Hur man installerar WordPress i DigitalOcean

Hur man installerar WordPress i DigitalOcean
 1. 1. Hur man installerar WordPress i Microsoft Azure
 2. 2. Hur man installerar WordPress på Google Cloud
 3. 3. Installera WordPress i AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Introduktion till Cloud Computing med WordPress
 5. 5. Läser för tillfället: Hur man installerar WordPress i DigitalOcean

DigitalOcean är ett av de snabbast växande molnhotellbolagen i världen som fokuserar på enkelhet och skala. Idag kommer vi att lära dig hur du installerar och konfigurerar WordPress på DigitalOcean.

Varför vi älskar DigitalOcean

Öppnade sina dörrar 2011 och blev snart en av de största leverantörerna av molnhotell med över en miljon användare. DigitalOcean-servrar kallas Droplets – den minsta enheten på en molnserver som du kan köpa från $ 5 / månad.

Nyckelfaktorn till DigitalOceans fantastiska framgång är dess enkelhet. Förutom att vara ett rent och enkelt alternativ finns det mycket mer att älska DigitalOcean för din WordPress-webbplats. Här är fem orsaker till att vi tycker att DigitalOcean är fantastisk.

Obs: Det här är ett valfritt avsnitt, du kan hoppa över det och hoppa till nästa avsnitt för att installera WordPress i DigitalOcean.

Konkurrenskraftig, prisvärd pris

digitalocean priser $ 5 vps droppar

DigitalOcean-prissättning (september 2018)

DigitalOcean har en av de lägsta prissättningspunkterna i molnhotellindustrin. Du kan komma igång med din egen server för så lite som $ 5 / månad.

Tre egenskaper gör DigitalOcean mycket prisvärd.

 1. Betala per timme användning
 2. Ingen lägsta hyresperiod
 3. Ingen installationsavgift (även för stora inställningar)
 4. Planerna börjar på $ 0,0007 / timme
DigitalOcean's droppar börjar så lågt som $ 5 / månad!

Droppen på $ 5 / månad kommer med:

 • 1 GB RAM
 • 25 GB SSD-lagringsutrymme (SSD: er är cirka 10 gånger snabbare än traditionella hårddiskar)
 • 1 TB bandbredd (det är riktigt generöst)
 • 1 enhet vCPU (virtual CPU)
 • Pris: $ 0,007 / timme vilket är ungefär $ 60 / år!

Automatisk 1-klick installatör för WordPress

entryck wordpress installera från digitalocean

1-klick på WordPress Install som erbjuds av DigitalOcean

DigitalOcean har en söt färdigbild för WordPress och en mängd annan öppen källkodsprogramvara, vilket gör det till en ovärderlig tillgång. Med några klick (du ser hur) kommer vi att kunna skapa en fungerande fungerande installation av WordPress på nolltid.

Epic Community och Knowledgebase

digitaloceans samhällsinriktade strategi

DigitalOcean’s samhällsinriktade strategi för att vinna kunder

DigitalOcean har en mängd självstudier om praktiskt taget alla operativsystem, programvara och alla (värdrelaterade) ämnen! Det bästa – det är noggrant testat på deras droppar för att säkerställa att det fungerar också på din droppe!

Förutom tutorials har du också aktiva Q & A-forum och intressanta samhällsprojekt.

Dynamisk storlek

Med DigitalOcean kan du ändra storlek på din droppe dynamiskt. Kommer du ihåg att vi pratade om det i Introduktion till Cloud Computing med WordPress? När du behöver lite extra juice kan du ändra storlek på en droppe så lätt som att vrida på en ratt för att öka volymen!

Lita av de bästa utvecklarna

digitalocean-review-kundbas

Utvecklare älskar DigitalOcean

John Resig, skapare av jQuery (en av de bästa JavaScript-ramarna), Salvatore Sanfilippo, skapare av Redis, och medgrundare av StackExchange, Jeff Atwood – alla använder DigitalOcean för sina projekt.

Installera WordPress på DigitalOcean

Nödvändig förutsättning: När du har registrerat dig för DigitalOcean måste du uppdatera din kontaktinformation och överföra lite pengar (cirka $ 5) till ditt DigitalOcean-konto för att skapa din första droppe. Tänk på det som en förbetald telefon. Du kan använda PayPal eller kreditkort för att ladda ditt konto. Nu är vi redo att skapa vår WordPress-dropp.

DigitalOcean User Account Organization: Vad är projekt?

skapa ett projekt på digitalocean

Projekt är en grundläggande organisationsenhet i ditt DigitalOcean-konto. Varje projekt kan ha flera droppar och andra funktioner (som lastbalanserare och objektlagring) som DigitalOcean har att erbjuda. Ett enda DigitalOcean-konto kan ha flera projekt.

