Hur man skickar ut klientfakturor via WordPress

En av de värsta delarna av faktureringskunder är att man måste komma ihåg alla tjänster du erbjudit när du flyttade över till en helt annan programvara för att skicka ut fakturorna till dina kunder. Du måste komma ihåg varannan vecka eller månad för att skicka dem ut och det blir en enorm smärta.

Eftersom så många av oss arbetar i WordPress hela dagen, varför kan vi inte bara skicka ut fakturor i WordPress-instrumentpanelen? Jag har några goda nyheter för dig. Du kan! Låt oss titta på hur du skickar ut klientfakturor via WordPress.

Använd ett WordPress-plugin för att skicka ut klientfakturor via WordPress

Det finns faktiskt en hel del alternativ att välja mellan när det gäller att skicka ut fakturor via WordPress via en plugin. Jag kommer att leda dig genom en snabb handledning genom att använda WP-Invoice-plugin, men känn dig fri att välja ett annat alternativ, eftersom det finns så många att välja mellan, och jag förstår att varje person och företag har sina egna integrationsbehov och preferenser när du skickar ut fakturor.

WP-faktura

WP-faktura

Ladda ner WP-fakturapluginet och aktivera zip-filen på din WordPress-instrumentbräda. Du kan också göra detta genom att gå till Plugins-sidan i instrumentpanelen och söka efter WP-faktura.

När plugin är aktiverat kan du hitta Fakturafliken på vänster sida av instrumentpanelen. Klicka på den och navigera till Inställningar för att komma igång.

Grundläggande installation

Detta avslöjar grundinställningssidan, där du i princip bara kan fylla i alla standardinställningar som du bara behöver ändra en gång. Till exempel kan du skriva in namnet på ditt företag för att dyka upp på dina fakturor. Du kan också välja en viss sida på din webbplats som visar fakturorna. Jag rekommenderar att du skapar en specifik fakturasida så att vanliga besökare inte snubblar över detta.

wp-faktura-plugin-Setup

Välj var du vill placera fakturorna på sidan och ange hur du vill acceptera betalning. Jag angav att jag vill fakturera klienter med PayPal, men du kan också välja kreditkortsalternativ eller saker som 2Checkout eller Stripe. Det finns även ett alternativ för dig att låta klienten ändra betalningsmetod vid behov.

Om du planerar att acceptera kreditkort måste du ange din gateway-betalningsinformation. Detta kräver vanligtvis separata avgifter för bearbetning, och du kan hitta de bästa erbjudandena för detta på platser som Authorize.net.

wp-faktura-plugin-Credit-Cards

PayPal-installationen är mycket enklare, med ett område att skriva in ditt PayPal-användarnamn, ett testläge-alternativ och en automatiskt genererad PayPal IPN-URL från ditt eget domännamn. Klicka på Spara alla inställningar när du fyller i dessa fält.

wp-faktura-pluginPaypal

Lägg till fakturor

När du har slutfört de grundläggande inställningarna kommer du direkt till sidan Lägg till ny som kommer igång med en helt ny faktura. Du kan alltid komma tillbaka till den här sidan genom att klicka på fliken Lägg till ny i instrumentpanelen.

add-new-faktura

Börja med att skriva in den e-postadress du planerar att skicka den nya fakturan till. Klicka på knappen Skapa ny när du har skrivit in e-postmeddelandet.

wp-faktura-plugin-E-postadress

Den nya fakturaredigeraren liknar snarare den WordPress-redaktör du ser för att skapa inlägg och sidor. Skapa en titel för klientfakturan och du kan också kasta in en beskrivning om du behöver skicka ett meddelande till klienten.

wp-faktura-plugin-faktura-editor

Rulla nedanför beskrivningen för att hitta ett område att skriva i vad du planerar att fakturera din klient för. Skriv in de tjänster eller produkter du tar ut för och ändra pris och kvantitet. Känn dig fri att inkludera rabatter eller lägga till ytterligare rader om du har fler artiklar att inkludera.

wp-faktura-plugin-add-tjänster

Rätt nedanför kan du ändra betalningsinställningarna för att ange vilken typ av valuta du accepterar och vilka betalningsmetoder som är tillåtna. Jag gillar verkligen hur de också ger dig ett alternativ för att acceptera manuella betalningar.

wp-faktura-plugin-betalningsinställningar

Faktureringsalternativ

Om du går till höger sidofält hittar du några intressanta funktioner för att antingen tillåta delvis betalning eller återkommande fakturering. Om du klickar på alternativet för delbetalning skriver du bara in den minimibetalning du är villig att acceptera. Om du väljer det återkommande faktureringsalternativet finns det olika fält att fylla i, till exempel intervall, faktureringscykler och vilket betalningssystem du arbetar igenom.

