Hur man säljer musik online med WordPress (3 enkla steg)

Sälj musik online med WordPress

Att skapa och driva en onlinebutik kräver lite arbete – det är ingen sockerbeläggning. Men om du gör rätt kan du göra din onlinebutik till en livskraftig verksamhet. För att uppnå denna framgångsnivå måste du designa din butik så att den matchar den typ av produkt du säljer, och om du tänker sälja musik online finns det lite mer att tänka på.

Till exempel måste din butik konfigureras annorlunda för att erbjuda produkter som musik, i motsats till kläder eller elektronik. Du behöver ett sätt att enkelt sälja digitala filer i din butik, till exempel den populära WooCommerce-plugin, samt en metod för att visa din musik på ett tydligt och organiserat sätt.

Även om du alltid kan sälja dina låtar via iTunes eller BandCamp, är det en bra idé att erbjuda din egen musik, bonusspår eller till och med begränsade upplagor (som anpassade vinylskivor) i din egen butik. I det här inlägget ska vi visa dig hur man säljer musik online med WordPress. Specifikt hur man använder WooCommerce och WooCommerce produkt tabell plugin för att sälja din egen musik online. Låt oss börja arbeta!

1. Installera och installera WooCommerce för att sälja musik online

Innan vi börjar antar vi att du har en WordPress-webbplats som är klar och klar att gå. WordPress är både kraftfullt och flexibelt och kan enkelt användas för att skapa en blomstrande e-handelsbutik.

Med detta ur vägen är nästa uppgift att lägga till WooCommerce på din webbplats. Denna enkla men funktionsrika plugin förvandlar din WordPress-webbplats till en funktionell butik och lägger till enkla alternativ för dig att faktiskt sälja musik online med WordPress:

WooCommerce-plugin

För att komma igång, navigera till Plugins> Lägg till nytt i din WordPress-instrumentpanel. Använd sökfältet för att hitta “WooCommerce” och klicka på Installera nu knapp:

Installera WooCommerce

Efter ett ögonblick märktes en ny knapp Aktivera Kommer komma. Välj det också, så kommer WooCommerce att konfigureras helt på din webbplats!

Just nu kommer du till en kort installationsguide:

WooCommerce Setup Wizard

Vi rekommenderar starkt att gå igenom dessa korta skärmar. De hjälper dig att konfigurera din nya butik, skapa viktiga sidor och ställa in viktiga element som fraktpriser. Mer information finns i vår kompletta guide om hur du installerar WooCommerce.

2. Lägg till din musik i butiken

När du har installerat WooCommerce och gått igenom installationsguiden har du en tom butik på händerna. Det betyder att det är dags att lägga till produkter.

WooCommerce tillhandahåller en speciell WordPress-anpassad inläggstyp för att lägga till produkter österut. Anpassade inläggstyper liknar att lägga till blogginlägg, bara med olika alternativ som är specifika för inläggstypen (andra inläggstyper kan innehålla portfölj, vittnesmål, personal eller händelsekalender). För att lägga till ett nytt WooCommerce-objekt från din instrumentpanel, gå till Produkter> Lägg till nytt:

Lägg till en ny WooCommerce-produkt

Här kan du skapa din första produkt. Du vill börja med att ge den en titel och en beskrivning med de två första fälten. I den högra sidofältet kan du också tilldela produkten till en eller flera kategorier, ge den några beskrivande taggar och till och med ladda upp bilder.

Men “köttet” från WooCommerce finns i Produktdata sektion:

WooCommerce produktdata

Det är här du lägger till all viktig information om varje objekt. Eftersom ditt mål är att sälja musik online är det första du vill göra att kolla in båda Virtuell och Nedladdningsbara lådor högst upp. Detta kommer att ändra de alternativ du ser något för att ta hänsyn till att du säljer musikfiler online snarare än fysiska produkter:

WooCommerce nedladdningsbara produkter

Sedan kan du fortsätta att ange ett pris för artikeln och ladda upp de fil (er) kunder kommer att få vid köp under Nedladdningsbara filer. Du kan också konfigurera om det ska finnas en gräns för hur många gånger filerna kan laddas ner och om de kommer att löpa ut.

Resten av inställningarna i detta avsnitt är valfria, även om du kanske vill titta igenom dem ändå. Dessutom kolla in Produkt kort beskrivning fältet rakt nedanför. Där kan du lägga till inbäddade ljudspelare, så att kunder kan höra hur din musik låter.

