Hur man lägger till brödsmulor till WordPress och varför det är viktigt

Hur man lägger till brödsmulor till WordPress

När var förra gången du följde ett spår med brödsmulor? Svaret på den frågan? Förmodligen på internet, varför du bör börja tänka på hur du lägger brödsmulor till WordPress.

En bokstavlig spår av smulor har följts i sagor och kanske av din hund hemma, men verkliga bröd smulor refererar vanligtvis till viktiga navigationssteg på en webbplats, särskilt när du pratar om en e-handelswebbplats med hundratals eller tusentals produkter.

Att förstå brödsmulor är ganska enkelt, och processen att lägga till dem på din webbplats tar inte mer än några minuter. Om du vill lära dig mer om brödsmulor och placera dessa värdefulla små funktioner på din webbplats, fortsätt att läsa.

Vad är WordPress-brödsmulor?

Om du har köpt någonting online är det troligt att du åtminstone har sett brödsmulor. Det är en serie navigationslänkar som ansluter till varandra för att visa dig exakt var du har navigerat på en webbplats.

Brödsmulor liknar vanliga navigationsmenyer förutom att de bildas när du rör dig genom en webbplats. Brödskrumslänkarna bildar en länkstruktur med en hierarki som visar den första sidan du besökte, följt av nästa och nästa och nästa sida.

Faktum är att ett exempel på brödsmulor finns på WPExplorer, när du klickar på fliken Teman i navigeringsmenyn väljer du en kategori av teman.

Som nämnts är det vanligt att se brödsmulor på e-handelswebbplatser, som på Amazon där du kanske gräver dig själv i ett djupt hål med kategorier och produkttyper.

De flesta av tiden visar dessa brödsmulor mot toppen av en webbplats, och användaren kan klicka på någon av länkarna i brödskumhierarkin för att hoppa tillbaka och se surfhistoriken.

Varför är brödsmulor viktiga?

De flesta företag väljer att använda brödsmulor av två skäl:

  1. Brödsmulor hjälper användarna att navigera på din webbplats.
  2. Brödsmulor kan öka din SEO.

För användarupplevelsen räcker ibland inte en navigationsmeny för att vägleda användaren och få dem att känna sig bekväma med var de är på din webbplats.

Best Buy har tusentals produktkategorier och produkter. När en kund börjar söka efter en bärbar dator går de genast ner i kaninhålet med specifika funktioner, kategorier, märken och produkter.

Om personen ville backtracka skulle navigationsmenyn (eller sökfältet) vara värdelös eftersom det vanligtvis skulle ta dem för långt tillbaka. Istället är det lättare för kunden att se vilka sidor som har tittat på och sedan klicka på den sida som är mest meningsfull att återvända till.

Kort sagt, de flesta varumärken använder brödsmulor när innehållet blir för överväldigande för att söka igenom med navigationsmenyn. Så om du har tusentals produkter, filer eller blogginlägg, kan brödsmulor tjäna dig bra.

Detta binder också till SEO-delen av saker, eftersom brödsmulorna hjälper till att flytta sökmotorerna genom din samling av sidor. Detta stärker din interna länkstruktur, så att bots kan krypa runt enklare och känna igen din webbplats som en med en stor användarupplevelse.

Hur man lägger till brödkrummor i WordPress via ett tema

När du väl har bestämt att brödsmulor är rätt för din webbplats är det dags att antingen aktivera dem från början eller lägga till brödsmulor till WordPress för en befintlig webbplats.

Om du bara skapar en ny webbplats med massor av innehåll är det klokt att söka efter ett WordPress-tema med brödsmulor inbyggda direkt. Till exempel har följande WordPress-teman redan brödsmulor som en primär funktion:

  • Total – Ett mångsidigt tema med brödsmulor.
  • Kunskapsbas – Du gissade det. En kunskapsbas WordPress-tema med brödsmulor.
  • SmartMag – Ett online tidningstema med brödsmulor.
  • Flatsome – Ett populärt e-handelsalternativ med brödsmulor.
  • Butiksinnehavare – Ett annat bra webbutikstema med brödsmulor.

