Hur man skapar en frågesport för dina användare på WordPress (i 7 enkla steg)

Frågesporter. De är verkligen inte så hemska som tester eller tentor – din webbplats är inte en skola, så du kan distribuera roliga frågesporter för att göra din webbplats mer interaktiv och till och med begära värdefull feedback från dina besökare. Du kan se hur läsarna svarar på vissa frågor och du kan ta reda på vad de gör eller inte tycker om på din webbplats. Kort sagt gör frågesporter din webbplats engagerande, unik och rolig.

Möjligheterna här finns i överflöd. Du behöver inte ens ställa frågor om saker som hänför sig direkt till din webbplats, så länge dina frågor har kontakt med människor och bygger ett samhälle kring dina kärnmål. Till exempel, även om ESPN erbjuder sportquiz på sina webbplatser hela tiden, kastar de alltid enstaka popkultur eller politisk fråga där beroende på vad som för närvarande trender.

Att skapa en frågesport är inte så tuff – vi kan göra det i sju snabba steg – så låt oss ta en titt på hur du kan lägga till en till din webbplats idag.

1. Lägg till en ny frågesport med Quiz Master Nästa

Det enklaste sättet att skapa en frågesport för dina användare är att nå in plugin-databasen. Du kan försöka göra din egen lilla frågesport utan ett plugin, men det blir snabbt rörigt. Dessutom finns det verkligen ingen anledning att göra det, eftersom du inte får hälften av funktionaliteten i ett plugin – och plugin som jag ska prata om idag är ganska lätt på din webbplats.

För att börja, ladda ner Quiz Master Next plugin och aktivera den på din WordPress-instrumentbräda (du kan hämta plugin från länken, eller bara logga in i din WordPress-installation och navigera till Plugins> Lägg till ny, söka efter Quiz Master-plugin och installera och aktivera sedan).

När plugin-enheten är klar att gå på instrumentpanelen klickar du på frågesport på vänster sida av din instrumentbräda. Gå till det primära frågesport för att skapa ditt första lilla frågeformulär.

frågesportflik

Klicka på Lägg till ny knapp. Om du gör det kommer en popup-skärm att visas där du kan ange ett nytt frågesnamn. Kalla det vad du vill så att du kommer ihåg vilken typ av frågesport det är i framtiden. Klicka på Skapa frågesport för att fortsätta.

lägg till nytt nu

Detta placerar den nya frågesporten i en lista över alla frågesporter du så småningom kommer att skapa, men för att verkligen få rulla måste du klicka på Redigera -knappen, som ligger precis under frågesportens namn – när du bläddrar över namnet på din frågesport bör du kunna se att Redigera knapp. Klicka på det.

2. Lägg till frågor

Det här området är ganska enkelt eftersom du får chansen att lägga till de frågor du vill ha till frågesporten. Börja med att klicka på Lägg till fråga -knappen som visar en ny popup där du kan stansa in alla detaljer för en ny fråga. Detta är den roliga, kreativa delen.

lägg till fråga

Skriv in frågorna och alla möjliga svar. Du kan ange rätt svar och till och med ge ut en viss mängd poäng för personer som får svaren rätt. Du skriver ett meddelande som visas om användare får rätt svar. Du kan också fylla i en ledtråd som användare kan kalla om de känner sig stumpade på en fråga.

Det finns några andra fält att fylla i under det, men alla är ganska mycket självförklarande. Klicka på Skapa fråga knappen längst ner när du har slutfört den frågan.

skapa en fråga

Lägg till så många frågor du önskar genom att gå igenom samma process. Jag kommer att ta med en andra fråga för denna tutorials skull, eftersom en frågesportfråga är ganska tråkig.

3. Publicera din frågesport

Navigera tillbaka till det primära Frågesport för att se listan med frågesporter som du har skapat. I mitt exempel har jag bara en enda frågesport, så det är lätt att se exakt var jag ska flytta nästa. Vårt mål är nu att publicera frågesporten så att alla som besöker webbplatsen kan ta den och skicka in sina svar.

Till höger om ditt frågesportnamn finns några URL: er och koder som du kan använda för publicering. Till exempel är webbadressen där frågesporten bor, så du kan dela denna URL med vem du vill.

kortkoder

Pluginens verkliga kraft spelas in när du börjar använda kortkoderna. Dessa kortkoder listas precis till höger om namnet, så känn dig fri att kopiera dessa och förbi dem var som helst på din webbplats.

Som test kopierar jag quizkortkoden och placerar den i ett nytt blogginlägg. Släpp koden var som helst i inlägget, använd den i widgetar eller placera den på en sida beroende på var du vill att den ska visas för dina besökare. En annan kortkod finns också att kopiera. Den här kortkoden avslöjar topplistan om du planerar att spela din webbplats och generera lite konkurrens mellan alla besökare.

Jag kommer att klistra in båda dessa kortkoder i ett nytt blogginlägg och slå på Publicera knapp. Skriv gärna in eller ladda upp allt annat innehåll som du gör för ett vanligt blogginlägg.

4. Fiddle With the Quiz’s Style

Plugin ger några solida styling-inställningar så att du kan få din frågesport att se ut som ditt eget varumärke, men som du kan se nedan visar frågesporten bra och ger alla frågor, tips, fält och svar. Detta är en minimalistisk frågesport, men anpassningsfunktionerna är ganska rikliga för att det ska se vackert ut.

frontend frågesport

5. Titta på resultaten

Ett av de sista stegen är att titta på dina resultat och antingen belöna vinnarna eller använda informationen för att förbättra ditt företag. När någon skickar in en frågesportformulär får de höra hur många frågor de svarade korrekt, och deras namn placeras sedan på topplistan om de får tillräckligt hög poäng.

leader

Det här är underbart för engagemang, men hur är det med dina egna resultat? När du har slutfört detta kritiska steg bör du överväga de verktyg som erbjuds på backend för att du ska kunna analysera frågesporten och till och med organisera dem.

6. Visa inlämningsinformation

Gå till Frågesport> Frågesportresultat på vänster sida av din WordPress-instrumentpanelen. Klicka på Se länk för att se hur många som har skickat in sin frågesport. Det svala med resultaten är att de fungerar bra för att samla in e-post- och telefonnummerinformation om du driver ett företag som använder dessa medier för marknadsföring.

Resultaten ger personlig information från inlämningen och procentandelen svar de fick rätt. Resultaten visar också de svar som dina användare har valt.

se

7. Analysera statistik

Ett annat trevligt område för att analysera effektiviteten i dina frågesporter är stats sida. Klicka på Frågesport> Statistik och bläddra igenom den här sidan efter att du börjat få ett anständigt antal frågespecifikationer.

statistik

Statistiken är användbar för att ta reda på om frågesporter till och med är värda att använda på din webbplats. Till exempel erbjuder detta plugin nummer på hur många frågesporter tagits under de senaste dagarna eller veckorna. Om trenderna minskar kan du behöva ändra ditt innehåll. Om det går upp, fortsätt att göra vad du än gör med dina frågesporter.


Dela dina tankar i kommentarsavsnittet om du har några frågor om hur du skapar en frågesport för dina användare på WordPress. Om du har genererat frågesporter tidigare, vilka plugins har du använt, eller är du mer benägen att bara göra dina egna med vissa former?

Jag vet att Gravity Forms är ett populärt premiumsätt att göra frågesporter, men jag täckte det inte för (enligt min ödmjuka åsikt) Quiz Master Next är lika bra – och det är gratis. Om du föredrar att använda Gravity Forms skulle jag gärna höra varför i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me