Hur man skapar en meny i WordPress

Hur man skapar en meny i WordPress

Du har haft ditt WordPress-äventyr hittills. Du valde ett fantastiskt WordPress-tema, sätter ihop en trevlig webbplats och väckte din WordPress SEO-maskin till liv. Besökarna började tränga in i ditt nya WordPress-baserade företag, men få konverterar till lojala fans eller kunder.

Du kolla in Google Analytics och din avvisningsfrekvens är genom taket. Så du bestämmer dig för att kontrollera alla aspekter på din webbplats, men kan inte hitta var problemet ligger. Vad i helvete?

Tja, jag kommer att säga detta: din WordPress navigationsmeny kan vara orsaken till dina elände. Ett dåligt navigationsmenysystem kommer att hindra besökare från att hitta det som de behöver på din webbplats, och om de inte kan hitta det kommer de bara att göra vad varje förnuftig människa gör – klicka på bakåtknappen och ladda din konkurrents webbplats.

Ett fantastiskt navigationssystem är å andra sidan som en karta som visar dina besökare exakt vart de ska gå för att hitta vad de letar efter. Detta betyder bara utan en fantastisk navigationsmeny att du kommer att förlora kunderna höger, vänster och mitt. Ja kompis, att ha en fantastisk navigationsmeny – precis som en rallyförare har sin navigator – är av stor betydelse.

I den här steg-för-steg-guiden visar vi dig hur du utformar det perfekta navigationssystemet. Då visar vi dig exakt hur du ställer in menyer med hjälp av den intuitiva WordPress-menihanteraren.

Hur man skapar det perfekta WordPress-navigationssystemet

wordpressnavigering

Är du redo för ett menyäventyr? Tja, ät al carte … I det här avsnittet ska vi titta på vad som gör ett fantastiskt navigationssystem.

Håll det enkelt

Det bästa navigationssystemet är enkelt att använda.

Komplicera inte dina navigationsmenyer genom att inkludera sidor som användaren inte nödvändigtvis behöver. Håll dig fast vid ditt viktigaste innehåll – innehållet som användaren behöver hålla sig tillräckligt länge för att konvertera. Länka bara till dina viktigaste WordPress-sidor, till exempel Om, Kontakt, Hyra / Produkt etc, och populärt innehåll som hjälper din sak.

På tal om att hålla sakerna enkla, behöver du verkligen den mega-menyn på din lilla personliga blogg? Jag tror inte det; mega-menyer är bra ja, men de är perfekta för mammut WordPress-webbplatser med en miljard byte innehåll och en biljon produkter att starta. Håll det enkelt dumt.

Sitemaps räknar också

En webbplatskarta anses vara en viktig kugge i det perfekta navigationssystemet. Samtidigt som man hjälper sökmotorspindlarna att genomsöka din webbplats enkelt och ordentligt, kan webbplatskartor också vara praktiska när en användare går förlorad och / eller möter den fruktade 404-felsidan. Tänk på det som en navigationsmeny för hela webbplatsen publicerad på en speciell sida. Webbplatskartor är inte att frukta, de är helt enkelt sidor som innehåller länkar till alla resurser på din webbplats.

Det bästa är att du enkelt kan skapa webbplatskartor med plugins som Google XML-webbplatskartor, eller bara gå med ett WordPress-tema som stöder webbplatskartor i sig. Skapa en speciell webbplatskarta och se till att du kan se en lista över alla resurser på din WordPress-webbplats när du laddar http://www.yousite.com/sitemap/. Du kan länka till din webbplatskarta från felsidan 404 eller från din huvudmeny.

Lägg till navigationsmenyer till flera platser

Om du till exempel skulle förbättra dina chanser att vinna lotteriet, skulle du behöva spela ett par gånger. Det har allt att göra med teorin om sannolikhet. På samma sätt, för att få läsarna att klicka på dina länkar, måste du visa nämnda länkar ett par gånger på olika platser på din webbplats. Logiken här är enkel: ju lättare läsaren kan hitta länkarna, desto snabbare kan de klicka igenom.

Som standard låter de flesta WordPress-teman dig visa din navigationsmeny i rubrikavsnittet och kanske sidfoten men det är det. Du kan dock använda widgetar för att visa dina navigationsmenyer oavsett var du vill.

De bästa menyplatserna för maximal exponering inkluderar rubrikerna för sidhuvud, sidofält och sidfot. Sidofältet är också en utmärkt plats för kategorier, arkiv och taggar, så använd gärna dessa funktioner för att förbättra ditt navigationssystem.

Lägg till ett sökformulär

System går sönder vid minst gynnsamma tider. De tenderar att ge upp eller misslyckas när du minst förväntar dig. Navigationsmenyer är inget undantag, de misslyckas hela tiden, speciellt om du använder en WordPress-menyplugin från tredje part och går ihop. Andra gånger har användaren helt enkelt inte tid att gå flera nivåer djupt i dina menyer för att hitta information. Vad ska man göra?

Du implementerar ett sökformulär som gör det lättare för användaren att hitta det de vill ha. Placera den sedan på en framträdande plats på din WordPress-webbplats. Göm det till exempel inte i sidfotsdelen som bara är synlig när användaren rullar ner. Om du har oändlig rullning på plats kanske användaren aldrig ser sökformuläret.

En sökformulär är en misslyckad säker åtgärd, liksom en enhet som förbättrar användarupplevelsen kraftigt. Relevanssi hjälper dig att bygga fantastiska sökmotorer för ditt WordPress-baserade företag.

