Hur du är värd för en podcast med WordPress med PowerPress

Hur du är värd för en podcast med WordPress med PowerPress

Vill du vara värd för en podcast med WordPress? Om det är ett rungande ja, kommer du definitivt att älska det här inlägget. Idag visar vi dig exakt hur du skapar en framgångsrik podcast på din WordPress-webbplats med ett snyggt plugin som kallas PowerPress. Varför PowerPress? Tja, plugin levereras med en miljon och en funktion som hjälper dig att vara värd för podcast som en chef.

Dessutom hjälper PowerPress dig att distribuera dina podcasts till Apple Podcasts (tidigare iTunes Podcasts), Spotify och Google Podcasts bland andra platser. Som sådan kan plugin-enheten nå miljoner lyssnare utan att böja dig bakåt. Det bästa är att plugin är fri och otroligt lätt att installera och använda.

Med det sagt, ta dig en varm kaffe och låt oss rulla. Åh, tveka inte att ställa frågor och dela dina tankar i kommentarsektionen i slutet av detta inlägg.

Ladda ner PowerPress från WordPress.org

Hur man använder PowerPress för att vara värd för en podcast med WordPress

Utan att slösa bort en sekund, låt oss ställa in PowerPress för att skapa och vara värd för en podcast med WordPress. Oroa dig inte en bit; kan du konfigurera plugin även om du är den perfekta nybörjaren utan kodningskunskap. Låt oss komma till saken.

Installera PowerPress

PowerPress är tillgängligt på WordPress.org plugin repo vilket innebär att du kan installera det direkt från din WordPress admin instrumentpanel. På vilket sätt? Navigera till på din WordPress-adminmeny Plugins> Lägg till nytt enligt nedanstående.

installera ett nytt wordpress-plugin

Nästa, ange Power i sökrutan och när du hittat pluginprogrammet trycker du på Installera nu som vi markerar på bilden nedan.

installera powerpress wordpress plugin

Efter det, slå på Aktivera knapp.

aktivera Powerpress-plugin

Aktivera PowerPress lägg till ett nytt objekt till din WordPress-adminmeny. Klicka här Power menyalternativ som vi markerar i screengrab nedan.

Powerpress podcasting-plugin på wordpress admin meny

Konfigurera PowerPress

Konfigurera dina podcast-grundinställningar på nästa skärm. Du kan lägga till inställningar som din podcast-titel, ställa in Apple Podcasts, integrera Blubrry-tjänster (mediahosting och statistik) och länka ditt blubrry.com-konto (om du har en) bland annat.

Powerpress-inställningar för att vara värd för en podcast med WordPress

Konfigurera dina inställningar (jag lovar att det är enkelt som A, B, C), bläddra ner till botten av sidan och slå på Spara ändringar knapp.

spara inställningar för Powerpress

Skapa din första podcast

Med dina grundinställningar redo är du redo att börja skapa podcast. Klicka på Skapa ett blogginlägg med ett avsnitt länk som visas på bilden nedan.

skapa en podcast med powerpress

Om du klickar på den här länken omdirigeras du till den välbekanta WordPress-postredigeraren. Ser? Jag sa inte att PowerPress gör det enkelt att vara värd för en podcast med WordPress?

powerpress wordpress podcast plugin

Vad nu? Ange din podcasttitel och innehåll på samma sätt som du skapar ett blogginlägg. Men en podcast är inte komplett med ljud- / videofilen. Hur lägger du till det? Det är enkelt, bläddra mot botten av sidan tills du ser följande avsnitt.

lägga till powerpress podcast mediefil i wordpress post editor

Vid denna punkt bör du ha din podcast-fil klar. Det bästa är att du kan vara värd för dina filer på valfri webbplats för webbhotell.

Att ladda upp enorma filer till samma server där din WordPress-webbplats bor kan leda till långsamma sidhastigheter beroende naturligtvis på din värd.

