Hur man lägger till Google AdSense till WordPress

Använda AdSense effektivt för WordPress

Att tjäna pengar med en WordPress-webbplats innebär ofta affiliate-marknadsföring, annonser eller e-handel. Ibland innebär det till och med att sälja medlemskap, skapa jobbtavlor eller vara värd för evenemang.

Många tycker att reklam är gamla nyheter i pengar att göra världen, men det kan inte vara längre från sanningen. Annonser är särskilt användbara för att tjäna pengar på onlinetidningar, bloggar och webbplatser där du inte direkt säljer en fysisk produkt.

Eftersom sponsrade inlägg ofta ses som smutsiga av användare, och affiliate-marknadsföring kan också lyfta röda flaggor beroende på hur det presenteras, fortsätter vi att gå tillbaka till annonser. Och ser hur verktyg som AdSense gör det så mycket lättare än det brukade vara att implementera, är det ingen överraskningsannonser som inte kommer någonstans snart.

Det mest intressanta är att AdSense inte kostar dig några pengar att genomföra, så du kan åtminstone testa vattnet och se om du kan tjäna pengar på det. Dessutom ger detta dig en möjlighet att se om dina användare tycker att annonser är irriterande. För att säkerställa att dina användare inte blir irriterade är det viktigt att lära sig hur man använder AdSense effektivt för WordPress. Men innan vi pratar om hur man konfigurerar annonser, låt oss lära oss lite om Google Adsense och se hur vi registrerar dig.

Vad är Google AdSense?

Google AdSense-hemsidan

Google AdSense, som är ett populärt intäktsprogram för webbplatser, är ett bra alternativ för både nybörjare och yrkesverksamma.

Google AdSense är ett program från Google som gör det möjligt för marknadsförare (kallas publicister i programmet) att visa annonser på sina webbplatser och bloggar sömlöst. Det huvudsakliga syftet är intäktsgenerering, och du kan använda dem för att tjäna pengar med WordPress genom att helt enkelt placera specialiserade annonser på din webbplats.

Om du är en marknadsförare finns det några liknande program du kan välja istället. AdSense erbjuder dock ett par unika fördelar:

  • Trovärdighet: Som ett världsberömt företag kan du inte bli mer trovärdig än Google.
  • Mångsidighet: AdSense erbjuder en mängd olika annonstyper, inklusive text, bild, rich media, video och ljud.
  • Flexibilitet: Detta program fungerar med en mängd olika plattformar och andra verktyg, inklusive WordPress och Blogger.

Innan du hoppar rätt in har AdSense ett antal politik du vill granska. Det finns också några krav för sina annonsörer. Du måste till exempel ha en väletablerad webbplats (minst sex månader gammal) och du måste vara 18 år eller äldre.

Om du är redo att komma igång med AdSense kommer du gärna veta att processen är enkel. I själva verket kan det slutföras på bara tre steg.

Steg 1: Registrera dig för Google AdSense

Eftersom AdSense är ett program på Google-plattformen, är allt du behöver ett Google-konto för att komma igång med dess olika funktioner. När registrerar dig för Google AdSense, du har två alternativ. Du kan logga in med ett befintligt Google-konto eller skapa ett nytt konto.

Båda dessa åtgärder kan utföras från inloggningssidan. Om du har ett befintligt konto, lägg bara till dina inloggningsuppgifter och klicka på Logga in. Om du behöver skapa ett konto klickar du på Fler alternativ, och välj Skapa konto från popup-menyn:

Inloggningssidan för Google AdSense

När du har loggat in (eller slutfört registreringsprocessen) kommer du till nästa steg i programmet.

Steg 2: Slutför din AdSense-programapplikation

Liksom med alla anslutna program kommer du att behöva fylla i en ansökan. Lyckligtvis är processen enkel och kan slutföras inom några minuter.

Vi rekommenderar att du börjar med att läsa igenom och förstå AdSense policyer och villkor. Även om detta är ett steg som du kan frestas att förbise, är det viktigt att veta exakt vad Google förväntar sig från sina användare. Det beror på att du måste följa alla policyer och riktlinjer om du är godkänd som utgivare.

