Hur man skapar ett bildgalleri i WordPress nybörjarhandbok

Hur man skapar ett bildgalleri i WordPress nybörjarhandbok

Hallå där! Hoppas att du har haft en fantastisk semester på ditt eget unika sätt. Idag, låt oss prata om WordPress-gallerier. Om du vill dela de fina bilder du tog under semestern behöver du inte titta längre än WordPress-galleriet. Det stämmer, du behöver inte ett plugin. Nej, det gör du inte.

WordPress levereras med ett inbyggt galleri som är en lycka att arbeta med. Du kan posta dina fantastiska foton, redigera dem; lägg till bildtexter, länkar etc., och – tack vare Jetpack Carousel-modulen – lägg till en lightbox så att dina läsare kan se större versioner av dina foton i sin fulla prakt.

Oavsett om du är en fotograf, fotobloggare eller bara älskar att dela bilder på din webbplats, erbjuder WordPress-galleriet exakt de verktyg du behöver för att vinna stort. I det här inlägget kommer du att upptäcka:

  • Hur man skapar färgglada WordPress-gallerier
  • Ett par WordPress Gallery-plugins bör du behöva för att ladda dina gallerier

Kort sagt, du är i en fantastisk tid, så fäst säkerhetsbälten och njut av åkturen.

Hur man skapar färgglada WordPress-gallerier

Bildgallerier lägger till färg och liv på din WordPress-webbplats medan du ökar användarnas lagring. Och med tanke på att de är oerhört enkla att lägga till i WordPress, är ingenting som hindrar dig från att skapa sköna inlägg och sidor som kommer att imponera på dina läsare. Så här lägger du till ett bildgalleri i WordPress.

Välj plats

Ett WordPress-galleri kan gå var som helst på din sida eller inlägg. Du kan placera den på ett tomt inlägg / sida eller mitt i texten. Allt du behöver göra är att placera markören där du vill att ditt galleri ska gå som visas nedan:

wordpress gallerier lägger till ett nytt inlägg

Lägg till bilder

Därefter måste du lägga till dina bilder. Klicka på knappen Lägg till media för att öppna skärmen Infoga media. Klicka sedan på länken Skapa galleri för att börja bygga ditt galleri:

wordpress gallerier skapar galleri skärm

Du har två alternativ här. Du kan antingen ladda upp bilder från din dator eller använda bilder du redan har i ditt mediebibliotek. Eftersom vår är en ny WordPress-installation utan några bilder, fortsätter vi med den förra.

Klicka på Välj filer eller dra och släpp dina bilder på skärmen för att starta uppladdningen:

wordpress gallerier laddar upp bilder skärmen

Ladda upp bilder till WordPress Galleries

När du laddar upp bilderna har du valet att beskriva alla dina bilder. Du kan till och med utesluta några av bilderna från ditt WordPress-galleri. Det är enkla saker; en fråga om punkt och klick i sig. Lägg till titlar, bildtexter, alttexter och beskrivningar till var och en av dina bilder och tryck sedan på knappen Skapa ett nytt galleri. Detta tar dig till skärmen Redigera galleri, där du kan redigera ditt galleri längst:

wordpress gallerier redigera galleri skärmen

Redigera Galleri

På skärmen Redigera galleri kan du utföra ett antal åtgärder. Till exempel kan du dra och släppa bilder för att ordna om, lägga till fler bilder i galleriet, beställa dina bilder i omvänd ordning, ordna bilder i valfri ordning, visa webbadresser till dina bilder, avbryta hela galleriet, ställa in antalet kolumner och så vidare:

wordpressgallerier redigerar galleriets skärmhandlingar

Infoga galleri

När du är nöjd med dina galleriinställningar är det dags att gå vidare. Klicka på knappen Infoga galleri. Ditt galleri kommer att visas inuti ditt inlägg / sida som en serie miniatyrer. Du kan fortfarande redigera galleriet just nu genom att klicka på någon av miniatyrerna:

wordpress galleries gallery infört

Allt du behöver göra är att trycka på knappen Publicera / uppdatera och du är gyllene:

