Hur man bygger en WordPress-hotellwebbplats med en bokningsmotor för rum

Hur man bygger en WordPress-hotellwebbplats med en bokningsmotor för rum

Fokuserar du på att växa dina direkta hotellbokningar eller bara behöver skapa en WordPress hotellwebbplats för en klient? Bra. Vi har skapat en detaljerad handledning för dig! Det borde vara praktiskt om du vill bygga ett hotell, vandrarhem, lägenhet, värdshus eller bed & breakfast-webbplats och aktivera automatiska bokningsinlämningar – de som betalas och behandlas medan du dricker kaffe.

Med WordPress finns det två huvudsakliga metoder för att skapa en fullt fungerande hotellwebbplats som drivs av en reservationsmotor:

 1. Ett färdigt WordPress-hotellbokningstema
 2. Alla WordPress-teman (inklusive hotell) + en tredjeparts-fastighetsbokningsplugin

Naturligtvis finns det ytterligare en metod att nämnas. Bokningssystemet kan också drivas med all egenutvecklad programvara. Jag måste erkänna att några av dem kommer med dussintals användbara alternativ som WordPress-plugins kan sakna. Men om du inte planerar att starta en massiv hotellkedja behöver du förmodligen inte alla extra klockor och visselpipor, så du är bättre på att välja ett användarvänligt tema eller plugin.

I allmänhet kostar det att ta din hotellverksamhet i molnet med den egna programvaran också en arm och ett ben (regelbundet!). Med WordPress-plugins / teman minskar du kostnaderna avsevärt och får en kraftfull säker funktionalitet.

Bara Google och jämföra: det genomsnittliga månatliga priset för den egenutvecklade bokningsmotorn är cirka 100 $ (med priset ökar beroende på rumstyper, antal rum osv i din hotellanläggning), medan WordPress tema + plugin kommer att kosta dig cirka 100 $ per år.

Så eftersom reservationsprogramvara förmodligen inte är rätt för de flesta som läser den här artikeln, låt oss komma tillbaka till de två första tillvägagångssätten och spara lite pengar för verktygsräkningar.

Att välja ett färdigt hotellbokning WordPress Theme

Om det är lättare för dig att börja med den första metoden, kom ihåg att många WordPress-teman som annonseras som “hotellbokning” kommer med ett bokningsformulär där bokningsinlämningar skickas via e-post. De kan vara ganska avancerade (med datum för in- och utcheckningsdatum, rumstyper etc.).

WordPress-teman med bokningsformulär

Paradise Cove är ett bra exempel på ett sådant tema. Gästerna kan söka boende:

Paradise Cove Room Search

Välj sedan en från en ganska praktisk lista:

Paradise Cove Listing

Och lägg en bokningsbegäran genom att skicka in följande formulär via e-post. Dess huvudsakliga nackdel är att gästerna inte kan vara säker på att rummet verkligen är bokat, eftersom processen bör innebära manuell bekräftelse.

Paradise Cove bokningsformulär

Du bör ta hänsyn till att det är ett mer bekvämt sätt att boka för hotell men inte för gästerna. Om du inte tillhandahåller automatiska bokningar (till exempel betalning) kanske gäster föredrar att ringa ditt hotell för att boka.

Å andra sidan, moderna människor som är vana vid OTA: er (resebyråer online – som TripAdvisor) vill att processen ska hanteras nästan fullständigt med teknik, med minsta telefonsamtal. Eller, om de bara är introverta?

Det vill säga att hotellrumsreservation via e-post eller telefon inte är nivån på “automatisering” du (och resenärer) letar efter. Höger?

Att komma tillbaka till det vackra Paradise Cove WordPress-temat: en enkel fastighetsbokning WordPress-plugin kan driva det för att acceptera online-reservationer.

Denna bokning via e-post typ av funktionalitet kan fortfarande fungera bra för resewebbplatser, där bokning av en turné via e-post fortfarande är mycket populär (folk älskar att diskutera detaljer om turer innan de köper dem).

