Hur du rota din WordPress-blogg i 10 enkla steg

Hur du rota din WordPress-blogg i 10 enkla steg

Att starta en blogg – tekniskt sett – är extremt lätt. Verkligen. Allt du behöver är 10 minuter av din tid, $ 5 att spara på värd, och du är bra att gå! Dessutom behöver du inte ens veta vad som händer under huven med alla 1-klicksinstallationsfunktioner som många webbhotell tillhandahåller idag. Med det sagt är jag rädd att det här är där sagan slutar.

Att ta hand om den första installationen är bara början på ditt äventyr, och från den punkten framöver måste du hantera en hel del utmaningar, som alla kan göra din bloggning mycket svårare. Nu är jag säker på att du har lagt märke till att bloggningsråd inte är något som är knappt på webben, så det jag vill göra idag är att ta ett annat tillvägagångssätt. Låt oss göra det intressant och prata om vad vi ska göra för att krossa din blogg.

Jag kommer att ta itu med ämnet från två separata vinklar:

 • Tekniska problem – de som kan döda din blogg över natten precis som det utan varning
 • Problem med hur du publicerar innehåll – sådana som kommer att fortsätta döda din blogg gradvis, ett steg i taget

1. Att inte vara redo för maskinvarufel

Det är något du borde veta om hårdvara (servrar, hårddiskar, andra maskiner som i princip håller din webbplats online). Saken är det det är bara en fråga om tid innan din server misslyckas med dig. Det finns verkligen ingen om. Det är bara när.

Varje person som någonsin har arbetat med dataåterställning kommer att säga att alla hårddiskar (det är 100 procent) misslyckas vid någon tidpunkt. Visst, vissa misslyckas den andra dagen, andra misslyckas efter 20 år med felfri prestanda, men alla misslyckas så småningom. Här är en intressant inlägg av Backblaze på hur länge hårddiskar varar, bara för att ge dig en idé. Därför, istället för att hoppas att misslyckandet inte kommer att hända med din webbplats data, är du bättre på att förbereda dig själv och ställa in saker på ett sätt så att du kan få din webbplats igång igen så snart som möjligt.

Först av allt måste du ta hand om säkerhetskopior av webbplatser. I sin kärna är säkerhetskopiering en enkel sak. Det handlar om att bevara en kopia av din webbplats någon annanstans än din standardserver. Du kan få en sådan funktionalitet med ett plugin som UpdraftPlus. Det kommer att skapa en säkerhetskopia och du har alternativ att lagra den i din Dropbox, Google Drive, e-post osv. Du kan sedan ta den här säkerhetskopian och använda den hur du än vill. Eller så kan du gå efter en mer avancerad lösning och få dig en Vaultpress konto.

En annan tjänst som är värd att kolla in är CloudFlare. CloudFlare skapar flera kopior av din webbplats och distribuerar dem över ett nätverk av servrar. Du får en massa fördelar på grund av detta, och viss extra säkerhet på webbplatsen är bara en av dem. (CloudFlare är förresten gratis.)

Cloudflare CDN

Genom att ha tagit hand om säkerhetskopiering av webbplatser och att ha ett verktyg som CloudFlare i ditt arsenal kan du hålla din webbplats online lite längre (om den skulle misslyckas) och du kan också återställa den på en ny webbhotell snabbare, i händelse av större värd misslyckas.

2. Använder inte ett säkerhetsplugin

Även om jag vet att plugins är lika mycket del av problemet som de är en del av lösningen (det finns ofta många säkerhetsfel i föråldrade eller låga kvalitet plugins), att ha vissa högkvalitativa säkerhet plugins kan bara betala sig.

Så här är det. Det finns många olika hot som bara väntar på att kasta en stans på din webbplats. Du har hackare, bots, serversårbarheter osv. Några bra säkerhetsplugins hjälper dig att skydda dig mot dessa hot. Här är två av mina favorit:

 • BulletProof Security: En av de bästa .htaccess-säkerhetspluginsna där ute. Det bästa med det är att du inte ens behöver veta vad .htaccess är att använda detta plugin. Det finns inbyggda förinställningar som tar hand om din webbplats på autopilot.
 • Sucuri Security: Du kan använda den för att skanna din webbplats ibland och se till att ingenting hände med dess integritet under tiden. Den utför ett antal kontroller mot saker som skadlig programvara, XSS, JavaScript-injektioner och mycket annat.