wordpress gallerier publicerade galleri

Det var lätt, eller hur? Du kan använda dessa WordPress-marknadsföringstips för att visa upp ditt galleri för hela världen. Om du klickar på en bild i ditt galleri just nu öppnas den på bilagningssidan, som vi måste komma överens om, inte är mycket attraktiv:

wordpress galleries bilaga sida

Lägga till en Lightbox i dina WordPress-gallerier

Du kan aktivera Jetpacks Carousel-modul så att användare kan se ditt galleri i en vacker lightbox. Om du vill undvika Jetpack, gaffade de coola killarna på WPBeginner karusellmodulen och erbjuder den nu som ett fristående plugin, känt som Gallerikarusell utan jetpack.

Installera och aktivera bara plugin på din WordPress-webbplats och navigera sedan till Inställningar -> Media för att välja karusellalternativ:

wordpress gallerier karusellalternativ

Uppdatera ditt galleriinlägg och klicka på valfri bild. Ditt galleri öppnas nu i en vacker lightbox:

wordpress gallerier bilder i lightbox

Ljuv.

Nu när du kan skapa WordPress-gallerier som en proffs, hur kan du testa ett par WordPress-galleriplugins, som ger mer kraft till hela WordPress-galleriupplevelsen? Låter storslagen, rätt?

WordPress Gallery Plugins

Om du vill ladda dina WordPress-gallerier är MarketPress-pluginmarknaden aldrig kort än det plugin (er) du behöver. Tänk på faktorer som plugin-betyg, hastighet, användarvänlighet och de funktioner som erbjuds. Förresten, här är en lista över de bästa plugins vi hittade:

Galleri av Envira

wordpress galleries gallery av envira

Låt oss komma igång med ett WordPress-galleri-plugin som ingen annan. Galleri av Envira låter dig bygga vackra och fullt svar på WordPress-gallerier på några minuter. Det är optimerat för bästa webb- och serverprestanda eftersom, enligt författarnas egna ord, “… hastighet är viktig när det gäller SEO och konvertering.”

Utöver att vara mobilvänligt skickas detta WordPress-galleriplugin med en dra och släpp galleribyggare som gör att skapa WordPress-gallerier enkelt och snabbt. Dessutom kan du enkelt lägga till integration i sociala medier och sälja dina bilder utan att bryta svett. Skapa bara dina WordPress-gallerier och lägg till dem i dina inlägg / sidor med kortkoder.

lightbox i Envira Gallery

För att starta kan du skapa videogallerier, lägga till vattenmärken för att skydda dina bilder, organisera dina bilder i album komplett med omslagsfoton, skapa fantastiska bildspel, lösenordsskydda dina gallerier, lägga till anpassade CSS-stilar och så mycket mer. Pro-versionen erbjuder de bästa funktionerna.

WP-duk

wordpress gallerier wp canvas gallery

WP Canvas är utvecklad av Chris Baldelomar och gör inget annat än att lägga till extra alternativ till dina WordPress-gallerier. Med andra ord, detta plugin “… utökar WordPress-gallerier för att visa murgalleri, karusellgalleri och skjutgalleri.”

Och när vi säger extraalternativ, menar vi massor av fina alternativ som låter dig vända dina WordPress-gallerier, vilket sätt du än önskar.

wordpress gallerier wp canvas

Du kan till exempel välja mellan 5 bildtexter, 6 bildtexter, 8 visningsformat, 15 popup-storlekar, lägga till anpassade länkar, öppna bilder i nya flikar och dölja gallerikontroller för att bara nämna höjdpunkterna.

Fotogalleri

fotogalleri plugin

När du installerar och aktiverar detta WordPress-galleriplugin lägger det till ett fotogalleri-objekt på din admin-meny som gör att skapa WordPress-gallerier lika enkelt som att skapa inlägg. Det är bara så tråkigt att jag inte kunde välja bilder från mitt mediebibliotek, vilket innebar att ladda upp samma bilder igen. Detta betyder också att plugin skapar en ytterligare katalog i mappen för uppladdningar! Inte coola killar.

fotogalleri admin skärm

När du väl har laddat upp dina bilder är det enkelt att anpassa ditt galleri som A, B, C. Du kan lägga till ett förhandsgranskningsfoto (omslagsbild), lägga till beskrivningar, ställa in vattenmärken, lägga till alt-text, ta bort bilder, återskapa miniatyrbilder, lägga till taggar och så mycket från en enda skärm.