Därefter kan du fylla i den tredelade applikationen. Du måste först ange grundläggande information, till exempel din webbadress. Då blir du ombedd att ange dina betalningsadressuppgifter (så AdSense kan skicka betalningar och viktig kontoinformation). Slutligen måste du verifiera ditt telefonnummer.

När de tre applikationssidorna har slutförts, är det bara ytterligare ett steg innan Google granskar din webbplats. Du blir ombedd att lägga till en HTML-kod till din webbplats, som kommer att tillhandahållas i formatet nedan:

Instruktioner för att ansluta AdSense till webbplatsen

När koden har lagts till på din webbplats markerar du rutan som bekräftar att åtgärden är klar och klickar Gjort. Nu kan du bara vänta tålamod. Granskningen av din ansökan kan ta allt från 48 timmar till två veckor, och du får ett e-postmeddelande när beslutet har fattats.

Steg 3: Skapa Google AdSense-annonser

När du har slutfört ansökan kan du logga in på AdSense för att få bollen att rulla. AdSense-instrumentpanelen visar flera flikar på vänster sida, men den enda du behöver oroa dig för just nu är Mina annonser flik. Klicka på detta för att fortsätta.

Om du aldrig har skapat en annons innan du ser en tom sida. Klicka på Ny annonsenhet för att generera en annons och redigera den så att den passar din webbplats.

Det första steget är att namnge din annons. Det här kommer inte att dyka upp på din webbplats så att du huvudsakligen namnger den för din egen referens. Efter det visar de rekommenderade storlekar för dina annonser. Välj gärna den du tycker är bäst lämpad.

Du måste också ange om du vill ha en text- och visningsannons eller bara den ena eller den andra. Textannonser innehåller inga bilder, så välj noggrant.

Därefter blir du frågad hur du vill att designen ska se ut. Jag väljer vanligtvis Standard-styling eftersom det är känt att konvertera ganska bra. Vissa av de andra färgerna och designen kan dock se bättre ut på din egen webbplats. Det som är trevligt är att de har en förhandsgranskningsknapp för att se hur det kommer att se ut.

Google AdSense erbjuder flera förbyggda stilar, men du kan ändå justera alla designelement i en annons, som visas på skärmdumpen nedan. Till exempel kan du ändra titelfärg, URL-färg, kantlinje och typsnitt.

Om du vill gruppera flera annonsenheter tillsammans (för spårningsändamål) kan du öppna området Anpassade kanaler för att göra det. Du har också möjlighet att skapa säkerhetskopieringsannonser. I grund och botten hänvisar detta till det faktum att AdSense visar en tom annons om den inte kan komma med något relevant. Om du hellre vill se en standardbackup-annons är det här du vill skapa den.

Efter denna process klickar du på Spara och Hämta kod knapp.

Proffstips: Google AdSense har nu ett alternativ att välja en helt responsiv annonsmodul, vilket gör det mycket lättare för dina annonser att svara på mobila enheter och olika skärmar. Personligen skulle jag gå med det varje gång. Imidlertid är dimensionerna 336 × 280 och 300 × 260 också kända för att fungera bra när det gäller att anpassa din webbplats och konvertera.

Steg 4: Implementera AdSense på din webbplats

Även om det kan finnas några andra mindre effektiva sätt, finns det i huvudsak tre sätt att lägga till dina Google Adsense-annonser på din WordPress-webbplats:

  1. Infoga annonser av kopiering och klistra in din annonsenhetskod i widgetar, sidor och inlägg.
  2. Att köpa en WordPress tema som stöder Google AdSense.
  3. Nedladdning och aktivering av a plugin som integrerar Google AdSense.

Helst är de två andra de enklaste, eftersom många teman och plugins inte kräver att du fortsätter att kopiera och klistra in kod till widgets. Inte bara det, utan vissa teman har förinställda moduler som gör att annonserna ser vackra ut och mer troligt att klickas. Men låt oss titta på var och en.

Metod 1: Kopiera och klistra in din Google Adsense-kod i en widget

Den första metoden är god gammal kopia och klistra in. Koden som avslöjats i föregående avsnitt används för att kopiera till din webbplats, så sskär genom att kopiera den koden från AdSense.

Öppna sedan din WordPress-instrumentpanelen. Gå till Utseende> Widgets.

