Hur man använder BuddyPress för att skapa ett socialt nätverk med WordPress

Hur man använder BuddyPress för att skapa ett socialt nätverk med WordPress

När du tänker på sociala nätverk hoppar de stora tre ut mot dig, Facebook, Twitter och Google+.

Sociala nätverk erbjuder något som traditionella webbplatser inte kan erbjuda i samma grad: gemenskap. På alla dessa webbplatser finns det ett konstant flöde av kommunikation mellan dess medlemmar och till allmänheten och det är något du kanske vill utnyttja.

Du kan dock tveka att använda en av de stora tre för dina egna ändamål. De kan ändra tjänstens funktionalitet så att den inte gör exakt vad du vill längre. Du kan helt enkelt prata om konfidentiell information som du inte känner dig bekväm med på en tredjepartsserver någonstans, oavsett vilka försäkringar du får.

Om det låter bekant kan svaret på dina problem vara BuddyPress. Det är ett WordPress-plugin som enligt skaparna, Automattic, är det “Socialt nätverk i en ruta”. I det här inlägget kommer jag att förklara vad BuddyPress är, varför du kan behöva det och visa dig hur du installerar och utökar det.

Varför du bör använda BuddyPress

15+ bästa BuddyPress-plugins du måste ha

Även om den nuvarande grödan av sociala nätverk är oerhört användbar för att bygga ett stort samhälle, är de kanske inte perfekta om du bara vill skapa ett litet socialt nätverk för ditt företag, nischintresse, idrottslag eller något annat helt och hållet.

Du kanske har ett företag där du inte trivs med att skapa en grupp eller ett område på en extern webbplats, eller dessa webbplatser är inte exakt vad du letar efter. Du vill att dina anställda ska vara engagerade med varandra online på ett socialt sätt, men du vill ha full kontroll över allt om webbplatsen de använder.

BuddyPress ger dig dessa alternativ och är extremt enkel och snabb att installera på din egen server. Att använda BuddyPress ger dig ett mer privat och intimt socialt nätverk. Det kan vara ett socialt nätverk där du kontrollerar alla aspekter och bara använder de funktioner du tycker är nödvändiga.

Låt oss titta på hur du installerar BuddyPress.

Hur man installerar BuddyPress

Hur man installerar BuddyPress

Om du bestämmer dig för att prova BuddyPress är installationen enkel. Allt du behöver göra är att söka efter det i WordPress-plugin-katalog (som när du är inloggad i WordPress är under Plugins> Lägg till nytt) och klicka på “Installera nu” och sedan på “Aktivera” -knappen.

BuddyPress-inställningar

När installationen är klar märker du ett nytt BuddyPress-alternativ under fliken Inställningar. Det är här du kan välja dina BuddyPress-funktioner, sidor och mer via 3 huvudavsnitt.

BuddyPress-komponenter

Det första avsnittet är för Komponenter. Jag rekommenderar att du lämnar komponenterna för “Utökade profiler” och “Kontoinställningar” aktiva och väljer sedan några andra som du tror att du kommer att använda. Till exempel kanske du vill aktivera “Meddelanden” för dina användare eller “Privat meddelanden” för att uppmuntra användare att lära känna varandra på en.

BuddyPress-alternativ

Nästa är det viktigaste alternativ , där du kan aktivera eller inaktivera olika medlemsfunktioner. Det är också här du kan välja mellan arv eller nouveau BuddyPress design.

BuddyPress-sidor

Sedan om du klickar på sidor avsnittet hittar du alternativen för att ställa in (du gissade det) dina huvudsakliga BuddyPress-sidor. Beroende på vilka komponenter du aktiverade kommer du att ha olika sidalternativ för “Kataloger”.

Om du har aktiverat alternativet “Medlemskap: vem som helst kan registrera” på din huvudinställningssida för WordPress, har du också möjlighet att välja Registrera och aktiva sidor för nya medlemmar att registrera sig på din sociala webbplats.

Notera: Om du inte har skapat eller ställt in en sida för en av dina komponenter ser du ett meddelande som det i skärmdumpen ovan. Klicka bara på “reparera” -länken för att automatiskt skapa och tilldela en sida för din komponent för att snabbt lösa problemet.