Vi börjar med att skapa vårt första DigitalOcean-projekt. Välj ett projektnamn, beskrivning, projektändamål och miljö. En miljö kan vara antingen utveckling, iscenesättning eller produktion. För vår handledning har vi valt alternativen som visas i skärmdumpen ovan.

Eftersom DigitalOcean är en utvecklingsfokuserad molnhotellplattform, har de dessa ytterligare alternativ som går långt i att hjälpa utvecklare att organisera sina projekt.

Hur man skapar WordPress Droplet i DigitalOcean

När du har skapat ett projekt kan du nu skapa en droppe.

skapa en ny droppe på digitalocean i wordpress

Steg 1: Vi börjar med att skapa en droppe i WPExplorer-projektet.

droplet os

Steg 2: Välj Ubuntu som din droplets operativsystem och välj sedan Appar med ett klick flik.

wordpress med ett klick bild droppar på digitalocean

Steg 3: Välj WordPress den 18.04. Detta innebär att DigitalOcean automatiskt kommer att installera WordPress på Ubuntu 18.04.

säkerhetskopiera och blockera lagringsalternativ

Obs – Du kan dessutom lägga till säkerhetskopior till din droplet. Detta är emellertid inte viktigt för oss eftersom det här är en tutorial. Detta bör inte heller förväxlas med WordPress-säkerhetskopior. En droplet-backup är automatiska säkerhetskopior på systemnivå, vilket innebär att de kopierar allt i OS (och inte bara WordPress).

Datacenterplats (och ytterligare) alternativ i en DigitalOcean-dropp

Steg 4: DigitalOcean-droppar kan distribueras över åtta olika datacentra. Eftersom jag är belägen i Indien har jag valt Bangalore. Det är valfritt att välja ytterligare alternativ (som privat nätverk, IPv6, etc.) och en SSH-nyckel. Eftersom vi bara är här för att installera WordPress kommer dessa funktioner inte att behövas. Du kan dock prova dem på ditt DigitalOcean-konto!

skapa en digitalocean droplet

Steg 5: Som ni ser är standardprojektet, dvs WPExplorer automatiskt valt. Ange ett värdnamn (detta är för dig att minnas internt) och klicka på Skapa för att börja skapa din droppe.

digitalocean droplet redo

DigitalOcean droplet är klar!

Steg 6: När droppen har skapats ser du ett meddelande som liknar skärmdumpen ovan.

digitalocean droplet e-post

Du bör också få ett liknande e-postmeddelande i ditt registrerade DigitalOcean-e-postkonto.

Loggar in på DigitalOcean droplet via SSH Console

Det är nästan dags för den berömda 5-minuters WordPress-installationen. Bara den här gången kommer vi att vara klar inom två minuter. Vi har redan IP-adressen som vi kan använda för att logga in på WordPress-servern. Vi måste dock logga in på vår DigitalOcean-droppe via SSH för en första gången.

En okonfigurerad WordPress-dropp i DigitalOcean

Om vi ​​inte gör det kommer vi att se ett meddelande som det här när vi anger IP-adressen i vår webbläsare. Du kan logga in på din DigitalOcean-droppe via SSH med Putty i Windows eller Terminal i Mac. Men DigitalOcean har ett ännu enklare sätt att göra detta, som visas nedan:

ssh åtkomst droppe via konsol

Först, från din DigitalOcean-instrumentbräda, välj din droppe och välj sedan Access-fliken från vänster-menyn. Klicka på Starta konsolen för att komma åt din droppe via SSH med din webbläsare.

droplet ssh-åtkomst

Därefter anger du ditt användarnamn (root) och lösenord som e-postades till dig tidigare. Du blir omedelbart ombedd att skapa ett nytt lösenord för root-användarkontot. När du har återställt root-lösenordet bör du se ett meddelande som liknar det ovan.

Det är allt. Vi är nu redo för den berömda 2-minuters WordPress-installationen!

Konfigurera WordPress-installation på DigitalOcean

Hittills har vi:

 • Skapade en ny DigitalOcean-dropp med Ubuntu och WordPress förinstallerad; och
 • Loggade in i droplet via SSH (med DigitalOceans inbyggda konsolåtkomst).

Nu måste vi göra de sista stegen för att göra vår WordPress-webbplats klar.

installera wordpress i digitalocean 1/2

Ange IP-adressen i din webbläsare, och du bör hälsas med den berömda installationsskärmen.

installera wordpress i digitalocean 2/2

Välj nu ett användarnamn, lösenord och e-postadress. Databaskonfigurationen har förkonfigurerats av DigitalOcean. Du kanske också vill stänga av sökmotorns synlighet om du testar en webbplats. Det enda är att du bör aktivera den när din webbplats är klar.

