Hur man publicerar WordPress-blogginlägg via e-post

Blogga kan vara mycket roligare när du vet att du har ett par coola WordPress-alternativ till ditt förfogande. Visste du till exempel att du kan komponera, formatera och publicera WordPress-blogginlägg direkt från din brevlåda? Åh ja, du kan och det är enkla grejer :).

Föreställ dig hur mycket arbete du kan utföra på detta sätt? Tänk på flexibiliteten och nyttan som detta alternativ ger dig. Jag menar, du kan posta var du än använder någon internetaktiverad enhet oavsett om du har det WordPress mobilapp. Om du är upphetsad, låt oss titta på de tre huvudsakliga sätten du kan använda för att publicera WordPress-blogginlägg via e-post:

 1. Post via e-post i Jetpack
 2. Avancerat inlägg via e-postinställningar (för mellanliggande till avancerade WordPress-användare)
 3. WordPress post via e-post plugins

Vi kommer att täcka dessa metoder en efter en och ge dig all information du behöver för att dra full nytta av WordPress-inlägg via e-post. Alla dessa metoder kräver att du skapar e-postkonton och konfigurerar några alternativ, så du borde ha det bra. Låt oss börja med modulen Post via e-post i Jetpack.

Post via e-post i Jetpack

JetPack-inlägg via e-post

Ryggraket ger dig möjlighet att ladda din WordPress-webbsajt genom att erbjuda dig ett par fina funktioner inklusive Inlägg via e-post. Så hur skriver du via e-post med Jetpack? Uppenbarligen måste du först installera Jetpack på din WordPress-webbplats (Notera: du kan inte använda den här funktionen på en lokal installation av WordPress sedan JetPack, bara en fyi om du hoppades testa detta på din localhost). Med Jetpack installerat på din WordPress-plattform är det dags för nästa steg: att generera en speciell e-postadress. Du skickar alla inlägg du vill publicera till den här e-postadressen, så det är viktigt att hålla det hemligt. Människor (läs hackare) med tillgång till den här e-postadressen kan publicera inlägg på din blogg, något vi definitivt inte vill ha.

JetPack-inlägg via e-post: Aktivera funktionen

Hur skapar du den här speciella e-postadressen i Jetpack? Detta är den enklaste delen. Länka Jetpack till ditt WordPress.com-konto och aktivera sedan Post via e-postmodulen i inställningarna. Gå sedan till Användare -> Din profil på din admin-meny och klicka på Aktivera inlägg via e-post. Spara dina ändringar genom att klicka Uppdatera profil längst ner på skärmen.

JetPack-inlägg via e-post: Aktivera per användare

Denna enkla process ger dig en speciell e-postadress som, om du har glömt, måste förbli bara känd för dig och / eller dina betrodda författare.

JetPack-post via e-post: Anpassad e-postadress

Med din speciella e-postadress i handen är det dags att komponera, formatera och skicka / publicera din första post vie e-post. Släpp inte flaskorna ännu, vi har en lång väg att gå;).

skapa-en-post via e-post

Avsluta din favoritpostklient (jag älskar Gmail för företag. Tack Google Apps) och börja skriva ditt blogginlägg. Titeln på ditt blogginlägg finns i ämnesfält av din e-post och inläggets innehåll går i din e-post – precis som en vanlig e-post. När vi väl har skrivit och formaterat inlägget skickar vi naturligtvis till den speciella e-postadressen vi genererade tidigare, så kopiera det i till fält.

Formatera ditt inlägg från din e-postklient

Efter att ha skrivit kan du formatera dina inlägg innan du publicerar men bara om din e-postklient stöder HTML eller rik textformatering. Om din e-postklient inte stöder rik text / HTML måste du skicka dina inlägg till drag mappar och formaterar dem senare, som, om du frågar mig, besegrar hela syftet med att publicera blogginlägg via e-post. Bra att de flesta webbaserade e-postklienter stöder HTML och formatering av rik text, så du borde täckas i detta avseende. Jag uppmuntrar dig att skapa ett e-postkonto med en webbaserad e-postleverantör (t.ex. Gmail, Hotmail etc) för att ta hand om formatering.