3. Falling for a Pretty (on the Surface) Free Theme

Alla vill ha en snygg webbplats. Det är bara naturligt. Men du måste vara försiktig så att du inte får ett dåligt kodat tema bara för att du gillar det visuellt. Jag har sagt det flera gånger under min WordPress-karriär, men jag säger det igen – var försiktig när det gäller gratis teman. Mycket ofta är de fyllda med krypterad kod, statiska SEOd-länkar, sidfotblockerande JavaScript och vem vet vad mer. Naturligtvis finns det några gratis teman där ute som är av hög kvalitet, men laddar bara ned gratis teman från ansedda källor.

Även om du kommer att stöta på hundratals listposter på webben och ge dig de “bästa gratis WordPress-teman för [BLANK]”, bör du inte lita på dem alla så mycket. De som publicerar listorna går sällan igenom varje tema för att kontrollera om det verkligen är en kvalitetsprodukt. Istället litar de bara på det visuella. Vad det betyder för dig – läsaren – är att du aldrig kan veta säkert om ett visst tema kommer att vara säkert. Kort sagt, var försiktig när du letar efter ett gratis tema. Prova istället dessa alternativa vägar:

 • Just här på WPExplorer erbjuder vi några ganska fantastiska gratis WordPress-teman. Våra gratis teman är kodade med omsorg och inkluderar premiumfunktioner som anpassade inläggstyper, Google-teckensnitt, temaslider och mer.
 • De officiell temakatalog på WordPress.org. Alla teman i katalogen har testats, så du behöver åtminstone inte ta itu med skadlig kod som någon inkluderade med avsikt.
 • Kommersiella temabutiker. Förutom att erbjuda premium (betalda) teman, ger vissa temabutiker också bort gratis teman som en marknadsföringsmetod.

Och slutligen vet jag att detta råd kanske inte passar bra hos några av er, men om du vill ha ett säkert, säkert, funktionellt och snyggt tema måste du betala för det 90% av tiden. Du kan också hyra en designer för att skapa ett anpassat tema för dig, men det kommer att kosta dig mycket mycket mer.

4. Inte sätta upp ett redaktörskonto för daglig bloggning

WordPress har en rad inbyggda användarroller som du kan använda när du skapar nya konton för dig själv eller för ditt team. Det finns konton för prenumeranter, bidragsgivare, författare, redaktörer och administratörer. Det standardkonto som WordPress ger dig när du först installerar din webbplats är det huvudsakliga administratörskontot (gör förresten aldrig din inloggning “admin”). Den svåra delen som de inte berättar för dig är att det är en mycket bra praxis att inte använda det här kontot för regelbundet bruk. Administratörskontot har åtkomst till varje avsnitt i wp-admin och kan användas för att ändra varje inställning. Du behöver det inte bara för att hantera dina vanliga blogguppgifter.

Lastpass

För att skriva och publicera, skapa ett Editor-konto för dig själv med ett halvkomplext lösenord som du fortfarande kommer ihåg. Och när det gäller administratörskontot, ändra inloggningen till något som inte är uppenbart (som “the-site-master-chef”) och ändra lösenordet till något otänkbart med flera teckentyper (som “dfqWW341 ## 2”) . Lagra sedan det här lösenordet med ett verktyg som 1Password eller Lastpass.

5. Att visa upp negativt socialt bevis

Detta förvånar mig verkligen, men av någon anledning installerar bloggarna de stora uppsättningarna av knappar för sociala medier på hela deras webbplatser (flera knappar för Facebook, Twitter, Pinterest och så vidare) bara för att få dem att visa alla nollor. Så här:

Sociala räknare på 0

Vad säger detta dig? Här är ett tips: Det säger att sidan du läser är opopulär. Och fortsätter den tanken, den säger också att du antagligen inte borde slösa bort tid på att läsa den. Misför mig inte, jag tycker att knapparna på sociala medier är fantastiska. De ger det enklaste sättet för dina besökare att dela ditt innehåll. Men du måste använda dem på rätt sätt om du vill att de ska hjälpa dig att växa din blogg istället för att skada dina ansträngningar genom negativt socialt bevis. Två lösningar:

 • Använd ett plugin för delning av sociala medier som inte visar siffrorna alls (som AddThis Share-knappar).
 • Använd ett plugin för delning av sociala medier som bara visar siffrorna när de når en viss inställd tröskel (som Social Warfare).

