Hur du installerar WordPress steg för steg-guide igen

Hur du installerar WordPress steg för steg-guide igen

WordPress kan kasta dig ganska kurvan som nybörjare. En minut fungerar allt bra, och nästa gång sitter du fast med ett envis fel.

Även om de flesta WordPress-fel är enkla att fixa, är det ibland bara ditt alternativ att installera hela saken från grunden. Andra gånger har du inte ens fel. En hacker kan göra din webbplats oanvändbar, och ominstallering kan vara din rädda nåd.

I dagens inlägg visar vi dig exakt hur du installerar om WordPress utan att tappa ditt innehåll. Om du vill knyta din WordPress-webbplats och börja med en tom skiffer täcker vi det också.

Viktigt övervägande: Innan du gör någonting är det viktigt att skapa en säkerhetskopia av din webbplats. Även om du kanske inte behöver säkerhetskopieringen när du installerar om WordPress, är det viktigt att behålla en säkerhetskopia om saker och ting går fel. För att vara på den säkra sidan, automatisera säkerhetskopieringar och se till att du alltid har kopior av din webbplats sparade på din dator eller online.

Låt oss komma igång utan arbete.

Varför / när installerar jag WordPress igen?

Första saker först, varför eller när skulle du behöva installera WordPress igen? Vanligtvis installerar du WordPress igen när du:

  • Fastnar med ett fel även efter att ha provat alla felsökningstekniker i boken. Kör inte att installera om WordPress varje gång ett fel dyker upp, eftersom de flesta WordPress-fel, som vi sa tidigare, vanligtvis är enkla att fixa.
  • Behöver återställa och återanvända en testwebbplats – Kanske testar du teman eller plugins. Utvecklare installerar WordPress hela tiden på grund av sitt arbete. Jag har gjort det ett par gånger också med min testwebbplats.
  • Måste bygga om eller återanvända din webbplats – När hackare spottade på mitt ansikte för ett tag sedan var jag tvungen att bygga om mina webbplatser från början. Jag installerade snabbt WordPress medan jag sparat något av mitt innehåll, vilket sparat mig mycket tid och ansträngning.

Med andra ord, ominstallering av WordPress för att fixa din webbplats är den sista utväg när allt annat misslyckas. Låt oss rulla upp ärmarna och börja arbeta.

Så här installerar du WordPress: Metoder

Att installera om WordPress är enkelt trots att det kan se utmanande till en början. Det är roligt också, så gör dig redo för en bra tid. I följande avsnitt behandlar vi fyra metoder för att installera WordPress på nytt.

Metod 1: Hur du installerar om WordPress från din administratörspanel

Visste du att du kan installera WordPress direkt från din admin-instrumentpanelen? Åh, ja, det kan du, och det är otroligt enkelt.

Om du vill installera WordPress igen från instrumentpanelen navigerar du till Dashboard> Uppdateringar och klicka på Installera om nu som vi markerar i bilden nedan.

hur man installerar om wordpress från admin-instrumentpanelen

WordPress installeras om automatiskt och några sekunder senare bör du se välkomstsidan:

wordpress välkomstsida

Det är viktigt att notera att den här metoden bara installerar WordPress-kärnfiler på nytt. Ditt tema, plugins, design, innehåll och allt annat förblir intakt. Detta är den enklaste och mest nybörjarvänliga metoden för att installera om WordPress utan att bryta din webbplats.

Åt sidan: Om du av någon anledning inte kan komma åt din WordPress admin-instrumentpanel kan du fortfarande installera WordPress igen med de andra metoderna i inlägget.

Metod 2: Hur man installerar om WordPress med hjälp av WP-CLI

WP-CLI är förkortning för WordPress kommandoradsgränssnitt. Det är ett gratis, öppet källkod och utvecklarvänligt verktyg som många använder för att installera plugins, konfigurera flerplatsinstallationer och göra så mycket mer utan att använda en webbläsare.

Många webbhotell stöder WP-CLI idag. Du behöver bara behärska WP-CLI-kommandon att dra nytta av verktyget. Om du känner dig igenom WP-CLI, finns det ett enkelt kommando för att installera om WordPress.

Kör följande kommando för att installera om WordPress:

wp core install - ship-content - force

Ovanstående kommando kommer att ladda ner och installera WordPress utan att skada ditt innehåll. Metoden är inte avsedd för absoluta nybörjare – du måste känna dig igenom WP-CLI och servrar.

