Enkla digitala nedladdningar Nybörjarguide och rekommenderade tillägg

Så du vill sälja en produkt online. Vi tycker att det är fantastiskt! Nu återstår att bestämma hur. Tur för dig WordPress gör det enkelt att starta din egen onlinebutik, och om du säljer en digital vara kan du inte göra bättre än Enkla digitala nedladdningar – den gratis e-handel WordPress-plugin som gör det enkelt att sälja digitala varor.

Enkla digitala nedladdningsfunktioner

Jag är säker på att du vill veta vad som gör Easy Digital Downloads (EDD för kort) till ett så bra val för WordPress, och varför du bör välja det framför andra e-handelsalternativ. Det finns många skäl till varför din enskilda butik kanske vill använda EDD, men det finns några orsaker som gäller alla.

Fri

Först och främst är det gratis, vilket innebär att kärnans plugin verkligen passar in i någons budget. Låt inte den obefintliga prislappen kasta bort dig, EDD är en väl underhållen plugin med regelbundna uppdateringar och säkerhetsuppdateringar för att säkerställa en säker shoppingupplevelse. Dessutom finns det många gratis tillägg och tillägg tillgängliga direkt från EDD och från tredje parter på WordPress.org.

Snabbt och enkelt

Plugin är också lätt att använda. Även om du hoppar över dokumentationen (även om vi rekommenderar att du använder den för hjälp om / när du behöver den) kan du få din Easy Digital Downloads-drivna butik igång ganska snabbt. Gränssnittet och alternativen är alla mycket intuitiva och inställningarna för plugin är alla tydligt märkta.

Enkel och utdragbar

Slutligen håller EDD saker enkelt. Det finns inte massor av inbyggda produktalternativ som andra plugin-program för e-handel. Detta gör EDD till ett mycket mindre överväldigande alternativ när du börjar med din butik, men det betyder också att det finns oändliga möjligheter för utvecklare som vill utöka plugin-programmet. Med färre alternativ för stilutvecklare kan de fokusera på de funktioner de vill lägga till eller markera för att skapa riktigt anpassade butiker.

Easy Digital Downloads Setup Guide

Easy Digital Downloads Setup Guide

Är du redo att få installation med Easy Digital Downloads och börja sälja dina egna digitala varor? Processen är enkel och tar dig inte längre tid än en eftermiddag. Det behövs bara några få resurser, så låt oss komma igång utan att ta lite mer av din tid.

Pre: Krav för att skapa en onlinebutik med enkla digitala nedladdningar

Vänta bara en sekund! Innan du kommer igång måste du ha en självhostad WordPress-installation. Självhostad WordPress hanteras på din egen domän och värdas med din egen webbhotellplan (inte förväxlas med de gratis bloggar som WordPress.com erbjuder. Du kan lära dig mer om skillnaderna mellan WordPress.org och WordPress.com på vår blogg).

För din WordPress-installation med egen värd behöver du följande (naturligtvis är de nämnda varumärkena och företagen helt enkelt våra rekommendationer men du behöver fortfarande var och en av dessa oavsett var du valde att köpa dem):

  • Värdplan
    Eftersom du kommer att etablera en onlinebutik uppmuntrar vi dig starkt att köpa en bra, hanterad webbhotell som kan stödja trafiken din webbplats kommer att få. Hanterad värd kommer med WordPress redan installerat, så när du väljer din plan är WordPress redan på din server redo att gå. Vi rekommenderar starkt WP Engine – det är det vi använder och vi har aldrig haft problem. De tar hand om dina servrar för dig, och om du bläddrar på vår webbplats eller någon av våra WordPress-temademonstrationer ser du att det brinner snabbt. Planerna börjar på $ 29 / mo och erbjuder massor av resurser för en ny onlinebutik.
  • Domän namn
    Det här är din faktiska URL, och om den inte ingår i din värdplan måste du köpa den från ett domänregister (vi rekommenderar också att du lägger till sekretess, särskilt för att undvika all irriterande skräppost om din e-postadress är offentlig). Vi använder GoDaddy för våra domännamn (där du kan få din domän för endast $ 4,99 för det första året), men andra populära register inkluderar Domain.com och NameCheap. När du har ett domännamn måste du lämna det till din server. Korsreferenser ditt domänregistrets hjälpdokument med värdföretagets instruktioner för vägledning om hur du gör detta.
  • SSL-certifikat
    Om du säljer något kommer du att behöva fakturera personlig information från kunder. Detta innebär att din webbplats absolut måste ha ett SSL-certifikat. Du kan få en gratis SSL från Låt oss kryptera, dessa måste dock förnyas med några månader och erbjuder inte samma skydd som deras premium motsvarigheter. Spara dig själv stressen och köp helt enkelt ett certifikat samtidigt som du får din domän. GoDaddy-erbjudandens SSL-certifikat till ett rimligt pris (och med denna GoDaddy SSL-kupong kan du spara upp till 28%, kosta dig så lite som $ 49,99 per år), och om du följer deras guide det är ganska enkelt att installera. Du kan också använda vår gratis SSL-guide om du använder en värd som ännu inte stöder Let’s Encrypt.