wp-faktura-Partial Betalning-och engångs

Om du bläddrar lite mer i den högra sidokolumnen kan du fylla i användarinformationen. Detta är den personliga informationen för klienten du planerar att skicka fakturan till. Så se till att allt är korrekt och välj rätt e-postadress så att den inte går till fel person. Alternativen inkluderar Förnamn, Efternamn, Företag, Telefonnummer och mer.

wp-faktura-User-Information

Klicka på Spara för att slutföra processen. Bara för att du trycker på Spara betyder det emellertid inte den skickade fakturan. Du har flera alternativ för att skicka ut fakturan. Välj antingen Visa online, ange betalning eller skicka meddelande.

wp-faktura-View-in-eller-Send

Om du visar fakturan på din webbplats kan du helt enkelt ta tag i den här länken och skicka den till e-post till klienten om det är så som din faktureringsprocess fungerar. De kan sedan granska fakturan online och klicka på knappen Process Payment som omdirigerar dem till PayPal eller till en kreditkortsbehandlingssida.

wp-faktura-plugin-Online-faktura

Om du klickar på alternativet Skicka meddelandet låter du skjuta ett snabbt e-postmeddelande via WordPress och berätta för din klient att fakturan är tillgänglig. Jag gillar det här alternativet bäst eftersom du inte behöver öppna din e-postklient för att skicka ut meddelandet. Skriv bara in den e-postadress du vill skicka till den och ändra meddelandet hur du vill. Klicka på Skicka meddelandeknappen så får de en snabblänk till din faktura.

plugin-aviseringar wp-faktura-

När någon gör en betalning taggas den automatiskt som betald genom WordPress-faktureringssystemet. Du behöver inte göra någonting efter detta. Men om någon betalar dig med en check eller de väljer någon annan betalningsmetod, kan du också klicka på knappen Enter Payment för att registrera betalningen manuellt.

Välj att du har fått betalningen. Denna rullgardinsmeny ger dig också alternativ för återbetalningar och justeringar. Skriv in hur mycket klienten betalade dig, tillsammans med ett datum och anteckning vid behov. Klicka på knappen Process / Charge Payment för att avsluta processen.

wp-faktura-plugin-in-betalning

rapporter

När du har börjat samla in några fakturor, klicka gärna på fliken Rapporter i WordPress-instrumentpanelen. Det här området delar helt enkelt upp hur mycket pengar du har fakturerat, dina mest värdefulla klienter och till och med dina högsta vinstprodukter om du säljer produkter.

wp-faktura-plugin-rapporter

Skivade fakturor

Skivad fakturaplugin

Sliced ​​Invoices är ett flexibelt, välstött och lättanvänt plugin som låter dig utnyttja din WordPress-webbplats för att skicka professionella offerter och fakturor och få betalt online.

Skivade fakturor Affärsinfo

Skivade fakturor kommer med många funktioner direkt ur rutan, inklusive anpassningsbara fakturamall komplett med din affärsinformation och logotyp, e-klickning med fakturamail via e-post, anpassningsbara e-postmallar, flexibla skatteinställningar, fördefinierade rader, fakturarapportering, CSV-import & export. Om du behöver mer finns flera gratis och betalda tillägg tillgängliga.

Den kostnadsfria Sliced ​​Invoices-plugin ger alla funktioner du behöver för att skicka offertar och fakturor och för att samla in betalningar via PayPal eller offline betalningsmetoder (bank, check, postanvisning eller något annat). Ställ in ditt förfallodag och skivade fakturor skickar automatiskt betalningspåminnelser i schemat som du ställer in tills du får betalt!

Skivade fakturor - Fakturalternativ

Tillägg ger ytterligare funktioner som PDF-fakturor, ett säkert klientområde, återkommande fakturor, säkra fakturor, ytterligare betalningsportaler som Braintree och Stripe och mer. Det finns också integrationer för populära WordPress-plugins som WooCommerce, Kontaktformulär 7 och Gravity Forms.

Skivade fakturor stöds av stort stöd för att hjälpa dig på vägen. Gör fakturering av “WordPress Way” och gör din fakturering och bokföring till en lek!

Avslutar

Vilka andra WordPress-faktureringsplugins är tillgängliga? Det finns ganska få – gör bara en snabb sökning så hittar du det Spira fakturorWooCommerce PDF-fakturor och förpackningssedlar, bland andra.

Det är ganska enkelt att installera ett av dessa system för att börja spåra klienter eller produkter och börja skicka ut fakturor till dina kunder. Jag gillar personligen WP-Invoice-plugin mest, men många av dessa plugins och verktyg är trevliga för att hålla alla dina finansmoduler på ett ställe. Tänk på hur du aldrig skulle behöva öppna upp en helt ny flik i din webbläsare varje gång du ville skicka en faktura.

Låt oss veta i kommentarerna nedan om du har några frågor om hur du skickar ut klientfakturor via WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me