Hur man lägger till Google-formulär till WordPress

Hur man lägger till Google-formulär till WordPress

Google erbjuder ett antal verktyg för att hjälpa dig göra mer i din webbläsare – dokument, ark, bilder och formulär. Google Forms hjälper dig att skapa och lägga till formulär till din WordPress-webbplats gratis med ditt Google-konto. Även om det har funnits länge nu, en förbättrad version introducerades 2016. Och nu är det desto lättare att skapa och lägga till Google-formulär till WordPress.

Lägg till Google-formulär till WordPress

Blanketter är ett bra sätt att samla information online. Från kontaktformulär och undersökningar till kassasidor och prenumerationsformulär, de är användbara tillägg till din webbplats.

Så här bör du använda Google-formulär på din webbplats:

 • Lätt att skapa, lägga till och använda.
 • Formerna är lyhörda, så du kan skapa, redigera eller svara på formulär från valfri skärmstorlek.
 • Data kan sparas direkt i ett kalkylblad.
 • Kan skapa en enda form och dela den på flera webbplatser.
 • Lätt att dela online, teammedlemmar kan samarbeta.
 • All data lagras på Google Drive.
 • Snabb åtkomst till alla dina formulär på ett ställe.
 • Du kan se svar i realtid och se hur enskilda respondenter svarade på specifika frågor.
 • Svaren kan organiseras och visas snyggt.
 • Ett antal tillägg som timers för ännu mer funktionalitet.
 • Det låter dig infoga bilder och YouTube-videor direkt i formulärets frågor.
 • Funktioner som förfyllda svar, obligatoriska fält och flervalsrutor.

WordPress-formbyggare är också bra, men Google-formulär kan vara ett bättre alternativ när du vill visa formulär på flera webbplatser eller plattformar, samla alla svar på ett ställe och dela dem med andra.

Alternativ 1: Hur man lägger till Google-formulär till WordPress manuellt

Till att börja med, besök Google bildar webbplats och klicka på Skapa ett formulär. (Åh, du måste ha ett konto hos Google innan du gör det.)

Skapa ett formulär

Du har två alternativ här – bygg en ny form från grunden eller bläddra för att välja en av de många tillgängliga mallarna.

Låt oss välja formuläret för utvärdering av kurser i denna tutorial, men du kan verkligen välja vad du vill.

Det finns en flytande meny på sidan som kan hjälpa dig att ändra och anpassa formen till stor del. Du kan lägga till fler frågor, ange titel / beskrivning, infoga bilder eller videor och skapa fler avsnitt.

Kursutvärderingsformulär

Frågor kan visas i olika format – flerval, dropdowns eller linjär skala, och du kan dra och släppa frågor för att ordna dem i vilken ordning du vill. Du kan också välja en visuell temadesign. Dessutom, om du lägger till ditt foto eller din logotyp, kommer Google automatiskt att komma med ett val av färger eller teman som anger tonen i din form.

Du kommer att kunna använda hopplogik på dina frågor, anpassa din bekräftelsessida, använda tillägg för en ännu kraftfullare form och förhandsgranska din liveform.

När du har konfigurerat allt kan du hitta ögonikonen längst upp och klicka på den för att Förhandsvisning formen. Om du är nöjd med hur formuläret ser ut, gå vidare och slå på Skicka knapp.

På nästa skärm hittar du alternativ för hur du får åtkomst till formuläret.

Kopiera kod

Du kan välja att

 • skicka formuläret till dig själv
 • dela en länk med andra eller
 • kopiera inbäddningskoden och klistra in den i din WordPress

Eftersom vi vill lägga till Google-formulär till WordPress, kopiera iframe-koden …

Klistra in koden

… och klistra in det i ett nytt inlägg. Gå sedan vidare för att förhandsgranska och publicera inlägget. Så här visas kursutvärderingsformuläret på min WordPress-installation.

Förhandsvisning

Ett annat sätt att konfigurera Google-formulär är att använda din Google-enhet. Sök på din Drive Ny i det övre vänstra hörnet och klicka på det. Sök sedan efter Mer , vilket leder till Google Forms. Du kan också starta en ny form härifrån.