När du har ditt domännamn, SSL och värd alla redo kan du börja bygga din webbplats och din butik med EDD.

WPCrafter Easy Digital Downloads Video Guide

Adam av WPCrafter.com har sammanställt denna fantastiska videohandledning för att leda dig genom processen för att ställa in Easy Digital-nedladdningar för första gången. Han täcker alla stegen vi pratar om nedan. Vi rekommenderar att du tittar på videon och använder vår guide för att följa med viktiga punkter. Vid det slutet kommer du att bli en EDD-proffs! Se också till att kolla in hela Adams andra WordPress självstudievideo också – han täcker massor av användbara WordPress-tips, tricks och tweaks med nya videor ut varje vecka (så prenumerera för att se till att du aldrig missar!).

Steg 1: Ladda ner och installera enkla digitala nedladdningar

WordPress gör verkligen allt enkelt, och installation av EDD är lika enkelt som att installera någon annan plugin. Logga först in i din WordPress-installation. Navigera till huvudpanelen Plugins> Lägg till nytt.

Easy Digital Downloads WordPress Plugin

Härifrån söker du efter “enkla digitala nedladdningar.” Det allra första resultatet bör vara Easy Digital Downloads av Pippin Williamson. Klicka på Installera nu -knappen och sedan Aktivera.

Enkla digitala nedladdningar WordPress Plugin installerat

Du bör se en bekräftelsessida som liknar den ovan. Detta lägger till ett nytt instrumentpanel som heter Nedladdningar. Här kan du hantera din onlinebutik och alla digitala varor du lägger till försäljning.

Steg 2: Lagra inställningar för enkla digitala nedladdningar

Innan du lägger till produkter anser vi att det är viktigt att ha dina kärnalternativ i din butik. Det finns naturligtvis massor av fantastiska alternativ inbyggda så att du kan optimera din butik hur du vill. Vi kommer bara att beröra alternativen som vi tycker är viktigast, men det bör inte hindra dig från att granska alla inställningar för att vara säker på att matcha dina behov.

Enkla digitala nedladdningar Allmänna inställningar

Klicka på för att komma igång Nedladdningar> Inställningar. Detta tar dig till din allmänna inställningssida. När du installerar EDD kommer dina kassor, framgångar, misslyckade transaktions- och inköpshistorikssidor automatiskt att skapas och tilldelas för dig (lätt eller inte?). På den här sidan behöver du bara lägga till din Butikens plats: Country & State. Klicka sedan för att spara.

Enkla digitala nedladdningar Valutainställningar

Klicka sedan på det blå Valutainställningar länken under fliken Allmänt. Som standard kommer EDD att använda standardinställningar i US Dollar för din valuta. Om det är det du använder, behöver inga ändringar behövas, men för någon annan valuta redigera inställningarna för din valuta, valutateckenposition, tusentals och decimalavskiljare. Återigen, kom ihåg att spara.

Enkla digitala nedladdningar Payment Gateways

Välj nu Betalningsportar flik. I det här avsnittet kan du aktivera de betalningsmetoder du vill acceptera. Som standard inkluderar EDD Paypal och Amazon, men det stöder ett antal andra gateways inklusive Stripe, BitPay, Braintree, NETbilling, Authorize.net och mer. Dessa gateways är alla tillgängliga som premium gateway-tillägg för EDD för $ 49 per år.

OBS: Det är också här du kan aktivera testläge. Vi rekommenderar att du använder testläge när du först ställer in din butik för att vara säker på att du har konfigurerat dina gateway (er) korrekt.

Enkla digitala nedladdningar Paypal standardinställningar

Om du använder PayPal klickar du på PayPal-standard under fliken Payment Gateways. För många butiker är PayPal ett enkelt och effektivt sätt att ta emot betalningar. Installationen är ganska enkel. Du måste lägga till din PayPal-e-post, API-signaturuppgifter och spara sedan.