BuddyPress-menyalternativ

När du är klar med den grundläggande installationen för BuddyPress kan du se några nya flikar i din WordPress-instrumentbräda. Dessa kan inkludera aktivitet, grupper och e-postmeddelanden.

Aktivitet är ett löpande flöde av allt som händer på din BuddyPress-webbplats. Detta är endast tillgängligt för administratören och det låter dig filtrera aktiviteterna efter typ, till exempel “Skapad en grupp” eller “Ny medlem registrerad”.

De grupper fliken låter dig skapa och hantera användargrupper på webbplatsen. Dessa grupper finns i tre typer:

  • Offentligt: ​​Dessa grupper är öppna för alla medlemmar på webbplatsen. All kommunikation inom dessa grupper kan ses och söka igenom.
  • Privat: Dessa grupper är öppna för alla medlemmar på webbplatsen. All kommunikation inom dessa grupper kan ses och söka igenom.
  • Dold: Dessa grupper är helt dolda för alla och kan endast nås via inbjudan av gruppadministratören. De dyker aldrig upp i gruppkatalogen eller genom några sökningar på webbplatsen. Innehåll kan bara någonsin ses av medlemmar i gruppen.

De E-post fliken innehåller alla standardmeddelanden som används av BuddyPress. Detta inkluderar e-postadressverifiering för nyregistrerade användare, kontoaktivering, ett e-postmeddelande för när en medlem svarar på en annan medlems inlägg, gruppinbjudningar och mer. Beroende på vilka komponenter du har aktivt ser du mer eller mindre e-postmallar. Du kan anpassa texten och designen för dina e-postmeddelanden med inbyggda alternativ – här är en bra guide för hur du kan anpassa BuddyPress-e-postmallar.

BuddyPress Widgets

BuddyPress Widgets

Du får också ett urval av nya sidofältwidgets att använda. Dom är:

  • (BuddyPress) Grupper
  • (BuddyPress) Medlemmar
  • (BuddyPress) Nyligen aktiva medlemmar
  • (BuddyPress) Vem är online

Förutom dessa widgetar skapas en inloggningswidget i din sidofält för medlemmar att använda för att logga in, eller registrera ett konto om det är något du tillåter.

Viktiga funktioner hos BuddyPress

Vi nämnde några av dessa kort ovan, men låt oss gräva in i de saftiga nyckelfunktionerna i BuddyPress sociala plugin.

aktivitets flöde

BuddyPress aktivitetsströmmar

Den grundläggande funktionen hos BuddyPress är Aktivitetsströmmen. Varje medlem kan publicera uppdateringar av sin egen aktivitetsström från sin profil.

Varje ström kan följas av valfri medlem med hjälp av RSS eller e-postmeddelande. Och om du använder symbolen @ följt av användarnamnet låter du nämna den användaren i din ström, på ett mycket liknande sätt som det som för närvarande används av twitter.

Strömmar kan kommenteras och taggas som en favorit av medlemmarna för att förbättra diskussionerna. Varje grupp har också sin egen aktivitetsström som styrs av gruppens synlighet.

Användargrupper

BuddyPress-användargrupper

Vi har redan berört en av de viktigaste funktionerna i BuddyPress: Användargrupper. Genom att skapa flera grupper kan du segmentera kommunikationen mellan medlemmar på din webbplats och låta dem ha fokuserade diskussioner inom varje grupp.

De låter dig också hålla konversationer privata för ett urval av människor om det är något du behöver göra. Ett exempel på idealisk gruppanvändning skulle vara för ett företag som vill skilja sina diskussioner per avdelning eller plats.

Medlemmar och vänner

BuddyPress sträcker sig över det grundläggande WordPress-användarsystemet. Användare är nu “medlemmar” och kan göra flera saker som är mer i linje med användarnas förväntningar på sociala medier. Medlemmar kan vara vänner med andra medlemmar som möjliggör en mer fokuserad social koppling. De kan följa andra medlemmars aktivitetsflöden, samt delta i olika gruppdiskussioner och kommunicera direkt med andra medlemmar.

Utökade användarprofiler

BuddyPress Utökade användarprofiler

Den grundläggande användarprofilen i WordPress erbjuder inte mycket anpassning. BuddyPress ändrar detta genom att lägga till nya alternativ och funktioner. När användare loggar in i sin profil ser de nya alternativ för sin aktivitet, meddelanden, meddelanden, vänner och grupper (igen beroende på vilka komponenter du har aktiverat).