Du lägger sedan till WordPress-gallerier från din Edit Post-skärm, där du kan välja ytterligare alternativ. Vi pratar om funktioner som flera visningsstilar, möjlighet att visa annonser, dölja / visa kontroller, en sökruta, fullskärmsläge och så mycket mer.

Men dessa killar måste göra något åt ​​användargränssnittet, eftersom Photo Gallery lämnar mycket att önska när det gäller användarvänlighet.

NextGEN Gallery

nextgen galleri

NextGEN, förmodligen den mest populära WordPress-galleriplugin, har gjort vågor i WordPress-kretsar sedan 2007. Varje år är det i genomsnitt cirka 1,5 miljoner nedladdningar för att inte tala om de fantastiska betyg som den får. Tillbringades till dig av Imagely, WordPress-fotograferings killarna, du kan räkna med NextGEN för att lägga liv i dina WordPress-gallerier.

Låt oss snabbt se vad som finns i väskan. Till att börja med erbjuder NextGEN dig ett robust WordPress-gallerihanteringssystem som är packat med otaliga alternativ för att ladda upp, redigera och publicera dina bilder.

nextGEN galleri guiden

Den ena funktionen som bar min dag är dock den intuitiva Gallery Wizard som tar dig steg för steg genom att skapa ditt första NextGEN-galleri. Guiden är så enkel att använda att du bör skapa ett galleri på några sekunder. Vi måste berömma detta plugin för att underlätta användningen.

WP Photo Album Plus

WP Photo Album Plus wordpressgallerier

När du har aktiverat WP Photo Album Plus får du en länk (överst på din WordPress-adminskärm) till inställningssidan för en snabb inledande installation. Denna snabbinställningssida är laddad med många alternativ som låter dig utforma ett galleri ur dina drömmar.

Till exempel kan du välja om ditt tema är lyhört, välja att minska dina bilder vid uppladdning, låta besökare ladda upp bilder, aktivera betyg, kommentera och sociala delningssystem, lägga till ljud- och videofiler, ställa in bildbredd (det finns otaliga alternativ här!), lägg till brödsmulor, publicera dagens foto och så mycket mer.

wp fotoalbum plus inställningssida

Detta är den ultimata gallery plugin vad med fler funktioner än du någonsin kommer att behöva. Bort från inställningarna är det lika enkelt att skapa ett nytt galleri som paj. Plugin lägger till ett Fotoalbum-objekt på din WordPress-adminmeny, som hjälper dig att skapa och få åtkomst till dina WordPress-gallerier enkelt. Användargränssnittet lämnar dock mycket att önska, men med alla alternativ som det här barnet packar kommer du knappast klaga.

När du har skapat ditt fotoalbum går du bara till Redigera inlägg / sidaskärm och lägger till galleriet till ditt inlägg eller sida med knappen WPPA + Shortcode Generator:

wp fotoalbum plus lägg till galleri

Detta ger dig ditt eget WordPress fotoalbum, och här är ett exempel:

wp fotoalbum plus inlägg

Relaterade läsning

Om du vill lära dig mer om WordPress-gallerier och det relaterade ämnet för WordPress-fotografering, har jag sammanställt den här korta listan för ditt tittande nöje:

Slutsats

WordPress-gallerier är effektiva för att publicera, dela och till och med sälja foton. De är enkla att skapa och utöka med WordPress gallery plugins. Ärligt talat, ingenting bör hålla dig tillbaka från att skapa vackra WordPress-gallerier som en chef.

Har vi lämnat din favorit-plugin för WordPress-galleri? Vilket WordPress gallery plugin eller tillägg använder på din webbplats? Har du en fråga eller förslag om WordPress-gallerier? Låt oss veta i kommentarområdet nedan. Skål!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me