Hur man säljer dina produkter med WordPress och WooCommerce

När människor tänker på WordPress tänker de ofta på att blogga, men världens favorit Content Management System har kommit långt under de senaste tio åren eller så. Faktum är att med ett plugin eller två WordPress kan vara många saker för många människor – inte minst en utmärkt plattform för att bygga en webbutik.

Det saknas brist på plugins och e-handelsteman för att förvandla din WordPress-installation till en webbutik. De sträcker sig från gratis till inte-så-fri, och kvaliteten på plugins varierar mycket. För eCommerce-nykomlingen kan det vara en mardröm att besluta vilken plattform att välja.

Med det i åtanke har jag i det här inlägget beslutat att titta närmare på ett av de bästa erbjudandena på marknaden. Det är både gratis och exceptionellt välbyggt. Jag pratar naturligtvis om WooCommerce av WooThemes.

En kort översikt av WooCommerce

WooCommerce är WooTemas e-handelsprogramvara för företag (som nu har förvärvats av WOrdPress själv). Det möjliggör tillägg av premiumförlängningar så att du kan bygga på standardinstallationen på många sätt. Här är en snabb översikt av WooCommerces viktiga funktioner (som anges på produktsidan):

  • Helt granskad av WordPress säkerhetsföretag Sucuri
  • Omfattande butikshantering
  • Omfattande rapporteringsalternativ
  • Enkel kassasida
  • Alternativ för flera betalningsportar
  • Flera marknadsförings- och marknadsföringsalternativ

Dessa funktioner kliar bara ytan på WooCommerces funktionalitet. Även om det täcker kraven i många onlinebutiker rakt ut, måste du, när du överväger de många tillgängliga premiumförlängningarna, kunna bygga en butik som helt passar dina behov (oavsett hur unika de kan vara).

Installera WooCommerce

Innan du installerar WooCommerce, vill du se till att ditt nuvarande tema är WooCommerce-kompatibelt. WooCommerce bör listas som en funktion på temasidan. Om du kommer att etablera en butik rekommenderar vi starkt att du får ett premiumtema. Detta är för att säkerställa att ditt tema ständigt är kompatibelt med den senaste versionen av WooCommerce (du vill inte ha några säkerhetsslingor eftersom ditt gratis tema inte uppdaterades). Om du väljer ett premiumtema som Chic eller Total läggs det till anpassad styling för att göra butiken och alla dina WooCommerce-widgetar ser bra ut (eftersom standardstyling för plugin är så som så).

Ok, nej att du har ett kompatibelt tema, det är dags att installera! Att installera WooCommerce är lika enkelt som att installera någon annan plugin från WordPress Plugin-arkivet. I din WordPress-instrumentbräda måste du gå till Plugins> Lägg till nytt och bläddra sedan efter WooCommerce. Plugin bör vara i populärlistan. Klicka bara på Installera nu och klicka sedan på Aktivera plugin när installationen är klar.

installera woocommerce-plugin

Detta tar dig till WooCommerce-inställningssidan, som kräver ett sista steg innan plugin-programmet är helt installerat. Överst på sidan finns ett stort meddelande som ber dig installera WooCommerce Pages:

woocommerce-meddelande

Klicka på Installera knappen skapar alla nödvändiga sidor för din onlinebutik. När du har lagt till dina sidor kommer du att gå till WooCommerce välkomstskärm:

woocommerce välkomstskärm

Nu när plugin-programmet är helt installerat bör du kontrollera WooCommerce-systemstatus för att se till att det inte finns några omedelbara problem.

woocommerce-systemstatus

Detta kan hittas under WooCommerce> Systemstatus. Om det finns några problem får du information om hur du löser dem (vilket du bör göra innan du fortsätter).

Konfigurera WooCommerce

Nu när plugin-programmet är helt installerat är det dags att börja konfigurera din butik. I WooCommerce> Inställningar menyn får du många alternativ. Låt oss titta på alternativen du kan konfigurera under varje flik.

woocommerce-inställningar

Allmän

Som du kan förvänta dig ger den här fliken några av de grundläggande konfigurationerna för din butik. Alternativen i detta avsnitt inkluderar plats, api och valutalternativ.

Produkter

Det här avsnittet täcker alla dina många produktinställningar. Detta inkluderar mätenheter, granskningsalternativ, produkt- och butiksalternativ, beskärning av produktbild, inventeringsalternativ och nedladdningsbara produktinställningar.

Beskatta

Skatt är exakt hur det låter som – skatteinställningar. Det finns massor av alternativ för att beräkna skattesatser, och de kan bli ganska komplicerade. Vi föreslår att du tittar på ställa in skatter i WooCommerce dokumentation innan du gräver i det här avsnittet.

Kolla upp

Härifrån kan du ställa in din vagn och kassasidor, lägga till villkor och välja dina betalningsgrindar. Banköverföring, check, COD, PayPal och kreditkort är de inkluderade WooCommerce-alternativen. Även om det finns gott om plugins och tillägg via tredje part för att lägga till ytterligare betalningsportar.

Det är också här du kan aktivera kuponger. Kuponger och rabattkoder kan vara ett fantastiskt sätt att ge lojala kunder en anledning att handla med dig igen. Många onlinebutiker erbjuder rabatter till nyhetsbrevets medlemmar eller återbetalande kundrabatter och det är något värt att överväga.