BuddyPress Redigera användarprofil

När användare klickar på alternativet Profil> Redigera kan de redigera personlig information som deras användarnamn, profilbild, omslagsbild och andra anpassade fält som du har lagt till.

BuddyPress anpassade profilfält

Och om vi talar om anpassade fält – BuddyPress innehåller ett alternativ för dig att lägga till helt nya fält i användarregistreringen. Du kan göra dessa fält till ett krav för att registrera eller helt enkelt ett sätt för medlemmarna att dela mer information om sig själva inom sin profil.

Utöka din BuddyPress-installation

Liksom med WordPress kan BuddyPress utvidgas genom att använda en mängd plugins som är skapade specifikt för det. Här är några plugins att överväga.

BuddyBoss

BuddyBoss

När du skapar din online-community kanske du vill ha mer än BuddyPress har att erbjuda. Kanske vill du lägga till anpassningsbara medlemsprofiler, möjligheten att skapa sociala grupper, medlemsalbum, support för evenemang (via Event Calendar Pro), erbjuda kurser (ala LearnDash eller till och med sälja medlemskap. Det är här BuddyBoss kommer in. Detta kraftfulla plugin lägger till dessa communityfunktioner och mer så att du kan skapa din bästa BuddyPress-webbplats.

Läs mer om BuddyBoss

BuddyPress Groupblog

BuddyPress Groupblog

Medan det finns en blogg som är associerad med din webbplats, gör detta plugin dig möjlighet att utöka gruppens alternativ för att lägga till en enda blogg till varje grupp som skapas. Därifrån kan gruppadministratörer tilldela användarroller för bloggen.

Läs mer om Groupblog

BuddyPress Activity Plus

BuddyPress Activity Plus Gratis WordPress-plugin

Detta praktiska plugin gör det enkelt för användare att marknadsföra varandras inlägg med bekanta delningsknappar i Facebook-stil. Plugin tillåter också medlemmar att bädda in bilder, video eller länkar i din aktivitetsström som gör det enkelt att dela media på din webbplats.

Läs mer om Activity Plus

Youzer avancerade användarprofiler

Youzer avancerade användarprofiler

Youzer är ett premium-plugin (till skillnad från andra gratis tillägg som vi nämnt), men det är ett definitivt måste om du ser allvar med att bygga ditt eget sociala nätverk med BuddyPress. Detta plugin lägger till alternativ för emblem, uttryckssymboler, social inloggning, kommentarer, omnämnanden och så mycket mer (kolla in vår fullständiga Youzer-granskning för att se vad annat detta plugin kan göra).

Läs mer om Youzer

BuddyPress Docs

BuddyPress Docs

Denna plugin lägger till samarbetsdokument till din BuddyPress-community. På detta sätt kan medlemmar och grupper tillsammans arbeta tillsammans om projekt, evenemang, möten och mer.

Läs mer om dokument

rtMedia Gallery för BuddyPress & bbPress

rtMedia Gallery för BuddyPress & bbPress

rtMedia lägger till en ny medieflik för BuddyPress användarprofiler och grupper. På så sätt kan medlemmar ansluta och dela bilder, videor och till och med bildspel av sig själva eller grupphändelser.

Läs mer om rtMedia

Det finns mycket mer än det här lilla urvalet av plugins (här är en samling av våra val för de bästa BuddyPress-plugins), och en komplett lista finns på BuddyPress.org hemsida.

Det bästa privata sociala nätverket?

BuddyPress är en enkel och mycket anpassningsbar lösning för att skapa små sociala nätverk. Det kan vara exakt vad du letar efter om du behöver använda ett socialt samhälle samtidigt som du behåller integriteten och kontrollen av din egen webbplats. Det bästa sättet att ta reda på det är att ladda ner en kopia, installera den på din server och prova.

Är du BuddyPress-användare? Vad tycker du om detta sociala nätverk för WordPress och vilka rekommendationer har du för att utöka dess funktionalitet? Har du provat BuddyPress och bestämt att det inte är för dig?

Låt oss veta dina svar på dessa frågor i kommentaravsnittet. Om du har andra frågor eller kommentarer om BuddyPress kommer vi gärna att höra dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me