Hur man exporterar och importerar Gutenberg-block i WordPress

Hur man exporterar och importerar Gutenberg-block i WordPress

Till en början hade WordPress-användare en bittersöt relation med den WordPress blockbaserade byggaren. Så som vi upptäckte i vår guide till Gutenberg, kommer den nya redaktören med fantastiska funktioner som gör att skapa vackert innehåll enkelt och roligt. Några kan inte få tillräckligt med redaktören.

Gutenberg erbjuder dig tillräckligt med funktioner för att skapa anmärkningsvärda sidor och inlägg, utan att skriva kod. Oavsett innehåll du vill lägga till har Gutenberg bara blocket.

Vill du ändra och utforma varje innehållsblock i stor utsträckning? Gutenberg har din rygg tack vare ett batteri med anpassningsalternativ. Vill du ha ännu fler block än vad som finns tillgängligt i standardredigeraren? Det finns massor av Gutenberg-tilläggsprogram där ute.

Det är därför det är tråkigt att många användare inte vet om Återanvändbara block, en av Gutenbergs lysande funktioner. Om du inte har någon aning om vad vi pratar om är återanvändbara block helt enkelt innehåll block som du skapar, sparar och återanvänder när du vill.

Säg att du vill lägga till en uppmaning, tackanmärkning, signatur, formulär eller något annat i slutet av varje inlägg eller sida.

Tidigare var du tvungen att spara funktionen i en textfil på din dator. När du behövde det skulle du sedan kopiera och klistra in det i ditt inlägg eller sida. Gutenberg har lindrat detta problem. Nu behöver du inte använda textfiler eller skapa samma block från början varje gång.

Du kan skapa ett enda återanvändbart block och använda det inte bara i dina inlägg och sidor utan också på andra WordPress-webbplatser.

Oavsett om du skapar många webbplatser eller behöver lägga till specialinnehåll till varje inlägg / sida, kan Gutenberg återanvändbara block hjälpa dig att spara mycket tid.

Och i dagens inlägg visar vi dig exakt hur du skapar och exporterar återanvändbara Gutenberg-block i WordPress. Vårt mål är att hjälpa dig att flytta och återanvända anpassade innehållsblock på flera inlägg / sidor / WordPress-webbplatser.

Åt sidan: Om du till exempel skapar ett block med hjälp av ett plugin som Getwid, måste du installera plugin på andra WordPress-webbplatser som du vill återanvända nämnda block. Observera också att dina block kan se något annorlunda ut från tema till tema, men det är allt bra eftersom Gutenberg erbjuder dig mycket anpassningskraft.

Det ur vägen, ta en mugg kaffe och njut av att läsa.

För det första behöver du återanvändbara block

Tyvärr kan du inte exportera eller importera regelbunden block. För att exportera och importera Gutenberg-block måste du först skapa återanvändbar block.

I illustrationssyfte kommer jag att skapa en tackkort som jag skulle vilja lägga till i slutet av varje inlägg jag publicerar. Du vet, utan att skriva om anteckningen varje gång jag behöver lägga till den i ett inlägg ��

Min tackkort är inget komplicerat; bara ett enkelt styckeblock med länkar till Twitter och Facebook. Tänk på att ditt block kan vara vad du vill – en bannerannons, bildreglage, offert, lista, senaste inlägg, MailChimp-formulär, etc..

Senare kommer jag att visa dig hur du kan exportera anteckningen (läs, blockera) till en andra WordPress-webbplats. Låter bra? Bra, låt oss börja.

Hur man skapar ett återanvändbart block

Att skapa ett återanvändbart block är oerhört enkelt. Navigera till Inlägg> Lägg till nytt att lansera Gutenberg-redaktören:

lägger till ett nytt wordpress-inlägg

Klicka sedan på Lägg till block (+) och välj sedan ditt innehållsblock. I vårt fall har jag lagt till avsnittblocket, som visas i följande bild.

lägga till gutenberg block i wordpress

Därefter kan du anpassa och utforma ditt block enligt dina behov. Jag lade till lite text, sociala medielänkar och bakgrundsfärg. Så här är vårt nya block aka tackkort ser i min Gutenberg-redaktör:

Mycket trevlig John Doe. Mycket trevligt. Nu kommer jag förmodligen att följa din blogg på sociala medier �� Gå vidare snabbt.

För tillfället är anteckningen ovan a regelbunden blockera. Vi måste konvertera det till ett återanvändbar blockera att vi kan exportera och importera. För att göra det, klicka på Fler alternativ och sedan Lägg till återanvändbara block, enligt nedanstående.