Om du har lagt till ytterligare gateway-tillägg är det nu dags att konfigurera dem också. Varje gateway har olika inställningar så hänvisa till varje tilläggs dokumentation för hjälp.

Enkla digitala nedladdningar E-postinställningar

Nästa avsnitt att granska är E-postinställningar. EDD innehåller en standardmall för e-post, så om du är nöjd med det lägger du till din anpassade logotyp och sparar. Du kan naturligtvis lägga till din egen anpassade mall eller använda tillägget E-postmallar (som innehåller 12 e-postmallar för bara $ 15) i stället.

Easy Digital Downloads Email Exempel

Du kan också klicka på Förhandsgranska köpskvitto för att se e-postmeddelandet som skickas till dina kunder. Om du vill göra några ändringar använder du alternativen under den blå länken Inköpskvitton under fliken E-post.

Enkla digitala nedladdningsstilar

Klicka på knappen med dina e-postmeddelanden Styles för att välja en standardknappstil och färg. Om du använder ett WordPress-tema utan stylingsalternativ är detta ett snabbt och enkelt sätt att se till att din butik åtminstone passar färgschemat för ditt företag.

Om du verkligen vill ändra hur din EDD-butik ser ut rekommenderar vi att du använder ett WordPress-tema som är specifikt utformat för och integrerat med EDD. På det här sättet vet du att det inte kommer att finnas några kompatibilitetsproblem och du kommer att kunna utforma din butik utan mycket ansträngning från din sida.

Om du hellre vill ta itu med några anpassade CSS på egen hand, se till att kontrollera knapparna Inaktivera stilar på den här fliken och klicka på spara. Använd sedan anvisningarna i EDD-hjälpdokumentet för anpassa plugin för att komma igång med din egen anpassade CSS.

Enkla digitala nedladdningar Skatteinställningar

Fliken Skatter är mycket viktig, och så mycket som vi gärna skulle ge dig gratis råd för detta är vi inte revisorer. Hur du ställa in EDD-skatter kommer att bero på de regler och regler som gäller för din egen individuella plats. Se till att du gör din forskning, aktivera dina skatteinställningar och spara sedan dina ändringar.

Enkla digitala nedladdningar Kassainställningar

Gå till fliken Övrigt och klicka på Kassaställningar. Det viktigaste alternativet är att verkställa SSL vid kassan. Detta krypterar webbplatsinformation som skickas mellan kundens webbläsare och din server. Som en onlinehandlare som accepterar känslig faktureringsinformation är det viktigt att använda rimliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina kunders data, och det innebär att använda SSL för din kassasida.

Enkla digitala nedladdningar Filhämtningsinställningar

Om du vill ställa in begränsningar för hur många gånger dina produkter kan laddas ner går du till Nedladdning av filer avsnitt för att aktivera alternativet Filhämtningsgräns. På det här sättet kan du ange om en artikel bara kan laddas ner en gång, två gånger, obegränsad osv.

Enkla digitala nedladdningar Redovisningsinställningar

För din bokförares kärlek, aktivera alternativet Sekvensbeställningsnummer under Redovisningsinställningar på fliken Övrigt. Detta kommer att göra det enklare att hålla reda på din ekonomi och de rapporter som är kopplade till dem för din person.

Easy Digital Downloads Avtal

Slutligen gå till Villkor för överenskommelse avsnitt för att skapa dina villkor som kunder bör gå med på innan de checkar ut. Om du behöver hjälp med att skapa dina villkor kan du göra en snabb Google-sökning. En resurs vi hittade är TermsFeed som har en bra artikel om lagliga avtal för digitala produkter. Kolla in det för att lära dig mer om de olika policyer, villkor som du bör skapa när du säljer digitala varor.

Woohoo – dina inställningar är alla klara och du kan nu gå vidare för att lägga till produktnedladdningar i din butik.

Steg 3: Lägga till Easy Digital Downloads-produkter

Med EDD installerat och inställt kan du vara dags att lägga till dina nedladdningar. Det första steget är att klicka på Nedladdningar> Lägg till nytt. Detta öppnar en helt ny produktsida för dig att lägga till all din nedladdningsinformation.

Enkel digital nedladdningsprodukt

Du kan titta på skärmdumpen ovan för att se hur din produkt kan se ut när du har lagt till i ditt innehåll. Du vill fylla i de flesta avsnitten.

