eller utvecklare. Se bara till att du använder det på en enda WordPress-installation och kom ihåg att det kommer att ta bort allt ditt innehåll (som vi nämnde tidigare – detta är bäst för testmiljöer, för livewebbplatser där du vill behålla ditt innehåll Avancerad databasrensare plugin är ett mycket bättre val) .

Har du ett annat sätt att återställa WordPress? Eller några frågor om hur du återställer din WordPress-databas? Eller om att använda avancerat plugin för återställning av WordPress? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me