WordPress-teman med en reservationsmotor

Låt oss nu prata om en typ av hotell WordPress-tema med en inbyggd fastighetsreservationsmotor. Dessa teman är vanligtvis baserade på tredjepartsfastighetsbokningsprogram.

Till exempel, Bellevue hotellbokning WordPress-tema som kommer med olika demonstrationer (ett hotell, urbant landskap, ett strandhus) och drivs av bokningsprogrammet med WooCommerce-betalningar:

Bellevue WordPress Theme

Det betyder att detta tema låter dina gäster lägga till ett nödvändigt boende i sin kundvagn och betala för det online (till exempel via PayPal):

Bellevue Bokning Inlämning

Det är en ganska enkel automatiserad process att acceptera onlinebokningar.

För att sammanfatta, här är fördelarna med hotell WordPress-teman med bokningsmotorn implementerad:

 • En one-stop-lösning med ett tema och plugin integrerad sömlöst: alla ikoner och stilar i plugin ser naturliga ut i en temadesign
 • En pengebesparing: i händelse av att en bokningsmotor är ett betalt plugin inkluderar tematillverkarna i allmänhet den gratis, så du betalar endast för ett tema

Den enda begränsningen av denna lösning är att du måste lita på det bokningssystem som erbjuds av temat. Namnlösa: Du har inget val av bokningssystemet (naturligtvis kan du radera det första och installera ett annat plugin för rumreservation, men vad är då meningen med att köpa ett sådant tema då?). Så du måste också ta reda på om du kan justera insticksens beteende för att till fullo tillgodose dina behov.

Men om du redan har hittat ett bra WordPress-tema och bara behöver implementera en hotellbokningsmotor i den, läs vidare.

Bygg en hotellwebbplats med ett WordPress-boknings-plugin

Du kan ta tag i alla WordPress-teman och förvandla det till en fullt fungerande hotellwebbplats med den automatiska bokningsprocessen. Det kan vara antingen ett gästfrihetsföretag som är dedikerat WordPress-tema eller bara det du redan använder och älskar.

Till exempel är Villa Fortuna en fantastisk lättvikts hotelldesign som är lätt att driva med en reservplugin (eftersom temat inte är klara reservationer):

Villa Fortuna WordPress Theme

Låt oss gräva djupare och se hur vi gör det steg för steg med en av de mest avancerade WordPress-reservplugins för hotell – MotoPress Hotel booking plugin. Det låter dig lägga till fastighetslistor med alla detaljer och aktivera online-bokning (för hotell, lägenheter, semesteruthyrning, vandrarhem, etc.)

Här är frontenddelen av lägenhetsbyråns webbplats som har byggts med denna reservationsplugin:

Frontend Exempel på lägenheter - MotoPress Plugin

Du kan förresten, testa instrumentpanelen på plugin själv med alla föredragna typer av hotellanläggningar: hotell, lägenheter, vandrarhem eller villor.

Och nu ska vi titta på backend. När plugin-programmet har installerats och aktiverats ska två menyer visas: Logi och bokningar. Följ sedan dessa enkla steg:

1. Lägg till olika typer av säsongsprissättning: dessa kan vara olika datum eller dagar (jul, sommar 2018, etc.). Det är de datum du är säker på att prissättningen för dem borde skilja sig åt.

Lägg till säsong

2. Lägg till extra hotelltjänster eller paket: gratis eller betalt (barnpassning, parkering etc.). Du måste göra det i förväg för att ytterligare kunna inkludera tillgängliga tjänster för olika boendetyper. Du kan lägga till en servicebeskrivning, en bild, pris och periodicitet. Gästerna kan boka dem när de gör en bokningsförfrågan. Detta är naturligtvis valfritt.