Klicka på Installera WordPress och låt magin hända.

installera wordpress på digitalocean

Och där har du det – WordPress är redo.

installera wordpress i digitalocean framgångsrikt

Detta markerar slutet på vår grundläggande tutorial.

Bonus: DigitalOcean för nybörjare (ett annat molnalternativ)

Kommer du ihåg när vi granskade vår Cloudways värd för en stund tillbaka? En av de coola funktionerna som Cloudways erbjuder är alternativet att välja ditt moln, och ett av alternativen är DigitalOcean! Eftersom Cloudways gör allt tungt lyft för dig, kan du bara peka klicka och komma igång med att hålla din webbplats så att du kan ha alla de fantastiska fördelarna med molnhotell med DigitalOcean minus installationen. Detta gör Cloudways till ett utmärkt alternativ för nybörjare eller för personer som inte vill gräva sig in i den tekniska aspekten av att ställa in molnhotell.

Avancerad WordPress-konfiguration i DigitalOcean

Att ha en WordPress-webbplats i DigitalOcean är bra. Men det kommer inte att göra mycket bra om din WordPress-webbplatss URL är en IP-adress. Vi måste länka det till ett domännamn. Dessutom är krypterade webbplatser normen idag, så vi kommer att lära dig hur du installerar ett HTTPS-certifikat i vår WordPress droplet.

Här är en sammanfattning av vad vi kommer att täcka i vårt avancerade WordPress-konfigurationsavsnitt:

 • Konfigurera ett domännamn till din WordPress-webbplats
 • Installera HTTPS för WordPress i din DigitalOcean-droppe.

Konfigurera ett domännamn till din DigitalOcean WordPress-droppe

För att konfigurera din WordPress URL måste du:

 • Lägg till en “En skiva” pekar på din droplets IP-adress och
 • Ändra webbadressen från WordPress admin-instrumentpanelen.

Det är en process i två delar som måste göras i följd.

Del 1: Lägga till en A-post till din domän:

Den här delen beror mest på din webbhotell. Du bör hänvisa till värdens dokumentation om att lägga till A-poster till din DNS. Eller helt enkelt Google “hur man lägger till en post i ”Du bör få specifika instruktioner.

Om din värd kommer med cPanel (de flesta delade webbhotell gör det), har vi en handledning för dig här:

cpanel-instrumentpanelen i en delad värd

Steg 1: Logga in på ditt cPanel-konto och välj Zone Editor. Du kan också använda sökfunktionen i cPanel för att snabbt hitta detta verktyg.

lägga till en post i dns 1/2

Steg 2: Klicka på + En skiva för att lägga till en ny A-post.

 lägga till en post dns

Steg 3: Låt oss anta att ditt domännamn är exempel.com och du vill peka det till din nya DigitalOcean-dropp. I detta fall måste du lägga till två En post i din DNS Zone-redigerare. Den första är för example.com och den andra är för www.example.com. Båda dessa poster kommer att peka ditt primära domännamn till droppens IP-adress. Du bör använda följande konfiguration:

En post nr 1: “exempel.com”

Namn: exempel.com. (ja en släpande '.' ingår)
Adress: I adressfältet lägger du till droppens IP-adress.

En post # 2: “www.example.com”

Namn: www.example.com. (ett släpande "." visas automatiskt. Om det inte gör det, ignorera det!)
Adress: Din droplets IP-adress.

För vår handledning använder vi emellertid ett underdomän – digitalocean.souravkundu.in. Därför har vi lagt in en enda A-post för underdomänet för att peka på droppens IP-adress.

Obs – denna inställning är också användbar för webbplatser som har olika underdomäner för sin blogg. Till exempel “blog.productsite.com”.

En post för vår handledning: ‘digitalocean.souravkundu.in’

Namn: digitalocean.souravkundu.in.
Adress: Vår droppens IP-adress

När A-posterna har konfigurerats för att peka på droppens IP-adress, bör det ta lite tid innan den reflekteras. (Det händer inte direkt). Denna väntetid kallas DNS-spridningstiden och varar upp till 24 timmar. Men praktiskt sett bör det inte ta mer än 5 minuter om det är en ny A-post.

Steg 4: För att verifiera att A-posten fungerar, ange webbadressen (som i vårt fall är digitalocean.souravkundu.in) i din webbläsare och du bör se din WordPress-webbplats. Det säger att du framgångsrikt har kopplat din domän till din DigitalOcean-droppe.

Del 2: Ändra URL till WordPress Site i DigitalOcean

standard wordpress installera

När vi har installerat WordPress-webbplatsen i DigitalOcean konfigureras webbadressen automatiskt för att vara serverns IP-adress. Vi måste nu ändra det till det nya domännamnet vi just har konfigurerat.