Google-enhet

Alternativ 2: Hur man lägger till Google-formulär i WordPress med ett plugin

När du helt enkelt bäddar in koden i ditt WordPress-inlägg eller -sida är det du får ett formulär som behåller Googles standardstil. Det gäller inte din CSS och kanske inte smälter in i ditt tema. Du kanske dock vill ha en form som är mer i linje med stilen och varumärket på din WordPress-webbplats. För att göra detta kan du prova Google Forms WordPress-plugin.

Google bildar plugin

De Google bildar WordPress-plugin gör att du kan lägga till Google-formulär till WordPress och hantera dem via WordPress-administrationsområdet. Den integrerar också dina formulär bättre med WordPress, förutom att det erbjuder ett antal alternativ för att ändra och utforma din Google-form. Det tar bort Google-wrapper-HTML och bäddar in formuläret direkt på webbplatsens sidor och inlägg.

Plugin är enkel att använda. Som alltid måste du först installera och aktivera plugin-programmet. Du hittar ett Google-formulär som läggs till i din WordPress-meny på instrumentpanelen.

Installation

Klick Lägg till ny Google-formulär.

Lägg till en ny form

I det här skedet, gå tillbaka till ditt Google-formulär och kopiera URL: n under alternativet Skicka och klistra in det i rutan Form URL.

Kopiera URL

Fyll i de återstående alternativen som det passar dig, och ha den övergripande stilen på din webbplats i åtanke. Du kan också ändra texten som ska visas på bekräftelsessidan.

Publicera formuläret och hitta kortkoden

Hitta kortkod

Kopiera kortkoden, öppna ett nytt inlägg och klistra in det i textredigeraren.

Klistra in kortkod

Utseendet på ditt formulär kommer nu att bero på det aktiva temat på din webbplats eller någon anpassad CSS som du lägger till med hjälp av plugin-programmet.

Det som är viktigt att notera här är att pluginprogrammet endast stöder publicerade Google-formulär. För att uttrycka det på ett annat sätt måste du kunna öppna formulärets URL från en webbläsare. Detta innebär att dessa former inte fungerar för någon form som är avsedd för privat bruk.

Form Inlämningslogg

Samtidigt som du samlar in svar för alla ändamål är det nödvändigt att formatera dem på ett sätt som är vettigt och ger insikt.

Plugin har ett avsnitt för inlämningsblankett för formulär där du kan se alla svar. Tidsstämpeln och webbadressen för varje inlämning bibehålls och dessa kan ge värdefulla statistiska insikter. När du inte behöver posten längre kan du radera dem i bulk.

Eller så kan du komma åt din Google-enhet och se alla svar direkt på enheten. När du har öppnat din enhet hittar du formuläret, öppnar det och klickar på Svar alternativet i toppmenyn.

Svar

Du kommer att kunna se alla svar i ett kalkylarkformat när du klickar på + -ikonen (dold i bilden ovan), väljer destinationen för svar eller laddar ner dem i CSV-format. Du kan också aktivera e-postmeddelanden för svar eller ta bort dem i bulk, allt via din enhet.

Att avsluta

Google-formulär är ett enkelt och populärt sätt att samla in feedback eller svar för alla ändamål. De är mångsidiga och du kan använda dem för att samla in e-postmeddelanden, för att utföra undersökningar, ta emot applikationer, frågeformulär, enkäter och frågesporter. Att skapa ett Google-formulär och ge åtkomst till det till tredje parter är enkelt, oavsett om du delar en länk, e-postar det eller inbäddar det på din webbplats. Och de kan vara ett bättre alternativ när du vill dela formulär och göra det möjligt för andra att samarbeta på formuläret.

Blanketter är inte de enda värdefulla tillägg till din webbplats, eftersom Google erbjuder ett antal andra tjänster som Analytics och typsnitt. Vi har gjort ett inlägg om WordPress-plugins för att integrera Googles tjänster med WordPress. Inte bara det, det finns många användbara appar och tillägg för Chrome som också kan göra arbetet med WordPress enklare. Du kan dra nytta av dessa gratis Google-tjänster, appar och tillägg eftersom de bäst passar dina behov.

Har du några tips att lägga till? Eller en annan fråga om hur man lägger till Google-formulär till WordPress? Lämna bara en kommentar – vi skulle gärna höra dina tankar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me