Du kommer sannolikt att infoga en annons i sidofältet eller ovanför rubriken. För det här exemplet vill jag lägga in annonsen i sidofältet. Därför kan du dra textwidgeten till det sidofältområdet och klistra in koden du kopierade tidigare.

Det finns ingen anledning att fylla i titelfältet eftersom det här är en annons.

Efter det kan du uppdatera din webbplats för att se relevanta nya AdSense-annonser som dyker upp på din webbplats.

Metod 2: Använd ett tema med Adsense-områden

Använd ett tema med Adsense-områden

Även om jag inte kommer att rekommendera specifika teman kan du börja med att söka efter “AdSense WordPress-teman”I ThemeForest-biblioteket.

Du får också tur på följande platser:

  • MHThemes
  • MyThemeShop
  • Studio
  • Themeforest

Även om du kunde bara vårt helt eget Total-tema, naturligtvis. Den är SEO-optimerad och erbjuder massor av fantastiska sidbyggnadsfunktioner som du kan använda för att infoga Google-annonser på dina inlägg och sidor. Och vi har till och med utvecklat ett användbart kodavsnitt för att infoga och ad banner ovanför eller under blogginlägg (Totalt dokument).

Metod 3: Installera ett Google Adsense-plugin

Att använda en widget för AdSense är det mest grundläggande av alla metoder, och ett tema ger dig inte massor av flexibilitet när du placerar dina annonser. En plugin kan dock fungera som en bättre lösning om du vill ha ytterligare funktioner för dina annonser. Till exempel tar vissa av plugins bort behovet av att kopiera och klistra in kod, medan andra genererar rapporter och har inställningar för saker som val av tidsperiod.

Många Google AdSense-plugins har kommit och gått tidigare, men låt oss titta på de mest lovande i dag.

Ads Pro

Annonser Pro WordPres-plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Om du vill ha de flesta verktygen för att skapa, hantera och spåra dina annonser är Ads Pro Plugin det bästa alternativet. Detta premium-plugin erbjuder massor av funktioner för annonsstilar, popups, social integration, schemaläggning, geo-riktade annonskampanjer, online-statistik och mer. Så inte bara kan du tjäna pengar på din webbplats med Adsense, utan du kan sälja dig bäst omvandla annonsfläckar till specifika kunder till ett högre pris.

Avancerade annonser (gratis)

Plugin för avancerade annonser fungerar bra för att gruppera annonser i ett skjutreglage, sälja annonser på din webbplats och ställa in datum för när nya annonser ska publiceras. AdSense integreras sömlöst med plugin-programmet.

WP Pro Adning System

ADNING (WP Pro Advertising System) WordPress Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Här är en plugin som stöder alla slags annonseringsverktyg. Den har en mängd platser för placering av dina annonser, tillsammans med popup-annonser som integreras med AdSense.

WP Simple AdSense Insertion (gratis)

WP Simple Adsense Insertion Gratis WordPress-plugin

Denna plugin lever verkligen upp till sitt namn, eftersom det gör WordPress AdSense Insertion-annonser enkla och smärtfritt. Denna plugin sparar en till tre Google AdSense-koder och kullar dem på hela din webbplats, så att du bara kan fokusera på några få annonser. Huvudfunktionen är dess kortkodsfunktioner, som gör att du kan infoga annonser genom att kopiera och klistra in plugin-genererade kortkoder nästan var som helst på din webbplats.

AdSense av WP QUADS (gratis)

AdSense gratis WordPress-plugin av WP QUADS

En plugin med några mer avancerade funktioner, detta är ett utmärkt val för alla som vill anpassa sina annonsplaceringar helt och hållet. Anmärkningsvärda funktioner inkluderar full lyhördhet och möjligheten att ställa synlighetsvillkor.

Oavsett om du väljer att använda ett plugin eller inte är baserat på dina inställningar. Fortfarande skadar det inte att prova någon av ovanstående plugins!


Att använda AdSense effektivt för WordPress tar inte mycket tid att behärska. Faktum är att AdSense-gränssnittet är extremt användarvänligt och plugins, teman och widgets är alla lätta att hantera.

Har du några frågor om hur du använder eller infogar AdSense på din WordPress-webbplats? Vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa till i kommentarerna nedan.