Hur du flyttar din statiska HTML-webbplats till WordPress

Med att WordPress blir allt populärare med dagen är det bara uppenbart att fler kommer att hoppa på bandvagnen. Även om att anta WordPress är ett bra drag, betyder det att du måste kyssa din HTML-hemsida adjö? Måste du verkligen börja överallt när du flyttar till WordPress? Tja, nej. Du kan enkelt migrera din HTML-webbplats till WordPress samtidigt som du behåller innehåll, design och till och med SEO-rankningar. Låter bra.

Innan jag tar den dit, skulle jag vilja förespråka för en sak: Om du inte har ett starkt skäl (som att lägga till en blogg osv.) För att omplattforma din webbplats ska du bara lämna den som den är. Annars känn dig fri att anta WordPress och dra fördel av alla fantastiska funktioner som plattformen är bäst känd för. Förresten kommer dagens inlägg att täcka ämnen om migrering av en HTML-webbplats till WordPress. Vi undersöker planering och migrering av din webbplats till WordPress.

Flytta din webbplats till WordPress: planen

wordpress-post-schemaläggning

Genom erfarenhet har jag lärt mig en ovärderlig lektion i livet: ingenting lyckas någonsin utan en bunnsolid plan. För att migrera din HTML-webbplats till WordPress behöver du därför en bra plan. Följande är några av de punkter du bör tänka på när du utarbetar din plan:

 • Kommer du att behålla ditt befintliga domännamn eller skapa ett separat namn? Dricks: Du kan också installera WordPress i en underkatalog i.e yourdomain.com/wordpress/ och senare peka domänen till katalogen
 • Kommer din nuvarande URL-struktur att ändras? Detta händer hela tiden, så gör dig redo att omdirigera dina gamla webbadresser efter migrering
 • Hur mycket innehåll (sidor, inlägg, bilder, JavaScript-filer osv) flyttar du till den nya webbplatsen? Låga volymer av innehåll kan flyttas manuellt men du behöver specifika verktyg för att flytta stora volymer innehåll
 • Använder din nuvarande HTML-webbplats externa tjänster? Finns det WordPress-plugins för dessa tjänster? Hur integrerar du tjänster från tredje part efter migreringen?
 • Behöver du överföra befintliga administrationsverktyg eller finns det motsvarande verktyg i WordPress?
 • Kommer du att byta webbhotell? Det är vanligt att webbplatsägare byter webbhotell när de migrerar till WordPress. Se till att din webbhotell tillgodoser dina WordPress-behov. Vi använder, älskar och rekommenderar WPEngine Managed WordPress hosting.

I slutet av dagen bör din uppdragsplan beskriva hur du kommer att:

 1. Skapa en testdomän eller underkatalog
 2. Installera WordPress
 3. Importera innehåll från den befintliga HTML-webbplatsen
 4. Designa den nya WordPress-webbplatsen (Att välja ett WordPress-tema eller omformulera från grunden är några av de tillgängliga alternativen)
 5. Installera nödvändiga WordPress-plugins
 6. Säkerhetskopiera dina webbplatser (både HTML och WordPress)
 7. Ta itu med trasiga länkar
 8. Gå och lev

Innan vi börjar komma ihåg att säkerhetskopiera din HTML-webbplats (precis som en försiktighetsåtgärd), och observera att vi inte rekommenderar att du kopplar till din live HTML-webbplats om du inte känner dig bekväm med det du gör. Du bör också ha en välbekant kännedom om WordPress för att maximera din nytta av denna handledning. Ord och fraser som permanent omdirigeringar, CMS, .htaccess osv borde inte skrämma dig. Gör en del forskning om det behövs ��. Ta nu upp din plan på ett pappersark eller i Evernote – var som helst och gör dig redo för nästa del.

Hur du flyttar din webbplats till WordPress

Med en grundläggande plan i handen är det dags för den praktiska delen. Böj fingrarna och låt oss börja med att ställa in WordPress.

Ställa in WordPress

WordPress 4.0 Benny Release

Detta är den enklaste delen, oavsett om du installerar WordPress lokalt eller med din webbhotell. Följ guiden länkad i föregående uttalande för att installera WordPress lokalt. Att installera WordPress med en webbhotell är enkelt och enkelt Jag förväntar mig inte att du kommer att stöta på några problem. De flesta värdar har enkla inställningsalternativ för 1 klick, eller när det gäller hanterad WordPress-värd har de redan installerat WordPress för dig. Om du fastnar, tveka inte att kontakta din webbhotell.