Frakt

Det är här du konfigurerar alla aspekter av leveransprocessen för din butik (om du säljer fysiska produkter). Förutom leveransberäkningsvisningsalternativ kan du aktivera och konfigurera följande leveransalternativ:

Välj dina leveransmetoder, ställ in schablonpriser, aktivera gratis frakt, lägg till internationella leveransalternativ och till och med välja specialinställningar för lokal upphämtning eller leverans. Du kan aktivera alla dessa alternativ individuellt och konfigurera varje detalj i leveransmetoderna du väljer att använda.

konton

Kontosidan ger alternativ för att ställa in din användarkontosida, lägga till anpassade webbadresser för viktiga kontosidor och aktivera / inaktivera konton och registrering.

E-post

Det här avsnittet låter dig konfigurera e-postalternativ och e-postmallar som används vid kommunikation med dina kunder. E-postmeddelanden kan konfigureras för olika utlösare som nya, bearbetande eller kompletta beställningar samt fakturor, återställning av lösenord och mer. Du kan till och med välja anpassade färger!

Webhooks

Webhooks används för att utlösa händelser, som att öppna en popup för en kupongkod när kunder lägger till en produkt i sin kundvagn. Det här avsnittet gör det mycket enklare för WooCommerce att arbeta med tredjeparts plugins som du kanske vill använda för att utöka funktionaliteten för WooCommerce.

Lägga till dina produkter

Nu när du har arbetat dig igenom butikskonfigurationen är det dags att börja lägga till dina produkter. Produktskapningsprocessen är nästan exakt densamma som att skapa ett normalt blogginlägg i WordPress

Du kan skapa kategorier och taggar för dina produkter och lägga till fraktklasser för att gruppera dina produkter efter de som har specifika fraktkrav. Det finns också ett alternativ att lägga till ytterligare attribut till dina produkter, till exempel flera färger eller storlekar.

När du lägger till en produkt får du en sida som liknar den vanliga inläggssidan med några ytterligare avsnitt.

lägga till woocommerce-produkter

Produktdata

Det här avsnittet låter dig konfigurera allt om produkten. Det finns fyra produkttyper tillgängliga för dig att välja mellan: enkel, grupperad, extern / filial eller variabel. Den enkla produkttypen är den enda som låter dig göra produkten antingen till en digital nedladdning eller en virtuell produkt.

Du bör se till att varje produkt har en SKU, som är en unik identifierare för aktiehanteringsalternativen. I det här avsnittet ställer du in priset på produkten, eventuella ytterligare attribut som produkten har och lagerhanteringsalternativ för produkten.

Det finns också ett fantastiskt avsnitt som gör att du kan länka andra produkter så att du kan sälja upp och korsa till dina kunder. Detta är ett utmärkt sätt att försiktigt driva dina kunder att köpa ytterligare produkter från dig. Amazon är mästare av denna teknik och det är värt att spendera tid på att titta på hur de närmar sig produktlänkar för att förbättra din egen försäljning.

Produkt Kort beskrivning

Detta är den bit av innehållet som kommer att visas bredvid din produktbild på den faktiska produktsidan (den längre beskrivningen du lägger till ovan visas på en flik intill kundrecensioner). Det här är ett bra avsnitt för att lägga till ett par snabba meningar eller en punktlista om produktens funktioner.

woocommerce-produkt

Produktgalleri

Det här är exakt hur det låter – ett galleri med dina produktbilder. Det är vanligtvis en bra idé att lägga till några ögonblicksbilder av vad du än säljer, så att kunderna kan kolla in det innan de slutför sitt köp. I vårt eleganta tema har vi uppgraderat galleriet för att ha en härlig bildljusbox för att göra det ännu enklare för dina kunder att se dina gallerier.

rapportering

När din butik är live och du har sålt några produkter är det värt att titta på rapporteringsfunktionerna i WooCommerce. Dessa finns i WooCommerce> Rapporter meny.

Det finns rapporter som fördelar din försäljning efter dag, månad, produkt, kategori och även dina toppsäljare och tjänare. Förutom din produktförsäljning har den också rapporter för rabattkuponganvändning och olika rapporter om dina kunder. Det finns också ett område som övervakar dina låga och slutförda produkter.

Dessa rapporter är ett bra sätt att hålla koll på alla aspekter av ditt företag. Den här funktionen låter dig inte bara ta reda på dina bästsäljare, utan låter dig också se vilka produkter inte försäljning. Sådan information kan ge dig möjlighet att fatta lönsamma beslut. Att känna till all denna information är en viktig aspekt av att driva en framgångsrik butik och WooCommerce förser dig all information du behöver.

En enkel lösning med ett stopp

Det finns många e-handelslösningar för WordPress där ute, men WooCommerce är där uppe med det bästa. Det är gratis och kommer med mer funktionalitet än många premium e-handelsplugins. När din butik är igång kan du använda dessa tips för att sälja online plus dessa innehållsmarknadsföringstips för att växa ditt företag.

Använder du WooCommerce? Vad är dina tankar om plugin-programmet? Finns det några andra plugins där ute skulle du rekommendera istället för WooCommerce? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me