I syftet med denna handledning laddade jag dock upp en musikfil till mitt WordPress-mediebibliotek. Sedan klistrade jag in filens URL som visas på skärmdumpen nedan.

Kopiera och klistra in din fil-URL i detta avsnitt ovan, kontrollera att allt är okej och tryck på Publicera knapp. Låt oss se vad vi har uppnått hittills.

Inte illa alls. Vad tror du? Var det enkelt eller vad?

Skicka din podcast till Podcast-kataloger

Nu när du har en podcast redo är det dags att få den till fler ögongulor. Uppenbarligen måste du sätta ihop en marknadsföringsplan för podcasten, på samma sätt som du marknadsför ditt andra innehåll.

Dessutom kan du skicka det till podcast-kataloger. Nu gör PowerPress det otroligt enkelt att skicka din podcast till olika kataloger. Hur gör man det?

Navigera tillbaka till Power admin-instrumentpanelen och klicka på Skicka din podcast till iTunes och andra podcast-kataloger länk som vi markerar nedan.

skicka in podcast till podcast-kataloger med Powerpress-plugin

Du kommer att omdirigeras till Blubrry-webbplatsen. Om du inte redan har ett konto ombeds du att skapa ett. Om du redan har ett konto kommer du att omdirigeras till följande sida.

På sidan ovan kan du skicka din podcast till Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Google Play Music, TuneIn och Stitcher Podcast Radio. Alla länkar du behöver för att skicka din podcast till dessa kataloger finns på navigering menyn till höger (se bild ovan).

Det är inte allt, du kan göra så mycket mer i din Blubrry podcaster-instrumentbräda, så tveka inte att utforska.

Vad mer?

PowerPress kommer med fler funktioner som gör podcasting inte bara verklighet utan också extremt rolig. Till exempel kan du importera podcast från SoundCloud, LibSyn, PodBean, Squarespace, Anchor.fm och RSS-flöde. Dessutom kan du importera inställningar och avsnitt från podcasting-plugins podpress och Podcasting Plugin av TSG.

Dessutom kan du importera podcast-avsnitt från andra bloggplattformar som Blogger, Joomla, Movable Type och TypePad bland andra. Och eftersom Blubrry erbjuder värd för media kan du migrera dina mediefiler till deras tjänst med några klick.

Orolig för SEO? PowerPress SEO är en ny funktion som hjälper dig att optimera dina podcast-avsnitt för sökmotorer utan att bryta svett. Dessutom kan du helt anpassa PowerPress-ljud- och videospelare så att de passar ditt tema.

Dessutom kan du definiera MP3 ID3-taggar (titel, album, artist, år etc.) som visas bredvid dina podcast-avsnitt. PowerPress levereras med många andra verktyg som gör plugin-programmet till en podcast-lösning för mer än 60 000 WordPress-användare i skrivande stund.

Slutsats

Att ha en webbplats som låter dig vara värd för din podcast och publicera den i flera podcast-kataloger är viktigt. Webbplatsen ger inte bara din lyssnare chansen att lyssna och prenumerera utan den ger också din community en plattform att diskutera varje avsnitt.

Du kan använda varje inlägg som länkar till en podcast-avsnitt som ett område för detaljerade visningsanteckningar eller ytterligare information. Du kan använda kommentarsektionen för varje inlägg för att få feedback från dina lyssnare om varje avsnitt. Dessutom erbjuder en webbplats dig ett arkiv för alla dina podcast-avsnitt utan att förlita dig på en tredje parts tjänst.

Att ha ett kraftfullt plugin som PowerPress som värd för en podcast med WordPress leder till konkreta resultat. Varför? Den här dåliga pojken gör mycket tungt för en gratis WordPress-plugin. Ärligt talat tror jag inte att du kan få ett bättre podcasting-plugin för WordPress.

Är du värd för en podcast med WordPress? Vi vill gärna höra hur du gör det, såväl som dina tankar om hela processen i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me