Hur man bygger en redaktionskalender i WordPress (och använder den faktiskt)

Hur man bygger en redaktionskalender i WordPress

Att bygga en redaktionskalender i WordPress är inte så svårt för en uppgift.

Men allt kommer ner till om du använder kalendern eller inte eller om den kommer till den punkt där den faktiskt gör dig mer oorganiserad.

En redaktionskalender kan fungera för både enskilda och flera författarbloggar. Var och en av dessa typer av bloggar kräver kalendrar, eftersom den enskilda författarbloggen antagligen inte har en redaktör för att hålla författaren på rätt plats, medan bloggen med flera författare bara är mer komplicerad, eftersom hur många artiklar är schemalagda och kommer in från olika källor.

Eftersom den redaktionella kalendern är en så avgörande del av din bloggframgång, låt oss gå igenom vilka redaktionella kalenderplugins du bör tänka på. Sedan förklarar vi installationsprocessen, vilka verktyg som gynnar din process, tillsammans med några tips om hur du håller det med din kalender.

Välj ett redaktionellt kalenderplugin som passar dig

Det finns ett begränsat antal redaktionella kalendrar på marknaden, vilket gör det något lätt att ta reda på vilken som är rätt för dig. Nedan finns alternativen och varför de sticker ut enligt min mening:

  • Redaktionell kalender – Det är helt gratis och lätt att använda. Du behöver inte konfigurera några inställningar vid installationen, och det ger dig en av de renaste, mest grundläggande redaktionella kalendrarna där ute. Den har inte påminnelser eller mer avancerade funktioner, så vissa hävdar att det är för de mer proaktiva bloggarna.
  • CoSchedule – Du måste betala ett pris för det här, men de flesta användare uppger att det är helt värt det. Det är ett av de bättre alternativen för att förbättra dina chanser att använda kalendern, med en rubrikanalysator, Chrome-förlängning för att samla innehåll, påminnelsessystem och alternativ för att schemalägga andra saker som sociala medier och e-postmeddelanden.
  • PublishPress – Detta plugin är gratis, men några av de användbara tilläggen är gratis. Jag gillar de meddelanden och kommentarer du kan göra med personer i ditt team, tillsammans med anpassade statuser (som “Pitched” eller “Tilldelad” i stället för “Pågår” eller väntar på granskning. “)
  • Redigera flöde – Här är en annan gratis redaktionskalender med användargrupper, kommentarer, anpassade statuser och en berättelsebudget. Om du letar efter några extra funktioner rekommenderar jag detta efter Redaktionskalender.
  • WP-innehållskalender – Det här är ett mindre populärt plugin så jag har inte testat det så mycket. Som sagt, det har dra och släpp verktyg, hela kalendern och mer.

Vårt val: Plugin eller CoSchedule för redaktionell kalender

Det är ett tufft lopp. Jag tycker personligen om minimalismen i Editing Calendar Plugin, men jag förstår helt att vissa människor vill ha fler funktioner som med CoSchedule och Edit Flow.

För den här artikeln kommer jag att använda plugin för redaktionell kalender, men tipsen som nämns gäller för redaktionella kalendrar i allmänhet.

Installera plugin-programmet och se till att du vet var din kalender är

En stor del av att faktiskt använda din redaktionskalender är att veta var den är. Jag har tidigare använt några kalendrar där länken är gömd eller jag skulle aldrig sluta klicka på fliken som leder mig till kalendern. Det är inte bra. Jag förstår att alla redaktörer och författare har sina egna frågeställningar, och det är därför det är viktigt att du testar ut alla mer trovärdiga kalenderplugins.

Om du känner att du aldrig kommer att öppna kalendern hoppar du över plugin-programmet. 

Till exempel sökte jag efter Redaktionskalender i backend på min WordPress-webbplats, jag hittade det plugin jag ville ha, installerat och aktiverat det.

Efter det tog det mig faktiskt ett ögonblick att ta reda på var kalendern låg. Dock insåg jag då att fliken Inlägg gav mening.

Så när du går till Inlägg> Kalender, dyker upp hela kalendern på skärmen för redigering. Anledningen till att jag tycker om den här installationen är att jag klickar på fliken Inlägg varje gång jag gör ett nytt blogginlägg i första hand. Du kanske har andra tendenser, men jag är inte ett stort fan av andra redaktionella kalenderplugins eftersom de har separata instrumentpaneler eller dolda kalendrar.

Det här passar precis för mig.

För att skapa ett nytt inlägg krävs att du klickar på en av dagarna i kalendern. Du kommer att se en ny postknapp när du bläddrar över en dag.

Därefter kan du snabbt fylla i en titel, innehåll, tid för publicering och status för inlägget, till exempel utkast. När du trycker på Spara-knappen sparas den i kalendern för framtida redigering och publicering.

Tänk på att du måste göra det ändra utkast till status till schemalagd för att kalendern ska göra sitt jobb.

Utveckla ditt bokningsschema

Ett sätt att se till att du inte glömmer din kalender är att följa ett hårt schema.

Det räcker inte att bestämma att du kommer att publicera en gång i veckan. Att säga att du planerar på fem eller sex inlägg i månaden är ännu värre.

Håll dig fast vid en veckoschema och välj en veckodag. På detta sätt kommer du att komma ihåg och dina läsare börjar se fram emot den dagen.

I min kalender har jag till exempel planerat att publicera varje fredag ​​kl. I början av varje månad planerar jag de fyra fredagarna med bloggtitlarna och eventuella extra anteckningar som måste skrivas ned.

Sök efter och skapa en lista med idéer till blogginlägg

Håll koll på hela tiden för nya idéer till blogginlägg. Det bästa sättet är att följa bloggar och publikationer som hänför sig till din blogg. Om du ser ett intressant ämne, markera det och skapa din egen snurr för att göra det unikt.

Placera sedan titeln i din kalender så att du aldrig glömmer den. Du behöver inte schemalägga saken strax utanför fladderträet, men du borde ha en rejäl del av utkast som väntar på att titta på din kalender.

Några andra platser att hitta bra idéer på blogginlägg inkluderar:

  • Google Trender
  • Google-varningar
  • Reddit
  • Quora
  • Branschforum

Komplett enkel och avancerad redigering på olika sätt

En anledning till att folk slutar använda sina redaktionella kalendrar är för att de blir utbrända.

Gör inte det misstaget genom att slutföra mer arbete än du måste göra. Alla större redigeringar bör göras på den vanliga inläggssidan, men plugin för redaktionell kalender har ett underbart verktyg för snabba redigeringar, vilket sparar tid på lång sikt.

Allt du behöver göra är att gå till kalendern och välja det inlägg du vill visa. Klicka på Quick Edit-knappen för att justera allt innehåll du önskar. Det som är ännu svalare är att om du lär dig lite HTML kan du göra nästan alla inläggsredigeringar från den här vyn.

Gör anteckningar för senare eller för redaktören

Kommunikation är nyckeln för en redaktionskalender. Den redaktionella kalender-plugin som jag gillar har inga kommentarer eller påminnelser om att schemalägga dina inlägg. Du kan dock lösa detta med ett extra program som Trello.

Om det inte är din stil kan du prova andra plugins som CoSchedule och Edit Flow. De är mer komplicerade, men funktionerna är mycket mer avancerade än funktionen för plugin för redigerande kalender.

Lycka till med din redaktionella kalender!

Organisation som denna blir överväldigande, så ta de tips vi täckte ovan för att driva igenom och göra din blogg så effektiv som möjligt. Om du har några frågor, meddela oss i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me