6. Använd slumpmässiga taggar och kategorier

I sin kärna är kategorier och taggar avsedda att göra det lättare att navigera runt ditt innehåll. Med andra ord, du bör bara använda kategorier och taggar för att hjälpa dina läsare att förstå vad ett visst inlägg handlar om. Kategorier är väldigt generella. Jag uppmuntrar dig faktiskt att skapa bara en handfull kategorier för din blogg och sedan tilldela dina blogginlägg till bara en kategori vardera. Till exempel, om din blogg handlar om matlagning, kan kategorierna vara: frukost, lunch, middag.

Med taggar är det lite mer komplicerat. En av de bästa läservänliga metoderna jag har hittat är att behandla dem som en lista över ämnen som ditt inlägg handlar om. Låt oss till exempel säga att det finns ett inlägg med titeln “Topp 10 sätt att marknadsföra ditt företag online.” Titeln i sig ger inte bort mycket om det faktiska innehållet. Men om du ser att den är taggad med “Facebook, Twitter, e-postmarknadsföring, lokal SEO” är det en helt annan historia. Du får en mycket tydlig inblick i utbudet av ämnen som väntar inuti.

Taggningstips

Här är en uppsättning riktlinjer du kan använda när du taggar dina inlägg:

 • Gå igenom ditt inlägg, välj de enskilda ämnen det diskuterar, använd dem som taggar.
 • Håll dig fast vid allmänna villkor. Precis som i exemplet ovan (“Facebook, Twitter, e-postmarknadsföring, lokal SEO”).
 • Behandla inte taggar som ett SEO-verktyg och använd inte flera ord nyckelfraser (nyckelord) som taggar.
 • Upprepa inte samma tagg med flera alternativ som alla har samma betydelse. Exempel: “Facebook-råd, Facebook-tips, Facebook-tricks.”

Obs: För att underlätta att arbeta med taggar, känn dig gärna en plugin som Automatisk posttagger. Även om detta plugin inte har uppdaterats på några år (använd på egen risk) verkar det fortfarande fungera. Det låter dig ställa in en fast lista med taggar och sedan analysera varje inlägg du publicerar och tilldelar taggarna automatiskt. Det här är extra praktiskt.

7. Att vara inkonsekvent med innehållslängd

Låt oss bara säga att du är en New York Times-abonnent. Hur skulle du känna om tidningen var 20 sidor lång, nästa vecka 200 sidor och veckan efter 56 sidor lång? Skulle det inte vara förvirrande? Det är exakt vad dina läsare känner när du inte stämmer överens med din innehållslängd

Om du är konsekvent, å andra sidan, vet dina läsare alltid vad de kan förvänta sig när de ser en ny rubrik. Och i det här fallet, att vara förutsägbart fungerar bara till din fördel. Välj ett målinnehållsområde (vi skjuter på 1500-2500 ord på WPExplorer) och håll oss fast vid det.

8. Fokusera på intäktsgenerering alldeles för tidigt

Tja, när jag säger “alldeles för tidigt”, vad jag egentligen menar är “hoppas att göra heltidsinkomst alldeles för tidigt.” Att ställa in några monetiseringskanaler framför sig är en bra vana i sig. På det sättet låter du dina läsare veta att bloggen eventuellt kan bli ett vinstdrivande företag. Så det är mindre troligt att du kommer att uppleva ett återfall när du rullar ut andra intäktsmetoder senare.

Men den del som många människor gör fel är att spränga sina bloggar med AdSense-avsnittet ovanför AdSense-avsnittet ovanför betald marknadsföring, så det verkar som om det faktiska innehållet inte ens spelar någon huvudroll. Jag uppmuntrar dig att ta en annan väg. Börja litet. Ställ in ett litet AdSense-block någonstans på din WordPress-blogg om du vill. Du kan göra det med en enkel textwidget – placera bara din AdSense-kod där. Börja sedan inkludera affiliate-länkar i dina inlägg (bara glöm inte att ta med en FTC-avslöjande på din sida). Betrakta det inte som ett säkert sätt att tjäna pengar, utan som något för att få dina läsare vana till någon form av intäktsgenerering. Det är allt.