Huvudsakliga takeaway: I slutet av dagen, se till att navigationsmenyerna är lätta att hitta och använda. Sätt också viktigt innehåll först, så det är otroligt enkelt att hitta.

Lägga till WordPress-navigationsmenyer

Låt oss nu skapa en fantastisk navigationsmeny med den användbara WordPress-menihanteraren. Ut ur rutan kommer WordPress med en fantastisk menihanterare som låter dig skapa enkla menyer, inklusive rullgardinsmenyer. Det är en enkel dra-och-släpp-chef som gör att lägga till menyer lika enkelt som paj. Till och med en femte klassning kan lägga till WordPress-menyer på några minuter.

På vilket sätt? Naviger bara till Utseende> Menyer  i ditt WordPress adminområde:

nybörjare-guide-to-wordpress-menyer sten menyer

Detta kommer att lansera Redigera menyer skärm. Om du eller din utvecklare aldrig har lagt till menyer till din WordPress-webbplats innan, bör du se den här skärmen:

nybörjare-guide-to-wordpress menyer-new-menyn

Gå vidare och ge din nya meny ett namn. Vi kommer att kalla vårt exempel “huvudmeny.” Ange ditt önskade namn och tryck på Skapa huvud knapp. Detta kommer att starta den här skärmen:

nybörjare-guide-to-wordpress menyer-add-menyalternativ

Som du ser finns det flera alternativ tillgängliga. Till vänster ser du en lista med dina sidor, kategorier, en anpassad länkflik och kanske ett par andra funktioner beroende på ditt tema.

Till höger har du Menystruktur område där du kommer att redigera och beställa dina menyalternativ. Du har Menyinställningar område som låter dig välja menyläge och ett alternativ som låter dig lägga till nya sidor på toppnivå automatiskt till din meny.

Allt du behöver göra härifrån är att välja dina sidor, kategorier eller lägga till anpassade länkar från den vänstra panelen och klicka sedan på Lägg till i menyn knapp. I en blixt visas dina menyalternativ i den högra kolumnen, där du helt enkelt drar och släpper dem när du vill.

Varför skulle du vilja lägga till kategorier i din WordPress-meny? Om du har skapat inlägg (t.ex. lektioner) i olika kategorier (kurser) kan du gruppera lektionerna i kurser med den här funktionen. Det är en bra funktion också om du driver en nyhetssajt. Jag gick vidare och lade till olika kategorier i min exempelmeny så:

nybörjare-guide-to-wordpress-menyer-add-kategorier

Låt oss också lägga till några anpassade länkar för att rikta besökare till tredje parts webbplatser, eller till och med våra helt egna webbplatser som bor på underdomäner. Navigera bara till Anpassade länkar flik:

nybörjare-guide-to-wordpress menyer-add-anpassade-länkar

Lägg till din länk i URL textområdet och menynamnet i Länktext. Sedan bara slå på Lägg till i menyn knapp. Ta alltid med http: // eller dina länkar fungerar inte:

nybörjare-guide-to-wordpress menyer-add-custom-links-exempel

När du är nöjd med din meny väljer du menyplatsen och klickar på Spara meny knapp:

nybörjare-guide-to-wordpress menyer addemeny

Använda Hantera platser fliken, kan du styra var din meny visas. Observera att du kan skapa flera olika menyer och visa dem på flera platser beroende på ditt tema. Varje tema stöder ett annat antal menyer:

nybörjare-guide-to-wordpress menyer-hantera-location

Gå tillbaka till Redigera meny skärmen, kan du se att vår meny växer längre och ser inte bra ut i front-enden. Se hur vårt exempel ser ut i framsidan till exempel:

nybörjare-guide-to-wordpress menyer-front

Det är här rullgardinsmenyerna är praktiska. Jag kommer att gå vidare och gruppera alla våra exempelkategorier under Lär dig webbdesign. Det här är ganska enkelt. Från Redigera meny skärmen, dra bara undermenyn något åt ​​höger så:

nybörjare-guide-to-wordpress menyer-add-drop-down-menyer

Klicka sedan på Spara meny knapp. Nu kommer menyn att se ut så:

nybörjare-guide-till-wordpress menyer-added-rullgardinsmenyer

Kortare och renare va? Du kan skapa fler undermenyer under befintliga undermenyer och skapa rullgardinsmenyer på flera nivåer:

nybörjare-guide-till-wordpress menyer-multipel-nivå-drop-downs

Vårt exempel på WordPress-navigationsmeny ser ut så här nu:

nybörjare-guide-till-wordpress menyer-multipelnivå-drop-downs-front-end

Vad mer? Du kan redigera dina menyalternativ från WordPress-menihanteraren. Klicka bara på pilen till höger om menyn:

nybörjare-guide-to-wordpress menyer-edit menyalternativ

Och om du vill skapa en riktigt speciell meny, prova en av dessa bästa WordPress-menyplugins. De är ett snabbt och enkelt sätt att bygga eller förbättra på dina befintliga WordPress-menyer.

Slutgiltiga tankar

WordPress-navigationsmenyer är en viktig del av din WordPress-webbplats. De guider dina användare så att de kan hitta innehållet de söker efter. De är fantastiska för att förbättra användarupplevelsen och därmed dina omvandlingsfrekvenser. Det bästa är att de är ganska enkla att genomföra, så ingenting är att hålla dig tillbaka.

Lämna inte pengar längre på bordet, investera i ett WordPress-menyplugin som passar dina affärsbehov. Har du frågor eller kommentarer? Dela i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me