Du kan välja att installera WordPress på en separat domän eller i en egen katalog – valet är ditt. Gå till Inställningar -> Läsning på din WordPress admin-skärm och kolla (kryssa för) Motverka sökmotorer från att indexera webbplatsen Sökmotors synlighet sektion. Du vill inte att sökmotorer (och klienter) ska hitta din WordPress-webbplats medan du fortfarande är under utveckling. När WordPress är igång (vilket innebär att du kan se din nya WordPress-webbplats i en webbläsare) är du redo för nästa del: ta över ditt innehåll.

Importerar innehåll

Detta är lite knepigt men ändå genomförbart. Importera ditt befintliga innehåll till din nya WordPress-plattform beror framgångsrikt på ett antal faktorer:

 • Kör din nuvarande HTML-webbplats på ett CMS aka Content Management System?
 • Finns det importverktyg (eller skript) tillgängliga för dig och din situation eller kommer du att importera innehållet manuellt?
 • Kommer du att importera en hög volym innehåll? Importera en hög volym innehåll manuellt kan skapa gott om utrymme för mänskliga fel.

Låt oss titta på de alternativ vi har. Om din HTML-webbplats körs på ett kommersiellt tillgängligt CMS, kan du ha ett importverktyg till ditt förfogande. Allt du behöver göra är att hitta verktyget, klicka på några knappar här och där och ditt arbete är gjort! För specifik information om att importera innehåll från något CMS, vänligen kolla in importerar innehållspost i WordPress Codex.

F: Min HTML-webbplats har ett CMS men det finns inga importverktyg tillgängliga. Vad ska man göra?
A: Ring din backend-utvecklare för att flytta innehållet om du inte har någon aning om vad du ska göra.

F: Min HTML-webbplats körs inte på ett CMS. Betyder det att mitt äventyr slutar här?
A: Nej. Det betyder bara att du måste importera ditt innehåll manuellt. Traditionell kopia och klistra kommer till hands här.

F: Min HTML-webbplats körs inte på ett CMS och jag har en hög volym innehåll. Vad ska jag göra?
A: Rulla upp ärmarna och börja arbeta. Du kommer att kopiera och klistra in ett tag, så få en stor kaffe kaffe också. Eller bita i kulan och anställa en frilansare för att göra jobbet. Numera är det massor av frilansarbete som går runt, så du borde täckas i detta avseende. Var bara vaken – vi talar om din webbplats här, din inkomstström.

När du importerar innehåll manuellt, se till att du använder Klistra in som vanlig text för att kopiera innehållet till WordPress, eller klistra in i “Text” -sidan av varje inlägg för att inte av misstag överföra någon av dina gamla formateringar. Ovanpå det, var beredd att göra lite arbete med omformatering. Ta chansen att lägga till eller subtrahera från ditt innehåll om det behövs. Du vet, rationaliserar, konsoliderar eller ändrar nytt innehåll. Tänk också på att importera innehåll manuellt kommer att kräva att du skapar motsvarande sidor i WordPress först (hemsida, blogg, om, etc.). Dessutom måste du ladda upp alla bilder och andra relevanta filer från din dator.

Notera: Håll koll på alla befintliga och nya webbadresser. Du måste omdirigera (eller redigera) gamla URL: er för att behålla dina SEO-rankningar och ge en 404-felfri upplevelse med din nya WordPress-webbplats. Du kan hålla reda på alla webbadresser med hjälp av ett enkelt kalkylbladsdokument.

När du har migrerat ditt innehåll skapar du en navigationsmeny med hjälp av WordPress-menyfunktionen som finns tillgänglig under Utseende -> Menyer. Detta borde vara enkelt och roligt. Jag antar att din är en liten webbplats med några sidor och därmed låg volym av innehåll. Importera innehåll tar därför inte några dagar utan några sekunder. Nästa del handlar om att visuellt utforma din nya WordPress-webbplats.

Designa din WordPress-webbplats

välja-a-new-wordpress-tema

Med innehållet i din nya WordPress-plattform är det dags att ge din webbplats en fin look. Om du vill ändra din design är det dags du vill göra det. Det finns flera vägar som är öppna för dig:

 • Du kan utveckla ett WordPress-tema från början
 • Du kan ladda ner ett tema från WordPress, Themeforest eller till och med vårt eget gratis temavsnitt
 • Du kan ta ett gratis tema och gaffla det
 • Du kan använda WordPress-temaramar
 • Du kan konvertera din befintliga HTML-mall till ett WordPress-tema
 • Du kan köpa det mångsidiga och lyhörda WordPress-temat ��

Den enklaste metoden är överlägset att hitta ett tema du gillar och installera det. Att utveckla ditt eget anpassade tema kanske inte är ditt bästa alternativ om det är första gången du använder WordPress. Förutsatt att din design är klar och fungerar är det dags att återställa all funktionalitet. Det är här WordPress-plugins kommer in.