Metod 3: Hur man installerar om WordPress via FTP

Nu den roliga delen. I följande avsnitt lär du dig att installera WordPress manuellt. Vi gillar den typen av saker, eller hur? Om vi ​​håller med, låt oss komma till det.

Till att börja, gå över till WordPress.org och ladda ner den senaste versionen av WordPress:

officiell wordpress webbplats

Därefter extraherar du WordPress ZIP-filen till din dator och raderar sedan wp-innehåll mapp:

Notera: Radera wp-innehåll -mappen säkerställer att du inte skriver över motsvarande mapp på din webbserver. De wp-innehåll mappen innehåller dina teman, plugins och mediauppladdningar – allt det glansiga materialet du inte vill tappa.

Efter det loggar du in på din webbplats via FTP:

Ladda sedan upp de återstående filerna från WordPress-mappen till din webbplats:

Ditt FTP-program (jag använder WinSCP) bör be dig med ett meddelande som låter dig veta att du ska skriva över filer. Håller med och låt överföringsprocessen fortsätta tills alla filer laddas upp.

Och det är allt; du installerade bara WordPress manuellt via FTP medan du bevarade ditt innehåll ��

Metod 4: Hur du installerar WordPress utan att bevara innehållet

Låt oss säga att du vill börja med en tom skiffer. Du vill nuka hela saken och börja om igen utan att bevara något av ditt innehåll, teman eller plugins.

Varning: Se till att du är redo att tappa ditt innehåll innan du går vidare. Om du vill behålla dina inlägg, taggar, kommentarer, kategorier osv. Kan du överväga att exportera data till en XML-fil. Alternativt kan du skapa en säkerhetskopia om du behöver den senare.

Vet inte hur du exporterar dina WordPress-inlägg? 

Det är lätt.

Navigera till din WordPress-instrumentbräda Verktyg> Export, enligt nedanstående.

Välj sedan Allt innehåll och klicka på Ladda ner Exportfil längst ner på skärmen.

Spara den resulterande exportfilen säkert på din dator. Om du inte behöver bevara något innehåll, ignorera stegen ovan och fortsätt att läsa.

Radera WordPress Install i cPanel

De flesta webbhotell erbjuder dig ett installatör med ett klick för att installera WordPress på mindre än fem minuter. Men visste du att du kan använda samma installationsprogram för att utplåna din WordPress-webbplats? Ja, det är förvånansvärt enkelt också!

Om du använder cPanel klickar du på WordPress under ikonen Softaculous Apps Installer. Vissa värdar använder Fantastico appinstallatör, men processen förblir relativt densamma.

softaculous app installer

På nästa skärm, bläddra till botten, hitta webbplatsen du vill ta bort och klicka på ikonen (x) radera:

Klicka sedan på Ta bort installationen -knappen längst ner på nästa sida.

När du har tagit bort din WordPress-webbplats kan du installera en ny tom webbplats via ett klick-installationsprogram eller den berömda 5-minuters WordPress-installationen.

Bonus: Återställ WordPress via ett plugin

Vi älskar alla WordPress förmodligen för att det finns en plugin för alla funktioner du behöver, som hindrar dig från att sminka dig med kod och läskiga tekniska grejer.

Om du inte har tid för FTP och cPanel (och fortfarande kan komma åt din WordPress admin-instrumentpanel) kan du använda ett plugin för att återställa din webbplats helt.

WordPress-återställning av plugins är särskilt användbara för tema- och pluginutvecklare som vill skapa en ny testplats snabbt.

WordPress-återställning av plugins raderar alla anpassningar, databastabeller, inlägg, sidor eller specifika delar som temainställningar. Återställ plugins raderar dock inte dina mediauppladdningar, teman och plugins. Vanligtvis inaktiverar plugins teman och plugins.

För att återställa din WordPress-installation kan du använda ett plugin som t.ex. WP Återställ eller Avancerad återställning av WordPress.

Sammanfattningsvis

Att installera om WordPress är enkelt. Vanligtvis innebär processen att du byter ut WordPress-kärnfiler på din webbplats. Nu kan du göra det manuellt eller välja något av de automatiska alternativ som vi redan har täckt. Rutten du tar beror på personliga preferenser.

För perfekta nybörjare rekommenderar vi att du testar de automatiska alternativen först. Om du av någon anledning inte kan komma åt din admin-instrumentpanelen har du de manuella procedurerna till ditt förfogande. Kom ihåg att ominstallering av WordPress bör vara din sista utväg om du försöker fixa ett fel. Kom inte ihåg att skapa säkerhetskopior innan du tar bort något.
Har du frågor eller förslag? Låt oss veta i kommentarerna!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me