Lägg till tjänster

3. Lägg till boendetyper: var och en av dem kan levereras med en beskrivning, kategorier, bekvämligheter, fotogalleri:

Faciliteter och galleri

Boendets kapacitet (vuxna, barn, storlek), utsikt, sängtyper och tjänster kan också visas:

Lägg till boendetyper

Sedan version 3.0 kan du lägga till obegränsade anpassade attribut – dessa kan vara sökfältets formfält, extra egendomsinformation eller båda. Du behöver bara lägga till nödvändiga attribut och tilldela taggar till dem.

Låt oss illustrera det med ett exempel: lägg till ett “plats” -attribut med det nödvändiga antalet taggar (t.ex. New York, San Francisco) och tilldela sedan taggar till egenskaperna selektivt.

Admin för bokningsmotorattribut

Om du vill aktivera gästerna att söka igenom hela kategorin lägger du bara till detta “plats” -attribut som ett extra sökfält till sökformuläret (lägg till respektive attribut till kortkoden).

Avancerad sökformulär för bokningsmotor

Dessa extra fält kan vara allt som stämmer överens med verkligheten i ditt företag: rumstyp, kort- eller långtidsuthyrning osv.

Det är helt enkelt bra – du kan lägga till obegränsade egenskaper på flera platser!

4. Lägg till priser: olika priser för samma boende typ beroende på ett antal fördelar (t.ex. återbetalas och inte återbetalas):

Boka motorpriser

Plugin ger dig ett enormt flexibelt taktsystem för att tillämpa nivånivåprissättning på en basegenskapsränta. Det gör att du kan utse olika prispunkter baserat på olika kriterier:

 • Ett antal bekvämligheter eller villkor på rummet (återbetalas, återbetalas inte)
 • Ett antal gäster
 • Vistelsens längd (automatiska rabatter)
 • En säsong

5. Skapa alla systemsidor med tillgängliga kortkoder på adminpanelen: Sökresultat, Sök tillgänglighet, Fullständig bokning, Bokningsbekräftelse, Bokning Avbokningssidor:

Kortkoder - Bokningsbekräftelsessida

6. Konfigurera huvudinställningar:

Boka plugin-inställningar

 • Ställ in parametrar för att visa boendetyper (valuta, valutaposition, datumformat, incheckning och utcheckningstid, etc.)
 • Lägg till sängtyper tillgängliga i ditt hotellanläggning
 • Ställ in tidsperioden för att visa det lägsta priset för – om gästerna inte anger datum för in- och utcheckning så kommer det se det billigaste boendet under den tidsperiod du ställer in
 • Aktivera / inaktivera sökformuläret för att rekommendera den bästa uppsättningen boende enligt ett antal gäster (detta är ett utmärkt alternativ att tillåta en gäst att lägga till flera logi i en reservation)
 • Aktivera / inaktivera onlinebokning
 • Ställ in bekräftelsemod: av kund via e-post, manuellt av admin eller automatisk bekräftelse på betalning
 • Ställ in maximalt boende i sökformuläret (det är inte begränsat eftersom pluginprogrammet stöder bokning av flera logi åt gången)
 • Markera / avmarkera en bildgalleris ljusbox
 • Välj ett tema för kalendern för tillgänglighet för sökning (t.ex. ljus korall, mörkröd) – det borde smälta bra i alla WordPress-teman

7. Anpassa mallar för admin och kund (med makron):

E-postmallar

Systemet låter dig automatiskt skicka e-postmeddelanden om nya bokningar till flera mottagare (t.ex. fastighetsförvaltare, städpersonal, etc.).

8. Slå på / stäng av betalningsportarna och konfigurera betalningsinställningarna (testbetalningar, PayPal, 2Checkout, Stripe, Braintree, Beanstream / Bambora gratis eller för användning WooCommerce-betalningar premiumtillägg): fullt eller insättningspris att betala, insättningstyp (fast eller procent), välj systemsidor och standardbetalningsport som ska visas på kassasidan.

Bokningsmotor Betalningsportaler

Om du inte vill acceptera betalningar online kan du bara aktivera betalningsmetoden ‘Betal vid ankomst’. Detta gör att du kan behandla en bokning via telefon eller e-post, lägga till den manuellt i bokningssystemet och sedan få kontant betalning från en gäst efter ankomst. Summan av mottagna pengar kan också lämnas in manuellt av hotell- / fastighetspersonalen.