Från början måste du lägga till en produkt Titel och a Beskrivning, samt välj alla tillämpliga kategorier eller Tags om du använder dem för din butik.

När du går ner på sidan bör du se en metabox för att lägga till din Ladda ner priser. Det är här du anger ditt pris eller aktiverar variabel prissättning om du vill erbjuda mer än ett nedladdningsformat (till exempel skillnadsproduktlicenser, olika filstorlekar, etc.).

Välj sedan din Produkttyp (standard eller paket) och ladda upp dina filer till filen Nedladdning av filer sektion.

Slutligen har du alternativet att åsidosätta de globala nedladdningsinställningarna som du använde tidigare, till exempel nedladdningsbegränsningar och knappalternativ. Du kan också ladda upp en funktion Ladda ner bild om det är meningsfullt för dina produkter.

När du är klar, publicera din nedladdning och upprepa sedan processen för alla dina andra produkter!

Steg 4: Skapa din huvudsakliga butiksida

Du är nästan färdig med att skapa din butik! Det sista steget är att skapa din huvudsakliga butiksida som visar alla dina produkter. EDD använder kortkoder för att göra det enkelt att infoga dina produkter på valfri sida.

Enkel butikssida för digitala nedladdningar

Skapa bara en ny sida och infoga EDD-nedladdningskodkoden. Du kan se vad vi använde på bilden ovan. Det finns massor av olika kortkodsparametrar Du kan använda för att ändra hur nedladdningarna ser ut när du sätter in tema (alternativ för att dölja köpknappen, antalet kolumner, visa den fullständiga artikelbeskrivningen och mer). Vi använde alternativen för antal nedladdningar per sida, antal kolumner och för att lägga till pagination.

Enkla digitala nedladdningar Shop Front End

Och det är så som vår butik ser ut i frontend. Observera att detta är som standard WordPress 2015 tema. De enda tweaks vi gjorde var att ladda upp en anpassad logotyp för vår Cool Store (som kan läggas till från WordPress Customizer under Utseende> Anpassa> Webbplatsidentitet) såväl som att ändra beskärningen av miniatyrbilden (som kan ändras från din WordPress-instrumentpanel under Inställningar> Media).

Anpassa din Easy Digital Downloads Store

Vill du ha en fantastisk EDD-butik utan att behöva koda ett gäng anpassad CSS själv? Enkelt – det är vad teman och tilläggsprogram är för. Med ett bra tema och några användbara plugins kan du skapa en fantastisk e-butik med alla funktioner du behöver för ditt företag.

Enkla digitala nedladdningar WordPress-teman

Det snabbaste sättet att ändra hur din EDD-butik ser ut är med ett tema. Temautvecklare har tagit sig tid att rikta in sig på alla CSS-element i hela e-handelspluginet så att du kan få en vacker butik. Det finns många fantastiska EDD-teman tillgängliga på webben och det är bara några av våra favoriter.

Vendd Free Easy Digital Downloads WordPress Theme

De Vendd WordPress Theme av Easy Digital Downloads är inte bara gratis utan också designad och utvecklad av samma team bakom EDD. Det betyder att du inte behöver oroa dig för kompatibilitetsproblem eftersom varje aspekt av temat fungerar sömlöst med EDD. Det finns gott om inbyggda alternativ för färger, bakgrunder, sidmallar för inlämningar, 3 sidlayouter och mer.

Kassa Premium Easy Digital Downloads WordPress Theme

Ett annat bra alternativ är Checkout WordPress Theme by Array, som inkluderar elegant utformade alternativ för att skapa en digital butik eller marknadsplats. Tillagda temafunktioner för en team-sida, prissättningstabeller, vittnesmål, anpassade typekit-teckensnitt, anpassade färger och mer gör det enkelt att skapa en unik design för butiker.

Olam Premium Easy Digital Nedladdningar WordPress Theme

Om du letar efter ett flexibelt premiumtema bör du titta på Olam WordPress Theme av webNesters. Olam är ett utmärkt alternativ för att skapa en onlinebutik med WordPress eftersom den stöder flera e-handelsplugins, inklusive EDD. Temat inkluderar också Unyson-sidbyggaren för att du kan skapa anpassade sidor utöver din kraftfulla EDD-butik.

Squarecode Premium Easy Digital Downloads WordPress Theme

Slutligen, om du är intresserad av att starta din egen marknadsplats är Squarecode Marketplace WordPress Theme av Cr3ativThemes ett bra val. Detta tema är helt kompatibelt med alla EDD-tillägg på marknaden och inkluderar enkla alternativ för anpassade färger, bakgrunder, logotyp, favikon, layouter i rutor eller hela sidan, personal, portfölj, karriärer och mycket mer.