Installera nödvändiga WordPress-plugins

WordPress-plugins för att lägga till kod

WordPress levereras med ett fantastiskt plugin-system som ger dig massor av alternativ och funktionalitet för att ladda varje webbplats. Du kan enkelt kopiera alla funktioner på din HTML-webbplats med ett WordPress-plugin. Det finns så många av dem (plugins), både gratis och premium, men om du inte kan få exakt vad du letar efter ska du bygga en och dela den med världen. Sälj det, ge det gratis – vad som helst. Även om dina behov kan variera beroende på din webbplats och personliga preferenser, är här över hundra (100) WordPress-plugins för att komma igång:

 • 25+ Bästa plugins för sociala medier
 • 20 stora WordPress-plugins för administratörer
 • 40 måste-ha WordPress-plugins för 2014
 • 20 bästa pluginprogram för e-handel 2014
 • De bästa pluginerna för WordPress-medlemskap
 • 10 BuddyPress-plugins du måste ha (Hej-o-o, är din befintliga HTML-webbplats ett socialt nätverk?)
 • Topp 10 WordPress profanfilter och pluginprogram för spamblockering

Påminnelse: Installera bara plugins som du har laddat ner från en ansedd källa för att minska din WordPress-sidladdningstid. Dåligt kodade plugins kan bromsa din webbplats, vilket är en riktig bummer.

Din nya WordPress-webbplats är nästan redo att lanseras. Vi har bara några steg till. Innan vi går vidare, låt oss se till att alla länkar fungerar. Vi vill varken att potentiella kunder hamnar på 404-felsidor eller förlorar ojämna värdefulla Google-ranking.

Omdirigera länkar i WordPress

enkla-301-omdirigeringar

Med ditt innehåll i WordPress, återställt funktionalitet och din nya WordPress-webbplats ser bra ut kan du bara stöta på ett annat problem: trasiga länkar. Trasiga länkar kan stjäla all glädje från din migreringsprocess och skicka utsikter senare, så du måste vara mycket försiktig. Vi rekommenderar att du använder ett omdirigeringsplugin. Detta gör processen praktiskt taget smärtfri. Några bra alternativ inkluderar Enkel 301 omdirigering eller den Omdirigeringsplugin. När du har omdirigerat alla dina länkar är det dags att se till att de fungerar. På vilket sätt? Använd Bruten länkkontroll WordPress-plugin. Vi har en bra guide till hur du använder detta plugin som visar hur du tar bort trasiga länkar för alltid.

Om du verkligen vill gräva in på din nya webbplats kan du omdirigera dina länkar manuellt genom att redigera .htaccess-filen (men det kan visa sig besvärligt, särskilt om du har många sidor). Men om du verkligen vill gå .htaccess-vägen, här är omdirigeringskoden som du skulle lägga till din .htaccess-fil:

Omdirigera 301 /about.html http://yourdomain.com/about/
Omdirigera 301 /contact.html http://yourdomain.com/contact/
Redirect 301 /example.html http://yourdomain.com/example/

Kom ihåg att din käll-URL måste vara sidfilens namn och destinationsadress måste vara den fullständiga webbadressen, inklusive http: //. Och glöm inte att ta med underkatalognamnet om du har sidor som bor i en underkatalog. Till exempel:

Omdirigera 301 /folder/page.html http://yourdomain.com/page/

Peka ditt domän till den nya WordPress-webbplatsen

Vad använder jag av att spendera timmar på att migrera din webbplats om ingen någonsin kommer att se den? Låt oss peka din domän till den nya webbplatsen. Jag kommer inte gå in på detaljerna eftersom WordPress Codex har en bra artikel om det som täcker med en befintlig underkataloginstallation – använd den här guiden om du installerade WordPress i en underkatalog.

Om du installerade WordPress på en separat domän eller ändrade värdar måste du uppdatera dina namnservrar för din domän. Om du använder ett tredjeparts CDN som Cloudfare, måste du uppdatera dina DNS-poster. Det handlar vanligtvis om att redigera dina A-poster, en process som är enkel som ABC.

Sista svep …

Tummen upp!

Innan du slutligen släpper din nya WordPress-drivna webbplats till världskontrollen för trasiga länkar igen, granska dina huvudsidor för att se till att de är formaterade korrekt och kontrollera att all funktionalitet har återställts (t.ex. din butik, forum etc.). Ställ in dina permalinks (Gå till Inställningar -> Permalinks), analys, göra din webbplats synlig för sökmotorer och säkerhetskopiera din gamla HTML-webbplats. Det här inlägget är en allmän guide för migrering av en befintlig HTML-webbplats till WordPress. Inlägget är inte avsett för extremt stora webbplatser. Om du har frågor eller vill bidra, vänligen använd gärna kommentaravsnittet nedan!

Vill du konvertera HTML-mallar till WordPress-teman istället? Kolla in vår tutorial-serie om hur du skapar ett WordPress-tema från HTML.