Du bör dock vara medveten om att funktionen Post via e-post kommer att avlägsna en del av din anpassade formatering, vilket betyder att dina inlägg kommer att se något annorlunda ut än vad du har i din e-postklient. Den allmänna tumregeln här är att hålla formateringen så liten som möjligt eller följa några av de lärdomar jag lärde mig när jag spelade med den här funktionen på en testblogg.

Lektioner jag lärt mig

Efter att ha skickat mitt första testpost och väntat på upp till tolv (12) minuter (mer om detta på en sekund), insåg jag att Post via e-postsystemet avlägsnade inline bilder och bilagor men behöll djärvkursiv och alla länkar. Jag var tvungen att vänta i cirka tolv (12) minuter eftersom WordPress.com var tvungen att bestämma vad jag skulle göra med min bilaga, vilket avvisades för att vara en ogiltig filtyp.

Jag hade bifogat en .LOG-textfil och WordPress.com måste ha svårt att försöka lösa det. Jag bestämde mig för att prova olika filtyper. Jag kör en andra testpost och bifogade ett MS Word-dokument och en .png-bild. Den här gången lade jag till bilden från webben (med en webb-URL) istället för att bara lägga till den direkt i e-postmeddelandet.

Den andra testposten visade sig i min Inläggsskärm nästan omedelbart. Den här gången avbildades inte bilden men bilagorna var inte lika lyckliga. Jag förväntade mig att bilagorna skulle dyka upp i slutet av testposten, men i stället fanns det två “kortkoder”, [bifoga1] och [bifoga2]. Jag hade aktiverat mina gallerier, så gå inte ens dit. Senare hittade jag mina bilagor i Media bibliotek. Jämförelse av de två testposterna var detta en del framsteg!

Huvudsakliga takeaway:

 • Vissa filtyper som filer som slutar med .LOG avvisas automatiskt och försenar ditt inlägg i cirka tio (10) till femton (15) minuter
 • Bilagor skickas direkt till Media bibliotek
 • Bilder kommer bara att visas i dina inlägg om du sätter in dem som webbadresser. Alla bilder du lägger direkt till i din e-postadress kommer att avlägsnas eller ignoreras
 • Jag känner inte till kriteriet som killarna använder på WordPress.com, men några av mina inlägg skickades till drag mapp medan andra publicerades omedelbart (jag jämförde de två och kom med vår nästa punkt)
 • Välformaterade inlägg publiceras omedelbart (inlägg med giltiga kategorier, taggar, bilagor och webb-URL-bilder)

Nu när vi just har funnit att alla bilagor skickas till Media bibliotek, och alla inline bilder ignoreras, vad händer med andra extrafunktioner som din e-postsignatur? Kommer det att publiceras på din blogg vid sidan av inlägget? Tja, nej. Post via e-postsystemet tar bort alla e-postsignaturer som använder det vanliga signaturmönstret för streck streckutrymme (-). Dessutom kommer Post via e-postsystemet att bli av med allt efter den


märka.

Använd kortkoder för att anpassa dina inlägg

JetPack-inlägg via e-post: Kortkoder

Jag hade ett brett tillfredsställande leende (mer som ett grin) i ansiktet efter att ha testat kortkoder. Efter en kort stund och utan att bryta svett, lärde jag mig att du kan lägga till kategorier, taggar, utdrag, sniglar, omröstningar, försena dina inlägg i timmar eller dagar och slå kommentarer av och på bland annat. Här är en lista över tillgängliga kortkoder:

 • [title Your Desired Post Titel] – Ställer in din posttitel om du inte får åtkomst till ämnesfältet från din mobila enhet
 • [kategori a, b, c] – Lägger till kategorierna a, b och c till ditt inlägg. T.ex. [kategori Recipes, How-To] tilldelar kategorier Recept och How-To till ditt inlägg
 • [försena + 1 timme] – Denna kortkod kommer att instruera WordPress att publicera ditt inlägg efter en (1) timme. [försening +2 dagar] betyder att ditt inlägg kommer att publiceras efter två dagar
 • [slut] – Allt efter att denna dåliga pojke ignoreras. Lägg den i slutet av ditt inlägg med en tom rad ovanför. Detta är den enda kortkoden du inte kan använda någon annanstans i kroppen på din e-post. Du kan placera alla andra kortkoder var som helst i din e-post med undantag för ämnesfält naturligtvis ��
 • [taggar a, b, c] – Lägger till taggar a, b och c till ditt inlägg
 • [utdrag] Ditt utdrag går här … [/ utdrag] – Den här kortkoden lägger ett utdrag till ditt inlägg
 • [slug add-your-slug-here] – Lägger till en snigel till ditt inlägg. En snigel är en webbläsare och en SEO-vänlig URL för ditt inlägg
 • [kommentarer | av] – Slår på eller stänger av kommentarer
 • [nogallery] – Deaktiverar galleriet och visar alla bilder inline
 • [[bildspel]] – Förvandlar ditt galleri till ett bildspel
 • [mer] – Fungerar precis som mer tagg
 • [enkät] Frågesport och svar [/ enkät] – Lägger till en Polldaddy-enkät
 • [nästa sida] – Gör att du kan paginera ditt blogginlägg
 • [publicera av | yahoo | twitter | facebook] – Gör att du kan ställa in dina publiceringsalternativ. Till exempel avaktiverar [publicize off] publiceringsfunktionen för det specifika inlägget, och [publicize twitter] skickar bara ett meddelande till ditt Twitter-konto
 • [status publicera | väntande | utkast | privat] – Vad tror du att detta gör?

Notera: Du måste skriva alla kortkoder med små bokstäver.

Post via e-post i Jetpack: Extras

Bara lite mer du borde veta. Användare med roller som administratör, författare och redaktör kan publicera WordPress-blogginlägg automatiskt bara genom att skicka inlägget till din speciella e-postadress. Användare med bidragsgivarprivilegier kan inte publicera till bloggen automatiskt. Alla deras inlägg kommer att vara väntar på granskning.  Dessutom kan varje användare skapa sin egen hemliga e-postadress. Ju mer ju mer, ju? Haha.

Avancerat inlägg via e-postinställningar

Vill du göra dina händer smutsiga? Älskar du att titta under huven? Letar du efter en alternativ metod för att publicera dina WordPress-blogginlägg via e-post? Kanske är ditt inlägg via e-post Jetpack-modul trasig eller så gillar du inte Jetpack eftersom det bromsar din webbplats. Eller kanske intresserar inte enkelheten i Jetpack-alternativet dig. Det här avsnittet är exakt vad du har väntat på.

Den andra metoden att publicera inlägg via e-post förlitar sig på inlägget via e-postfunktionen som är en del av WordPress-kärnan. Enligt WordPress Codex är den inbyggda funktionen “… avskrivad och kommer att tas bort i en kommande version.” Jag vet inte när de gjorde detta tillkännagivande, men det är ytterligare en anledning till att du bör omfamna Jetpack-alternativet eller använda plugins. Hursomhelst, låt oss konfigurera postservrar och öppna några portar för vi behöver dessa inställningar när vi arbetar med plugins ��

Logga in först på ditt webbhotellkonto och skapa ett nytt e-postkonto. I en majoritet av webbhotellkonton hittar du det här alternativet genom att navigera till cPanel -> E-postkonton. Att skapa ett e-postkonto i sig kommer inte att hjälpa dig mycket, du måste lägga till det (e-postadressen) till din WordPress-webbplats. Beväpnad med ditt nya e-postmeddelande, gå till Inställningar -> Skrivande och bläddra ner till Post via e-post sektion. Det är dags att konfigurera din e-postserver.

wordpress-core-post-via e-post

Ange detaljerna som visas nedan:

 • Mejl server: Ange ditt domännamn
 • Hamn: 110
 • Inloggningsnamn: Ange e-postadressen du skapade ovan
 • Lösenord: Ange motsvarande lösenord för e-postadressen ovan

Är du med mig? Det finns ytterligare ett litet steg. Du måste besöka www.yourdomain.com/installdir/wp-mail.php att analysera inlägg varje gång du publicerar med detta e-postkonto.