Gå över till WordPress-instrumentpanelen → Inställningar → Allmänt. Vi måste ändra två fält här:

 • WordPress-adress (URL)
 • Webbplatsadress (URL)

Ändra den till respektive URL som du har angett i A-posten i föregående avsnitt. Det bör vara antingen “exempel.com” eller “blog.example.com”. Observera att både WordPress-adressen och webbplatsadressen måste ha samma värden.

wordpress webbplats url-konfiguration

I vår handledning har vi använt http://digitalocean.souravkundu.in/. När du är klar bläddrar du ned och trycker på Spara för att spara ändringarna.

Din WordPress-webbplats är nu klar!

Lägga till HTTPS till WordPress med DigitalOcean

Genom att ställa in ett SSL-certifikat aktiveras HTTPS på webbservern, vilket säkrar trafiken mellan servern och klienter som ansluter till den. DigitalOcean förinstallerar ett verktyg som heter Certbot i ett klick på WordPress-installationsdropp. Certbot är ett gratis och bekvämt sätt att ställa in SSL-certifikat på en server.

Vi tittar nu på hur du konfigurerar Certbot i DigitalOcean för att lägga till HTTPS till din WordPress-webbplats.

Enligt DigitalOcean’s dokumentation, För att använda Certbot behöver du ett registrerat domännamn och två DNS-poster:

 • En A-post från domänen (t.ex. exempel.com) till serverns IP-adress
 • En post från domänen förordad med www (t.ex. www.example.com) till serverns IP-adress.

Detta är mycket lik del 1 av DNS-konfigurationsavsnittet. Och gissa vad? Vi har redan gjort det!

När detta steg är gjort måste vi logga in på droppens konsol via SSH och köra följande kommando:

certbot --apache -d exempel.com -d www.example.com

Det enda är att exempel.com ersätts med ditt domännamn. Eftersom vi bara använder ett underdomän kommer kommandot att vara:

certbot --apache -d digitalocean.souravkundu.in
 • Det kommer att finnas några instruktioner när kommandot körs. Håll helt enkelt med dem genom att ange ‘Y’ på konsolen.
 • Du blir också frågad om du vill omdirigera all HTTP-trafik till HTTPS-versionen av webbplatsen. Jag rekommenderar att du väljer ja, eftersom detta säkerställer att alla dina besökare får den krypterade versionen av din webbplats.
 • När du är klar måste du gå tillbaka till WordPress-instrumentpanelen och ändra webbplatsens URL från http till https, som visas i skärmdumpen nedan.

wordpress webbplats url ändring till https

Automatisera och schemalägga DigitalOcean-säkerhetskopior

Som nämnts tidigare kan du lägga till säkerhetskopior till din DigitalOcean-droppe, men dessa erbjuds endast en gång i veckan. Mycket kan hända på sju dagar mellan säkerhetskopior. Det är därför vi tycker att det är fördelaktigt att antingen ta dina egna säkerhetskopior av webbplatsen eller använda en pålitlig tjänst som SnapShooter för att hjälpa dig bättre hantera dem.

SnapShooter DigitalOcean-säkerhetskopior

Med SnapShooter kan du schemalägga och skapa så många säkerhetskopior du behöver. Oavsett om det är dagligen, varje timme eller på begäran. Dessutom kan du planera att ta säkerhetskopieringar under andra högtider, underhålla ett komplett arkiv (välj hur många du vill behålla) och lagra dem säkert. Alternativet att ansluta flera DigitalOcean-konton till SnapShooter gör att du kan effektivisera säkerhetskopior för alla dina webbplatser. SnapShooter kan till och med automatiskt upptäcka och aktivera säkerhetskopior för alla nya droppar – hålla dina webbplatser täckta.

Skaffa SnapShooter

Naturligtvis kan du ta manuella säkerhetskopior av din webbplats, men en tjänst som SnapShooter underlättar processen.

Avslutar

DigitalOcean är ett av de finaste exemplen på utvecklarvänliga leverantörer av molnhotell där ute. De har omfattande dokumentation inklusive a dedikerad sida för WordPress och biljettbaserat support systemet. Drivs av intuitiv design, användarcentriska guider och robusta funktioner, DigitalOcean förändrar molnhotellens ansikte – en droppe i taget. Och med en startpunkt på $ 5 / månad är det en utmärkt plats att lära sig hur man blir smutsig med WordPress.

Upplev molnet nu!

Vad tyckte du om denna självstudie? Är det något du vill att vi ska lägga till? Vi älskar att höra dina tankar i kommentarerna nedan.