9. Att inte aktivera dig själv för konsultation eller direkt klientarbete

Klientarbete

Något du kanske tänker just nu är varför den här killen lägger så mycket tid på att prata om olika pengarelaterade saker. Jag menar, är det verkligen så viktigt för din bloggs välbefinnande? Som det visar sig är det.

Låt mig uttrycka det så här. Jag har aldrig träffat någon som har lämnat sin blogg på grund av ett tekniskt problem. Men jag har stött på tiotals människor som gjorde det eftersom de inte längre kunde fortsätta att investera i bloggen utan avkastning i horisonten. Oavsett om vi gillar det eller inte, är pengar viktiga. Reklam – nämns i föregående punkt – är en av de mest populära metoderna för att tjäna pengar med en blogg. Det är ett utmärkt exempel på en passiv inkomstström – något som gör dig pengar utan något aktivt arbete från din sida.

Men det finns också den andra sidan av myntet. Aktiv inkomst. Med andra ord, erbjuda din expertis och tid i utbyte mot pengar. Bygg ditt varumärke och rykte upp till en punkt där du kommer att ha en ständig ström av kunder som tigger att anställa du kan och kommer att ta mycket tid. Men som de säger, den bästa tiden att plantera ett träd är för 20 år sedan, den näst bästa är idag. Så börja nu. Ställ in en “Hyr mig” -sida – liknande en “Om” -sida, men inriktad på att övertyga en potentiell kund om varför de vill anställa dig.

Anställ mig sidtips

En bra sida “Hyr mig” bör bestå av dessa element:

 • en bra rubrik som uppmuntrar människor att nå ut till dig
 • tjänster du erbjuder
 • socialt bevis (antalet kommentarer / delningar du får)
 • vittnesmål
 • Kontaktformulär

10. Att inte ha en e-postlista

“För många webbplatsägare kommer över 75% av besökarna antagligen inte ens att titta in på din webbplats.” –Adam Connell av Bloggguiden

Det är precis som det är på webben. Det är helt enkelt för mycket distraktion överallt för att människor kan hålla sig kvar länge. Ett av de få effektiva sätten att få dem tillbaka är emellertid att ha ett alternativ för prenumeration på e-post. När någon prenumererar kommer de på din nyhetsbrevlista, då kan du meddela dem via e-post varje gång du publicerar en ny artikel. Det kommer effektivt att få en procentandel av dessa människor tillbaka till din webbplats.

Lyckligtvis för alla är det idag ganska enkelt att skapa ett nyhetsbrev. Vi skrev om plugins för att växa din e-postlista och e-post-droppkampanjer för inte så länge sedan. Läs gärna igenom dessa inlägg för att få fullständig vägbeskrivning.

Finns det något annat du borde oroa dig för?

Visst, det finns massor av saker som kan orsaka problem ur teknisk synvinkel. Lyckligtvis har vi täckt många av dem i våra tidigare inlägg, så istället för att lista allt här igen, så ger jag bara länkarna:

 • De vanligaste WordPress SEO-misstagen på plats
 • De vanligaste misstag av WordPress-nybörjare
 • Vanliga WordPress-säkerhetsfel som många webbplatser gör
 • 22 Omvandlingsdödande misstag på din WordPress-webbplats
 • 15 WordPress-fel som ska undvikas till varje pris

Även om det är mycket som kan gå fel, bli inte avskräckta. Låt oss inte glömma att WordPress är en extraordinär mjukvara och att det helt enkelt kommer att ta lite tid innan du blir skicklig på det. För nu börjar du bara med att lära känna de saker som beskrivs här och gör dig redo för den andra delen. I det kommer vi att täcka en helt annan typ av sätt att krossa din blogg.

Vilket är det dödligaste?

Så nu när vi har gått igenom hela listan med tio steg, låt oss ta en minut att försöka välja den största bloggmordaren av dem alla. Vad är din åsikt? Är det några av de tekniska problemen? Eller kanske du är mer som mig och tycker att det inte är ännu dödligare att inte tjäna pengar på bloggen under en längre tid? Hursomhelst, känn dig fri att dela i kommentarerna, och ännu viktigare, också känna dig fri till inte gör något av dessa misstag på din blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me