Därefter, namnge ditt återanvändbara block och tryck på Spara som visas nedan.

namnge återanvändbart Gutenberg-block

Och det är det, du har precis skapat ditt första återanvändningsbara block. Sätt att gå amigo.

Hur man använder återanvändbara block

Det är extremt enkelt att lägga till det återanvändbara blocket som vi just skapade i dina inlägg eller sidor. När du har lagt till önskat innehåll till ditt inlägg eller sida klickar du på Lägg till block (+) ikon, bläddra till Återanvändbara block och välj ditt block (tack i vårt fall), som visas nedan.

Gutenberg återanvändbart block

När du har lagt till det återanvändbara blocket till ditt inlägg eller sida trycker du på Förhandsvisning/Publicera för att se dina resultat i front-end. Här är vad jag fick:

Min testwebbplats kör Twenty Twenty-temat.

Det bästa är att jag kan återanvända mina tackkort blockera när som helst, utan att behöva skapa det från grunden. Jag kan lägga till det i alla inläggstyper som stöder Gutenberg-block.

Nu när du vet hur du skapar och använder återanvändbara block, låt oss lära oss mer om att exportera dessa block till en annan WordPress-webbplats. För att undvika förvirring kommer jag att använda samma block som vi just skapade.

Hur man exporterar Gutenberg-block i WordPress

Exportera ett återanvändbart Gutenberg-block är saker av fjärde klassare som du kommer att göra på nolltid.

Vad ska man göra?

Inuti Gutenberg-redigeraren klickar du på Fler verktyg och alternativ och sedan Hantera alla återanvändbara block, som vi markerar nedan:

hantera alla återanvändbara block

Om du gör det leder du till Blocks skärm där du kan visa och hantera alla dina återanvändbara block:

Vi har bara Tackkort blockera, men skärmen ovan kommer att fyllas när du skapar mer. För att exportera med musen över titeln och klicka på Exportera som JSON länk som visas. Se bilden nedan.

Spara sedan JSON-filen på din dator:

Nu när vi har JSON-filen på din dator är det dags att importera blocket till vår andra testplats.

Hur du importerar Gutenberg-block i WordPress

Importera dina återanvändbara block är lika enkelt som A, B, C. Öppna först Gutenberg-redigeraren. För det andra, klicka på Fler verktyg och alternativ och sedan Hantera alla återanvändbara block, enligt nedanstående.

På Blocks skärmen som följer, klicka på Importera från JSON, välj filen du laddat ner tidigare och tryck sedan på Importera knappen i den ordningen:

Och det är allt! Precis som det har du lyckats importera ett återanvändbart Gutenberg-block till din andra WordPress-webbplats:

Var det inte så lätt? Efteråt kan du använda och återanvända ditt Gutenberg-block på den andra webbplatsen så många gånger du vill.

Finns det plugins för att exportera Gutenberg-block?

Åh ja, och jag hittade en av ThemeIsle, en ansedd WordPress-utvecklare. Det är en gratis plugin som kallas Blockerar exportera import. I huvudsak tillåter plugin-programmet dig att hoppa över hela tutorialen. Ja det är rätt; du behöver inte ens skapa återanvändbara block.

Installera och aktivera plugin-programmet och öppna sedan Gutenberg-redigeraren. Designa ditt block som du önskar och klicka sedan på Fler alternativ ikon. Klicka sedan på Exportera JSON, enligt nedanstående. Här är skärmdumpen:

Då laddar du ned JSON-filen till din dator. För att importera JSON-filen med plugin-programmet öppnar du Gutenberg-redigeraren. Klicka sedan på Lägg till block och sedan Importera block från JSON under widgets flik:

Klicka sedan på Välj FIL för att välja filen från din dator och tryck på Ladda upp knapp:

Det enda problemet med plugin-metoden är att dina block inte sparas på din WordPress-webbplats. För att spara block i din WordPress-databas måste du använda den manuella metoden. Kanske kommer det att förändras i framtiden.

Tyvärr kunde jag inte hitta ett annat plugin. Ändå kan plugin spara mycket tid om du inte bryr dig om att spara återanvändbara block på din webbplats. Du kommer att ha blocken som JSON-filer på din dator.


Återanvändbara Gutenberg-block är en livräddare. De låter dig replikera mallar och funktioner snabbt eftersom du inte börjar från början. Om du skapar många inlägg / sidor och / eller webbplatser kommer det att vara praktiskt att lära sig att exportera Gutenberg-block.

Har du frågor eller förslag om Gutenberg-block? Vänligen meddela oss i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me