I själva verket verkar det som om de flesta av de bästa e-handelsteman har brödsmulor som standard. När allt kommer omkring måste utvecklarna anta att du kanske säljer stora mängder produkter, så det är meningsfullt. Hur som helst, gör din forskning och testa demos innan du går in på ett tema.

Aktivera brödsmulor på WordPress med ett plugin

Om du vill lägga till brödsmulor till en aktuell webbplats och idén att byta teman har ingen mening för ditt varumärke har du fortfarande lycka.

Yoast SEO-plugin är ett verktyg som du antagligen skulle ha installerat på din webbplats redan (för SEO-ändamål). SEO är bra, men de lysande utvecklarna på Yoast har tagit upp ett problem som många WordPress-webbplatsägare stöter på. De har så småningom så mycket innehåll att en brödsmoarhierarki skulle vara meningsfull. Det enda problemet är att deras tema inte har en brödsmutsfunktion.

Så Yoast tog ratten och gjorde det enklare för oss alla. Så här lägger du till brödsmulor till WordPress på bara några minuter.

Steg 1: Lägg till Yoast SEO-plugin till din webbplats

Yoast SEO-plugin

Om du redan har Yoast installerat och aktiverat, hoppar du över det här steget. För dem utan Yoast, gå till plugin-sida för att ladda ner och installera det. Du kan också göra detta på din WordPress-instrumentpanel genom att gå till Plugins> Lägg till nytt, skriv sedan “Yoast SEO” i sökfältet.

Även om det är bra att Yoast SEO erbjuder funktionaliteten för att få brödsmulor på din webbplats, rekommenderar vi också att du lär dig om Yoasts SEO-funktioner. Det kommer inte bara att förbättra din sökmotors ranking utan göra dig mer informerad om hur du gör det.

Steg 2: Aktivera avancerade inställningar

Inställningarna för brödsmulor visas inte från början på Yoast, så du måste börja med att klicka på fliken Dashboard.

Välj fliken Funktioner.

Rulla nedåt för att hitta rubriken Avancerade inställningssidor. Som standard aktiveras inte detta av Yoast. Klicka därför på knappen så att den visas Aktiverad.

Efter det ser du några fler alternativ under fliken SEO. Gå till fliken Avancerat för att gå framåt.

Alternativet Brödsmulor är det första som dyker upp, så du kan titta nedanför för att Aktivera brödsmulor.

När den har aktiverats visas flera andra inställningar under det. De flesta av dessa fält fylls i med standardinställningar, så lämna dem gärna som om du vill. Men du kanske vill ändra hur din separator fungerar eller kanske något som att stärka den sista sidan i listan över brödsmulor.

Taxonomin för dina brödsmulor beror på vad du ställer in för vissa posttyper. Du kan lämna dessa tomma om du inte har något intresse av att ha brödsmulor för inlägg, men du kan också redigera dem. Se till att du klickar på Spara-knappen innan du lämnar den här sidan.

Steg 3: Sätt in brödsmulkod i dina webbplatsfiler

Brödsmulorna dyker inte upp förrän du sätter in en liten kod på din webbplats. Börja med att kopiera följande kod:

''

'); } ?>

Du bör placera koden vart du vill att brödsmulorna ska dyka upp. Några av de vanligaste platserna inkluderar:

  • I din single.php-fil.
  • I din page.php-fil (ovanför sidans titel).
  • I slutet av filen header.php.

Notera: Vi rekommenderar starkt att du använder ett WordPress-barntema för alla ändringar i kärntema-filer. På så sätt kan du fortfarande installera uppdateringar till ditt tema utan att tappa dina anpassningar.

Vissa tycker också att följande kortnummer är det bästa sättet att gå för enskilda inlägg och sidor:

[Wpseo_breadcrumb]

Det är allt!

Nu borde du ha hittat ett tema eller använt ett plugin för att lägga till brödsmulor till WordPress. Om du har ytterligare frågor, kolla in denna Yoast-artikel för att hantera den koden. Annars borde du vara inställd med brödsmulor på din webbplats!

Du kan också lämna en kommentar i avsnittet nedan – vi hjälper gärna till med alla frågor du kanske har om hur du lägger till bröd smulor till WordPress för dina läsare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me