Hur du tar bokningar på din WordPress-webbplats gratis

Hantera bokningar och möten med WordPress

Oavsett om du driver en restaurang, äger en semesteruthyrning eller hanterar en plats, är bokningar livsnerven i ditt företag. Kunder förväntar sig alltmer att kunna göra bokningar och bokningar snabbt och effektivt, när som helst och från vilken plats som helst. Att ständigt bemanna telefoner och omedelbart svara på e-post är opraktiskt och helt enkelt hanterbart för många företag.

Ett online bokningssystem gör det möjligt för kunder att se din tillgänglighet och boka när som helst och var som helst – och WordPress har en mängd fantastiska plugins till hands för att tillgodose dina behov. Rätt val gör det möjligt för din webbplats att visa uppdaterade scheman och tillgänglighet, samt ta bokningar och bokningar.

I den här artikeln visar vi dig hur du väljer rätt bokningsplugin för din WordPress-webbplats, och erbjuder sedan några förslag beroende på din typ av verksamhet. Låt oss börja!

Restaurangbokningar

Med så många bord och tidsluckor tillgängliga på din restaurang kan hantering av bokningar bli ganska komplicerade. Ett bra WordPress-plugin-plugin ger dig inte bara möjligheter att ansluta enklare till kunderna, utan erbjuder också ett effektivt hanteringssystem för bokningar.

Låt oss ta en titt på några av de bästa reservationsplugins som är skräddarsydda specifikt för restaurangreservation.

1. Öppna tabellwidget

Öppna tabellwidget

De Öppna tabellwidget plugin kan du lägga till OpenTable-bokningsformulär till din webbplats. Även där är ett officiellt plugin, detta alternativ ger en förenklad design och fler alternativ.

Den grundläggande plugin är gratis, men det finns också ett premiumalternativ tillgängligt från 37 dollar. Detta erbjuder stöd för internationella restauranger, möjligheten att anpassa innehållet före och efter widget för sökmotoroptimering (SEO) och mycket mer.

2. Restaurangbokningar

Restaurangbokningar

Den populära Restaurangbokningar plugin gör att du inte bara kan boka online utan också hjälper dig att hantera ditt bokningssystem. En snygg funktion gör att du kan bekräfta eller avvisa bokningar genom att skicka anpassade e-postmeddelanden, direkt från plugin-instrumentets instrumentbräda.

Bokningsformuläret kan läggas till valfri sida, inlägg eller widgetområde. Det har ett rent och enkelt utseende och är lätt att använda. Det finns också en serie betalda tillägg tillgängliga inklusive anpassade fält och MailChimp-integration.

3. ReDi restaurangreservation

ReDi restaurangreservation

De RedDi restaurangreservation plugin erbjuder också online-reservationer i kombination med ett bokningshanteringssystem. En trevlig extrafunktion gör att du kan se bokningssidan i realtid från en surfplatta eller mobil enhet under tjänsten.

Även om detta plugin är gratis att ladda ner finns det en månadsavgift på cirka $ 7. Dess billiga kostnad innebär att du kan prova det i en månad eller två för att se om det passar dina behov.

Tjänsteleverantörens möten och bokningar

Oavsett vilken tjänst du tillhandahåller erbjuder online-bokningshantering en snabb och enkel lösning för att ansluta kunder till dina tjänster. Ibland är det helt enkelt obekvämt för en kund att plocka upp telefonen eller vänta på ett e-postsvar. Att se till att det är enkelt att boka online innebär att det finns mindre chans att potentiella kunder ska kolla in dina konkurrenter.

Nedan har vi erbjudit tre av våra favoritfria plugins – låt oss ta en titt!

1. BirchPress Scheduler

Kalender för bokning av möten - BirchPress Scheduler

De BirchPress Scheduler plugin erbjuder en utmärkt lösning för servicebaserade företag. Bokningsformulär kan bäddas in på en sida eller ett inlägg och kan också optimeras för lyhörda teman.

Denna plugin kan hantera flera platser såväl som flera personal och tjänster. Det ger dig också möjlighet att ställa in servicelängder, stoppningstider och priser. Premiumpriser börjar på 75 $.