Var:

 • yourdomain.com – ditt domännamn
 • installdir – sökvägen till din WordPress-installation. Hoppa över (eliminera) detta om WordPress är installerat i public_html mapp

Notera: Kallelse wp-mail.php manuellt är besvärligt, rekommenderas inte och kommer att avskrivas snart. Här är ett alternativ. Lägg till följande kod i din features.php-fil för att leta efter e-post varje femton (15) minut:

funktion retrieve_post_via_mail () {
spola(); // Visa sidan innan hämtningen av e-post börjar
if (get_transient ('hämta_post_via_mail')) {
lämna tillbaka; // E-postmeddelandet har kontrollerats nyligen; kolla inte igen
} annat {// E-postmeddelandet har inte kontrollerats på mer än 15 minuter
do_action ('wp-mail.php');
set_transient ('hämta_post_via_mail', 1, 15 * MINUTE_IN_SECONDS); // kontrollera igen om 15 minuter.
}
}
add_action ('shutdown', 'retrieve_post_via_mail');

Alla inlägg som du publicerar med den här metoden skickas direkt till utkastmappen. Du kan dock välja att automatiskt publicera inlägg utan administratörsgodkännande i dina WordPress-inställningar. Allt hänger på dig ;).

WordPress Post via e-post plugins

Och här kommer plugins! Vi älskar alla plugins, eller hur? Du vet, de är super användbara, enkla att installera och roliga att använda särskilt när du inte behöver konfigurera en miljon och ett alternativ. Inlägget via e-post-plugins som jag hittade har alla en sak gemensamt: de försöker ersätta WordPress ‘Post by Email-funktion som kommer att bita i dammet förr eller senare. Den stora skillnaden är att varje plugin ger dig mer funktionalitet när det gäller att publicera inlägg via e-post. Att posta via e-post bör inte vara en utmaning när du använder någon av följande plugins till god användning.

Postie gratis WordPress-plugin

Postie gratis WordPress-plugin

Enligt Wayne Allen, pluginförfattaren, ger Postie dig kraften att publicera blogginlägg via e-post med extra avancerade funktioner som du inte hittar i det centrala WordPress-inlägget via e-postalternativ. Med ett imponerande betyg på 4,3 / 5,0 och över 225K-nedladdningar är det säkert att hävda att Postie tar upp en hel fart. Eller kanske, människor älskar bara detta plugin eftersom det ger dig möjlighet att lägga till bilder och videor via e-post, ta bort e-postsignaturer automatiskt, tilldela kategorier och göra en hel del andra coola saker. Postie stöder POP3, IMAP och SSL.

Post via e-post Gratis WordPress-plugin

Inlägg via e-post Gratis WordPress-plugin

Utvecklad av Kat Hagan, Inlägg via e-post har en skinnande betyg på 4,4 / 5,0 medan den fortfarande är i betafas. Plugin erbjuder ett par fina funktioner som stöd för POP3- och IMAP-servrar, SSL så att dina e-postmeddelanden är säkra, PIN-baserad säkerhet för att avskräcka e-postförfalskning, åtkomst till WordPress inbyggda roller, tilldela taggar, kategorier och anpassade taxonomier, ahortcode-funktionalitet, etc. Installera bara plugin, konfigurera några alternativ (precis som vi gjorde i föregående avsnitt) och ditt arbete är gjort!

Efter timmar med hårt utseende upptäckte min sökning bara dessa två plugins och en onlinetjänst som heter Posterous som inte längre är tillgänglig. Missnöjd mycket? Var inte det, du behöver bara en av plugins och du kommer att vara okej.

Den här bollen är nu på din domstol …

Har du någonsin publicerat WordPress-blogginlägg via e-post? Vilka är några av de lärdomar du har lärt dig? Känner du till andra inlägg via WordPress-plugins? Vänligen dela dina tankar med oss ​​i kommentaravsnittet nedan. Lycklig postning!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me