Om du övar båda vägarna, online och vid ankomstavgifter, kan du ge din gäst ett val genom att aktivera alla tillgängliga betalningsmetoder.

9. Ändra språkinställningar (om det behövs): eftersom plugin är tillgängligt på 14 språk kan du ställa in det som behövs eller anpassa texterna till plugin med vilket WordPress-översättningsprogram som helst..

Dessutom är plugin officiellt kompatibel med WPML-plugin så att du kan bygga en flerspråkig webbplats med ett mycket användarvänligt gränssnitt.

10. Arbeta med fastighetshanteringssystemet. Gå till bokningsmenyn för att arbeta med PMS. Här är några viktiga alternativ för detta system.

Plugin låter dig generera kuponger om du vill ge dina resenärer rabatter eller arrangera kampanjkampanjer. Du kan skapa kuponger baserat på antingen det monetära värdet eller fastighetsprocentprocenten. Den fasta kupongtypen kan tillämpas per boende per dag eller per boende per vistelse.

Kupongkoder för bokning av motor

Tillämpa anpassade bokningsregler för hela hotellanläggningen eller endast valda hyror: ange inchecknings- / utcheckningsdagar och min / max vistelsedag för alla fastigheter eller enskilda boenden. Du kan också blockera dina hyror under en viss tid genom att ställa in föredragna begränsningar:

MotoPress nya bokningsregler

Synkronisera dina direkta webbplatsbokningar med bokningar från resebyråer (OTA): om du använder populära plattformar som Airbnb eller Expedia för att hyra ut din fastighet, låter pluginprogrammet undvika överbokning genom att synkronisera alla bokningar på alla plattformar och varumärkeswebbplatsen. För att göra det möjligt bör OTA där din fastighet listas stödja iCalendar-filformat (populära gör det). För att allt ska fungera måste du byta kalendrar – bokstavligen kopiera / klistra in lämpliga kalendrar och importera / exportera dem över plattformar. Bokningarna synkroniseras automatiskt.

MotoPress iCal-synk

Lägg till skatter och avgifter för alla dina boende, tjänster osv. Du ser alla dem i total kostnadsinformation för varje bokning.

MotoPress Skatter & avgifter

Bokningsprocessen är ganska enkel – gästerna tillhandahåller personliga detaljer, välj priser, tjänster och betalningsmetod (om du sätter på den):

Komplett bokning - frontend

Alla bokningar lagras i admin-instrumentpanelen:

Bokningskalender

Om kunderna betalar efter ankomst kan en hotellchef lägga till betalningen manuellt:

Lägg till betalning manuellt

Hantera inkommande bokningar, du kan se alla av dem (med eller utan betalningar), kontrollera deras status, loggar, kundinformation etc. Om du bara vill kontrollera betalningar kan du snabbt navigera till “Betalningshistorik”.

Som ni kanske ser är det ganska enkelt att skapa en komplett hotellwebbplats med online-reservationer även utan tekniska färdigheter. Ta bara ditt favorit WordPress-tema och följ de beskrivna stegen.

Slutsatser

Gästerna är olika – vissa vill boka online snabbt och har automatisk kontroll över allt. Andra vill ha en partner i processen för att se till att deras komplexa behov tillgodoses, eller föredrar en mänsklig touch som en telefonsamtal. Med en hotellwebbplats som accepterar omedelbara onlinebokningar tjänar du båda typerna av moderna resenärer. Och maximera din hotellbeläggningsgrad förresten!

Det är en särskilt förenklad process med WordPress, där du har fantastiska alternativ att bygga en hotellwebbplats med ett färdigt hotelltema eller fastighetsbokningsprogram som MotoPress Hotel booking plugin.

Har du någon erfarenhet av att bygga en webbplats för gästfrihetsföretag? Har du en fråga? Vänta inte och tala med dig i kommentarer!