Enkla digitala nedladdningar Tillägg

Beroende på vad du säljer, om du vill ha dotterbolag eller om du vill kunna sälja medlemskap finns det massor av fantastiska premiumtillägg tillgängliga på EDD-marknaden för att hjälpa dig lägga till fler funktioner i din digitala butik. För närvarande finns det mer än 150+ gratis och premiumtillägg att välja mellan. Här är bara några av våra favoriter.

Produktrecensioner Easy Digital Downloads Add-On

De Recensioner Tillägg för Easy Digital Downloads gör det möjligt för dina kunder att lämna betyg och recensioner för dina nedladdningar. Det här är ett utmärkt sätt att visa bevis på att du gör fantastiska produkter, och tillägget innehåller till och med ett alternativ att skicka dina granskare en kupongkod som ett tack för att du lämnar sin åsikt.

PayPal Pro / Express Easy Digital Downloads Add-On

För en mer professionell kassupplevelse bör du ta hänsyn till PayPal Pro & Express-tillägg för EDD. Med PayPal Pro-användare gör ett kreditköp utan att lämna din webbplats, och PayPal Express erbjuder ytterligare lager av säkerhet så att dina kunders information förblir säker.

Sociala rabatter Enkel digital nedladdning Add-On

Ge dina kunder en belöning med Tillägg för sociala rabatter för enkla digitala nedladdningar. Med detta tillägg kan du erbjuda rabatter när användare delar dina produkter på olika sociala nätverk. Men du kan också inaktivera rabattfunktionen och använda tillägget som ett enkelt sätt att lägga till sociala delningsknappar på dina produktsidor.

Dropbox Easy Digital Nedladdningar Add-On

De Dropbox-tillägg för Easy Digital Downloads gör det möjligt för dig att vara värd för dina nedladdningsbara filer på Dropbox istället för på din webbplats. Detta kan påskynda nedladdningsprocesserna samt ta en enorm belastning av din server och spara pengar på värd eller överföringsavgifter.

Återkommande betalningar Lätt tillägg för digitala nedladdningar

Vill du erbjuda dina nedladdningar som en del av ett premiummedlemskap? De Tillägg till återkommande betalningar för EDD gör det möjligt för dig att ställa in återkommande betalningar som debiteras dina kunder dagligen, veckovis, månadsvis, årligen osv. Kombinera detta med Tillägg till innehållsbegränsning för att skapa endast medlemmar för dina prenumeranter.

Bygg ditt eget startpaket Enkla digitala nedladdningar Add-ons-paket

För många nya butiker är Easy Digital Downloads Starter Pack Bundle är perfekt. Du har möjlighet att välja alla tillägg du vill ha samtidigt. Och när du köper 5 eller fler tillägg sparar du direkt 30% på ditt köp. Du kan inte klara det!

Marketplace Easy Digital Downloads Add-Ons Bundle

Om du planerar att bygga din egen marknadsplats kommer Easy Digital Downloads Marketplace Bundle är ett måste. Detta paket med åtta premiumförlängningar innehåller alla de tillägg du behöver för alla medlemmar för att skicka in objekt för försäljning, hantera provisioner, samla kundrecensioner, erbjuda belöningar och mer. Dessutom sparar du $ 170 genom att köpa alla 8 tillägg som ett paket.

Core Extensions Enkla digitala nedladdningar Add-ons-paket

Slutligen, om du bara vill ha alla tillägg, får du Easy Digital Downloads Core Extensions Bundle. Detta inkluderar och obegränsad användningslicens för varje premiumtillägg som för närvarande finns tillgängligt från EDD. Detta paket är det dyraste, priser till $ 495, men om du är en webbutvecklare som kommer att använda många tillägg flera gånger är det mycket (du sparar nästan 80%).

Avslutar

Där har du det – vår fullständiga, djupgående guide om hur du ställer in enkla digitala nedladdningar för första gången, liksom en samling av våra favorit WordPress-teman och EDD-tillägg. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig att finslipa dina EDD-färdigheter så att du kan börja sälja dina egna digitala produkter online.

Har du en fråga som vi inte täckte i den här artikeln? Eller fler tips för nya Easy Digital Downloads-användare? Lämna oss en kommentar nedan – vi vill gärna höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me