För att göra detta, klicka på Lägg till media. Ladda upp ljudfilen från din dator, fyll i dess detaljer och se till att välja Bädda in Media Player under Bädda in eller länka:

WooCommerce Bädda in Media Player

Detta lägger till en enkel ljudspelare i det korta beskrivningsfältet:

WooCommerce Media Player Kort beskrivning

När du är klar med att konfigurera din första produkt klickar du på Publicera för att göra det live i din butik. Upprepa sedan den här processen tills du har lagt till alla låtar, album osv. Som du vill sälja.

3. Skapa en produkttabell för att visa din musik

Tekniskt sett är de två första stegen allt som krävs för att få din butik igång. Men en traditionell WooCommerce-inställning är inte nödvändig det bästa sättet att sälja musik online.

Om du lämnar saker som de är, måste kunderna navigera till varje enskild produktsida för att kolla in all din musik, lyssna på provspår och beställa vad de vill. Detta bromsar dem avsevärt, vilket kan leda till förlorade försäljningar. Dessutom behöver musikfiler vanligtvis inte mycket komplex beskrivning eller stora bilder, och standard WooCommerce-layouten uppmärksammar dessa element extra..

Istället kan du visa upp allt du har att erbjuda på en enda sida med en produkttabell. Detta är ett organiserat, visuellt tilltalande sätt att visa din musik. Kunderna kan se allt tillgängligt i din butik på en gång, och du kan ge alla viktiga detaljer utan att överväldiga dem med information. Dessutom kan de lägga till allt de vill ha i sina vagnar direkt från den här sidan. Du kan till och med bädda in exempelljudspelare direkt i tabellen för varje produkt.

Om du vill skapa en sida som denna behöver du WooCommerce produkt tabell plugin:

Detta verktyg är optimerat för att fungera smidigt med WooCommerce och låter dig anpassa exakt hur ditt produktbord ser ut och hur det fungerar. När du har köpt plugin-programmet kan du installera det som alla andra tredjepartsplugin. Gå till Plugins> Lägg till nytt och välj plugin-filen som du laddade ner. Aktivera plugin, thöna, gå till WooCommerce> Inställningar i din instrumentbräda. Navigera till Produkter och välj Produktbord för att ange din licensnyckel:

Produkttabellinställningar för WooCommerce

De många inställningar som erbjuds här gör att du kan finjustera hur din produkttabell fungerar. Till exempel under kolumner, du kan anpassa exakt vilken information som ska visas:

WooCommerce produkt tabell kolumner

Se till att inkludera en bild för varje objekt, liksom kort beskrivning (så dina mediaspelare kommer att inkluderas).

Filtrera dropdowns är en annan viktig inställning:

WooCommerce-produktbordsfilter

Genom att aktivera detta placerar du rullgardinsmenyer ovanför ditt bord, vilket låter kunder sortera det efter nyckelattribut som kategorier. Detta gör det enkelt för dem att snabbt hitta vad de vill ha.

Slutligen markerar du rutan märkt Kortkoder i tabellen. Detta krävs om du vill att dina inbäddade mediaspelare ska fungera ordentligt:

WooCommerce-kortkoder i tabellinställning

För mer information om alla inställningar du kan ändra, vill du ta en titt på plugin-dokumentationen.

Spara dina ändringar när du är klar och öppna sedan en ny sida (via Sidor> Lägg till nytt). Klicka på Verktygsfältet Växla och välj sedan Sätt in produkttabell. Detta kommer att placera en kortkod på din sida:

WooCommerce produktkortskod

Denna kortkod drar in alla inställningar du just har anpassat och ställer in din produkttabell automatiskt. Du kan se hur det ser ut med hjälp av Förhandsvisning knapp:

WooCommerce Audio Table

Om du vill kan du fortsätta att finjustera ditt produktbord tills det är helt rätt. Gå sedan vidare och publicera det! Du är redo att sälja musik online. Kunder kan sedan använda den för att se all musik du har tillgängligt och enkelt göra inköp.

Slutsats

De bästa butikerna är optimerade för att matcha den typ av produkter de erbjuder. Till exempel måste du utforma din butik noggrant när du siktar på att sälja musik online med WordPress. WooCommerce är en utmärkt utgångspunkt, men du vill också ge kunderna ett strömlinjeformat sätt att utforska din musik och göra val samt lägga till andra WooCommerce-tillägg för mer funktioner och funktionalitet.

Har du några frågor om hur du ställer in dina WooCommerce-artiklar eller utformar ditt produktbord? Fråga bort i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me