2. Boka Plugin för Ultra Pro-möten

Boka Plugin för Ultra Pro-möten

Medan Boka Plugin för Ultra Pro-möten fungerar på samma sätt som BirchPress Scheduler, gränssnittet är mycket mer estetiskt tilltalande. Layouten för den fyrstegs bokningsprocessen är modern och snygg, samtidigt som den ger ett lättanvänt formulär för dina kunder.

Andra viktiga funktioner i detta plugin är PayPal-integration och möjligheten att omplanera möten. Premiumversionen börjar på 39,97 $ och erbjuder några användbara ytterligare funktioner som Stripe-integration, Google Kalender-synkronisering och flexibel prissättning.

3. Enkla möten

Enkla möten

De Enkla möten plugin är en annan bra lösning för onlinebokningar. Den främre ändformen är snygg och kompakt, medan baksidan är både estetiskt tilltalande och lätt att hantera.

Plugin stöder flera platser, tjänster och personal och tillåter till och med att du skapar separata kalendrar för var och en. Detta är en av de enklaste pluginprogrammen för utnämningen och rekommenderas starkt för oerfarna utvecklare. Det är ett bra alternativ om du bygger din egen webbplats.

Bokning av boende

Oavsett om du hanterar ett hotell, driver en bed and breakfast eller äger en semesteruthyrning, kan online-bokningar eliminera mycket av den stress som är involverad i bokning. För en kund i en helt annan tidszon är tillgängligheten dygnet runt för onlinebokningsprocessen en enorm fördel.

Låt oss titta på några av de bästa gratis plugins som finns tillgängliga för bokningar av boende online:

1. WP enkel bokningskalender

WP enkel bokningskalender

De WP enkel bokningskalender plugin gör exakt vad den lovar. Även om det ser lite grundläggande ut, är det enkelt att installera och rekommenderas särskilt för icke-tekniska användare.

Gratisversionen erbjuder en utmärkt baslösning för bokning, men om du behöver flera kalendrar måste du uppgradera till premiumversionen. Den här versionen erbjuder många andra användbara funktioner, inklusive synkronisering med webbplatser som Booking.com och Airbnb.

2. Bokningskalender

Bokningskalender

Bokningskalender är en av de plugins som har stått tidens test. Ursprungligen utvecklad 2009 och gör det möjligt för kunder att kontrollera tillgängligheten och snabbt göra en bokning – och det gör fortfarande tillräckligt för att tillgodose dagens WordPress-användare.

De lyhörda designerna på framsidan och baksidan, i kombination med ett elegant anpassningsbart utseende, ger en total lösning. Även om detta plugin var utformat för att boka boende, kan det också anpassas till andra tjänster. Även om ett antal alternativ relaterade till val av tidslucka inte är tillgängliga i gratisversionen, kan du lägga till den här funktionen genom att köpa premiumversionen, som börjar till en ganska dyr $ 99.

3. Kortpunktsbokningssystem

Kortpunktsbokningssystem

Även om detta inte är det enklaste plugin att använda, Kortpunktsbokningssystem plugin erbjuder ett mycket mer detaljerat gränssnitt än traditionella utseende bokningsformulär för boende. Kunderna har också möjlighet att ändra kalendern i frontend för att visa flera eller färre månader.

Grundpaketet är PayPal-integrerat och WooCommerce-kompatibelt, och det finns också betalda tillägg tillgängliga för andra betalningsleverantörer.

Slutsats

Företag gör redan så mycket för att tillhandahålla en bra service att bokningar och bokningar kan bli en stor besvär. Onlinehanteringssystem kan lösa så många problem, men att hitta en lösning som passar ditt arbetsflöde och ditt företag kan vara en kamp.

Med hjälp av de råd och plugins som vi har föreslagit bör du nu kunna erbjuda dina kunder flexibiliteten i onlinebokningar. Ur din synvinkel kommer du också att kunna hantera bokningar mer effektivt. För att komma igång, välj helt enkelt det plugin som låter rätt för ditt företag och prova det!

Kommer någon av dessa plugins att vara integrerad i dina affärsbehov? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me